header image
 

[2.0] Új extendable weapon koncepció?

A minap került fel a koreai powerbookba egy cikk a 2.0-ás kinyújtható fegyverekről. (-link-). Namost ha jól értelmezem, akkor 2.0-tól kezdve már nem lesz olyan, hogy külön kinyújtható fegyverek, hanem bármilyen fegyvert lehet upgradelni extendable-é. Ha rosszul értelmeztem a koreai szöveg, akkor azért elnézést (majd Z kijavít), de konkrétan szerepel több példa is a cikkben. A lényeg: mindkét frakció hozzáférhet 5-5 questhez, ezekkel a questek segítségével lehet upgradelni a meglévő fegyvereket kinyújthatóvá. Az érintett öt fegyver típus: polearm, greatsword, sword, dagger, staff. (Igen rosszul értelmeztem, a korrekt “megoldás”-t megtaláljátok Z commentjében alább)

A fegyver upgrade során a fegyver elveszti a régi skinjét és egy egységes modell-t kap. Példaként szerepel a Powerbookban:

A baloldalon szereplő karból a quest segítségével a jobb oldalon lévő kard készíthető, mely ezt követően már erre is képessé válik:

Az összes többi fegyvertípus skinje megtekinthető a fentebbi PowerBook linken… Lusta vagyok most mindet átmásolni. Sokak nagy bánatára torábbra sem került be a játékba extendable bow, spellbook és orb…

~ by Menorel on .

Aion

17 Responses to “[2.0] Új extendable weapon koncepció?”

  1. Akarok extendable íjjat, ami lövéskor gerelyvető méretűre nyúlik!!! 🙂
    Jó ez a quest, mert sokat számított a nyerhető távolság. Sok esetben ez a távolság elégnek tűnt, hogy a melee bekapja a stunt/cleave sebzést, én pedig nem, bár dolgozott a mace a mob fején. Viszont nagyon kár, hogy a skin ezzel uniformizálódik. Ha bajlódtak a quest kidolgozásával, akkor biztosan sokat fogjuk használni, és alig lesz eredetileg is extendable fegyver. Most jó látni a fegyvertípusonként 10-15 féle modellt az embereken, ami így leredukálódik a 4-5 extendable fegyverre, és erre a közös skinre. Remélem valahogy azért majd lehet egyedivé tenni ezeket a fegyvereket mondjuk szín/nyél/egyéb segítségével.

  2. Ja még az elejéhez annyit, hogy most esetleg sokan az extendable fegyvert választják hiába gyengébb, mert azzal lehet sebezni, ha kevesebbet is. Most már a fegyver stat fog számítani.

  3. Nem tudok egyelőre semmit a questről. A fentebbi post csak feltételezésre alapszik, amit a koreai postból hámoztam ki. Nem kizárt, hogy csak BIZONYOS (konkrét) fegyvereket lehet majd így upgradelni, majd ha lesz további részlet (a PowerBookban sincs, tehát nem a fordítás hiánya miatt nincs), akkor frissítek.

  4. Ez kész… a sorciknak annyi 🙁 így is megrak a gladi meg az assassin, de így már esélyem se lesz ellenük 🙁

  5. Nagyon nem bánom, hogy elérhetővé vállik az extendeale fegyver, borzasztó sokat számít meleenek. Talán nem is annyira utaznának rá az emberek, ha pvp-ben nem történne olyan, hogy rárombolsz az ellenre és nem folyamatosan “too far away” spammot kapsz. Ami még mindig nem lenne akkora probléma, mert 1-1 ütésre el tudod játszani, hogy belemászol a másikba, de amikor chain 2-3. lépcsője kapja a too far-t és utána a “only can use it as a part of a chain” jön, amit ha el is hagynál amíg villog az auto chain más abilityket is blokkol amíg az aktív.
    A skin sajnálatos, gondolom úgy mégsem lehetne megoldani, hogy “maszat” effekt legyen, mert az azért elég bután nézne ki. 🙂 Talán fény effekttel jó lenne, bár akkor már inkább “reach” weapon mint “extend” lenne. Játékmechanikailag valószínűleg így a legjobb megoldani, hogy már meglévő ilyen tulajdonságú fegyverre módosul.
    Lényeg a lényeg, szerintem remek ötlet, üdítő extra, csak így tovább!

  6. Engem ezek a kinyújtható kardok vhogy mindig Zabimarura emlékeztetnek 🙂 Aki nézi a Bleach et az tudja mire gondolok 🙂

  7. Akor nem lesz olyan, hogy meele kari? Mert ugyi az 5-10 méter nem meele. :/

  8. Stake fentebb már elég jól leírta, hogy mire jó ez az “extendable” dolog. Ha valakivel azonos sebességben haladsz (pvp, üldözés) és az illető meele rangen belül van, akkor sem tudod normálisan ütni, mert Aion-ban a meele range az ilyen 1-1,5 méter körül van. Az extendable annyit segít, hogy ugyanebben az esetben simán tudod az üldözöttet sebezni, nem fog “too far away”-be kerülni.
    Tehát szó sincs itt 5 meg 10 méteres dolgokról és nem fog a meele ennek segítségére cast rangről hókon vágni egy sorcerer-t, de még egy ranger-t sem. Ez csak egy pici – de nagyon értékes – segítséget nyújt a meele classoknak.

  9. Gondolom ilyen lehet az extendable tome: http://tinyurl.com/3xqd94h

  10. Én a polearmot greatswordot meg staffot nagyon kivenném innen, mert azért extendable, meg a 2 fegyver összerakás azért már pofátlanság egyszerre…
    De lehet csak azért nem tetszik ez nagyon mert sorci vagyok 😀

  11. Lesz 2 db 30x ismételhető pvp quest 55-ön amiknek ha kombináljuk a jutalmát és kicsengetünk 80m kinaht akkor kapjuk ezeket. Állítólag egész jók a statjai.

  12. Z: hahahaha xD Így már egész máshogy hangzik, szóval ismét azt tápolják, aki amúgyis el van eresztve. =)

  13. Nem sok rálátásom van arra hogy 55-ön mennyire számít soknak a 80 millió de nyilván kevesebbet fog érni mint jelenleg.

  14. Nekem 20 se volt még (hacsak nem vesszük annak, hogy kb 25-öt ért az íjam amikor lekraftoltam). 🙂 De persze aki több időt szán a pénzkeresésre ingame, vagy inkább több ideje van rá amúgyis, annak valószínűleg tényleg semmi 80 milla.

  15. Kinek mennyit lesz a tejbe aprítania, az leginkább az emelt drop rate érezhetőségétől fogg függeni. A trash-cash droppok (fehér-zöld armor-weapon world drop) értéke körülbelül 5%-al nő 2-3 szintenként, tehát egy lvl55 zöld 1h sword elméletileg 600k-t fog érni vendornál. A ritka-keresett stb. cuccok értéke is nőni fog, ergo AH-ban is magasabb összegek lehetnek/lehet elkérni, az embereknél a vendortól beszedett megnövelt kinah eredményeképpen. Anno első karakternél bizony kevesen vették meg a lvl30-as 1kk-s szárnyat, 2. karakternél ez már nem okoz problémát. A lvl40 10kk-sat kevesen szerezték be köszönhetően a Theolab quest reward szárny miatt, de rövid idővel lvl50 belépése után azért aki nagyon akarta meg tudta venni. Mindezt mondom azért, mert jön a 100kk-s szárny is, tehát várhatóan ezt a 80kk-t nem lesz öröm kicsengetni, de nem is lesz lehetetlen.
    Minderre azonban ráérünk amikor ideér a 2.0 és amikor meglesz a lvl55. 🙂

  16. Öhhh most olvastam erről a 2db 30x ismételhető questről ami szükséges hozzá… Az elsőben 30x kell leölni egy bosst, ami akkor spawnol, ha a játékos által játszott faj (nem jutott eszembe hirtelen a kifejezés, szóval ely, vagy asmo) birtokolja a full ground abyss-t. A második pedig spy questek sorozata. Kb. mission impossible, az a 80 milla már igazán semmiség ezek mellett…

    Forrás aion source-ról, chanter thread, “chanter 1.9 info needed!” topic, nem linkelem, mert fél év mire bekerül postnak 😀

  17. Szergely: jólvanna, emberek vagyunk mi is 🙂

Comments are closed.