header image
 

Július 7 – Server merge + transfer

Az ilyen pillanatok tudják feledtetni az emberrel azt a sok bénázást, ami az elmúlt heteket jellemezte. Az NCWest előnyére válljon, hogy ha már nyakába húzta az egész szerver merge és karakter transfer témát, akkor legalább rendesen összerakta a történetet. A témához kapcsolódó faq “korrektül” megválaszol minden kérdést. Mi lesz az azonos nevekkel? mi lesz a fortressekkel? mi lesz az abyss rankokkal? mi lesz a légiókkal? Minderre választ ad a témához kapcsolódó FAQ.

Nézzük előbb a magyar játékosokat leginkább érdeklő fontos infókat, majd a tovább után a részletek:

  • Spatalos = Spatalos + Gorgos
  • Telemachus = Telemachus + Castor
  • Perento = Petento + Kalil + Kahrun
  • Darkspell és barátai maradnak a Thoron és megkapják Votan-t, de ha jól sejtem ez őket már annyira nem fogja érdekelni 🙂
  • A szerverek összevonása júli 7-én történik meg.
  • Júli 8-tól Aug 18-ig ingyenesen lehet mindenhonnan mindenhova transferelni bármelyik karakterrel.
  • Tehát akkor még egyszer: az összevonásoktól  függetlenül mindenki oda transferelhet ingyen és bérmentve akármennyi karakterrel, ahova csak akar.
  • Az EU-ban eddig meglévő 18 szerver összesen 8 szerverre kerül összevonásra.
  • Észak Amerikában és Oceániában meglévő 14 szerver pedig 5 szerverre kerül összevonásra. (Igen itt két olyan szerver is van, amire NÉGY szerver kerül összevonásra.)
  • A szerver összevonások hatására a nyugati Aion indulásakor fellőtt és játékosokkal megtömött 32 szervere alig egy évvel a játék indulása után 13 szerverre csökken.

Ennyit az előzetesként. Tovább után olvashatjátok a részleteket a tolmácsolásomban.

Akkor lássuk a lényeget:

  • A merge során mindenkinek megmarad minden meglévő tárgya, karaktere, és minden vagyona, ami a táskájában, illetve bankjában volt.
  • A merge során a broker állapotokat is mergelik, tehát amit beraktál a szervereden a merge ideje alatt a Brokerhez az ott lesz az új szerveren is. Értelemszerűen a postaládában hagyott cuccok is jönnek veled.
  • A légiók megmaradnak és a légió bank tartalma is jön át a merge során. Aki légióban volt, az abban is marad.
  • Mi történik, a névütközésekkel? Erre az NCWest kidolgoz egy összetett kritérium rendszert, melyben eldől, hogy kinek marad meg a neve és kinek kell változtatnia. Aki a rövidebbet húzza annak a neve átneveződik automatikusan (a neve végére kap egy számot). Ebben az esetben természetesen ingyenesen fog kapni egy rename ticketet. (az össze kritérium rendszerről nincs egyelőre infó, de logikusan ilyeneket tudok elképzelni: Ki birtokolja régebb óta az adott nevet, kinek volt az accountja többet cancelezve, stb.) Mindenesetre a névütközéseket elvileg előre meg fogjuk tudni és az érintettek szétsírhatják a hivatalos fórumokat a bánatukkal)
  • Hogyan fogjuk megtalálni a barátainkat, ha átneveződnek a merge során? Na többek között erre hozták létre a “Árnyékbíróságot“.
  • Mi történik, ha két légiónak azonos a neve? Ugyanaz mint a karakter névnél.
  • Mi történik, hogyha az összevonandó szervereken vegyesen van elyos és asmo karaktered is? Rövid időre engedélyezni fogják, hogy mindkét oldalon lehessen karaktered. Ez a rövid idő az Augusztus 18. Ezen idő alatt eldöntheted, hogy melyik fajjal szeretnél maradni az adott szerveren. A többi karakteredet meg el tudod ingyenesen mozgatni egy másik szerverre, ahol nem lesz faj konfliktusod aug 18 után. Aug 18-án ha még mindig mindkét frakcióban van karaktered, akkor az első belépéskor megfog jelenni a már ismert “válaszd ki a fajodat” panel a szerver választáskor. Ezt követően már csak azokkal a karakterekkel tudsz belépni, amelyek a választott fajhoz tartoznak. Természetesen aug 18-át követően is lesz módod rá, hogy az ilyen módon játszhatatlanná vált karaktereidet áttransfereld egy másik szerverre, ahol nem áll fenn a faj konfliktus az accountodon.
  • A GM-ek elvileg ebben az időszakban nagyon aktívan fogják monitorozni a történéseket, ha bárki megpróbál előnyt kovácsolni abból, hogy mindkét oldalon van karaktere, az meg lesz büntetve. (gondolom nem kell tippeket adnom, hogy milyen “előnyök”-ről van szó)
  • Mi lesz az account warehouse tartalmával, ha a merge során elyos és asmo karakterek is egy szerverre kerülnek: Az account warehouse továbbra is frakció függőek maradnak. Tehát nem fogják látni egymás cuccait.
  • Mi lesz a fortressekkel? A merge során az összes fortress státuszát wipeolják, minden visszakerül a balaurokhoz.
  • Mi lesz az abyss rangokkal? 24 órával a merge után automatikusa újrakalkulálódik az összes rang, addig meg lesz mindkét frakciónak 2 governonja, stb.

—————–Ad SPACER——————-

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

18 Responses to “Július 7 – Server merge + transfer”

  1. Drasztikus csökkentés. Abyss resetelés. Azt hiszem lesz élet 🙂
    Esetleg a többi szerverröl várhato hogy átjön pár magyar Spatalosra?

  2. Én Castoron vagyok, az Elyk vérszemet fognak kapni, hogy elveszik tőlük Divine-t 🙂 és vissazfoglalni nagyon nem lesz egyszerű, mert ott lesznek az asmok, kíváncsi leszek az erőfölényekre.

  3. Igen, ez a “Divine” dolog elég érdekes lesz. Pláne, hogy sokan tudják, Divine-t gyakorlatilag szerverenként egyszer lehet elfoglalni.
    Egyébként érdekes, hogy a Perentósok már lázonganak, hogy ők bizony nem akarnak “Spatalos”-osodni és hogy ők nem akarnak merge-t sem (fura módon…) és különben is őket senki nem kérdezte meg.

  4. Gorgos?
    Ez elég kevés lesz, mivel a free transzferel együtt sok Asmo fog elmenekülni vmelyik easy-mode szerverre, így félő hogy a mergevél a balansz nem oldodik meg.
    Arról van hír vagy utalás, hogy az ingyen transzfereknél az “automata frakció balansz”-t is figyelmen kivül hagyják? (Arra gondolok ami induláskor volt, hogy a szerver nem engedi hogy eltolodjon az egyik faj irányában a létre hozzott accountok száma)

  5. Még mielőtt szerintem bármelyik Asmo pakolna, érdemes kicsit “körülnézni”, mi is jön azzal a Gorgossal nektek…

  6. azonos nevü karikkal mi lesz összevonáskor ?

  7. csocsi: Le van irva a postban:
    “Mi történik, a névütközésekkel? Erre az NCWest kidolgoz egy összetett kritérium rendszert, melyben eldől, hogy kinek marad meg a neve és kinek kell változtatnia. Aki a rövidebbet húzza annak a neve átneveződik automatikusan (a neve végére kap egy számot). Ebben az esetben természetesen ingyenesen fog kapni egy rename ticketet. (az össze kritérium rendszerről nincs egyelőre infó, de logikusan ilyeneket tudok elképzelni: Ki birtokolja régebb óta az adott nevet, kinek volt az accountja többet cancelezve, stb.) Mindenesetre a névütközéseket elvileg előre meg fogjuk tudni és az érintettek szétsírhatják a hivatalos fórumokat a bánatukkal)”

    Ennyit lehet tudni…

  8. bocsi nemsokat aludtam ma és igy fáradtan csak felületesen olvastam noob vagyok ennyiXD

  9. Az egy szerveren levő karakterek engedélyezett száma nem változik?

  10. Szerverösszevonás ok (a viszonylag balanszolt gorgososoknak gondolom már nem annyira…), viszont a korlátozások nélküli free transzfert nem tartom jó ötletnek. Pretsesek menni akartak, franciák (LB, Xeodes) francia szerverre szerettek volna menni már régtől, csak remélem, h nem lesz fejetlenség a vége.

  11. “Pretsesek menni akartak” Adja az ég. Vigyék azt a gladiátorukat is aki annyira pro hogy kevesebb mint egy másodperc alatt 8 azaz nyolc skill-t használt és ölt meg úgy hogy eközben ha nem nézem a combat logot azt hiszem hogy egy ütésből csapott agyon. Mert ők nem csalnak csak hát jól nyomják. Egyébként nem hiszem hogy a faji balance-t kilőnék hisz akkor néhány top légió fogná magát és szépen összegyűlne valamelyik szerveren ezzel abszolút “hatalomra” téve szert.

  12. /off Elyos oldalon is vannak ilyenek, bőven. Prets párja az RM. Bár RM-ben szinte mindegyik kari túl van legalább egy tulajdonoson ahogy néztem 😀

  13. Minket egyaltalan nem fog erdekelni. Addigra mar remelhetoleg 35 korul leszek Cass-szel. Aztan majd jon at a regi karim meg Amylie 🙂

    amugy ez igy most korrekt.

  14. Nem hiszem, hogy bárki is el fog menni a Spatalosról. Mint ahogy azt a másik postban is irtam, az erőfölényben lévő Elyos, a Gorgosnak köszönhetően egy nagyon komoly Asmo ellenoldalt kap. Ráadásul a AP incoming alapján a Gorgos szerverről brutális embertömeg fog átjönni. (vagyis “összeolvadni”)

    Szolo: nem fog változni semmilyen karakter limit. Legjobb tudomásom szerint (bár tény, hogy ez még OBT-s tapasztalat) összesen 8 karaktered lehet, az összes szerveren szétszórva. Ha most nem így van, akkor bocs, de az biztos, hogy a közlemény szerint nem fog változni ezen a téren semmi.

  15. Köszi a postot 🙂
    Csak a “A szerverek összevonása júni 7-én történik meg” részt javítsd majd ki pls 🙂

  16. Javítva, köszi hogy szóltál.

  17. hali

    most ez a “merge” hogy is van? pl a Spatalosba olvasztják az összes Gorgos-os playert és klánt?
    Mert én eddig azt hittem hogy csak azok jönnek át akik akarnak, vagyis a transfer az akármelyik szerverek között zajlik? szóval a Spatalosról mehetnek át emberek akár a Telemachusra is?

    lehet hülye kérdés, de olvasom a cikkeket meg a hozzászólásokat, és nekem az jött le, hogy ha akarják, ha nem a kijelölt szerver összes playere egy közös szerveren lesz majd.

  18. Jól olvasod, a merge során összeolvasztásra kerülnek a szerverek. Tehát a merge után a “Gorgos” megszűnik létezni, és a Spatalos+Gorgos közösen “Spatalos” néven él tovább egy szerveren. Ez nem opcionális.
    Persze akinek nem tetszik, hogy ide kerül, az eltransferelhet ingyen oda ahova akar. (már persze azokra a szerverekre, amelyek a merge után megmaradnak)

Comments are closed.