header image
 

újabb GM epix fail?

update.3: Minden jó, ha a vége jó. Ha valakit érdekel a “következetesség” mintapéldája, akkor javaslom figyelmébe a -link- képet, amin jól látható, hogy milyen gyorsan tud átmenni a “mindent kétszer is ellenőriztünk, ez a tevékenység tilos, az account továbbra is permban-ban marad és nem is fogjuk reaktiválni”-ból “Ohh, bocsi srácok, ezt tényleg benéztük, tényleg bocsi és azonnal reaktiváltuk az accountokat és öö 2 lodast is kaptok kaptok 15 nap ingyen gametimeot kompenzációként”-ba.

update.2: CC[Trine] a következő üzenettel zárta le az NA fórumon a topicot:

Helló Mindenki,

Szeretném tisztázni a helyzetet a láthatatlan hidak kapcsán. A láthatatlan hidakon történő sétálás természetesen nem minősül exploitnak. Tény, hogy van olyan küldetés, ami érinti is ezeket a hidakat. Ezek az útvonalak láthatóvá is válnak, amikor elered az eső, ami így segít navigálni a hidakon. Nyilvánvalóan ha elégszer bejárod, akkor már az eső segítsége nélkül is képes vagy megtalálni a helyes útvonalat.

A banolt játékosokat nem szabadott volna büntetni ezért. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért és az elvesztegetett időért is, amit ezen nagyon szerencsétlen esemény kivizsgálására költöttünk.

Minden jó ha a vége jó. Legalább annyi pozitívuma talán van a történetnek, hogy a GM-ek megtanultak valami újat a játékkal kapcsolatban.

update.1: Az USA fórumon folyik már az okoskodás a témában. Az egyik CC (Trine) finoman szólva leugatott mindenkit, hogy nem szeretne a témával kapcsolatban több hozzászólást látni, amíg nem születik meg a hivatalos bejelentés. Elvileg az egyik érintett már kapott egy levelet, hogy a sziget megközelítése az invisible bridgen keresztül igenis exploitnak minősül (a pontos mikéntjét nem tudjuk, annyit tudunk, hogy biztos hogy nem esős időszakban mentek oda, tehát amikor látszik is a híd, hanem AoE skillekkel). Javaslom mindenkinek, hogy óvatosan tolják az ottani world bossokat amíg ez a téma nem zárul le hivatalosan… Nem kéne, hogy ez a rage-permaban hullámba belebukjon néhány magyar player is…

Történt tegnap, hogy kb 10 ember ban-t kapott a Nezekan szerveren. A hivatalos indoklás szerint: “Invisible terrain exploit”. Hogy mi is volt pontosan a bűnük?

Komolyan nem értem, hogy mit és miért csinálnak a GM-ek. A srác az AionSourceon esküdözik, hogy tényleg csak az invisible bridgeken mentek Jesuchit ölni és másnap már ezt a ban-t kapták. A ban indoklása ráadásul eléggé alátámasztja a beszámolóját. Ráadásul nem szarozott a GM, mind a 10 embert permbanolta…

Nevettséges, hogy miközben a Spataloson a Gravedigger féle férgek nap mint nap exploitolnak és nem csak így soloban szépen csendben, hanem konkrétan fortress ostromokon tolják be az attack speed nullázást és solozzák le a balaur seasonguardokat, aközben a fantasztikus GM-jeink olyan játékosokat banolnak ki, akik egyébként egy teljesen normális dolgot csinálnak, ami direkt van így implementálva a játékba. (Még külön quest is van, hogy keresd meg az invisible bridgeket -link-) Látom magam előtt, hogy valami észlény indratuban solozza a mobokat, majd meglátja, hogy 10 ember a “levegőben” rohangál és már irja is a peticiót screenshotokkal meg mindennek. Eddig nem is lenne baj, de jön a GM, akinek ezek szerint halvány lövése sincs a játékról és csinálja a hülyeséget…

~ by Menorel on .

Aion

57 Responses to “újabb GM epix fail?”

  1. Mi meg 1.9-et hiányoljuk?
    Épeszű GM-service nagyobbat dobna a játékon.

  2. WTF? Lesz vagy 2 hét mire visszakapják az accjukat. Mi szánalom már, nembaj elyos hadd szívjon csak XD

  3. (Nem védeni akarom a GM-et, eszemben sincs! 🙂 )
    Jó lenne tudni a GM commentjét a ban-ról, illetve a hivatalos véleményt az invis bridge használatáról. Gondolok itt arra, hogy a bridge használata nem-e csak a játékba beépített “hivatalos” módon szabad ban nélkül esetleg. (Azért fogalmazom így, mert nem akarom senki számára “spoiler”-ezni a mókát.) Amennyiben ez az ok, akkor viszont kb 3 nagy légió + minimum 5 kisebb teljes emberállományát lehetne bannolni kb. fél évre visszamenőleg Spataloson. 🙂
    *kieg*
    Kicsit utánaolvasva ráadásul már a boss szigeten érte őket a ban boss fight közben. (Amit állítólag 5-10p-el később egy másik légió ban nélkül le is vágott.) Nem is értem, hogy a GM… bah kár a szóért.
    +1 FAIL
    🙂

  4. Stake: tök mind1, hogy hogyan mentek át, tudom hogy az esőre gondolsz, amikor látszik részben a hid, és tudom, hogy “máshogy” is át lehet menni, de a hivatalos indoklása ez volt: “Invisible terrain exploit”. Márpedig ez annyit jelent, hogy a híd használatának tényéért kapták a ban-t.

  5. Attack speed nullázás? Az meg mi a fene?

  6. hack

  7. Zsolt:

    (egyébként aki letölti az meg is érdemli, hogy ellopják az accát, az ilyen haxokat értelemszerűen jó drágán adják, az ilyen “public access”-ek más célt szolgálnak…)

  8. Attack speed hack = a skill animációk “kikapcsolása”. Tehát a rota amit mondjuk 5-6 sec alatt nyomnál ki normál esetben, kifér 1 sec alatt. Gravedigger és Jakke használja az asmo oldalon a spataloson, mega durva damage amit lehetetlen kihealelni vagy túlélni.

  9. lololololololol

  10. Castoron is van rá példa 🙂 Qzz, Diven, vmit léphetne már NC akármelyik -.-

  11. Jó hát Aionban egy sima mezei CheatEnginel lehet haxxolni ami a röhej csúcsa.

  12. Az NCWest sajnos nem ér rá lépni az igazi haxorok ellen, mivel el vannak foglalva az ok nélküli banolásokkal.

  13. Kíváncsi lennék néhány sin-re, hogy használják-e, “kicsit” bosszantó a Wbosson a folyamatos KS. Jól fel van szerelve, de 1 group vs. 1 alliance picit bűzlik.

  14. Mondjuk érdekelne, hogy GameGuard mellett is működnek-e az ilyen csalások, vagy GG hiányát szenvedjük meg így.
    Kóreában mi a helyzet? Mondjuk gondolom ott is lehet csalni, mert ami program, az át is verhető, csak nem mindegy, hogy botolás szintjén, vagy ilyen “15 ütés másodpercenként”/korlátlan effektív magic resistance/korlátlan effektív evasion/stealth II-n átlátás szintjén, amikor a játék futását kell azért módosítani.

  15. “Nevettséges, hogy miközben a Spataloson a Gravedigger féle férgek nap mint nap exploitolnak és nem csak így soloban szépen csendben, hanem konkrétan fortress ostromokon tolják be az attack speed nullázást és solozzák le a balaur seasonguardokat”

    Ezek az infok honnan? Megérzés, gyanu, egyéb?

  16. Már többezer accountot bannoltak, a láthatatlan hídon is már átmehettek pár százezerszer (milliószo?), most valami hiba folytán 10 embert bannoltak. Ekkora adatmennyiségnél előfordulhat ilyesmi. Ez akkor problémás, ha ezután nem “kártalanítják” a tévedésből bannolt játékosokat.
    Aion Bulvár persze egyből ugrik az ilyenre, mert megint jól oda lehet mondani az NCWest-eseknek.

  17. Sun: örülök, hogy már megint sikerült találnod valamit amibe beleköthetsz. Viszont ajánlanám a figyelmedbe, hogy legalább alap szinten kerülj képbe azon kifejezések kapcsán amit használsz, gondolok itt a “bulvár” szóra.

    Mynameis: egyrészről persze megérzés, meg gyanú meg egyebek, másrészről meg gyakorlati tapasztalat, harmadrészt meg ugye ha követed az aionsource spatalos topicját, akkor jópár proof-of-conceptet lehet ott is látni. Gondolok itt combat logokra amiben látszik, hogy a hunter 2 másodpercen belül kétszer lövi el a sleepet két külön targetre, vagy AAV nélkül 1 másodpercen belül 5-6 meele hit, nem is beszélve Ivvhitevvizardl radar hack videóiról, amikor kedves sorcerer barátunk pont akkor nyom el “biztos ami biztos” egy AoE spell-t, amikor már ott áll a hátánál az assa (outdoor-abysson). stb-stb.

  18. Szolo: A GG is átverhető. Lásd a többi ncsoftos GG-vel védett játékot, amelyeknél már “alap” hogy haxokkal játszik mindenki.

  19. Meno:
    Értem, csak a botolás nem nyúl bele a játékba magába, csak a játékos helyett generálja a billentyűzet/egér jeleket, és így 24/7 fáradhatatlanul működik.
    Ez a speedhack viszont az AION futásában küszöböli ki az animáció megjelenítésének az utasításait “kitörölve” a végrehajtási láncból, így effektíve egyhuzamban sebezhet a karakter, amíg a célpont meg nem hal, és “invalid target” üzenet miatt a támadás meg nem áll. A játék kódjának a módosítása azért komolyabbnak hangzik, mint a játék automatizált irányítása a játék adta szabályok betartásával.

  20. “…amelyeknél már “alap” hogy haxokkal játszik mindenki”

    Ha nem death-touch megy oda-vissza, akkor azért az a hax csak a kistestvére ennek. 🙂

  21. Mi jutott eszembe a kommentek olvasása közben?
    Egyszerűbb embereket permabannolni exploit miatt, mint kijavítani a hibát.

    Ez sokat elmond a fejlesztőről.

  22. http://www.idegen-szavak.hu/keres/bulv%C3%A1r

    “Felszínes, sokszor félrevezető tartalmú, szenzációt hajszoló lap.”

    A lap helyére blogot írva igaz erre az írásra.

  23. Tényleg ilyenek lennénk?

    “Felszínes”-ek vagyunk? Nem ásunk eléggé mélyre (ahogy tettük ezt ennél a postnál is), nem keresünk meg rendszeresen minden elérhető forrást, nem megyünk utána az adott információknak?

    “Sokszor félrevezető tartalmú”-ak az írásaink? Nehéz szerzőként objektíven megitélni a saját írásaimat, biztos van valami igazság ebben, hiszen a “saját vélemény” eltorzíthatja a képet, de hát ilyen ez a blogger szakma. Hogy ez a konkrét post félrevezető lenne? Miért lenne az? Tény ami tény, ki lettek banolva a srácok és még mindíg nem kapták vissza az accot. Nem 72 órás ban-t kaptak, hanem egyből permaban-t. Tény, hogy a GM Finn-nek nem ez volt az első alakítása, tény, hogy GM Finn nevéhez kötődik az összes nagyobb GM baki. Hol itt a félrevezetés?

    “Szenzációhajhász” – ezt tudom a legkevésbé hová tenni. Ez nem egy lap, nem egy újság, nincs garantál napi cikk szám, nincs “olvasólemorzsolódás mérés”, nincs lapzárta. Mégis milyen szenzációt kéne nekünk hajhásznunk? Tudomásom szerint nagyon konkurenciánk sincs a blogger szférában, tehát nincs miért hajhászni… Csak arról írunk ami bennünket érdekel, nekünk nem kell gyártanunk a híreket, mi nem fogjuk leírni, hogy Stohl Buci vérében mennyi volt a narkó, ahogy nem fogunk létrehozni “csoportot” sem “Akiket még nem ütött el részegen Stohl Buci” néven, amit lehet lájkolni.

    Szar látni, hogy ilyen feedback születik akár az egész bloggal, akár egy-egy posttal kapcsolatban. Jómagam nem ilyennek látom a munkámat, bár fenntartom, hogy a saját munkámat nem ítélhetem meg objektíven.

  24. Szolo: egy “jó bot” sokkal bonyolultabb mint egy speed hax. A speed haxhez tényleg “csak” azt kell csinálni amit te is irtál, kell hozzá egy IDA (Interactive Dissassember), amivel ki kell debugolni, hogy hol vannak az animáció lejátszások és simán ki kell return-ölni a kódot. Akik még anno a játékok hőskorszakában csináltak ilyen egyszerűűbb futásidő alatti cheateléseket, azok tudják, hogy mennyire egyszerű egy statikus kódban egy-egy funkciót kiiktatni. Márpedig az Aion kódját semmi nem védi. (Ami persze nem igaz, mert a nyers kódot védi egy csomó szirszar, de amikor bent van futtatható állapotban a memóriában, akkor még semmi nem védi).
    Ezzel szemben egy jó(!) bot sokkal többet kell hogy tudjon. Tudnia kell figyelni hogy van-e elég HP-ja a playernek, tudnia kell visszafutni a vadászmezőre, ha meghal és még sokminden másra figyelni kell, ezeket a dolgokat a bot program “memory injection” technológiával oldják meg. Azaz a futó játék funkció hívásait “patkolják” meg. Tehát, amikor lefutna pl. a HP bar megjelenítő az UI-n, akkor nem a HP bar megjelenítő hívódik meg, hanem előbb az injektált kód, ami – ahogy lefutott -, akkor persze továbbhív a HP megjelenítő UI funkcióra. Aminek köszönhetően végülis a bot folyamatosan tudni fogja a player pontos HP-ját (vagy legalábbis a %-ot). És ugyanezzel a módszerrel még egy csomó helyre be tudja injektálni a saját kódjait, ami miatt a bot már-már “látja” amit a player látna.

    darkspell: Ne ess a tipikus hibába. Az EU/USA Aion esetén nem beszélhetünk “fejlesztőkről”. Itt csak üzembentartó személyzet van, akik – mint azt fentebb is látható – mégcsak alap szinten sincsennek tisztában azzal a játékkal amit üzemeltetnek. Éppen ezért a GM support igen gyakran kerül olyan helyzetbe, amikor téves információk alapján hibás következtetéseket von le. Márpedig egy fizetős játékban ez igen komoly luxus…

  25. Őt se bannolták mikor homokot szórt a hídra…
    desu

  26. Hát igen. Csak halvány elképzeléseim vannak egy bot program elvéről. Abból indultam ki, hogy a bot program használata maximum csak gyanítható, de nem észlelhető a szerver által, mert “miért is ne bírhatná a kicsi kínai 5 napja folyamatosan? :)”, és így annyira titkolni sincs értelme.
    A speed hack esetében viszont bőven kilóg a lóláb, mert a szerveren keresztül küldené a másik játékos kliensének a folyamatos sebzést, ami eleve kizárható a játék szabályos működése esetén, így az első után megszólalna a vészjelző a központban, ha valahogy a játékot magát nem buherálják meg, hogy a “vészcsengő néma maradjon”. Például úgy, hogy összegyűjti a sebzéseket, és egy nagy (mondjuk 15k-s) sebzés formájában küldi át a hálózaton. Ezért gondoltam, hogy a speed hack a játék “egészét” módosítja, nem csak a futás alatt ezt-azt “becsempész-kicsempész”.
    De a kérdésemre mondjuk a válasz megvan akkor. Koreában is ugyanúgy megy a csalás teli csővel GG ellenére is, csak ott a ban is megy talán érte.

  27. Ennek az írásnak valódi tartalma nem sok, a rosszindulatú spekulálás meg szerintem felszínes. Az ügy a végkifejlettel együtt lesz inkább érdekes, addig a figyelmeztető jellegű felhívás az rendben lett volna. A szenzációhajhászt meg én arra értettem, hogy idegyűlnek az NCWestet szapuló népek az ilyen írásokra.
    A legobjektívebbnek tartott Aion blognak indult, de egyre inkább jelennek meg olyan írások, amik arról szólnak leginkább, hogy az NCWest csupa kontár semmirekellőkkel van tele.
    Bocs, de én így látom. Remélem nem lesz ebből hosszú távon tendencia.

  28. Sun: Oké, akkor itt és most ezt a témát befejeztük. Ez a blog mindig is olyan volt amilyen, ha az NCWest balfasz volt, akkor azt irtuk le, ha az NCWest jól dolgokat csinált, akkor azt is leírtuk. Mindent a mi sajátos stílusunkban, ami az elmúlt időszakban semmit nem változott.
    Ha neked nem tetszik, akkor ne olvasd, de nem tudom honnan veszed a bátorságot magadnak, hogy ilyen dolgokat kijelents: “Remélem nem lesz ebből hosszú távon tendencia.”
    Javaslom neked a jövőre nézve, hogy barátkozz össze az AionHUN üzenőfalának rezidens tagjaival, ott találsz magadnak néhány barátot, akikel biztos jól ki tudjátok tárgyalni a sérelmeidet…

    Sajnálom hogy ilyen eggyügyű fanboyok próbálják a szüklátókörűségüket ráerőltetni egy közösségre. Legutóbb – ha jól emlékszem – pont te kérted ki magadnak a kritizálás jogát. Ha nem tudod elfogadni, hogy nem mindenki vakon követi a nagy rohadt lila ködöt, akkor nézz már körül, mert lehet hogy te mész szembe a forgalommal és nem ők veled…

  29. Sun ha megkérdezhetem te miért olvasod ezt a blogot?

  30. Sun: hosszas mérlegelés után, hogy mit írjak, arra jutottam, hogy paraszt leszek, mert ennyit érdemelsz: TE EGY PÖCS VAGY!
    Én elhiszem hogy van akinek nem tetszik a blog, de akinek tetszik azt nem érdekli az, hogy vannak pöcsök akik 0 információval és ésszel osztják az észt, mert azt hiszik, hogy húdemegmondják … A kutyát nem érdekli a nyomoruk …
    Én kérek elnézést a pöcsök miatt …

    Z: tökéletes a kép 😛

    Ilyenkor mi mehet végbe az NCwest irodájában? Na Béla ezt megint elbasztad, nembaj dobunk nekik 2 pack lodas amuletet azt csöndben maradnak XD

  31. Iridescent: Ha ez lesz a story vége, akkor elmondhatjuk, hogy “happy end”. De jelenleg nem így néz ki. Van egy olyan félelmem, hogy a srácokat beálldozzák annak az oltárán, hogy az “NCWest nem tűri a csalásokat, még az olyanokat sem amik nem is azok, de rá lehet fogni”. Egyébként a 10 fős csapat a Nezekan szerver egyik top légiójának (ANK) az oszlopos tagjai. Eléggé gusztustalan, hogy a banolás eredményeképpen a szerver ellentétes frakciójának a tagjai, már ott örvendeznek, hogy “na végre, akkor mostmár mi is fogunk tudni ölni bossokat és tudunk foglalni fortress-t”.

  32. *** szóltam már egyszer. Ott van neked az aionHUN üzenőfala, ott találsz magadnak egy csomó pajtást, akivel biztos jól ellesztel, itt senki nem kíváncsi rád; ha mégis lenne valaki, az biztos szívesen fog téged követni… ***

  33. *** szóltam már egyszer. Ott van neked az aionHUN üzenőfala, ott találsz magadnak egy csomó pajtást, akivel biztos jól ellesztel, itt senki nem kíváncsi rád; ha mégis lenne valaki, az biztos szívesen fog téged követni… ***

  34. Az egészben a felháborító az, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie.
    Már várom az első pereket az ehhez hasonló szituációkból, óóó csodás Amerika meg a buta emberek akik ott élnek …

  35. Pereket?

    WoW EULA tartalmazza, hogy a karaktered a Blizzard tulajdona, amit a bejelentkezve töltött időtartamra hagyja, hogy használj, de sosem rendelkezel vele egy pillanatra sem. Tehát a pénzedért azt kapod, hogy a szerverre följelentkezve a karaktert (ami nem a tied) használhatod, és a Blizzard ezt ha olyan kedve van, hagyni fogja, de bármikor megakadályozhatja, hogy az Ő karakterével te játszhass, és örülj, amíg engedi, hogy játszhattál.
    Sose olvastam végig belépéskor, de gondolom NCSoft is hasonló szöveggel védte le magát, hogy ilyen esetekben ne legyen semmilyen jogalapod perelni.
    Szép is lenne, ha a perek tömege indulna egy szerver kiesés/bann/patch hiány miatt, mert hát te fizettél a játékért.:)

  36. menorel : Én téávol kívánok maradni a szálykarate világbajnoikságoktól. Azonban, ha az általad linklet videón is látható módon harcolt valaki asmo oldalon siege-n, miért nem csinál elyos oldalról senki egy pár perces vidit, amivel a permabanja meg is lenne oldva az ilyen csalóknak? Vagy csak jobb volt és bele lehet magyarázni, hogy ezért?

    Solo-t sem védeném, de a gyanú emlegetése valóban a bulvár körökben szokás. (illetve politikusoknál)A gyanú felemlegetése esetén, ha az alaptalan volt is kárt okozhat annak akit gyasísítottak. Hiába közölne bárki helyreigazítást, arra már senki nem figyel. Csak arra emlékszik majd mindenki, hogy XY egyszer gyanúma keveredet. Tehát már gyanús, jól esz vele vigyázni.

  37. Szolo…csak miattad képes voltam átolvasni életem első euláját 🙂
    6. pont c bekezdés III-as pontja kimondja, hogy az NC Interaktivé a karakter és annak minen dolga. (Ha jól értelmeztem, ha nem, javítsatok ^^)

  38. Zsolt: naponta készülnek ilyen videók, nem csak a Spataloson, de a többi szerveren is. Kerestem is neked egy topicot aionsourceon:
    http://www.aionsource.com/topic/110394-prats-cheating-in-action/

    Ime a videó ami bizonyítja, hogy radar hackelnek:

    És ime a bejegyzés, amiben Dnka nyiltan beismeri, hogy használják a radar hacket:
    http://www.aionsource.com/topic/110394-prats-cheating-in-action/page__view__findpost__p__2204315

    Természetesen az indoklása mi más lenne: “Nagyon sokan használnak mindkét oldalon haxeket, miért nem használnám én is?”

    Ugyanígy vannak videók és bejegyzések természetesen mindkét oldal haxolásairól a Spataloson és ha belepillantasz a többi EU/NA szerver topikjába, akkor ott is dögivel találsz ilyeneket.

    Ezek kész bizonyítékok, le van frapsolva, megvannak több esetben a combat logok is és az NCWest mit tesz ellene? Semmit… A miérten mindenki gondolkozzon el, önmérsékletet tanúsítok magamon és nem fejtem ki ezzel kapcsolatban a teóriámat, bár gondolom nem nehéz kikövetkeztetni.

    Csak apró megjegyzés: A konkrét esettel kapcsolatban az aionsource bejegyzés május 2-án született, Dnka profilja alapján:
    http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=146268&serverID=31
    még mindíg él és virul, és a last day AP alapján fura módon még mindíg nem kapott ban-t. Milyen meglepő…

  39. Pont ma reggel néztem azt a topicot hogy volt e fejlemény és egy tag ezt írta:
    “The player in question has been banned. Apparently, the vid has reached its purpose.”
    Szóval holnap kiderül mert a Recent 1 Day sose éjféltől éjfélig van de a “There is no joined Legion.” elég árulkodó.

  40. A recent 1 Day délben frissül. Holnap délben kiderül, hogy tényleg banolták-e. Ha igen, akkor ez egy kivételes eset. Ott van nagyon jó példának iivvhitevvizardl, akiről már februárban készült ugyanilyen videó és a profilja szerint mai napig él és virul (egy hónapja amikor még játszottam, volt is szerencsém találkozni vele siegen)
    Bár tény, hogy vvizard legalább nem volt annyira hülye, hogy nyiltan el is ismerje, hogy haxol, ez minden bizonnyal sokat nyomott a latba, ha tényleg banolták Dnka-t.

  41. Azt hiszem én Gravedigger-ről írtakra reagáltam. Nyilván lehetne keresni ely oldalon is ilyen karikat. De hogy ha kérdezek A-t Ti B-re reagáltok, ez is elég árulkodó. 😛

    BULVÁR !

    Sajnálom, hogy a két oldal személyeskedésébe csap át ez a blog.

    Egy olvasóval kevesebb, mit sem számít. Minden jót nektek!

  42. Ha néznél MSNt nem itt kéne neked irogatnom de szerintem egy fan site forumon tett kijelentések nem sokat nyomnak a latba tekintve hogy oda akárki regisztrálhat olyan néven amilyenen szeretne. De ettől függetlenül valóban sok a csaló, főleg a radar hack amit nem lehet kiszúrni.

  43. Zsolt: kár, hogy már soha többet nem fogod olvasni a blogot, mert így ezt a commentet sem fogod elolvasni. Szóval, te annyit irtál, hogy amennyiben valaki látványos csalásokat végez, akkor miért nem frapsolja le a másik oldal mert akkor azonnal mennek rá a permaban. Ezek után én felhoztam egy tetszőleges példát rá, hogy emberek látványos csalásokat csinálnak és mégsem ment nekik a permaban.
    Konkrétan itt most senki nem csinált ebből a témából frakció kérdést. Mindkét oldalon van dögivel csaló. De ettől függetlenül hihetlen, hogy egy Elyosos blogon kéri bárki is számon a frakciók közötti személyeskedést.

  44. Pár emberkének itt szereznie kéne már vmi nőt, mert a hormonok kicsinálják az agyát -.-.

  45. Nem tisztem senkit védeni de szerintem Zsolt erre reagált:
    “Nevettséges, hogy miközben a Spataloson a Gravedigger féle férgek nap mint nap exploitolnak és nem csak így soloban szépen csendben, hanem konkrétan fortress ostromokon tolják be az attack speed nullázást és solozzák le a balaur seasonguardokat,”

    Szerintem Zsolt erre gondolt és ez nem általánosság, hanem egy konkárt player.
    Erre Te hozol egy másik pékdát, hogy arról volt videó. ÉS Graveizéről is volt videó?

  46. Pocak: Akkor talán olvasd vissza hogy konkrétan mit írt Zsolt. Megkérdezte, hogy vajon miért nem csinál valaki videót arról, hogy Gravedigger csal, mert akkor biztos kapná azonnal a permaban-t.
    Majd én reflektáltam rá, hogy tök mind1 milyen videókat készítesz csalásról, akkor sem történik semmi. Ő NEM kérte, hogy mutassak videót, csak jelezte, hogy ha ilyen történik, akkor készülhetne is akár videó erről. Én meg jeleztem, hogy tök mind1 miről van videód, ha egyszer az illetékes szervek le sem szarják.
    Van még kérdés?

  47. Készült Gravediggerről ilyen videó: Ha igen, el lett küldve GM-nek ?

    Ha nem, akkor meg csak bulvár pletyka amit írtál. Erről szólt szerintem Zsolt. Mások pont arra panaszkodnak, hogy a GM-ek az Asmokat le sem…..

  48. Szerintem meg hagyjuk a “szerintem”-eket. Ott van feketén-fehéren, hogy mit irt és ott van az is, hogy mit reagáltam rá. Így utólagosan persze tök jó dolgokat ki lehet hozni bármiből. Nem tudom, hogy a konkrét eset kapcsán készült-e akár videó, akár bármilyen más dolog Gravedigger tevékenységéről, azt sem tudom, hogy született-e bejelentés az NCWest felé. De egy dolog biztos, ha született videó avagy született bejelentés, az is – a mellékelt ábra fényében – irreleváns, hiszen az NCWest leszarja… teccikérteni?

  49. De csak, hogy lezárhassuk ezt a témát is: Bár elég valószínűtlen a játék adta keretek miatt, de természetesen nem kizárható, hogy Gravedigger és a Spatalos/Asmo army képes legyen egy Seasoned Guardot olyan szinten kicsontozni, mint ahogy az a konkrét esetben történt. Ha mégis ez történt volna, akkor fentebb ok nélkül gyanúsítgattam az illetőt. Ezen túlmenően azonban tartom, hogy a GM-nek bőven találhatnának a játékban csalókat, akiket ki kéne iktatni ahelyett, hogy normális playereket terrorizálnak.

  50. a “pletykák” hamisnak bizonyultak, Dnka nem kapott ban-t, továbbra is boldogan használja a radar haxot a pajtásaival együtt. Érdekesség a dologban, hogy viszont Heelx ban-t kapott (CI leadere). Légió társai szerint egyetlen bűne annyi volt, hogy lowping proxy-t használt, hogy tudja kezelni a 600-as pinget. Nincs okom azt hinni, hogy ennél nagyobb bűne lenne, nagyon korrekt játékos volt ezidáig, a CI leadereként pedig – külső szemlélőként is elmondhatom -, hogy sokat tett azért, hogy az asmo oldal összeszedje megát a Spataloson a “top” asmo légiók ragequit-je után.
    Kiindulva abból, hogy Heelx tényleg csak proxy-t használt és ezért kapott ban-t, ezt elkönyvelhetjük egy újabb NCFailnek… azt hiszem…
    http://varianceaion.files.wordpress.com/2010/05/aioneu_heelxunbannow.jpg?w=550

Comments are closed.