header image
 

1.9 PTS elstartolt

Nemtudom, hogy a 19 órás tervezett starthoz képest mikor sikerült elindulnia a PTS-nek, de most így éjfélhez közeledve a rendszer teljesen stabilan működik. Komoly tömegek rohangálnak körbe-körbe és ismerkednek az újdonságokkal. A stigma vendorhoz (Sigma Tuner néven fut) alig lehet odaférni. Egyéb elfoglaltságom miatt a PTS karakterem lvl24-en “ragadt” így csak koráltozott (főleg az idő szempontjából) keretek között tudom tesztelni a PTS-t, de azért látszik, hogy van még min csiszolni. A Brokernél pl a panelek picit szét vannak csúszva, de végülis erre való a PTS, jövőhétre ezek az apróságok gondolom orvosolhatók lesznek.

Néhány első körös vélemény:

  • Bekerült a játékba egy lockout a screenshot készítéshez. Egészen pontosan 5 másodpercenként 1 screenshotot lehet készíteni. Ez egy idegesítő és indokolatlan korlátozás. Tudom, hogy a legtöbb játékost ez nem fogja zavarni, de nem értem, hogy miért ne készíthetnénk pillanatképeket bármikor.
  • A koreai graphical engine-ben található jópár finomhangolás, amik még az 1.6-ban kerültek be. Még anno decemberben erről a régi blogon (paradox) részletesen beszámoltam. Nos úgy néz ki, hogy részben (és tényleg részben) áthozták ezeket az 1.9 kapcsán végre az EU/NA kliensbe is. A grafikai opció felületen megjelent a “Character Display” és a “Target to Display” opció. Előbbivel a megjelenő karakterek megjelenítési részletességét lehet  finomhangolni (ez felel meg a koreai kliensben lévő “memory optimisation” funkciónak, amit valamiért ilyen bután fordítottak le). Az utóbbinak a pontos működésére nem jöttem rá, de a lehetséges opciók: Self, Group, Force, All. Lényeg ugye az, hogy ezen opciók megfelelő beállításával remélhetőleg már azok is fognak normális játékélményt élvezni Siegeken, akik eddig csak diavetítést kaptak. (Mindezt végre shift+f12 nélkül)
  • A “Game Options” panelen több hanyag munka is van. Gondolok itt pl. a “Chat” alatti “Close Chat window when scr…” hiába viszem rá az egeret, akkor sem tudhatom meg, hogy vajon ez az opció mikor is fogja becsukni a chat ablakot. Persze ezek csak apróságok, van még egy jó hetük, hogy helyrepofozzák.

Mindenkinek kellemes tesztelést.

~ by Menorel on .

Aion

13 Responses to “1.9 PTS elstartolt”

  1. A questlogban a panelről lelógó questnevek megtörését se oldották meg live -on mióta kinn van a játék. Itt néztétek esetleg módosult ez?

  2. Ha Dredgion 46-50 ig van akkor az 51 egyesek hogy fogják megcsinálni a Fenris/Miragent fegyver questet? Vagy ahhoz nem kell kinyírni Adhati-t?

  3. Grimmjow: csuda jó kérdés. A Miragenthez completelni kell a lvl50-es campaign questet, amihez meg kell ölni a kapitányt DG-ben.

  4. Szóval akkor 2.0 ban aki meglépi az 51 et és még nem szerezte meg a kardot az el is felejtheti:)

  5. Nem tudom, hogy a 2.0-ban módosították-e a quest előfeltételeit. Ha nem, akkor lvl51 után nem lehet megszerezni.

  6. “Bekerült a játékba egy lockout a screenshot készítéshez. Egészen pontosan 5 másodpercenként 1 screenshotot lehet készíteni. Ez egy idegesítő és indokolatlan korlátozás. Tudom, hogy a legtöbb játékost ez nem fogja zavarni, de nem értem, hogy miért ne készíthetnénk pillanatképeket bármikor.” ezt azert tettek be mert nagyon sok ember arra hasznalja hogy pvp-bol megmenekuljon,nyomva tartja a SS gombot es ez miatt egy laggos kovethetetlen mozgast csinal 🙁

  7. Hát ha így halad az NCWest akkor még van rá fél éved, hogy eljuss odáig 😀

  8. Zarache: Köszi az infót, ezt nem tudtam.

  9. Menorel: en is csak azert tudom mert CAstoron surun hasznaljak ezt 🙁 amugy meg nincsmit 😀

  10. Üdv! A patchnotes szerint a fenrishez szükséges captain megölhető dredgionon kívül is.”Players can still proceed through the quests [Elyos] ”Loyalty” and [Asmodian] “Loyalty and Affableness” even after killing Captain Mituna, who appears in Drakenwreck in Reshanta.”

  11. Aha, ez jól hangzik, akkor a felső abysson a lezuhant dreadgion roncsnál spawnoló captain is jó a questhez.

  12. Akkor azért nem dobott semmit. Még szerdán a sikeres update után hajnal fél2kor találtam rá Lahbri mellett, gondoltam, hátha valami epic loot a shattering blade mellé, de üres volt. 🙂

  13. Szegény Fenris/Miragent szett porig lesz nerfelve 🙁 RIP

Comments are closed.