header image
 

Patch servers – down!

Ayase finoman így fogalmazta meg twitteren a problémát: “Patch server is very slow or completely inaccessible atm I recommend waiting a couple of hours if you need to patch…”

Ezzek egyetemben viszont az EU game szerverek tényleg elindultak és be is lehet lépni, a gond csak az, hogy akik későn kezdtek neki a nyelvi file és az 1.9.0.1-es mini patch letöltéséhez, azoknak beragadt a letöltés a patch szerverek túlterheltsége miatt.

Egy kis segítség azoknak akik tudják is mit csinálnak:

  • http://www.variance.hu/link/Aion_EU_ENU_1.0.0.14To1.9.0.0.ncpatch  (EU Angol nyelvi file, 320 mega)
  • http://www.variance.hu/link/Aion_Main_1.9.0.0To1.9.0.1.ncpatch (1.9.0.1-es mini patch)
  • http://www.variance.hu/link/Aion_EU_ENU_1.9.0.0To1.9.0.1.ncpatch (1.9.0.1-es EU Angol nyelvi file frissítés 5,9 mega)

Akik nem tudják, hogy mik ezek a fileok azok ne kezdjenek el velük trükközni, mert nem szeretném, ha az én lelkemen száradna ha valaki elcseszi a telepített játékát. Ha csökken a patch szerverek terheltsége (néhány óra mulva), akkor mindenkinél automatikusan le fog menni a telepítés minden gond nélkül.

Akik bevállalják ezt a módszert:

  • Letöltitek ezt a három file-t.
  • Leállítjátok a launcher-t.
  • Bemásoljátok a már ott lévő 1.5.1.15->1.9.0.0 ncpatch file mellé ezt a három ncpatch file-t.
  • A könyvtárban az alábbi négy ncpatch file-t kell látnod, ha nem ezt látod, nem ilyen néven, nem ilyen mérettel, akkor valamit elrontottál:
  • Elindítjátok a launcher-t.
  • Addig nyomkodjátok az Aion-on a jobb gomb+”Check for Update”-t, amíg sikerül neki végre csatlakoznia a patch szerverhez (5-ből egyszer sikerülni fog).
  • Ha sikerült, akkor felrakja az update-t és mehettek játszani.

~ by Menorel on .

Aion

12 Responses to “Patch servers – down!”

  1. A szerver leállások miatt telepíteni sem lehet, mert előtte leakarja ellenőrizni online a fájlokat.

  2. A patch szerver extrém módon túl van terhelve, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tőle levadászni a letöltött fileokhoz az ellenőrző számokat, ezért is irta: “Addig nyomkodjátok az Aion-on a jobb gomb+”Check for Update”-t, amíg sikerül neki végre csatlakoznia a patch szerverhez (5-ből egyszer sikerülni fog).”
    Nekem sikerült, éppen most telepíten ugyanezzel a módszerrel a másik gépemre az 1.9et és már ezen is túl vagyok az ellenőrzésen és az updating folyik.

  3. A gorgos egy lagfest. A spataloson mi ujsag?

  4. Azért az mennyire siralmas, hogy egy 50gb-os particion nem fér el egymás mellett a Windows és az Aion. Most épp MINDENT törlök, amire nem sír be a win, hogy különben leáll. És egyszerúen nem látom, hol eszik a win 25 gb-ot. Mondjuk azt sem, az Aionban mi 24 gb, és még mindig nem telepíti a patchet helyhiány miatt.
    Nem lesz jó, ha szimplán átrakom a pts mappát és átnevezem? :p

  5. Egy gyors kérdés: ha az update megtörtént 1.9.0.1 re akkor az AionEU mappából ki lehet törölni az ehez tartozó NCPATCH fájlokat káros mellékhatások nélkül? 🙂

  6. Idéglenesen rakd át a PTS-t egy másik particióra. Ami meg az Aion méretét illeti az vissza fog esni 14-15 GB-re. Nekem is helyhiány lépett fel 80GB-s partición.

  7. Flame, a PTS-t már amikor azt patcheltem átraktam, ha 80 gigánál gondban voltál, gondolhatod mi van itt 50 gigán.. Most úgy egy gigát felszabadítottam de már nagyon véletlenszerűen tüntetek el dolgokat a program files-ból, lehet mire lesz hely az aionnak felmondja a win a szolgálatot. 😀 Viszont biztos nem fogom újraparticionálni a vinyót és ezáltal újrarakni a windowst, előbb cancelezem az accom… xD

  8. Még jó, hogy tegnap 95%-on fejeztem be a működést, gondolván az az 50-60Mb majd lecsúszik ha nem is gyorsan. Most sikerül 84%-on lenni 3,8gb tervezett patch file mérettel. Volt valami megmagyarázhatatlan érzésem, sejtésem (jelentkeznem kéne Ezo tévéhez vszin.), hogy nem fog ez olyan szép simán menni mint ahogyan az előre be/el lett tervezve, úgyhogy a du-esti forgalmat kihagytam. 🙂
    30-60-120KBs szötymörög lefelé, remélem hétvégére ide is ér (persze ha nem csapnak hozzá még 0,5-5gb és halnak be a szerverek). 😛
    Úgyamúgy mik a fogadási arányok, egy a köv. szerdára tervezett általános szerverkarbantartás elötti full server crash + emergency maintenence-re? >:o

  9. Stake: Nemtudom, én most bent voltam Spataloson úgy 11-től éjfélik. Nem volt lagos, nem volt semmi gond, pedig még elugrottam egy ostromra is. (Najó, farmoltuk az őrtornyokat). Szóval Spataloson eddig elég jó a helyzet.

  10. Kellemetes élmény, hogy reggel mire géphez értem, (9-fél10) már csak a “Play”-t kellett benyomni és ment ahogy kellett. Reméljük a legjobbakat. 🙂 Mindenkinek izgalmas, dropban gazdak felfedezést!

  11. Az nem baj hogy nekem nem North American van?

  12. Nem

Comments are closed.