header image
 

[EU 1.9 PTS] Tesztelési tapasztalatok #1

Nos tegnap este 8 óra körül elindult a PTS, már korábban commentben irtam, de ide is leírom: szó sincs 1.9-ről. PTS címszó alatt mindösszesen egy high grade szervert kaptunk, amin lvl3 felett kb 5x XP boost van és nem mellesleg a drop rate is nagyon beteg. Verteronon minden második mobból kiesik a komplett Forest set a fegyverrel együtt, amely egyébként nagyon jó mert már lvl16-on volt 200k kinah-m úgy, hogy broker közelében sem jártam még. Másrészt viszont az agyamat eldobom, mert még a mana poolomat sem tudom elfüstölni és máris tele van a táska mindenféle zöld/fehér szirszarokkal.

Szintezni brutálisan gyorsan lehet, tegnap este 10 óra körül már voltak ilyen lvl36-os emberkék a szerveren. Csak érzékeltetésképpen a lvl16-os mobok ilyen 12k XP-t adnak, de pl. a 4 pontos Verteroni dinó boss 20k XP-t ad. Jelenleg úgy néz ki, hogy ilyen 35-40 mob megölése kell egy szinthez. (questek nélkül)

Akik Elyos oldalon kezdték a játékot a PTS-en és nem érzik degradálónak, hogy az “Spatalosos söpredékkel” szívjanak egy levegőt, azok keressék ingame: Menorelegy, Hermina, Csenky közül bárkit és kapják az invet. (Hermina (aki egyébként [email protected]) ugyan nem spataloszos söpredék, de mivel lealacsonyodott a mi gusztustalan szintünkre, ezért gondolom már ő is kitaszított lett…)

Oké, de hol az 1.9? Nos az bizony sehol, a szerver verziója 1.5.1.15, ami megegyzik a jelenlegi live szerverek verziójával. Lehetne kígyót békát dobálni, hogy rohadék NCWest már megint hogy átvert, de itt szokás szerint az önámítás csabdájába estünk bele. A PTS szerver kommunikációjában egy szó sem esik arról, hogy itt lesz 1.9, mindösszesen annyi van benne, hogy a későbbi eventek, patchek és contentek tesztelésére lesz létrehozva ez a PTS szerver. Ettől függetlenül persze csúnyán át lettünk verve, hiszen az NCWest azt sem írta le sehol, hogy nem, nem lesz 1.9… Hogy mikor fog felkerülni az 1.9 a PTS-re? Erről semmi infó nincs, lehet hogy ma, lehet hol holnap, de persze az is lehet, hogy majd csak május közepén. Mindenesetre annyira mindenféleképpen elértek, hogy most a nyugati fele azért hőbörög, hogy: mi az hogy nincs 1.9 a PTS-en? Végülis sokkal jobban hangzik ez mintha azért hőbörögnénk, hogy: mi az, hogy koreában a 2.0-át tesztelik, miközben nálunk már az 1.9-nek sincs se híre se hamva…

~ by Menorel on .

Aion

17 Responses to “[EU 1.9 PTS] Tesztelési tapasztalatok #1”

  1. Akkor én különösképp hülye lehetek, hogy ventrin is azt sírtam el egyből, hogy a 2.0-hoz képest hol is tart az eu NC, és nem a pts problémán akadatm el. :p Rémlik, mintha úgy ígérték volna anno, hogy egyszerre jönnek az update-ek. Igazából nem is kell, hogy egyszerre jöjjenek, csak bökjenek már ki valahova egy redvás dátumot, és ne tologassák a kupac trágyát jobbra-balra…

  2. Kaptunk dátumot: “május”

  3. Remélem jól érzem az iróniát. 🙂 Nem is értem, hogy lehet egy ennyire jó játéknak ennyire gány community-je.

  4. De jó is lesz mikor majd jön az 1.9 teszt szerverre de előtte jól legyalulják. 😀

  5. lvl.16-on 16k XP/mob? Ehh..:)
    Nah majd este kipróba ezt a tesztszervert. 🙂
    Amúgy sokan vannak? Mármint elférni alig lehet,vagy ennyire nem drasztikus?

  6. Epic Fail. Istenem, mekkora mázlim van hogy most töltöm kötelező pihenőmet a vizsgákra készülés miatt 😀

  7. “While the PTS will eventually host newer versions of Aion that we are testing, it currently runs the same version as the normal servers.”

    Sajnos mindenki elvakultan várta, hogy 1.9, de nem olvastuk el az aiononline-os hírt 🙁

  8. btw, nem Hermina…Helena 😀

  9. Ott bohóckodtok teszt szerveren ahelyett hogy segítenétek megölni Ziloota the Seert cöcöcö…

  10. Ebből viszont nekem az jön le, hogy nem lesz wipe. Mert semmi értelme nem lenne 1.5-ön futtatni ha patchelésnél wipe-olnak. Sokkal logikusabb, hogy kifarmolhatjuk a sok hülyeséget, hogy mire befut az 1.9 a pts-re, már ne a grinddel szenvedjünk, csak vegyük meg az új skilleket és toljuk az új tartalmak tesztelését. Aztán más kérdés, hogy akkor ki teszteli a 30-as daily Q systemet. :p

    De én még mindig azon vagyok legjobban kiborulva, hogy egyáltalán, mit tesztelünk egy koreában live patch-en?

  11. Egy kis gonosz megjegyzés, Ncszop-ból kiindulva:
    Amikor kibökték, hogy az 1.9 májusban jön, mondták, hogy Live serverre? Vagy majd májusban jön 1.9… a PTS-re.
    Áh… nem is folytatom… 🙂

  12. Dehogy is, májusban érkezik meg a glamab posta a pendriveal amin a koreai kliens van.
    U.I.: Ennyit még nem wipeoltam Zilootan.

  13. Tamat azt mondta nem lesz karakter wipe és pár héten belül várható csak 1.9.

  14. Gondolom ez a testserver tökéletes indokott adott néhány reménykedő playernek, hogy befizessék a következő havidíjat. Csak gratulálni tudok az NCsoftnak (utólag is elnézést a sok NC-t káromló postért)

  15. Mindenkinek koreai a nyelv v csak én jártam így?
    Ráadásul mikor a szervert megpróbálom kiálasztani gondolom azt írja h authorization és kidob persze nem tom h mit ír mert koreai, csak sejte plz írjon valaki ha tudna segíteni a nyelvet illetőleg illetve h miért nem enged fel!

  16. kicsit fel lett fújva a dolog,lett egy PTS szerverünk,de nem megy még rajta 1-9,ennyi.ha nem lenne PTSünk akkor sem lennénk előrébb 1.9 ügyileg,nem is mondták h ez az lesz,csak mi bíztunk benne,majd jön egyszer…

  17. “Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.”
    Kétlem hogy ne látták volna NCnél hogy itt minenki 1.9-es PTSre számít és ennek ellenére mégse voltak olyan kedvesek hogy felhívják a figyelmet arra töredelmesen hogy bizony még csak 1.5 lesz.
    Abban viszont egyetérek hogy 1.9 kérdésben sokat nem befolyásol a teszt szerver, ennyi idő alatt már talán volt idejük belső tesztre és még azt us el tudom képzelni hogy kb egyszerre jön ptsre és livera a patch.

    #Aion (ezen sokat gondolkodtál?) Nekem akkor szokott koreai nyelvű lenni a kliens ha nem rendesen a launcherrel indítom.

Comments are closed.