header image
 

Napi Rövid… – 2010.06.04.

Picit belerondítok Z lendületes postolásába és a loot lepedők közé beszúrok egy “napi rövid” blokkot:

  • Tegnap levelet kaptak NCWesttől mindazon játékosok, akiknek az Aion accountja cancelezve van. A levél természetesen arról szól, hogy “itt az 1.9, gyertek vissza srácok”. A visszahívó egyik érdekessége, hogy júni 11 és 14 között ráadásul dupla XP hétvégét is lesz, ami az 1.9-es XP boostokkal együtt már nagyon beteg szintezési sebességet fog biztosítani mindenkinek.

  • Akik a blog indulása óta követik a ténykedéseinket (ejj de rég volt már… közel az első éves évfordulónk), azok minden bizonnyal emlékeznek még a tavalyi gamescon-ra, ahol az NCWest – hozzá mérten – hatalmasat villantott és szépen kitett magáért az 1.5-ös content bemutatásával, valamint az GW2 bejelentéssel és a Koreából idemenekült NCSoft vezető tervezőkkel folytatott interjúk kapcsán. Akiknek kimaradt volna, azok esetleg még átfuthatják a tavalyi termést (GamesCom :: Tag :: Variance). Különösen érdekes lehet, hogy mit hazudozött össze meg vissza Brian Knox, az USA/EU Aion várható indulásáról valamint sokminden egyéb témáról. Nem kizárt, hogy nemsokkal a start után röppent is és azóta a Tera stábját erősíti.
  • Ja hogy miért is fontos, hogy volt tavaly GamesCom? Természetesen azért, mert idén is lesz, és ezúttal is nagyot akar dobbantani az NCWest. Egyelőre még programról nem tudunk semmit, de a bejelentés alapján azt már tudjuk, hogy Augusztus 19 és 22 között lesz a neves esemény. Bár a bejelentés excluzív Aion 2.0 élményekről beszél, de természetesen a Guild Wars 2 fanok is nagy dolgokra készülhetnek, hiszen egyre közeledik a GW2 is, és az NCWest természetesen hozni fogja a saját portékáját is.
  • Egyébként a GamesCom bejelentést kezelhetjük rendhagyó 2.0 release bejelentésnek is. Márhogy abban az értelemben, hogy melyik az a dátum, ami előtt garantáltan nem fog sem Live-ra, sem PTS-re kerülni a 2.0. A GamesCom bejelentésben szerepel, hogy az Európai játékosoknak a GamesCom-on lesz elöször lehetőségük, hogy találkozzanak a westernizált Aion 2.0-val.
  • Totálisan nem Aion téma, de hátha egykét olvasót érdekel: A LoTRO (Lords of the Rings akármi MMORPG) free-to-play MMOvá alakul át. A játékot üzemeltető Turbine cég így próbálja visszacsábítani a játékosok egy részét. Az el a következő lesz: alapjáték ingyenesen letölthető és ingyen tudsz is vele játszani. A kiegészítőkhöz és további értéknövelt szolgáltatásokhoz viszont VIP tagként tudsz csak hozzáférni. Egyelőre nem tisztázott, hogy a VIP tagság az ilyen egyszer fizetős vagy előfizetéses lesz-e.

~ by Menorel on .

Aion, Offtopic

35 Responses to “Napi Rövid… – 2010.06.04.”

  1. Az egyetlen dolog amitől félek a TERA kapcsán….az maga Brian Knox

  2. Jó lenne elhinni, hogy ezúttal a történetel nem ismétli önmagát.

  3. Hogy a francba ne ismételné meg önmagát! Ime Brian Knox egy friss alakítása: Az egyik olasz fansite megkereste és feltett neki néhány PVP-vel kapcsolatos kérdést. forrás:
    http://www.teraonline.it/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=505

    Lássunk néhány gyöngyszemet:
    TO.it: A Tera solo PVP, ground PVP vagy raid PVP orientált lesz inkább?
    Knox: Természetesen a megfelelő válasz, hogy mindhárom a felsoroltak közül. Célunk, hogy a játék a lehető legtöbb dolog közül válaszhasson amikor PVPzni akar […]

    TO.it: Találkoztunk ezzel a bizonyos “PVP nyilatkozat” dologgal a PVP szerverken. Ez pontosan hogy működik?
    Knox: Egy olyan játékot szerettünk volna csinálni ami teljes szabadságot ad a PVP-ben, de visszatartja a gankelést. Ez a dolog amire utalsz valami ilyesmi lehet a Koreai szervereken, tehát a PK-zás (Player Kill) ellen védhet, de megnyugodhattok, mi ezt már az első FGT-nél eltávolítottuk a játékból és azóta nézzük, hogy hogyan működik a játék az nélkül. Persze tudjuk,hogy így sem jó, de majd meglátjuk.

  4. Ez a Knox ez nagyon szét van XD

  5. Hmm.. érdekes, én nem kaptam levelet..

  6. Az tényleg érdekes, mert nekem másodikán járt le az accom, és harmadikán már meg is kaptam.

  7. Hát lejárat utáni napon mindig automatikusan kapsz, hogy lejárt 🙂

  8. Márhogy nem azt kaptam hogy lejárt, hanem ezt:

  9. Halihó! 🙂
    Ez van a levélben: “bla-bla-bla”
    …ja nem, csak valami nagyon hasonló:
    “Today we give you the biggest player-requested features and content for Aion-because 1.9 is live! More solo zone quests? You get them! New class skills, daily quests, new recipes, a way to remove stuns, a new configurable quickbar? Check and double check!

    Increased experience points rates, better quest rewards, and more generous instance drop rates? In spades! Find out all about this huge update…”

    Sajnos a levélnek csupán annyi a tartalma kb: “Gyere, kipolíroztuk a grindfestet! Király lett, mert beraktunk még csomó dögunalmas küldetést! Háá! Ja, és – “erőfeszítéseink” elismeréseként – ne felejts el fizetni. Cserébe, megóvunk a nap-égés okozta bőrrák kialakulásától is! Betegre grindelheted magad. Háháá!” 🙂

    Ezek a szerencsétlenek nem nagyon értették meg lényeget. Pár vacak cucc, néhány SZÓLÓ q, egy “új” quckbar vajon hogyan fog aktívan tartani sok-sok játékost még több hónapon át. 😛
    Nem is értem, miért nem harapok rá a no-content hírre. 🙂

  10. Semmi, és double semmi! 🙂

    A pi… gyorsabb voltál. Miért nincs ‘edit’ gomb? 🙂

  11. Hm.. hát ilyet én nem kaptam 🙂

  12. Hanky nem kell semmi mást betenni igy is mindig van mit csinálni egyetlen másodpercét sem unom:) Fejlödls eddig is tul gyors volt,néhány questben kellett kicsit grindelni,tehát nemtudom mitkellett kijavitani…

  13. @Csocsi
    🙂 az enyém csak EGY vélemény, teljesen szubjektív.
    Örülök, hogy neked tetszik – nyilván akadnak még, hiszen létezik a közösség.
    Csupán meglepődtem, hogy a toborzó levél ennyire gyenge. Arról meg, hogy kell-e beletenni új tartalmat egy játékba…
    Szerintem akámelyik jól működő mmo megadja a választ, kell. Ébren kell tataniuk az érdeklődést minden játékosban. Kell(ene) az újdonság.

    Keep up the good work Meno! 🙂

  14. Ha szabad, idéznék egy réges-régi, az érdeklődést jól fentartó mondatot:

    “You are not prepared!”

    Bocs Meno! Befejeztem. 🙂

  15. Jah ujdonság kell,csak könnyités nem:) Amugy én nemkaptam ilyen levelet szerencsére:D

  16. Hanky: Ne szavatkozz, itt mindenki leírhatja a véleményét egészen nyugodtan, egészen addig amíg el nem jut a mágikus mondatig mely szerint: “itt minden tök szar/hányás/okádék, de rá vagyok kényszerítve, hogy olvassam ezt a szart”

  17. amugy az energy of salvation mikor kerül fel egy karira?mert a piacos karijaim közt némelyiknek van,másiknak nincsen ,a fökarimnak meg nem volt még és nemtudom minek a függvénye ez

  18. Spatalos helyzetjelentés, most épp kíváncsi voltam, úgyhogy megnéztem hogy állunk. 06.06. 21:50
    lv50: 373 (glad: 36, temp: 47, assa: 49, ranger: 57, sorc: 54, SM: 25, cler: 56, chant: 49)
    lv1-49: 663 (96, 66, 78, 98, 83, 60, 105, 77)

    Lehet 8kor kellett volna megnéznem, de most jutott eszembe. Ha esetleg érdeklődést mutat valaki, csinálok egy ilyet szerda 8 körül is.

  19. hajrá, hajrá, csináld csak, így 1.9 után mindenféleképpen érdekes lehet.

  20. 06.06. 22:15 Asmodian oldal

    LVL50:285

    (glad:43 temp:26 assa:37 ranger:37 sorc:53 SM:20 cler:46 chant:23)

    Ui: Remek Siege volt 20 órakor, grat a Last Standnek, ez igazán nem sokon mult!!!

  21. Hát ez a nyomorék JP Buttonon ment el.

  22. Mi történt? homályosítsatok már fel pls.

  23. 1%-os La Brigade General HP-nál elfeküdt a támadó ely haderő 😛 Szép piros volt a terem lenn. Gz az ostromhoz ez tényleg pörgős volt, én élveztem veszettül 😀 Totál feeleng (meg totál libero 😀 😀 ) volt a rakás piros nevű ely között rohangálni a boss lábánál 😀
    Már majdnem WH-ba éreztem magamat, ott csináltam ilyet az engivel 2-es meg 4-es morálon (négyes morál, négyes morál, 2-es morál 3-as morál, falról le mindenki aggyad neki ÁÁÁÁÁ!!! 🙂

  24. Valóban izgalmas kis csata volt 🙂 Nálunk a légió fele instázott siege alatt, La Brigade-dal voltunk nem egész 1 alli vs. nemtudommennyielydesok 😀

  25. Olyan szinten necces volt, hogy ha csak 1 emberrel vagyunk kevesebben már viszitek a fortot 😀 De tényleg iszonyat élvezetes volt, ezek a csaták tartják bennem a lelket 🙂

  26. Most jut eszembe, szerdán belgára megyek, de ma meg csütörtökön megcsinálom. 🙂

  27. Meno: Last Stand egy allival ment, JP Button vezetésével is összeállt egy alli, de jól mutatja a szintjüket, hogy Sparti inkább átjött, mert egy deka healt sem kapott. A támadásnál asmokat teljesen elvertük, lényegében nem volt ellenállás a Generalig. Neki is estünk a bossnak, de látszott, hogy JP Button megint a farvizünkön próbál fortresst foglalni, ezért ki sem váltottak a be-berontó asmokra, akik így a bosson tarthatták a pajzsot. E miatt nekünk szintén nem lehetett így asmot üldözni, vagy bukjuk a fortot. Még ezzel együtt is meg lett volna a fort, de ekkor megjelent a Chronicos különítmény (asmo összeborulás lehet odaát a HA-LB és a nagy szövetség között), és szisztematikus gyilkolásba kezdtek. Így már csak a boss 2% megmaradt HP-ja volt bizalomkeltő. Mindenki maximumot tolt a bossba, hátha lemegy erőből. Nem ment le.

  28. Szolo te melyik ostromon voltál? 🙂 Én sehol nem láttam chronicos különítményt a bossnál 😀 Fent asteria foglalás ment, csak azután jött le pár random, hogy azt bevették. Konkrétan rátok gyújtottuk az Abyssal Aurát, onnantól ment a szisztematikus gyilkolászás, amiről beszélsz 🙂

  29. Hát én az elsők között haltam, lévén cleric és a hátsó sorban állva, de több Chromic Insanity felirat is beugrott a monitoromra a vérbe fagyott testem körül:), és többek szájából is elhangzott, hogy Chronicos ölte őket. De nem baj. Ésszel írtottak. Healer first, caster next, bádorkasztni last.

  30. Tehát ahhoz képest volt meglepően sok Chronic névtábla, hogy elvileg ősellenség a La Brigade, akiket semmi pénzért nem akartak bevenni a szövetségbe, amikor Roah idején megkerestek titeket.

  31. Lehet, hogy a végére feltűnt 1-2 chronicos is, vagy van valami macrótok, ami csipog, ha CI-t észlel 500m-es körzetben, de a különítményt erős túlzásnak tartom 🙂 Ősellenséget sem tudom honnan vetted, hanyagoljuk is a témát.
    A clericeket még a kapunál feljelöltük btw 🙂

  32. Ennek a ki volt ott és ki nem beszélgetéseknek sose szokott jó vége lenni.
    Maradjunk annyiban hogy izalmas volt és inkább útáljuk közösen a JP Buttont…
    desu

  33. Visszatérve az 1.9 es levél ügyben én nem angol levelet kaptam hanem valami olasz vagy francia nyelvűt. Sajnos hülye voltam és kitöröltem úgyhogy nem tudom megmutatni.

  34. Ja az elejétől fogva 2-eske ott volt az egyik Cleric feje fölött 😀

  35. 06.07. 20:05 Spatalos Elyos
    kasztokat nem írom ki újra, mert lusta vagyok :p ugyanaz a sorrend.
    lvl50: 425 (41/56/55/60/66/28/63/56)
    lvl1-49: 656 (89/57/72/101/95/66/101/75)

Comments are closed.