header image
 

Ég veled “Dupla XP hétvége”

NCWest hivatalosan közétette, hogy Június 2-án követően (1.9-es patch) beszünteti a jelenlegi Dupla XP eventeket. Ennek egyik legfontosabb oka, ugye maga az 1.9-es patch, mely számos olyan módosítást tartalmaz, amelyek fényében elvileg nem lehet szükség a Dupla XP eventekre. Az NCWest azt ígéri, hogy az így keletkező üres hétvégéket újabb és érdekesebb eventekkel fogja kitölteni. A Dupla XP természetesen nem tűnik el teljesen, csak a jelenleginél ritkábban fog megrendezésre kerülni. Bejelentés…

~ by Menorel on .

Aion

27 Responses to “Ég veled “Dupla XP hétvége””

  1. Dupla XP annyira nem is fog hiányozni az embereknek a szintezés gyorsítása után, de a növelt critical craft esélye egyre többet ér, ahogy az egyre magasabb szintű tárgyak készülnek. Bár ha jól tudom, az 1.9-cel jön a cap emelése is, és a 450-es tárgyak gyártása 490-es szint mellett már megoint elég jó arányban critelhetnek megint.

  2. Csak hogy senki nem fogja kb felhúzni 490-re 1.9-ben.

  3. Gyártani fog, és ezzel fejlődik a skill. Célzottan nem húzza, de a fogyóeszköz készítőknél meglesz a magas skill. Alkimista mondjuk a 440-es Major Recovery Serum-ot gyártva elég hamar eljut 480-ra nulla célzottsággal, csak a gyártás mellékes hozadékaként. Cooking hasonló eset.

  4. Arról nincs valami infó hogy esetleg a weaponsmith nek adnak e valami fogyóezközt craft ra?

  5. 1.9-ben felejtsétek el a craftok tovább húzását. Nagy szerencsével meg rengeteg lóvéval el lehet jutni ilyen 470 körülre, onnantól miden crafttal csak úgy tudsz tovább jutni 490-ig, ha a Heart of Magicet craftolgatod, aminek viszont horribilis az ára.
    Egyedül az Alchemy esetén van valódi profit értéke a 499-nek, a lvl60-as manastoneok miatt, az összes többi profession esetén nem tudok olyan indokról, ami miatt érdemes lenne felhúzni az adott szakmát 2.0-ig. (2.0-ban lesznek már hozzá normálisan drop receptek is…)

  6. #Szolo Valóban a két leginkább arról ismert szakma ahol sokat számít a crit.

  7. #Z Cookingnál sem mindegy, hogy egy buff fenntartása másfélszer annyiba kerül-e, de alchemynél az 50-es fegyvereknél egyáltalán nem mindegy, hogy critel-e a gyártása.
    499 szerintem eleve elérhetetlen, ha nincs új recept, mert Heart of Magic is csak 489-ig fejleszt (esetleg 490-ig), és elérte a 40 szint különbséget.

  8. Az alap receptek egyébként rendelkezésre állnak minden szakma esetén. Így pl. az Alchemy-t simán fel lehet húzni 499-re, hiszen 490-től ott vannak a manastone upgrade receptek.
    Ez viszont nem igaz a többi szakmára (így a cookingra sem), hiszen hiába tudod megvenni a recepteket, ha a hozzájuk szükséges materialokat majd csak ground abysson lehet gatherelni.
    Az alchemy is csak azért kivétel, mert ott ugye 490-től olyan recept van aminek van elérhető materialja (lvl50-es manastoneok).

    Egyébként ha már critről beszélünk, én a mai napig nem láttam kézzelfogható bizonyítékát annak, hogy a crit esélyére akár a dupla XP hétvégének, akár a profession lvl-nek bármilyen hatása lenne…

  9. Én az előző dupla XP hétvége vasárnap estéjén bepróbáltam elsőre a craftot, a legutolsó milliméteren úgy döntött, hogy procol XD Ez most akkor befolyásol menorel? 😛

  10. Iridescent: mondanám ha igen, ha nem szemem előtt failelt volna be egy srácnak egyhuzamban 4x a Heart of Magic dupla XP hétvégén 4k DP-vel, meg minden szirszarral. Persze erre is rá lehet fogni hogy biztos csak nagyon szerencsétlen volt, ahogy rád is, hogy nagyon szerencsés voltál 🙂

  11. Yep. Igazábol az emberek 50%nak elsőre procol vagy másodikra legalábbis Castoron, meg vannak akik nagyon pechesek. Nekem xp hétvége a gathering szedésre jó azt csók 🙂

  12. Altomnak gyártottam magának könyvet.
    Nem bíztam benne, hogy éppen maximális a mázliszintem, ezért 3 alapkönyvhöz elég hozzávalóval, és 2 továbbfejlesztéshez szükséges hozzávalóval kezdtem hozzá a craftoláshoz.
    Első lépcső craftolása crit. 1/1
    Továbbfejlesztése crit 2/2.
    Ezen felbuzdulva a többi hozzávalót is elsütöttem.
    Lett még egy crit a fehér-zöldből.
    2/3 crit fehér-zöldből, 1/2 crit zöld-kékből. Szintben azonosak voltak, így 3/5 critnek számítható talán.
    Dupla XP hétvége volt és 59 ponttal voltam a szintje fölött.
    Akár a hétvége különlegessége, akár a szintbeli különbség okozta, de a 60% crit biztosan nem a normális állapot, mivel Brokernél a zöld könyv 100k lett volna legolcsóbban, a kék pedig 650k volt minimum.

  13. Én nekiálltam kraftolni tök random hétköznapon 10 durable ulmus bowt. 6 proccolt 10ből. Egy héttel később felbuzdulva a sikeren, gondoltam ebből pénzt kéne csinálni. Bekészültem 20-ra való matival. 4/20 procc, a sírás kerülgetett. Egyik se volt dupla xp, se fullDP, se karácsony, se féllábon ugrálva imádkozás. Szimplán tök random, gondolom olyasmi lehet, mint az nc-random-bullshit-generator, amivel a community hivatalos posztjait csinálják. 🙂

  14. Ja, 9 ponttal voltam a bow fölött. Úgy tartottam egy darabig, minél közelebb vagyok, annál jobban proccol. Igazából ez is baromság, de azóta is ezt tapasztalom a legvalószínűbbnek a craft-hülyeségek közül.

  15. Ameddig nincsenek infok a konkrét craft számítás mögött, értem arra, hogy a tényleges leprogramozott számsorok addig a “random”-ba bármit bele lehet magyarázni, bármivel összefüggésbe lehet hozni. 1DP – 4kDP, nappal-éjjel, páros-páratlan nap, melyik craft pult, fordított montior, mute sound stb stb stb. 50kk-nyi ws expert craftolás után ami 60+ próba, 20+ zöld crit, 0 kék takar úgy döntöttem inkább megveszem a tárgyat… 2 nappal rá írta valaki, hogy neki elsőre becrittelt… thx. Ha a magam szórakozására gyártom egy dolog, ha egy questhez “KELL” akkor azért tehetne egy szívességet az aki kitalálta, hogy crittelt cucc-ra van hozzá szükség. Sajnos tény, hogy craftból ami crittel az eladható-értékes, ami nem, az bontás vagy vendor. Még ez sem lenne baj, amennyiben a “finomítás”-hoz szükséges alapanyagok nem lennének ilyen mocsok drágák. Még egy szösszenet, egy sorcinak elsőre becrittelt a Heart egy másik emberke pedig a 18. alkalommal fog most próbállkozni… Továbbá ugyebár a 449 (vagy bárhol a max lvl-es) craftokban az a szép, hogy nem csak nem biztos, hogy crittel, de fail is lehet és azért amikor több tíz milliónyi alapanyag szó szerint a semmivé foszlik az sokaknak elég ok egy rage quitre.

  16. Százalékokról beszélni öt próbálkozásnál? LOOLLL

  17. Stake, koreában azért nem ez a helyzet, az Aion kraft-rendszere hatalmas könnyítés a Lineage2 után, ahol hatványozottan több farmolást igényeltek a matik, minden crafthoz kellett külön egy recept (plusz a regelés), és 60% success rate volt, a maradék 40% = fail, semmit nem kapsz. Én ebbe “nőttem bele” mmo téren, és ehhez képest elképesztően jó az Aion craft. Najó, ez azért persze csak az armorra érvényes így, a fegyók itt is elég húzósak. 🙂

  18. Csenky azért a 60%os recik csak S graden voltak és oda el is kellett jutni addig meg simán összeraktad magadnak a többi cuccot ha kifarmoltad, grind grind, mint itt szal tökugyanaz a kettő

  19. Armor craft:
    fehér recept ► fehér eredmény, ha crit zöld
    zöld recept ► zöld eredmény, ha crit kék
    kék recept ► kék eredmény, ha crit arany
    expert ► semmi extra, kék recept folyamata
    Balicnál:
    zöld és kék recept, folyamatot lsd fent.
    elég tiszta
    fehéret vszin max az craftol akinek sok matja gyülemlett fel és az eredményt enchantolni szeretné
    zöldet szerintem akinek épp hiányzik egy valami vagy altnak, legyártja sikerül örül, ha crittle mégjobban
    kéket mint zöldnél, ha nem is krittel bőven használható és “csak” (kinek mennyit jelent) az eredény kb 5%-al és/vagy 1 abilityvel rosszabb mint az arany (cipőnél cikis, ha csak az aranyon van +spd)

    Weapon craft:
    fehér recept ► fehér eredmény, ha crit zöld
    zöld recept ► a fehérből crittelt zöldet felhasználva + mat, az eredmény zöld, ha crittel kék
    expert kék recept ► a fehérből crittelt zöldet a zöld recepttel critteled kékre kék fegyver + mat, az eredmény kék, ha crittel arany

    optimistán kalkulálva (20% crit chance) tehát, ha egy arany expert fegyvert szeretnél: 125 fehéret kell legyártanod
    (125 ► 25 ► 5 ► 1)
    ha mázlid van 1-et, ha nincs …

    Balic:
    zöld recept – kék recept, folyamatot lsd fent.

    Összehasonlítás:
    alap mat: tény és való, armorsmith recepthez körülbelül 4x annyi orera van szükség mint weaponsmiths-hez. (a legtöbb matot igénylőt (amit hirtelenjében találtam) összehasonlítva: expert durable orichalcum breastplate vs. expert durable orichalcum greatsword)
    armor 831 ore, ha expert aranyra crit megyünk 4155 ore
    weapon 222 ore, ha expert aranyra crit megyünk 27750 ore (27750!)
    ha nem baj a járulékos matokat most nem számolom össze: vendor mat + aether + fluxok
    Ismételten: ha armor recept nem crittel attól még egy használtó, jó minőségű cuccot kapunk eredményül, ha a fegyver nem crittel lényegében semmit.
    Mindez nem érdekelne, ha lenne flux dögivel, illetve balaur mat! 🙂
    Speciel ha csak annyi lenne, hogy siker+fail kevésbé zavarna, de így hogy rákényszerül az ember, hogy ha valami használhatót akar csinálni akkor crittet kell hajszolnia zavar. Sokkalta éppeszűbb megoldásnak tartanám, hogy a top high end dolgok sokkalta kevesebb matba/szenvedésbe kerülnének, de Bop lennének, így mint egy jutalom a craftban elér eredményednek.

    Zárásképpen szükségesnek tartom hozzátenni, hogy a craft a játék semmilyen részéhez nem elengedhetetlen, senki nem kényszerít senkit, hogy csinálja bármilyen formában. ( Tudtommal 1 figylemre méltó quest van amihez 449-es craft kell, ez a miragent ► Heart of magic craft►crit -elése, de ezt cookinggal (amit játszi könnyedséggel el lehet érni a többi crafttal összehasonlítva) épp úgy meg lehet oldani, mint bármely más crafttal.)
    Csak azt nem értem, hogy a játék e remek aspektusát miért kell a lehetetlen/”öngyilkosság”/rage-quit határára szorítani?
    (Tudom, ez a játék, ezek a szabályai, tetszik nem tetszik ez van, senkinek nem kötelező játszani akinek nem tetszik, stb stb.)

  20. Stake hidd el van ennél rosszab craft rendszer, lásd CABAL Online XD
    Azért hiányozni fog a kétheti dupla XP.

  21. Nem is akarom tudni ott milyen, mert elsírnám magam! 😀
    Ha jók az infoim 1.9 a 499 -es Greater Expert (amiből csak 1-ed lehet) questje már fog tartalmazni választási lehetőséget a; szerencsésnek érzed magad és critre mész, b; tutira
    A tuti lényegesen drágább természetesen mint a crit verzió. Képek vannak mellékelve, de Koreaiul és olyan számokkal a flux mellett amit inkább le sem írok. (nem tiszta, hogy az limited supply vendor ár, 1 v. 6 kell belőle, pletyi szinten meg nem akarom megemlíteni 🙂 )
    De, ennyit craftról. 🙂
    Remélem a 2x XP hétvége nem fog annyira hiányzoni mint amennyire most gondoljuk, de előzetesen egy szám:
    1,035,667,935
    ennyi XP kell 2.0-ban lvl50-55 (55 és 0 xp)
    finomítva, ha már lvl50 fullon vagy csupán:
    889,597,897
    és ha már megvan az 55
    +341.728.469, hogy csurig legyen. 🙂
    Még jó, hogy van kb. 12 lodasom és 5 flora charmom elfekvőben. ^^
    De, ez még odébb van… 🙂

  22. Én kidobtam az összes lodas amuletemet (20+) XD, de annyira nem is érdekel, nem siet a vonat. Ja és most critelt át 3ból az alchemym expertre :))) Ami érdekel nagyon azok az XP-k lesznek normál állapotban az új 50+os instákban.

  23. 10 alchemy expert próba, 4 zöld, 0 kék, ► 30kk ért a könyv AH ból 🙂
    Ha jól emlékszem alapvetően növelt lesz az XP, de ha van értelmes insta akkor én sem rohanok sehova. 🙂 Amúgy ugye úgy szól a közlemény, hogy csak ritkább lesz, el nem tűnik. Gondolom ha más nem ilyen 1 éves évforduló, karácsony stb. “event” címszó alatt azért fogjuk még látni. ^^

  24. Kijön 1.9 megnézzük ugye DP, DC bossdropjait, hátha lesz hogy legalább zöldet dobnak, de ez úgyis 5+ runból derül ki, na meg az új dread is érdekel, az ugye 1.9? fene se tuja már :)) Folyni fog itt az xp simán, mire kijön az 55 lvl :PP Jóéjt nép 🙂

  25. Zsolt: A te commentjeidet már a wordpress is spamnak érzékeli. Nem ismerem a wordpress spam enginejének a működését, de ezek szerint az egysoros bekóstolásokat – amiket LOLLozás követ – legalább annyira tartja a wp hasztalannak, mint amennyire bárki más is azt tenné…

  26. Iridescent: az 1.9-ben nincs új content, tehát nincs új instance/dreadgion sem. Csak a meglévő instanceok kapnak ráncfelvarrást (pl. theobomos labban ki lehet hagyni az egész elemental wingezést, stb.). Szóval új dreadgion kipróbálásáig még várnod kell 2.0-ig. Addig is marad a javított meglévő dreadgion (+2 kapu graviti két oldalán, train védelem miatt gyorsabb mobok, hide2 látás, 5 shurkanat le kell ölni, hogy poppoljon a captain, stb.)

  27. Ebből a dropnövelősdiből pont az lesz, hogy akinek majd első nap kiesik, az áldja az új patcht, akinek meg eredménytelen runja lesz, az hatványozottan fog sírni… Szvsz legalább fele olyan drop rate kéne, mint pts-en van. (ott world bossból 2-4 lootok jöttek tegnap, zsinórban 3ból is, offon minimum 1-2 kéne, mert szánalmas, hogy 5-6 wolrd bossból semmi nem jött anno, nem is voltam hónapok óta…) Természetesen ehhez olyan bossok is kellenének, amiket nem lehet lefarmolni 5 perc alatt 6 emberrel..

Comments are closed.