header image
 

Ármány és szerelem, 139. rész

Régen volt már Spatalos szappanopera, úgyhogy az “évadzáró” epizódra valami nagy durranással készültem. Az elmúlt időszakban a Spatalos kifejezetten nyugodt életet élt. Bár még mindíg minden asmo folyamatosan hangoztatja, hogy “fúúú az elyos 3x nagyobb tömegeket mozgat és mindent lezergel”, ehhez képest felső abyss térképe kifejezetten sokszínű lett az elmúlt hónapokban. Az asmo oldal kifejezetten jól szervezett lett, a top légiók nagyon komoly kohéziót hoztak létre és képesek jól kezelni a “pugok” irányítását is. Hol van már az az idő, amikor taktikailag impotens önjelölt sztárok próbálták irányítani az Asmo oldalt és minden egyes sikertelen nekifutás után hisztérikus rohammal demoralizálták az egész frakciójukat. “Olyan bénák vagytok, hogy meg sem érdemlitek, hogy veletek játszam“.


Ezzel szemben az Elyos oldal sokadik válságát éli. Nagyon kevés top légió vesz már részt ténylegesen az ostromokban és ezen kevés légió is csak relatív alacsony létszámot tud prezentálni. Ennek megfelelően az ostromok nagyjából annyiból állnak, hogy ostrom előtt recruitolódik a nép egy-egy meeting pointon, majd az egyik saját önjelölt sztárunk (mostmár nekünk is van ilyen dögivel…) közli, hogy “Na ez kevés és miért nincs több ember és dögöljön meg az Elyos pug, hogy miért nincs itt“. Persze ennek a fő oka mi más lenne, mint a többszörös szétszakadás. Megosztott a nép, amit tovább erősít, hogy a top légiók greedy hozzáállása. Érdekes pl, hogy mi mint Last Stand majd minden ostromon/védésen ott vagyunk (2-3-4 grouppal függően az aktivitástól), és van olyan légió (YYT) akik időnként meglepnek egy-egy motivációs csomaggal és persze van olyan légió is (a vidám fiúk), akik bár csak úgy hajlandók haderőt biztosítani egy-egy fortress támadáshoz, hogy abból fix share-t kapnak, ehhez képest a saját fortressükből, amit már 2 hónapja elfoglaltunk közösen és azóta is folyamatosan _KÖZÖSEN_ védünk, ezeddig egy kanyi medált sem kaptunk. Félreértés ne legyen, mi nem VÁRUNK el senkitől semmit, de persze a gesztusnak mi is tudunk örölni. Ilyen és ehhez hasonló apróságok miatt tart most itt megint az Elyos ahol tart…

Na de nem ez itt a legnagyobb téma, nézzük csak közelebbről, hogy mi is folyik itt gyöngyösön. Két héttel ezelőtt olyan dolog történt, ami még a magam fajta öreg rókát is meglepte. A Spatalos egyetlen MAGYAR asmodian légiója (Halál Angyalai) odatette magát és befoglalt egy felső abyssi fortress-t. (Nevezetesen Roah-t) Ez már magában is mindenféleképpen megemlítendő dolog, hiszen legjobb tudásom szerint ezeddig még teljesen magyar populációval rendelkező légió egyetlen szerveren sem foglalt felső abyssi fortress-t. Ezért külön gratuláció a HA légiónak.

Hogy mi is történt pontosan? Hogy lett a HA légió ennyire erős és hogy kapcsolódik ez az egész történt a címben sugallt szappanoperára? A teljes történethez picit lépjünk visszább az időben. Az Asmo oldal (különösen a fentebb rávilágított önjelölt sztárok miatt) már sok mélypontot van túl. Ezek a hullámvölgyek megedzették az mi Asmo oldalunkat és egy elismerésre méltó légió szövettség jött létre, mely a köztudatban a “kollektíva” néven ismert. Hogy a név mennyire akar utalni a Star Trekből ismert Borg “kollektívára” az jó kérdés, de azért lehet érezni a párhuzamot. A kollektíva a top8 fortress aktív légiót tartalmazza. A kollektíva szerepe, hogy függetlenül attól kinek van és kinek nincs fortress-e begyűjtse a védésből származó összes medált (tehát amit a légió leaderek kapnak postán) és azokat heti rendszerességgel szétszórják a kollektíva tagjai között. Ennek megfelelően kvázi irreleváns, hogy kinek mennyi fortress-e van, mindenkinek egyenlő szinten érdeke védeni a kollektíva fortresseit.

Fontos megemlíteni, hogy immáron lassan 3 hónapja, az Elyos nem tudott normál körülmények között fortress-t foglalni Asmoktól. Az a néhány foglalás ami mégis történt, az vagy úgy sikerült, hogy a balaur is keresztbe tett, vagy valami egyéb spéci eset állt fenn. Tehát a kollektíva működése tényleg páratlan, közel három hónapig atom biztosan tudták védeni Roah-t, amit végül csak a Balaur tudott az Elyossal együtt elfoglalni és immáron két hónapja övék Krotan is, ahol ezeddig egy 20%-os timeout volt a legjobb pillanatunk.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy Roah visszafoglalásakor (a Balaurtól), hogyhogy a Halál Angyalai Magyar-Asmo légió húzta be a fortress-t? Legjobb tudásom szerint a történet mindösszesen annyi volt, hogy a “kollektíva” jelezte a pugnak és a kisebb légióknak, hogy csinálják csak a boss zergelést, majd ők megfogják a Elyos-t és a balaur-t a bejáratnál. Ez persze már magában is egy felettébb érdekes gesztus a kollektívától. A legtöbb DPS-t a bossba a La Bridage és a Halál Angyalai légiók egyesül alliance-a tudta bevinni és mivel HA volt a leader, ezért a HA lett az elfoglaló légió is.

Nagy győzelem volt ez, hiszen tényleg “hun-first” felső abyss foglalásról beszélünk, ráadásul azon a szerveren, ahol az asmo sokáig labdába sem rúghattak és egyébként a mai napig valószínűleg a legaktívabb szerver, már persze az ostromokat illetőleg. Az ostrom után mindenki gratulált a légiónak (én is akartam irni róla egy postot, csak kiment a fejemből a hülye PTS bejelentés miatt) és a kollektíva is felvette a kapcsolatot a HA-val, nevezetesen, hogy mit szólnának egy csatlakozáshoz. (és akkor már kilencen lennénkek, mint a gonoszok +2)

Nos innentől a történet nagyon zavaros és nem is biztos, hogy ildomos lenne külső szemlélőként – petykák alapján – kifecsegni a HA belügyeit, de annyi biztos, hogy a csatlakozás nem jött össze, méghozzá azért, mert a HA ekkor már rendelkezett egy szövettségessel (La Brigade). A La Brigade esetében már a neve is sokat elárul, természetesen egy francia légióról beszélünk, akik esetében minden bizonnyal igaz, a csigaevőkkel szemben felépített minden sztereotípia; mindenesetre a kollektíva hallani sem akart semmilyen külön paktumokról a HA és La Brigade között és a La Bridage-dal pedig szóba sem álltak. Az, hogy pontosan mi történt, ki kivel és miről állapodott meg az igazából teljesen irreleváns, de egy dolog biztos, a kollektíva megmutatta az erejét. Roah következő resetében valóban mindösszesen csak a La Brigade és a HA védte a fortress-t, aminek eredményeként egy alig néhány alliancenyi Elyos had… mint a kés a vajban…

A történetnek talán itt vége is lehetne, de ami innen jön az már több szempontból is tanulságos és elitélendő. Megjelent Elyos oldalon egy nagyon régi player neve, aki vadul elkezdte az LFG channel-t spammolni azzal, hogy a HA bosszút kíván állni az Asmo oldalon, amiért hagyták elbukni a fortressüket és ezért befoglalták FH-t (Flaming Hell, Hellfire Array artifact, a legtáposabb artifact felső abysson), amit nem is fognak használni, ezzel segítve az Elyos-t Koratan és Miren ellen. Picit beszélgettem a sráccal, de mivel magánbeszélgetés volt ezért annak részleteit nem ecsetelném; mindenesetre FH valóban HA kézen maradt egészen az ostromig. Az Elyosos top légiók úgy döntöttek, hogy nem kívánnak belefolyni egy ilyen paktum dologban, ezért az ostrom kezdetén egyből elfoglaltuk FH-t. (Már ne legyen félreértés, ez inkább képmutatás volt, mintsem korrektség, nem ez lett volna az első paktum FH kapcsán a két frakció között, de gondolom senki nem akarta felvállalni ezt publikusan). Fenntartom a lehetőséget persze, hogy a dezinformátor akár lehet, hogy nem is HA-s volt és az is lehet, hogy amennyiben mégsem foglaljuk el FH-t, akkor a HA első dolga lett volna a nyakunkra gyújtani azt a megfelelő pillanatban, de persze ez a terória igencsak ellent mond az “Occan Borotvája” elvnek, szóval magadjunk annyiban, hogy cáfolat hiányában az “ármány” részt fogadhatjuk el valósnak, a “szerelem” helyett.

A hétvégén nagyon nem értem rá játszani, de információim szerint több hasonló szándékos keresztbefekvés is történt. (Vagy legalábbis történtek olyan dolgok, amikbe belemagyarázták, hogy szándékosan történtek úgy) Amik miatt a magyar közösséget tömörítő légió nem igazán tündöklik túlságosan jó fényben a vezető légiókat tömörítő kollektíva előtt.

Ennyit a Spatalos szappanopera mai adagjáról. Remélhetőleg a következő évad sokkal inkább fog tündökölni a “szerelemben”, mit “ármányban”.

~ by Menorel on .

Aion

64 Responses to “Ármány és szerelem, 139. rész”

  1. Na a lényeg annyi (azt hiszem) hogy szövetséget kötöttünk a La Brigade-val, hogy közösen menjünk fortresst foglalni, mert ők is meg mi is kevesen voltunk.
    El jutottunk oda, hogy lett 1 full alliancenyi fortress foglalós csapat. Velük megegyeztünk, hogy 50%/50% -ba osztjuk el a védésért kapott medalt. Na bementünk ledpseltük a bosst, mienk lett. Megkeresett a kollektíva hogy csatlakozzunk, de csak mi , mert a la brigáddal em kötnek szövetséget és persze adjuk oda az összes medalt. Ebbe nem mentünk bele, próbáltunk alkudozni. A védésért asszem 50 gold meg 70 silver jön vagy valahogy így nemtudom pontosan. Na a szövetség értelmébe, fele ment volna a La brigade-nak. A mi részünket teljes egészébe felajánlottuk a kollektívának (25 gold, 35 silver) amire azt mondták hogy KEVÉS! és kijelentették, hogy nem jönnek védeni (tőlük egyébként ellenőrizték hogy nehogy ott legyen valaki is). Az LFG chaten pedig azt híreztelték hogy nem vagyunk hajlandóak medalt osztani. Na amért ilyen köcsögek voltak, mi nem mentük velük, sőt emiatt(vagy nem) nagyon kevés pug ment ostromra/védésre velük(lásd felső abyss). Mi meg szépen ügyködtünk alsóba (Siel East fortress), meg ugye próbáltunk keresztbe tenni nekik, artifact elfoglalások, de a végén csak beaktiváltuk őket :D.

    Na szóval azthiszem ennyi lenne, bocs hogy elhúzódott. Remélem coro nem veszi le a felyem hogy leírtam, de már nagyon idegesít hogy mindenki minket tart a szemét köcsögnek.

  2. Aki asmo oldalról kiadta ezeket az infókat azért egy kicsit tájékozotabb is lehetett volna.Mert azért nem egészen így történtek a dolgok.
    Maga a collektíva (immáron maga a collektív vezére ) újból megkeresett minket.
    Mert úgy látszik informácio hiba történt a collektíva és az HA között.
    Amúgy, mi mindig mindent megfogunk tenni anak érdekében, hogy az asmo oldal egyetlen várat se veszítsen el.
    De amíg fent álló szerződésünk van és azt betartják addig azt nem vagyunk hajlandók felmondani.

  3. Sajnos én sem tudok midnent részletesen, de elmondok pár dolgot. Azon a bizonyos siegen Prets volt beosztva bossra, hogy verjék le mert rég nem volt kinn a nevük fortressen és tekintve, hogy újabban elkezdtek járni siegre, megérdemelnék ha lenne a fortressük. Nos ez nem így lett, nem tudom mit szerencsétlenkedtek de nem sikerült elég dps-t osztani ( én persze jót röhögtem rajta, hogy pont egy magyar légió vitte el, de tekintve, hogy rajtam kívül nicsn más magyar a CI-ben így elkezdtek höbörögni, hogy mi ez az halalalalaaa legió :O ). képszakadás…az ezt követő eseményeket nem hozták nyílvánosságra.
    Majd szombaton (?) amikor eljött a siege ideje szépen kiadták parancsba, hogy ne menjen védeni Roah-ot senkise mert koki lesz. A kérdésre hogy miért, az a válasz jött, hogy mert nem akartak csatlakozni a “kollektívához”. Hogy mi a valós ok azt nem tudom sajnos, lehet az amit te leírtál (La Brigade barátság) lehet más. Feltételezem, ha nem egy magyar légióról lett volna szó, akkor pont le**** volna, dehátmégiscsak.

  4. Ez érdekes mert mikor a collektív feje fel vette velünk újra a kapcsolatott akkor azt mondta ők nem akarták hogy Roah elveszen ,és nem érti miért nem ment a “collektíva” védeni.
    És nem is tudott arról, hogy a collektív felvette velünk a kapcsolatott.
    Ezek után azt veszem észre :-nem tudja a bal káz, hogy mit csinál a jobb kéz. 😀
    Egyenlőre itt tartanak a tárgyalások ,mert a collektíva mereven elzárkozik a LA légiótól.

  5. Én csak szeretném megerősíteni a postban olvasottakat, egyre kevesebb a magyar elyos ostromozó, mind a Last Stand oldalan mind a Heroes felől.
    De mostanában főleg a Heroes felől, règebben full allyval jöttek, most meg ha rájuk írok: ,,Most nem tudunk…farmolunk…instázunk….”
    Kezd felborulni az egész… Mindenki összeszedhetné magát, mert a végén télleg Asmo uralom lesz és akkor a HA képen fog minket röhögni.

    *** (szerk): Nem tudom, hogy ezt honnan olvastad ki a postból, de mint a fentebb is szerepel a Last Stand majd minden ostromon ott van 2-3-4 grouppal.

  6. Szerintem meg azért akarják hogy csatlakozzon a HA a coillectívához hogy akkor az ö parancsaikat kell követni + még véletlenül se tudjanak fortresst foglalni ismét…

  7. Nwodsad:
    Sosem értettem az olyanokat kik beleszólnak hogy a másik player mit játszik, mit csinál az alatt az idö alatt míg online.
    Pl a hátamon felál a szõr az olyan hangadóktol akik lfg-n ontják magukbol hogy menjenek sigera az emberek ,meg retard nab aki instaba megy inkább ..etc .
    A legdurvább esetem az volt mikor éppen dp-t recruitoltam és egy tag rámirt pm hogy mekkora láma vagyok hogy nem megyek foglalni meg nab pve elyos stb . 🙂
    Én pve beállítotságu vagyok , talán 7 hónap alatt ha 3-4x voltam ostromon.
    De abszolut nem is érdekel a játék pvp része .
    Én úgy vagyok a dologgal ha valaki megvette és fizeti a játékot akkor had töltse úgy el az idõt benne ahogy szeretné.
    Kicsit gáz ez a “nem mész sigera? hülye vagy” hozzáállás.
    Bocs Nwodsad hogy kicsit elkalandoztam , nem veled akartam kötekedni 🙂 , csak eszembe jutott 🙂

  8. xerb: Még akár tök igazad is lehetne, csak az a baj, hogy ha mondjuk az online emberek 10-15%-a ilyen az egyik oldalon, míg a másik oldalon csak 1-2%, akkor az olyan borulást csinál a két oldal egyensúlyában, ami hazavágja abysst és a siege-eket. Ez pedig kicseszés a pvp játékosokkal. Nem mellesleg ez alapvetően pvp játék.
    Bocs, én sem Veled akarok kötekedni, az NCSoft hibája, hogy 2 frakiós játékot csináltak, ahol nem működik úgy az autobalance, mint L2-ben, ahol bármikor 180 fokot fordult az egész szerver ha mondjuk egy komolyabb klán hirtelen kilépett egy alliance-ből, és vagy átment másikba, vagy esetleg csinált mégegyet, létrehozva egy harmadik-negyedik nagyhatalmat a szerveren.

    Amúgy a Te hozzáállásod még érthető is, de minap fort guardok körül voltam, mellettem egy SM. Ránkjött egy ranger+cleric páros, clericet besleepeltem, rangert stunoltam, az SM meg felpattant és elhúzta a belét anélkül, hogy akár egy dotot vagy debuffot bármelyikre rátolt volna. Na ez a szánalmas. Mondanom sem kell, hogy nem bírtam kettejükkel amikor felébredt a cler.

  9. Jah hozzátenném, az SM-es szituban az a szar érzés, hogy neki lesz előbb abyss gearje. A nyomorék guardokból. És ráadásul rank6 volt, 20 ap-t nem tett kockára esetleges 4-500ért ami jött volna az asmokból.

  10. Ez mindenhol van.. multkor riftelni voltam egy “húmegakarokölni mindenkit és meg is fogok húáá” tempel,még groupba is invelt,h nosza uccu.. 5-10perc múltán mikor szembe jött velünk két ellen (1-2 rankkal nagyobbak) úgy eltűnt 1 szempillantás alatt,h csak lestem.. groupot el is hagyta gyorsan,minden ami kell.. 🙂
    Mindegy is.. engem marhára nem szokott érdekelni, milyen rank,mennyi abyss pontot vesztek,etc.. jön,nekimegyek,max. meghalok..

  11. Mint HA tag és mint asmo annyit tennék hozzá, hogy a …. száradjon le annak, aki az ellenféllel összejátszik, mint annak is, aki neve vállalása néálkül osztja az észt és fecseg marhaságot. (nem a post szerzőjét, hanem informátorát kritizálom)

  12. Illetve, ha az “informátor” és az ely LFG-t spammoló is egy, akkor sejtem, hogy ki az. Üzenem neki (úgyis olvassa). hogy csalódást igazán nem okozott. Nem nagyon vártam mást tőle. :/

  13. Cső, Vaer vok. Páran már ismertek Elyos oldalról is, Asmo oldalon a Halál Angyalainak voltam tagja. Mivel a HA mumblejéről és fórumjáról ki lettem tiltva, itt írnék pár szót a dologgal kapcsolatban.
    Az egész szituáció ott kezdődik ugye, hogy történt valami olyan, ami nem történt volna meg normál esetben. Megtörtént, HA vitt fortot. Innentől kezdve mindenki makacsul ragaszkodott a saját elveihez, aminek következménye az lett, elvesztettük Roaht. Eddig stimmel minden is. A Collective olyan alapon cselekedett, hogy nem véd olyan várat, ahol a reward felét elrakja egy olyan légió, aki szarik mindenre (La Brigadera értem, nem a HA). Ez eddig stimmel is, vélemyényem szerint “okos enged, szamár szenved”, de inkább a gyengébb engedjen az erősebnek, mert fordítva sírás lesz a vége. Az is lett. Halál Angyalai büszke magyarként megmondta a tutit, az lesz amit mi akarunk, mert mi loveoljuk a franciákat. Itt vége is lehetne a történetnek, mindenki tanult belőle, mindenki hű maradt az elveihez és hosszútávon nem történt baj.
    DE!!!
    A Halál Angyalai még aznap mint olvasható befoglalta Hellfire-t mondván: “szarjunk bele akkor mi is egy nagyot a közös kútba, nembaj, hogy mindenki abból iszik”. Szergely pl hangoztattad, hogy ti aztán soha nem kötnének paktumot Elyossal, ehhez képest vígan reklámoztátok náluk, hogy nem fogjátok használni. Tegnapi Daevic Efflux is mi a szar volt? elnyomtátok uccsó 10 percben, csakhogy nehogy használhassa az asmó valamire? Ez mi? Egész egyszerűen tudtam hogy ez lesz, ha Mynameis viszi tovább ezt a stílust, akkor mindenkinek az orra alá fogtok csak nagy büszkén fingani, aminek az eredmnye látható. a Pug nemtudja mi van, a HA/LB pedig máshol van mint kéne. hát komolyan mondom, gz. Na ezért hagytam ott a légiót, mondtam, ha ezt az utat elkezditek, azon ottmaradtok örökre. Btw, Collective kérdez engem mindig, hogy mi történik a HAban, nem kell hazudnom, már átlátják mi volt ez. Szomorúnak tartják, még Roah után is szívesen tárgyaltak volna HAval, de tegnap óta nem. Magát az összes HA membert nem ítélik el örökre (pl szívesen várnának a HA/LB oldalról egyes embereket Collective légiókba), de ameddig a HA ezt csinálja, az összes HA player bojkottálva van a Collective részéről.
    Igen, megcsináluk, híresek a magyarok az asmo oldalon

  14. Kár, hogy nem írtad ide, hogy TE mit mondtál a mumble megbeszélésen erről a nyolcakhoz való csatlakozásról. 😛
    De látom, hogy könnyen alakítod úgy a történetet, ahogy neked jobban tetszik, Kár, hogy nem túl jó a hangfelvétel a megbeszélésről, de ennek még utána járok és akkor mindenki megtudhatja majd, hogy ki a szavahihető és ki nem!

  15. Pocak: Nem, az “informátor” és az ely LFG spammoló nem egy és ugyanaz a személy. Előbbi kilétét minden bizonnyal nem túl nagy erőfeszítés kitalálni, utóbbi viszont a HA légiónak jelenleg is tagja. Tehát amikor HA tagként kikéred magadnak a frakciók közötti összejátszást, akkor azért érdemes figyelembe venni, hogy a gyakorlati ábra szerint a HA egyik tagja is végzett ilyen jellegű tevékenységet. Persze egy ember tevékenysége nem kéne, hogy minősítsen megbélyegezzen egy egész légiót, de amikor a Elyos LFG channel-en közel egy órán keresztül az pörög, hogy a “Halal Angyalai légió elfoglalta Flaming Hell-t és nem is fogja használni, úgyhogy NE foglaljátok el”, azt már nagyon azt az érzést kelti mintha a légiójának a nevében nyilatkozna.

    Megjegyzem az “informátor” nagyon keveset adott hozzá ehhez a posthoz (pontosabban nagyon sokmindent hozzáadott volna, de nem akartam, hogy vagdalkozás legyen, ezért a postban szorítkoztam azon tényekre, amiket külső szemlélőként is javarészt meg lehetett állapítani.

  16. Én nem akartam hozzászólni, mert ez a cikk jó, ha nem is teljesen pontos mindenhol, de alapvetően leírja mi van/volt.
    A cikk kiegészítve azzal amit Yusukee írt jó formán helytálló.
    Most mégis azért írok, mert hátha vki megerősítést vár egy-két ténnyel kapcsolatban.
    Az elyos oldalon LFG chaten megjelent karakter valóban a HAhoz kötödik. Valóban kikapcsoltuk volna HF-et.
    Valóban nem vagyunk hajlandóak együtt müködni a Collective-vel, csak az asmokkal.
    Ugyan akkor ezen megerősítések után van amit cáfolnom is kell.
    Tegnap este a HA/LB ott volt Mirennél (nem Tagelni), ott volt HF-en (nem kikapcsolni) és ott voltunk Krotanban vmit azért használtuk Daevic Efflux-ot akkor amikor, mert úgy láttuk helyesnek hogy akkor hasznos.

  17. Baj az Mynameis, hogy még mindig különbséget tesztek a Collective és az “Asmók” között… Majd egyik alkalommal számold meg, mennyien vannak olyanok, akik nem Collective tagok egy ostromon. Daevic Effluxot lehet félreértelmezte a Collective, ezt nem tudom, mivel nem volt kommunikáció HAval(és nem is lesz ahogy látom) ezért félreérthették, ezt nemtudom. Ha meg tényleg nem tagelni akartok, akkor jobb lesz, ha újra tárgyaltok Collectivevel ameddig nem késő. (nem csatlakozást értem ez alatt, hanem a viszonyok normalizálását)
    btw én szerettem volna Collectivehoz csatlakozni (meg is tettem végülis) kár hogy erre nem állt készen a HA.

  18. “Mint HA tag és mint asmo annyit tennék hozzá, hogy a …. száradjon le annak, aki az ellenféllel összejátszik”

    “Valóban kikapcsoltuk volna HF-et.”

    húha…

  19. Vaer: Idézlek: “Tegnapi Daevic Efflux is mi a szar volt?” Ez nem hinném, hogy a Collective írta ide! 😛
    Egyébként most is a felszólító módod az, ami sokak szemét csípi! Nem hinném, hogy mi hibáztunk volna a nyolcakkal szemben, hiszen mi tettünk egy ajánlatot, ők pedig egy másikat. A kettő nem egyewzett és kész. HA (én nem mert ofline voltam) ment védeni más várát, ők nem jöttek a mienket. Hát akkor? Én elismerem a Collective szerepét, de hogy nem kell behódolni, azt is állítom. Amit ők ajánlottak elsőre az pedig nem más!

  20. Csenky: Én a magam nevében és nem a klán nevében írtam!
    Nem HA vezető és nem képviselő, hanem TAG!
    És ezt mondom most is mumblen a többieknek! Ha nem értet mi a különbség, az a te bajod! 😛

  21. A tortenetben egy a rossz dolog. Van ugye Vaer akinek problemaja van es sarral dobalozik mint legfobb megmento. Mertheteltenul csalodtam benned Vaer. 1 dolog ha onkent kilepsz, lelepsz stb.
    Masik dolog ha elkezdesz mocskolodni. Szertinem mindenki szamara a legjobb ha te bekenhagysz miket, es mi se tartunk veled kapcsolatot a joboben. Koszonom az eddigi jatekot veled.

    tenyelg armany es szerelemrol szol ez a resz. En magam reszerol nem szeretem ha par magat nagynak gondolo legoi fenyeget mas jatekosokat hogy majd ok igy meg ugy tonkreteszik a jatekunkat , de mit toltelek jojjunk mert ha nem jovunk akkor mi van a nagy Asmo erdekekkel 🙂
    Elyos oldalnak meg jo mert amig van Asmo ellentet akkor az a pici torekeny erore kapas ami volt megy a levesbe.
    Hogy az Elyos oldal is ertse van 8 legio ami maga kozott szeretne szetosztan ia nyeremenyt, de szuksege van a kis legiokra es nem tetszik nekik ha mas is odamegy a boss-t utni nekik az a jo hogy mi daraltassuk le magunkat 😉 es kapjunk 1 medalt amig ok osztozkodnak. De egy olyan helyzetben ha nem a “szovetsege” a fort akkor inkabb megtiltjak a tagoknak a vedest mert valaki (jellen esetben a La Brigade) tobb medalt kapna es az milyen.

    Vaer es en inkabb vagyok buszke, de egy megallapodast nem rugok fel azert mert a nagy Collective ezt mondta. De olyat vegkep nem tennek hogy atmegyek segget nyalni, es megprobalni minden regi kapcsolatra szarni, sajnalom hogy igy alakult, nagy csalodast okoztal nekem a par estevel ezelotti Mumble beszelgetes ota es a temajaval kapcsolatban, es sajnalom hogy kialltam melleted.

    Mindenkinek jo jatekot.

  22. 1. Ha segget nyalnék Isi, akkor nem foglalkoznék az egésszel, hagynám így ahogy van, elvagyok a T & Wben.
    2. Nem dobáltam még sárral senkit, csak kimondom az igazságot, mert engem már Mynameis nemtud hova kirugni. Ha fáj az azért van.
    3. Ha tényleg ilyen szent elvemberek vagytok akkor ez mi:
    “Az elyos oldalon LFG chaten megjelent karakter valóban a HAhoz kötödik. Valóban kikapcsoltuk volna HF-et.” /Mynameis/
    eladtátok a lelketek a sátánnak, hogy képletesen fogalmazzak. Ebben nem akartam részt venni és ezt így nektek sem szabadna folytatnotok, mert senkinek se jó az “asmoknak” meg végképp nem.

  23. Kár, hogy arra nem reagáltál becsület lovagja, hogy mire is szavaztál a 8-as kérdésben. 😛

  24. Nem nagyon akartam hozzá szólni a Témához. De Vear mindenkinek megvan a maga igazsága és makacsul ragaszkodik hozzá ahogy te is. Te nem látsz a rózsaszín ködtől amit a collective iránt érzel. Jó lenne ha a Kedves Blog olvasóit nem a mi belső viszályaink untatnánk. Mind a két oldalnak megvan a maga célja amik nem biztos hogy megegyeznek a másikéval. Te a Collective pártját fogod mi meg a sajátunkat, de annyi biztos hogy minden meg fog oldódni előbb utóbb és azzal biztos nem fog hogy egymás ócsároljuk. Arra kérlek hogy ne az általad igaznak vélt tényeket mond a Collectivenak hanem bízd ránk a dolgot és maradj ki belőle. Előre is Kösz.

  25. Ámen, csak oldódjon meg mielőbb.

  26. Copypastelem HA fórumról:

    “Páran le vannak maradva az eseményekről, ezért egy gyors összefoglaló nekik.
    Nemrég ugye sikeresen bevettük Roah-t közösen a La Brigade-del. Mivel a mi légiónk vezette az alliance-t, így a mi nevünk került a fortressre és mivel nem volt semmilyen előzetes megállapodás a La Brigade-del, ezért úgy egyeztünk meg, hogy a védésért járó medálokat 50-50%-ban osztjuk.
    Rövid időn belül azonban felvette velünk a kapcsolatot a The Collective (mostantól TC) nevű szervezet, ami a szerver top8 légiójának szövetsége (Dark Prophecyt leszámítva).
    A TC azért alakult, hogy a nagyobb légiók közösen összefogva, vezetőik egymással kommunikálva irányítsák csapataikat ostromokon. Medálosztásos rendszer működik náluk, részvételi arányt figyelembe véve osztoznak a védésekért kapott medálokon (állítólag..).
    Szóval rögtön felvették velünk a kapcsolatot és felajánlották, hogy csatlakozzunk hozzájuk, de… La Brigade-ről hallani sem akartak. Így végül úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk cserben a szövetséges légiónkat és nemet mondtunk egyelőre. Válaszul azt kaptuk, hogy későbbiek során bármikor szivesen látnak a TC-ben. Ettől függetlenül felajánlottuk nekik majdnem az összes medált, amit egy sikeres védésért kaptunk volna (LB részével nyilván mi nem rendelkeztünk, így csak a mi 50%unkból tudtunk volna adni). Minden szép és jó, látszólag sikerült megegyezni TC-vel.
    Rákövetkező napokban kedves Vaer ex-kollégánk gondolt egyet és felkereste az egyik TC vezetőt (Lolthinae-t) és egy elég ködös beszélgetést folytattak. Ezek után Coro szólt az illetőnek, hogy vegye figyelmen kívül Vaer-t, mivel önkényesen cselekedett. Pontosan már nem emlékszek mit mondott Coro, miről beszélgettek még, de a lényeg, hogy a TC erősen más véleményen volt, mint azelőtt.
    Ezt követően meghívtak minket a TC venrilora, ahol én és Coro beszélgettünk Lolthinae-vel. Kb úgy állt a dolog, hogy a TC igényt tart a La Brigade (mostantól LB) részére is, különben nem tudja garantálni Roah védelmét.

    És akkor egy kis kitérő a LB és TC közötti viszonyról. Anno a LB szövetségben volt a Xeodes-szel, ők pedig tagjai voltak a TC-nek. Közösen hajtották végre a TC által kiadott parancsokat. Történt azonban, hogy Kysist elfoglalta a Dark Prophecy, akik nem voltak TC tagok. Akkoriban alakult úgy, hogy rövid isőre, de ismét az asmók uralták abyss-t, majd durván 1 nap alatt mindent visszavett az elyos. Krotan és Kysis egyszerre volt támadható, a TC parancsba adta mindenkinek, hogy hagyják elveszni Kysist és akkor nem jön az elyos Krotanra (ami viszont TC fennhatóság alatt állt). A LB megtagadta a parancsot, bontotta a Xeodes-szel kötött szövetségét. A parancsnak köszönhetően védelem nélkül maradt Kysis persze elbukott. Innen kezdve a TC és LB elhatárolódtak egymástól.

    Szóval ott tartottunk, hogy a LB részét is követelte TC. (Egyébként a Kysis-es eseményekről is szó volt ventrin, Lolthinae maga vallotta be, azt mondta “igen, Kysisnél elkövettünk egy hibát, de mivel Kysis nem a Collectivé volt, egyértelmű volt mit kell tennünk.” A TC tulajdonképp attól tartott, hogy elkezdjük beninjázgatni a fortresseket ostromok alatt. Elég vegyes érzelmekkel váltunk el egymástól.
    Egészen péntekig megúsztuk ostrom nélkül Roah-t, de pénteken Roah mindig foglalható… (Coro mellesleg szabadságot is kivett, hogy ne maradjon le az ostromról). Ostrom előtt 2 órával kezdtük meg a toborzást Roah-hoz, már akkor jöttek az értelmes beszólások a TC tagoktól, hogy ne menjen senki, nem lesz ott senki; a Halál Aangyalai így kapzsi meg úgy kapzsi, nem osztanak medálokat… Rettenet kevesen voltunk, jóformán a LB+HA alli, pár Forgotten Legendses (Kolbaxban kellemesen csalódtam, szépen kiállt mellettünk) és DP-s, meg egy-két fő random. És persze ott volt a Prets, CI, Xanadu, is 1-1 emberrel, gondolom csak leellenőrizték, hogy nincs ott senki sem tőlük… Velünk szemben pedig egy óriás elyos zerg. Gyorsan elbukott Roah.
    Hatalmas felháborodás volt, de láthatóan nem csak nálunk, úgy néz ki sokaknak nem tetszenek a TC-s ügyködések. Úgy döntöttünk, hogy viszonozzuk a TC kedvességét és kibaszunk velük, bevettük Hellfire-t azzal a szándékkal, hogy nem használjuk. (Vaer itt lépett ki, hogy nagyobb seggeket nyaljon) Krotan majdnem elesett, míg mi bevettük LB-vel Siel Eastet, majd kényelmesen farmoltuk Krotan melletti őröket. Másnap Mirent bevette a balaur, kb. csak a TC tagok voltak ott a védésen. Nem azt mondom, hogy rajtunk múlt, de érezhető volt, hogy a hétvégi események erősen feldúlták a kedélyeket.
    Tegnap Mirennél már odatettük magunkat, persze ebből a TC már csak annyit látott, hogy rámentünk a bossra, azt nem, hogy a folyosót védtük, nem számított az sem, hogy időben beaktiváltuk az artifactunk, védtük Krotant is. Szarni bele, másra nem is lehetett várni.
    Tegnap már fenyegető hangvételű levelet is kaptunk, hogy ha nem változtat a HA a hozzáállásán, akkor ellenségeket fog szerezni magának (kissé vicces, nem tudom hogyan gondolták), de ehhez már szvsz elég sok köze lehet Vaernek (lásd szégyenfal topic).

    Nézzük milyen lehetőségek vannak:
    -Megy tovább a civakodás a TC-vel, szivatjuk egymást ahol bírjuk, közben bukjuk el sorra az erődöket.
    -Megegyezünk valamilyen formában, próbálunk békében élni egymás mellett, ostromokra kedvünk szerint eljárunk.
    -Teljesen ignoráljuk a TC-t, tesszük dolgunk ahogy eddig is.”

    És a végén még pár szó a légió céljairól, nem ide tartozik.
    Még mindig olvasom a Meno féle hírt és a rengeteg hozzászólást, kicsit le vagyok maradva. 🙂 De Vaer-t egy egyben ignorálom.

  27. Még annyit hozzá, hogy LB nem zárkózott el a medal sharingtől, sőt, kiemelték a Prets, CI, és más TC tagokat is, nekik csak az számított, hogy a TC maradjon ki belőle. Elég ironikus cselekmények sora, valahol nagyon szánalmas is, ha jobban belegondol az ember az egész csap presztízs, ha leosztjuk a védők között a medálmennyiséget, akkor látszik, hogy mennyire szimbolikus ez az egész. Külön poén, hogy mindenki osztott volna medálokat, mi a Collectívnek szinte mindent, LB akik konkrétan részt vettek azoknak…. És nem jöttek el azok miatt a medálok miatt amit LB nem adott TC-nek (érthető okokból, már azt mondom…) és mellesleg soha meg sem kaptunk 🙂

  28. “Ami miatt nagyon neheztelek a TC-re leginkább az nem az, hogy nem jöttek el Roah-t védeni, valahol ezt is meg lehet érteni, hanem az, hogy szó szerint ellenkampányt indítottak és megtiltották a Roah védésen való részvétet. És felmerül a kérdés minek csatlakoznánk egy olyan szövetséghez, akik csak a saját erődjeikkel törődnek, nem képesek átfogóan látni a dolgokat, hogy az az erőd is a sajátjuk, ami más asmo légió nevét viseli.”

    Még ez is lemaradt a végéről 😀

  29. És rengeteg dolog van ami rohadtul nem tetszik, pl az előzetes megállapodásunk amit aztán semmibe vettek, aztán LB-ről ugye hallani sem akartak, tegnap meg már azt kaptuk a képünkbe, hogy “bezzeg a HA+LB meg lett hívva és azok a gyökerek visszautasítottak minket”, annyira látszik, hogy folyamatosan másítják meg a tényeket, hogy az már fáj. Mindenesetre azon leszünk, hogy valami megoldást találjunk a szituációra, bár ez így egyre nehezebb lesz…

  30. Na hát úgy érzem ehhez nekem is hozzá kell szólnom. Először is nem hiszem hogy sokan tudnák hogy ki vagyok bár ez szerintem jelen pillanatban lényegtelen is.(HA Centurio).
    Másodszor elnézést hogy ide írok, de szerintem nem gáz ha mindenki olvassa. Na szóval. többször felmerült itt Vaer neve aki volt Halál Angyalai tag (megjegyezném én első megszólalásánál ki szerettem volna tenni a légióból, de a többiek feltétlen akartak neki esélyt adni -kár volt!-) többször elmondta a véleményét a közösködésről a kollektívával (itt azt hozzá tenném hogy én iparkodtam kimaradni minden ilyesféle döntéshozatalból, magánjellegű okok miatt.) amit a Centruriok meghallgattak és mint a végén kiderült nem 100%-osan, de elutasítottak. Amire Vaernek idővel az volt a reakciója hogy kilépett a légióból megjegyzem nem először ,és a HA ellen kezdett beszélni hogy ő a Szűz Mária és csakis az igazat mondja (Bár amilyen hisztiket levágott Mária már lehetne.). Itt annyit kellene hozzá tennem hogy ilyet már csinált nem Aionban hanem más MMOban eléggé aljas módon amit undorítónak és visszataszítónak tartok. De attól függetlenül, hogy tudtuk milyen “befogadtuk” és ez a hála érte. Ezt személy szerint megköszönném neked Vaer. Ha valami nem tetszik egy légióban, akkor nem ez a megoldás, meg nem ilyen formában. A véleményed elmondtad meghallgatták és ennyi, döntési jogod nincs/nem volt, mert hát valljuk be te senki nem voltál a HA-ban. Mielőtt bármit írnál az utsó pár napos/órás Centurioi jogodat ne vedd figyelembe, első rossz szavadnál saját kezűleg dobtalak volna ki (te lettél volna az első). Na azt hiszem be is fejezem itt mert már most kezdek ideges lenni.
    Annyit még hogy ez saját véleményem volt (vállalom érte a következményeket amennyibe lesznek) és nem a Légióé.

  31. Hat nem csodalkozom a törtenteken! Annyit azert had tegyek hozza a dologhoz, csak a tisztanlatas veget, hogy hasonlo volt a Dark Propecyvel is! Biztos emlekeznek ra nehanyan, hogy milyen nyilvanos drama tagozat ment az LFG-n kb 2 hete! Olyanokat kapott Bladeofdeath es vele mi az egesz DP, hogy valami ocsmany volt!
    A törtenet majdnem szorol szora ugyanaz, csatlakozni kellett volna es leadni minden medalt, es persze legyunk agyutöltelek!
    Mivel ez valahogy nem tetszet Blade-nek, mi is kaptuk a bojkotot!
    Szerintem nem kell magyarazni, hogy volt nehany sikeres foglalasa es vedese DP-nek! De azutan, hogy nem terdelt le, jött az LFG-n, hogy az összes DP tag selfish lower abyss noob, es ne jatszanak velunk mert minden medalt benyelunk! Persze ez annyira nem igaz, hogy minden megmozdulasrol screenshot keszul, es meg a legutolso 1 latott jött ment pug jatekos is kap medalt, de mindegy, szerintem ahol valami 2x majdnem ugyanugy megtörtenik, ott erdemes elgondolkodi, hogy most a foraglom jön velem szembe, vagy en akarok minden aron szembe menni a forgalommal, nem ugyanaz….
    Mellesleg annyira szanalmas, hogy ilyen szappan operazas zajlik, sajnos!
    Bar az emberiseg ilyen, nem eleg legyuni az ellenseget es gyözi, fontos eldönteni egymasközt, hogy a gyöztesek közul ki a gyöztesebb…bahh
    Elöször talan az ellenfelet kene legyözi, es utanna letrehozni a KGST vezetest..lol

  32. Na most dobálok egy kis sarat. Elfy, ja még kb én se tudom ki a fene vagy, mert online az kb soha nem voltál, ha meg igen, basztál reagálni bárkinek is. Na ja, ha meg nem szóltál hozzá eddig se semmihez, akkor maradj csöndes officer ahogy eddig. Vagy ne játsz.
    Mi ez a “befogadtunk” duma? Mi a fasz volt az, amit a légió értem tett? Semmi, együtt játszottunk (mármint én veled sosem) azt cső. Igazából a legtöbb HA player casual player, játékban semmihez nincs kedve küzdeni, várja, hogy az ölébe pottyanjon, na ez ellen mindig felszólaltam. (Mynameis mondjuk nem casual player egyénileg pl jó) Én spec nem drámázok, csak vegyétek észre magatokat, felőlem akár az antikrisztusnak is hívhattok, de amit abyssban elkezdett művelni a HA az gyerekes és nevetséges. Bármit is kaptok ezután, megérdemlitek.

  33. Vaer eszem a kicsi szíved te drága lélek. kiléptél ne hisztizz. se ne dobálózz. Nincs értelme én spec. csak nevetek rajtad mert… mert csak.Mellesleg voltál velem partyban:). És a Halál Angyalainak hidd el van kedve küzdeni. Csak a mi célunk és a te célod nem egyezik ennyi. Mint említettem saját vélemény volt és csak én hívlak antikrisztusnak. a többiek máshogy hívnak…:D De ebbe tényleg ne mennyünk bele… ugyse szedsz ki belőlem egy csúnya szót sem:D

  34. Monnyon le!!!

  35. Ime! Ha nincsenek már érvek, jönnek a szitokszavak! Gratulálok Vaer! :/
    Még mindíg azt próbálod beállítani, hogy te vagy a fényhozó, de lássuk be! Elsőként (Szergelyt leszámítva) mondtál nemet a nyolcakhoz való csatlakozásra!
    Arról nem beszélve, hogy más játékstílusát, hozzáállását hibaként feltüntetni…. Ember! Te miről beszélsz? És ha casual valaki? Ilyen az élet! nem vagyunk egyformák, bár te bizonyára jobban szeretnéd, ha mindenki olyan lenne mint te. :/
    Tudod, ha hallgattál volna “bölcs” maradtál volna!

  36. Ez a szép a blogolásban, összehozza az embereket.

  37. Monnyonleeee!!!?

  38. Sziasztok!
    Csak annyit, hogy én ama “casual” tagok egyike vagyok a HAban akik bár néha noob-nak látszanak bizonyos emberek szemében, de ők azok akik kizárólag azért mennek fel néha amikor megtehetik, hogy eltöltsenek néhány kellemes órát olyan emberekkel akikkel szeretnek időt tölteni. Sajnos 2 hónapot ki kellett hagynom külföldre költözés stb. miatt, de azelőtt volt “szerencsém” sárdobáló, casualt lenoobozó, mindenkinél okosabb ex-kollégánkkal néhány FT-t letolni, és hát ő nem tartozott azok közé akivel szívesen töltöttem a kemény munka után jól megérdemelt casual óráimat a játékban. 😀 remélem nem sértődik meg őszinteségem miatt! 😉
    A hangsúly azonban a játék szón van, mert ne felejtsük el srácok, hogy ez egy MMORPG aminek G betűje ha nem tévedek a kellemes időtöltés játékos mivoltára próbál utalni! 🙂 A lényeg hogy kellemesen töltsük el az időt, és hagyjuk hogy mások is ezt tegyék.
    Tudom sok szavam nincs a magam lvl40ével, de mint ilyen lehet hogy pont ezért tudom kicsit kívülállóként szemlélni az eseményeket így büszke HAsként is. 🙂
    Végszóként csak annyit (és bocs a hosszú postért), hogy Menorel brainstorming indító írása naggggyon tetszett, tényleg megdobogtatta a szívemet hogy végre a HAról olvashattam. Az iromány címében található két szóból pedig próbálkozzunk inkább a szerelemmel és irányítsuk a játék és karaktereink felé. 🙂
    Ha már néhányan ilyen komoly érzelmeket élnek át a játék során akkor inkább ez legyen az ne a rosszindulat és társai mert az valóban csak ármányt szül! 😉

    HF GL all!

  39. Best Post Ever! Fogalmam sincs miről van szó, de érzem a szagát.

    Mellesleg – a beszámolók alapján – ezt a kollektívát nagyon rötyi emberek vezethetik. Keressetek meg másik 4-5 normáliasabb légiót és csináljatok másik szövetséget. Biztos van olyan akivel a kollektíva kiszúrt és sívesen csatlakozna hozzátok. Ahogy valaki említette, itt háború – legalábbis köztetek egy oldalon – nem tud kialakulni.

  40. Dehogynem! Ha látnád mi megy az elyos oldalon…

  41. Az a baj hogy amint elkezdtek kiderülni hogy milyen is valójában a a collective azóta szinte egyik kis klánnak sincs kedve bármilyen szövetségbe belemenni.

  42. Love and peace… lol. No mind1, mindenki olyan amilyen vannak akik komolyan veszik a gamet, vannak casualok, vannak *****, ******, ******, etc és mindneki boldogan él, ameddig lesz aion.

    *** (szerk): ejnye-bejnye, ezt nem kéne…

  43. Na! tessék! már vártuk mikor jössz elő a témával!

    köszönjük! 1es! ülj le kisfiam!

  44. Vear minek kell felhozni a népeket? te rasszista bunkó 😛

  45. Amúgy ha így folytatod sztem mind2 oldal nagyon meg fog kedvelni! 😀 😀 😀

  46. Nem tudom mit vártok ettől a játéktól, igazából rohadt jól megoldották a medal rendszert. L2-ben erősebb kutya b*szik elven a nagy klánok vitték a nagy bossokat, és nagyon kemény pénzeket kellett pipengetni, ha valaki boss ékszert akart. Itt meg kevesebbet ugyan, de a legtöbb ember kap medált, ha aktívan fortol. Én sem azért megyek el fortra, hátha a védő légió majd hozzámvág 5-10 medált valamikor, hanem hogy kiharcoljam a 2-3 gold medált önmagamnak. Aztán majd ha elég nagy leszek, akkor nem ninjázok, hanem erősítem az LS allyját.

    Egyébként hogy képzelnétek el a kollektív medál osztását? Valaki vezessen egy listát többszáz playerről név szerint, és túrja a siege screen shotokat hogy ki is volt jelen, és egyenként postázzanak nekik pár medált? Ne röhögtessetek már, az alapján, amiket itt összehordtatok, a kollektív korrektül csinálja amit csinál. Persze mindig vannak apró részletek, amiket nem lát az ember, még talán Ti (HA) sem.

  47. Amugy ki beszélt itt a medálokról?
    Mert mi pont , hogy fel ajánlotuk a fortból a mi részünket a Collektívnek.De hogy egy értelmű legyen az összeset.
    És teljesen rájuk biztuk az elosztást.
    Itt teljesen másról van szó.
    A collektív az összes medált akarja ( ám legyen , ugyis kapok postán ).
    De a collektíva az összes várat is akarja.
    A collektívának nem az asmo oldal az érdek, ha nem a medál.
    És kit, hogyan tud a csatlosává tenni.
    De szerintem ez nem csak asmo oldalon van.

  48. Mi azt mondjuk, hogy nem a medál az elsődleges. A Collective szintén.
    Mi komolyan gondoljuk. Ők nem. 🙂

  49. Én vagyok a kollektiva vezetője.

  50. Hát jó, tulajdonképpen lehet ezt büszkeségnek vagy becsületnek hívni az LB-vel szemben, de nem fogjátok megváltani a világot azzal, hogy az LB-nek ígért medálokat _meg sem szerzitek_, ahelyett, hogy a kollektívvel osztozzatok rajta. Sokkal korrektebb volt a Hellfire-ös próbálkozás. xD Na de inkább nem is folynék bele jobban, ez csak a fentebbi postok alapján kialakult magánvéleményem, talán másképp látnám, ha ott lennék köztetek.

Comments are closed.