header image
 

Aion 2.0 “közelebb” mint gondolnánk?

A szenzációhajhász cím ellenére, javaslom jól fontold meg, hogy akarod-e tudni, hogy mi van ebben a postban. Akik szeretnék, hogy továbbra is rózsaszín világban éljenek és nem szeretnék tudni, hogy drága üzemeltetőnk milyen ügyes csavarral rúgta ki a saját lába alól a széket, azok tényleg távolról kerüljék ezt a postot…


Mindjárt kezdeném a cím magyarázásával: Nem, az official Aion 2.0 természetesen nincs közelebb mint gondolnánk, DE egyre több privát szerveren már ott van a 2.0-ás update. Hogy a francban lehet ez?KOPIPASTA PROTEKSÖN!!!

Kezdjük az elején.mIgazából én sem követem a privát/tört szerverek mindennapjait, ígymerről a témáról is – hol máshol, mint – a hivatalos aiononline fórumonmértesültem. Forrás: http://forums.aiononline.com/eu/showthread.php?t=7753 post eredeti címe: “GZ TO NCsoft everyone!!!”COPY ÉS PÉSZT Prótekció!!!

Faelan villámgyorsan lezárta a postot és valószínűsítem,mhogy gyors egyeztetés után törölni is fogják azt.De mi már megtudtuk, úgyhogy tudunk rajta elmélkedni.
udpate.1:  Igen, azóta tényleg törölték is a postot már.NEM NEM NEM!!!

A thread nyitója kifejezetten kultúrált hangnemben közölte az NCSofttal, hogy jelenleg több privát szerver is (amelyeket a fórum szabályok értelmében nem nevezett meg) már 2.0-ás patchcsel futnak, minden le van rajtukmfordítva és – persze kisebb hibáktól eltekintve – teljesen jól működik rajta a 2.0. Alig két rövid comment született rá, mire Faelan már le is zárta a topicot.

Hogy is lehetséges ez? Emberek időt és energiát áldoztak arra, hogy lefordítsák privát szerverre a 2.0-át ésmmegcsináljanak minden lokalizációt?KOPIPASTA PROTEKSÖN!!!

Nos a válasz igen egyszerű: Mima francért tették volna, mikor eztmmár megcsinálta az NCWest helyettük? Mint arról már korábban többször is beszámoltunk az 1.9-es patch file nem véletlenül volt 3,2 gigabyte. Mindenki tudta, hogy abban benne van már a 2.0-ás content nagy része. A privát szerver üzemeltetőknek mindösszesen csak annyit kellett tenniük, hogy engedélyezik a fővárosokban a teleport questeket ground abyss-ra, max lvl-cap-et felemelik lvl55re, berakják a skill listákba az új skilleket/stigmákat valamint a még megcsinálnak egy rakás adminisztrációt (pl.múj fortressek és instanceok IDjait felvenni a szerver kódba, stb.)KOPIPASTA PROTEKSÖN!!!

De a végeredmény szempontjából a privát szerverek 1.9-es client verzióban szinte teljes egészében elérhetik ground-abyss-t, beleértve a questekkel, mobokkal és sokminden mással. Ettől persze a privát szerverek még továbbra is katasztrófikusan silányak, használhatatlanok, bugosak, lagosak lesznek, de tény, hogy azmott játszók már előre láthatják a javarészt lokalizált 2.0-ás contentet. Lassuk be, az NCWest időhúzása elérte a célját, előállt az a helyet, hogy – bizonyos – Aion privát szerverek olyan contentet nyújtanak a játékosaik számára, amely official szervereken még legalább 2-3 hónapig nem lesz elérhető. Azt hiszem erre még  Barney Stinson ismaz mondaná, hogy:

update.2: Továbbra sem szeretjük a privát szervereket, és lenézzük azokat a fentebb is leírt okok miatt. Ez a post sem a privát szerverekről szól. Szóval a commentekben nehogy valaki vadul nekifogjon reklámozni bármilyen privát szerver-t, mert azt úgyis elkaszáljuk… ahogy szoktuk…

—————–Ad SPACER——————-

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Offtopic

11 Responses to “Aion 2.0 “közelebb” mint gondolnánk?”

  1. Na ez akkor kiégés. Most komolyan nem vágom, hogy üzleti okok miatt nem adják ki vagy nemtom. Nem is érdekel -.-

  2. x’D

    Szerintem annyira nincs kedve az NCwestnek az Aionnal foglalkozni, hogy tudatosan kinyírják a játékot nyugaton.

  3. Mondtam, hogy ott figyel már a 2.0 az Ncsoft asztalán.
    NCWest: Aion is serious business

    /troll

  4. Sztem a koreai és nyugati kapcsolatokkal és eljarasokkal lehet a gond. Ha vettek a faradtsagot, hogy ?kiirtsak? a botokat, ketlem h ne torodnenek vele. Az viszont lehet hogy a csapat felepitesenek hianyossaga, hogy nincs event, vagy lathato fejlodes. A teamet lehet boviteni kellene, vagy a korlatokat boviteni a Westen.
    Nem tudom, mindenesetre jo lenne egy betekintes a hatterbe…

    Lehet alomvilagban elek, de nem hiszem h szandekosan akarnanak rosszat es visszafogni dolgokat.

  5. Kasya: Alapvetően megmagyarázható dolog lenne, hogy csúszunk Koreához képest, vagy kevés az event. De akkor magyarázzák meg. Mondjanak bármi konkrétat, ami hihető, és nem a fantáziánkra bízza az egészet. De mást se lát az ember, csak ‘soon’-okat meg lodas amuleteket meg dupla xp-t ha kiborul a bili. Ha véletlenül valami körülbelüli dátumot be is nyögnek, azt sem tartják. Ez a free szerveres dolog meg aztán végképp röhej, hogy kiadnak egy lockolt contentet, ami végülis elérhető. Most vagy ne tegyék bele, vagy rejtsék el jobban, vagy ha már ennyire hülyék, igenis tolják fel live-re de nagyon gyorsan…

    Valóban vannak/voltak próbálkozásaik, amik felcsillantották a reményt, de eddig mindig bebizonyították, hogy márpedig nem értenek ehhez az egészhez.

  6. Melyik ceg ismeri be a hianyossagat, hogy xar? Sajnos tenyleg azok ha ilyen dolgok jonnek ki beloluk. Remelem ossekapjak magukat.
    Amugy kivancsi lennek a tort szerokra, hogy mennyi megy a dolgokbol. En meg az 1.5 es elottti idoszakot se lattam jatakkepesnek.

  7. Sokat gondolkoztam mit is mondjak erre… inkább nem is mondom. 🙂 Amit az egyik ember be/lezár, elrejt, titkosít sbt. azt egy másik ember ki tudja bogozni, meg tudja fejteni stb. Biztos van valami oka, hogy nem lehetett úgy, hogy berakni 1 patchbe az 1.9-ben elérhető dolgokat és 2.0 megjelenésig napi 1-10Mb-vel meg lassan lecsurgatni a többit. Gondolom ennek technikai akadályai vannak.
    Azért arra egy nagyobb összeggel mernék fogadni, hogy az őszi megjelenés nem szept. 1-et fog jelenteni és egy kisebbel, hogy ez a dátum inkább lesz közel nov. 30-hoz. Esetleg bepánikolnak és kihozzák júl-aug 1-én, ha nem is tökéletesen…

    Komolyna mondom, nem is értem ezt az Ncwest-et. 🙁

  8. — hozzászólás törölve és áthelyezve a következő postba —

  9. Azt tudjatok hogy jelenleg mennyi online elofizeto van L2 és GW-on? Osszehasonlitva Aion-nal…

  10. L2-ről semmi információm nincs, mondjuk eleve nem tudom, hogy mennyien játszhatnak egyáltalán eredetin L2-ben. A GW meg ilyen szempontból nem releváns, hiszen nincs havidíja.

  11. 2.0 van a gépünkön csak a java nem elérhető tartalom.
    Szerintem mindenkinek eszébe jutott hogy vajon mi tart nekik olyan sok ideig míg az 1.9-re várakoztunk. Szerintem ez egyszerű marketing semmi más…

Comments are closed.