header image
 

újabb GM epix fail?

update.3: Minden jó, ha a vége jó. Ha valakit érdekel a “következetesség” mintapéldája, akkor javaslom figyelmébe a -link- képet, amin jól látható, hogy milyen gyorsan tud átmenni a “mindent kétszer is ellenőriztünk, ez a tevékenység tilos, az account továbbra is permban-ban marad és nem is fogjuk reaktiválni”-ból “Ohh, bocsi srácok, ezt tényleg benéztük, tényleg bocsi és azonnal reaktiváltuk az accountokat és öö 2 lodast is kaptok kaptok 15 nap ingyen gametimeot kompenzációként”-ba.

update.2: CC[Trine] a következő üzenettel zárta le az NA fórumon a topicot:

Helló Mindenki,

Szeretném tisztázni a helyzetet a láthatatlan hidak kapcsán. A láthatatlan hidakon történő sétálás természetesen nem minősül exploitnak. Tény, hogy van olyan küldetés, ami érinti is ezeket a hidakat. Ezek az útvonalak láthatóvá is válnak, amikor elered az eső, ami így segít navigálni a hidakon. Nyilvánvalóan ha elégszer bejárod, akkor már az eső segítsége nélkül is képes vagy megtalálni a helyes útvonalat.

A banolt játékosokat nem szabadott volna büntetni ezért. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért és az elvesztegetett időért is, amit ezen nagyon szerencsétlen esemény kivizsgálására költöttünk.

Minden jó ha a vége jó. Legalább annyi pozitívuma talán van a történetnek, hogy a GM-ek megtanultak valami újat a játékkal kapcsolatban.

update.1: Az USA fórumon folyik már az okoskodás a témában. Az egyik CC (Trine) finoman szólva leugatott mindenkit, hogy nem szeretne a témával kapcsolatban több hozzászólást látni, amíg nem születik meg a hivatalos bejelentés. Elvileg az egyik érintett már kapott egy levelet, hogy a sziget megközelítése az invisible bridgen keresztül igenis exploitnak minősül (a pontos mikéntjét nem tudjuk, annyit tudunk, hogy biztos hogy nem esős időszakban mentek oda, tehát amikor látszik is a híd, hanem AoE skillekkel). Javaslom mindenkinek, hogy óvatosan tolják az ottani world bossokat amíg ez a téma nem zárul le hivatalosan… Nem kéne, hogy ez a rage-permaban hullámba belebukjon néhány magyar player is…

Történt tegnap, hogy kb 10 ember ban-t kapott a Nezekan szerveren. A hivatalos indoklás szerint: “Invisible terrain exploit”. Hogy mi is volt pontosan a bűnük?

Komolyan nem értem, hogy mit és miért csinálnak a GM-ek. A srác az AionSourceon esküdözik, hogy tényleg csak az invisible bridgeken mentek Jesuchit ölni és másnap már ezt a ban-t kapták. A ban indoklása ráadásul eléggé alátámasztja a beszámolóját. Ráadásul nem szarozott a GM, mind a 10 embert permbanolta…

Nevettséges, hogy miközben a Spataloson a Gravedigger féle férgek nap mint nap exploitolnak és nem csak így soloban szépen csendben, hanem konkrétan fortress ostromokon tolják be az attack speed nullázást és solozzák le a balaur seasonguardokat, aközben a fantasztikus GM-jeink olyan játékosokat banolnak ki, akik egyébként egy teljesen normális dolgot csinálnak, ami direkt van így implementálva a játékba. (Még külön quest is van, hogy keresd meg az invisible bridgeket -link-) Látom magam előtt, hogy valami észlény indratuban solozza a mobokat, majd meglátja, hogy 10 ember a “levegőben” rohangál és már irja is a peticiót screenshotokkal meg mindennek. Eddig nem is lenne baj, de jön a GM, akinek ezek szerint halvány lövése sincs a játékról és csinálja a hülyeséget…

~ by Menorel on .

Aion

57 Responses to “újabb GM epix fail?”

  1. Itt van Crazy skillbar-ja, egész szépen meg vannak bindelve a skillek 🙂 Jók ezek a “Pimp my UI” dolgok, szeretek lesni … bár Ő spec Ranger, szóval ide nekem Nicorobin UI-ját 🙂

    Most jól “szétoffoltam” az amúgy is “szétoffolt” témát.

  2. Ez nem Crazy screenshotja. Egy picit benézted a dolgot.

  3. “Egy picit benézted a dolgot.”

    De szépen megfogalmazott reagálás. :/

  4. Ugyan semmi gond, a komment időpontja alapján Meno valószínűleg nem önszántából volt ébren és biztos ezért fogalmazott igy. Ami szintén egy “megérzés, gyanu illetve egyéb” , mint az elöbbi megállapításom is a screenhootról.

  5. Mynameis az én hősöm!

  6. Mynameis: empátiából ötöst neked. Valójában “elnézted”-et akartam irni, de így sikerült. sorry érte.

  7. Remélem az már nem negatívum, ha empatikus vagyok!

Comments are closed.