header image
 

A vér mindenek felett

Az endgame játékosok számára az egyik nagy újdonsága az 1.9-es patchnek a Miragent/Fenrir questek kapcsán elkönyvelt változások, egészen pontosan a craft részhez kapcsolódó könnyítések. Ezzel kapcsolatban jelent meg a (múlt-)heti EoC-ban egy bejegyzés, előbb lássuk a hivatalos bejegyzést, majd az elmaradhatatlan kommentáromat:

Tervezed, hogy foglalkozol a Fenrir/Miragent nadrág questtel?”

Ez egy olyan téma, amit az Aion közösségtől már egy jó ideje visszahallunk. A Hot Heart of Magic craftolás nem kis áldozatokat követel – kivéve ha annyira őrült szerencsés vagy, hogy elsőre összejön. Az 1.9-es patchben ezt a questet kevésbé fájdalmassá tettük.
Első lépésként a Hot Heart of Magic craftolásához szükséges Boiling Balaur Blood Stain mennyiségét lecsökkentettük 125-ről 100-ra. Továbbá a Boiling Balaur Blood Stain-t mostantól minden normál és elit mob dobja lvl 43 és lvl50 között. Reményeink szerint ezen változtatások letörik a kérdéses tárgy árát a Brokernél és mindenki számára esélyt adnak arra, hogy befejezhessék ezt a questet. Hogy a quest még így is bonyolult marad? Igen az marad.

A célunk annyi ezekkel a változtatásokkal, hogy visszahozzuk a szükséges játékélményt és ezzel csökkentsük a sikertelenség utáni összetört billentyűzetek, egerek és időnként falak számát.

Szintén nem árt tudnod, hogy amennyiben öt alkalommal sem sikerült critelni a Heart-ot, akkor érdemes ellátogatnod Moorinerk-hez Pandarábiumba, vagy Koruchinerk-hez Sanctumba. Ő különösképpen érdeklődik a sima Hearts of Magicek iránt.

Ennyit a hivatalos meséről, most nézzük néhány tényt. A beszámoló szerint minden lvl43 és lvl50 közötti mob fogja dobni a Boiling Balaur Blood Stain-t. Namost nagyon remélem, hogy ez csak a NCWest tudatlanságának betudható félrevezetés, hiszen ha ez így lenne, akkor az emberek valószínűleg hetekig ki sem mozdulnánk Theobomostól és annak az Asmo oldali párjáról. Feltételezem, hogy helyesebben itt arról van szó, hogy minden lvl43 és lvl50 közötti BALAUR mob fogja dobni a vért. Egyébként ezzel kapcsolatban valaki, akinek van lvl50-ese PTS-en, az megerősíthetné ezt. (pl gondolok itt Cukorkára 🙂

Namost ha abból indulunk ki, hogy minden lvl43 és lvl50 közötti mob dobja a vért, akkor mivel is bővült az eddigi farm helyek száma? (Eddig ugye a Balaur erődök guardjai, Dark Poeta, Dreadgion instance, Asteria/Roah lvl50-es szárnya valamint Indratu/Bakarma legbelső elit része volt potenciális beszerzési forrás):

  • Kétség kívül ez a módosítás felértékeli a felső abyssi fortress-ek instanceait. Innentől minden balaur dobhat ott vért, ami különösen az inner-circle instanceok esetében növeli meg az instance értékét.
  • Elyos oldalon a teljes Indratu terület potenciális beszerzési forrássá válik. Emlékeim szerint a bejáratnál pont lvl43-as elit balaurok vannak és befelé haladva nő a szintjük. Könnyen ölhetők a balaurok, kicsi csoportokban vannak és szinte végtelennek tűnő balaur csorda vár ott mindenkire. Nem utolsó szempont, hogy a beragadt indratus questeket is meg lehet ezzel együtt csinálni.
  • Asmo oldalon ugyanez a helyzet egészen Hoarfrost Fortresstől északra át Bakarma Barrackon keresztül Draupnir Caveig minden mob dobni fogja a vért, ami lvl43 vagy annál magasabb szintű. Ez különösen azért érdekes, mert – köszi az infót Iridescentnek – itt van kb 30-50 lvl43-as nonelit Balaur is, amiket simán lehet solozni is bármivel pillanatok alatt.

Mindenesetre járulékos előnye lesz a változásnak, hogy újra benépesedik Beluslan és Heiron. Szóval riftezésre fel…

~ by Menorel on .

Aion

7 Responses to “A vér mindenek felett”

  1. Nincs mit, de tegyük hozzá, hogy azt a részt amúgyis előszeretettel farmolták (Asmo side, DP bejárattól nem messze) , mert repeat quest van oda a normál mobokra + 41 és 43 között vannak azok a mobok, szal 43asból nincs sok, de ha lesz szerver mindenképp megnézem, hogy mi a helyzet és leírom ide. Persze üdítően hat ez a könnyítés, mert a boiling mindenképpen olcsó lesz és máshonnan kifarmolva a pénzt, simán kijön 2-3 craftra is akár 1-2 hét alatt függően ki mennyit kockul rá.

  2. Szupergankkommandó üzemmód bekapcsol! Szerencsétlen blood farmereket most majd a riftelők fogják apfarmolni.

  3. Dvine: bakker, emlékszem még amikor Beluslan Fortress felett kínoztuk a népet? Ejj de mennék most veletek 🙂

  4. A PTS-en Hoarfrosthoz közel a sima nem elite balaurok olyan jól dobják a bloodot, hogy DG-ben szinte nem is rollolok rá!
    1 óra alatt 27db-t farmoltam össze, szerintem az nem rosz!

  5. Ugye PTS-en nagyobb a rate, de a lényeg az, hogy normal mobok dobják, kíváncsi vagyok nagyon az árakra 1 hét után 🙂 Bár most mindenki fel fogja vásárolni az fix. A tömeg ami meg az armsfusion NPC-nél lesz xd

  6. Ptsen még a stigma vendornál volt nagyon komoly tömeg.

  7. Szép idők voltak azok Meno!

    Mostanában már nem nagyon éri meg sajna, annyi radar és animation hacker van a varjak közt, hogy tök esélytelen vagy healerrel is. Wtb gameguard back!

Comments are closed.