header image
 

PTS letöltés

Hétvége óta már letölthető a PTS (Public Test Server) 1.9-es kliens. A mérete potom 10 gigabyte és többen is panaszkodtak arra, hogy folyamatosan megszakad a letöltés és nem lehet download managerrel sem segíteni rajta. Nekem még pénteken sikerült letöltenem egy szélessávú szerverre a telepítőt. De erről később: két lehetőséged van a PTS kliens telepítésére:

1. Meglévő kliensed klónozása és updatelése:

  • 1.   Keresd meg a könyvtárat ahova az Aion telepítve van (legtöbb esetben: C:Program FilesNCSoft)
  • 2.   Ctrl+C, majd Ctrl+V az Aion mappán, aminek a hatására létrejön egy “Copy of Aion” vagy valami hasonló könyvtár (nem árt ha van a meghajtón 10+ giga hely, ezt ellenőrizd előtte).
  • 3.    A létrejövő könyvtárat nevezd át “AionPTS”-re. Az átnevezett könyvtárnak pontosan “AionPTS”-nek kell lennie, különben nem fog működni a dolog.
  • 4.    Indítsd el az NCSoft Launchaner-t. A launcher detektálni fogja az új könyvtárat és létre fog hozni az alkalmazás listában egy “PTS client” bejegyézést.
  • 5.    Lehet patchelni a kliensát, majd 29-étől be is lehet lépni.
  • 6.    Ugyanazzal az username/password-del tudsz belépni, mint amit a normál szervereken is használsz.

Namost ez mind szép és jó. A gondok ezzel a következők: 3 userből 2-nek nem jelenik meg a PTS client a listában, pedig esküszik, hogy jól nevezte át a könyvtárat. Patch még nincs, és valószínűleg 29-éig nem is lesz patch, ez kb azt jelenti, hogy 29-én néhány ezer user egyszerre próbálja majd megcsinálni a 1.9-es PTS patchelést, izgalmas lesz…

Ennek elkerülése érdekében javasolt, hogy töltsétek le a teljes telepítőt, amivel el tudjátok kerülni ezeket a szívásokat. A telepítők elérhetősége a hivatalos közleményben.

A downloader siteokkal meg ugye az a gond, hogy folyamatosan megszakadnak és nem hagyják folytatni a félbeszakadt letöltést.

A hétvégén éppen ezért összelőttem egy mini torrent szervert meg is csináltam hozzá a torrent file-t és már itt is lenne a link, ha működne. A gond az, hogy a letöltő kliensek az istennek sem akarják megtalálni a seeder (van rá tippem, hogy miért, de most nem tudom megoldani, hogy ez menjen). A lényeg az lenne, hogy amennyiben valaki rendelkezik valamilyen publikus tracker szerverrel (amin lehetőleg nem illegális tartalmakat sharel), akkor lépjen már velem kapcsolatba és fogadja be a torrentemet, amíg ez nincs meg, nem tudom más normális alternatívát biztosítani az elérhetőségre.

~ by Menorel on .

Aion

20 Responses to “PTS letöltés”

  1. Már előre látom mi lesz. Remélhetőleg a magyar community nagyrészének összejön a bejutás.

  2. Ennek az egésznek pont annyi értelme van, hogy nosztalgiából újra átélhessük a queue-t, meg persze hogy lássa az is, aki anno kimaradt belőle már. :)) Azért én remélem találok majd pár hullajelöltet a tesztelés ideje alatt, jó lenne ha főként a nagyobbak mennének el tesztelni és hagynának békén pár napra. 🙂

  3. A queue és egyéb régi élmányek átélése mellett nekem egy egész szép “checklistem” van, amit szeretnék is valóban letesztelni. Egyébként ha bárkinek eszébe jut időközben kérdés, ami nem tiszta neki még az 1.9 kapcsán, akkor jöhetnek azok is, ha lesz rá mód, akkor letesztelem.

  4. Kérdés: Fontos ugyanazon a meghajtón lennie az AionPTS mappának mint az eredeti gamenek?

  5. Nekem sem jelenik meg a NC launcer listáján az új könyvtár létrehozása után az AiuonPTS

  6. Talán azért mert nem AiuonPTS hanem AionPTS. Próbáld így. Nekem egyből megjelent.

  7. Nekem is megjelent, de hiába azt indítom el, akkor is az eredeti szerverhez kapcsolódik. Így kell mennie?

  8. Egy kis figyelmesebb post olvasással rájönnél a kérdésed válaszára. De azért segítek egy kicsit. Idézet a postból: “Patch még nincs, és valószínűleg 29-éig nem is lesz patch,”

    🙂

    bocs ezt nem tudtam kihagyni.

  9. Az oké, de valahol láttam, hogy már be lehet logolni és kiválasztani a szervert, csak nem lehet játszani. Ez hülyeség?

  10. Jelenleg csak klónoztad a telepített játékodat, de arra egy bit patch sem kerülhetett ezeddig rá. Éppen ezért a hozzá tartozó realm-list/server-list is az eredeti, tehát jogos, hogy authentikáció után csak a live szerverekre tudsz belépni. Majd ha lesz letölthető Patch, akkor az át fogja irni a realmlistet is.
    Türelem, még két nap.

  11. Köszi, megnyuodtam 😀

  12. Alien: Tudod egy gépelési hibát vétettem, de nem a könyvtár létrehozásakor, hanem a post írása során. A mappa, amiven a játék másolata van, az jól lett létrehozva. Ha megnézed a billentyűzetet magad elött észre veheted, hogy az i és az u betük egymás mellett vannak.
    Egyébként köszönöm a reagálásod
    Azt már gondolom nem olvastad a cikkben, hogy “A gondok ezzel a következők: 3 userből 2-nek nem jelenik meg a PTS client a listában, pedig esküszik, hogy jól nevezte át a könyvtárat.”

  13. Pocak: nyugi, egyébként megvan a megoldás a problémára.
    Ha jól sejtem akkor nálad – sem – a C:Program Files alatt van az Aion telepítve, hanem valamilyen másik meghajtóra. Lényeg az, hogy azoknál jön ki ez a probléma, akiknél az Launcher és az Aion nem ugyanabban a könyvtárban van.
    Megoldás: http://www.aionsource.com/topic/109831-pts-problems/page__view__findpost__p__2194137

  14. Nekem ugyna valóban nem a C-n van, de a launcher és a game egy helyen van, így az új AionPTS mppa is ott található. A liket köszi.

  15. Pocak: Bocsi nem akartalak hülyének nézni. Meg bunkó sem akartam lenni. Valahogy ez jött ki belőlem elsőre. Még egyszer bocsi.

  16. Alien: Spongyát rá! 🙂
    Asszem majd letöltöm inkább azt a klienst valahonnan.

  17. Hát mos jó nagy hülyének érzem magam hogy letöltöttem a PTS klienst. Az egész délután ráment mire lejött a 9 giga, be se mertem lépni játszani, nehogy valami miatt megszakadjon a letöltés, erre mit látok ‘1.5.1.12 to 1.5.1.15’ (ez ugye a mai updtate) + 6 giga. Ergo amit leszedtem az ugyan az ami eddig is a gépen volt és ugyan annyit kell patchelnem mintha nyomtam volna egy coppy+paste-t. Hát lol.

  18. Akkor mit mondjak én? Úgy döntöttem, hogy leszedem a PTS telepítőjét. Reggel elindítottam a letöltést, majd most este haza érve ki akartam csomagolni az AionPTS:installer.zip fált, de hibát jelez benne és sem kicsomagolni, sem telepíteni nem sikerül. :/

  19. Erre, Fincsi 🙂

  20. Jelszót kér a csomagolás, pls help xd

Comments are closed.