header image
 

Mik a terveid a szerver merge utánra?

A kérdést bár én is feltehetném (és fel is teszem), de a vitaindító Faelantól származik a hivatalos EU fórumon: “What are your plans after we merge our servers on July 7th?“. Merész kérdés és kapja is cserébe rendesen a savazást. A válaszok egy diszkrén része kimerül a “cancelezem az előfizetésem” és a “várok egy hetet, meglátom mi lesz, de egyébként cancel”. Érdekes, hogy ezek a válaszok tipikusan Kahrun és Kalil szerverekről jönnek, amelyek jóformán már a játék indulása óta halottak. Ilyenek ezek a trollok, és a fórum trollokat bizony irődől-időre etetni kell… Persze azért vannak korrektebb válaszok is, mint pl: “Ha megmarad a nevem, akkor tolom a szekeret, ha nem, akkor cancel” stb. Az biztosan látszik, hogy a név prioritásoknál lesz rendesen drámázás.Tartok tőle, hogy sok jó embernek kell majd megválnia a nevétől. Nem tudni még mindíg semmit a NCWest féle elbírálási rendszerről, amely alapján eldől, hogy kinek marad és kinek kell változtatnia nevet az ütközés esetén, de sajnos elkerülhetetlennek tűnik a dráma ezen a fronton is..

Leszámítva a negatívabb hozzászólásokat összességében azért komoly terveket dédelgetnek a játékosok a merge időszakok utánra. Vannak akik rohanni akik rohanni akarnak abyssra és kibiggyeszteni a légiójuk nevét egy-egy fortressre, van aki a megnövekedett emberanyag miatt gyorsabb group szerveződéseket várja.

Akinek van kedve az nézzen át a hivatalos fórumra és tegye meg megjegyzését Faelan mesternek, de persze itt is jöhetnek a válaszok. Én személy szerint július 7-én a szerver merge után befejezem és kipublikálom a “blog szülinapi” eventhez kapcsolódó “best ever” post sorozat második részét, ami ha minden igaz, akkor a “Akiknek sokat köszönhetünk” téma címet fogja viselni.

~ by Menorel on .

Aion

18 Responses to “Mik a terveid a szerver merge utánra?”

  1. én várom a nyarsanyag áresést és a bbbs áremelkedést… 😀

  2. És hova emelkedjen? Még mindíg 200k fölött van…

  3. Én annak örülnék, ha komolyabb ap forrást jelentene a world pvp, és nem a carebear stílussal (instafarm pvp setért, aztán abban janizni a kezdőn duellekkel) lehetne a legtöbbet a legegyszerűbben elérni. Remélem elég játékos lesz ehhez…

  4. Én is azt várom, hogy abyss legyen tele akcióval, 0-24be harc a layereken meg mindenhol meglátjuk.

  5. Aki spataloson van, az nem fog unatkozni 🙂 Főleg aki elyos 😉

  6. MaLa lesz az 300 is 😀

  7. Mik a terveid szerver merge után?

    http://aionassassin.files.wordpress.com/2009/09/login1.jpg?w=395&h=198
    /aionassasin/

  8. en ujra elofizettem egy hete, es az altjaimmal foglalkozom. remelem, hogy a merge utan sok alacsony szintu elyos lesz.
    7-e elott:
    assassin felhuz lvl30-35re
    masik karakterrol daevanion armorokat attradel
    2 daevanaion kard kifarmol, kezbe vesz
    7-e utan:
    irany Elysea, pvp, fabled pvp cuccokat megszerez

    ha kevesen lesznek, akkor meg az 1 honap utan ujra cancel 2.0ig.

  9. Nekem 7-én van a születésnapom, úgyhogy, szerintem még 8-án is józanodni fogok… 😀

  10. Nekem példáúl az a tervem, hogy megszüntetem az előfizetést, mert egyszerűen felháborító, hogy szerverkarbantartás napján a nyolcórás DG végén egy percel a befejezés elött kivág a játék, majd még negyed óra mulva sem enged vissza. még az a szánalmas weboldaluk sem jelenik meg. Én fizetem a havidíjat, hogy kikapcsolódjak, ehelyett csak idegeskedhetek, hogy miért nem működik ez a szánalmas supporttal bíró tárgyadomb. Az ázsiaiak ilyenkor persze csak fogják és otthagyják a gamet, erre az időre, mert nekik csak az aktív játékórékért kell fizetni. De a mi nyamvadt torkunkon le lehet nyomni azt is, hogy a semmiért is fizetünk.

  11. Jó meglátás. Adott egy játék, amiért fizeted a havi díjat, de amit cserébe kapsz az maga a játék csak. Az összes többi járulékos érték sehol nem reprezentálja azt, hogy te fizetsz is ezért.

  12. Szilvy: Ne menj el! Igy is kevés az asmo!
    Menorel: Járulékos érték? Mire gondolsz?
    A víz és villany számlákban is van ugyan olyan költség, ami nem feltétlen függ össze a fogyasztás mértékével de a számla értéke zömmel a felhasznált áram, illetve víz ellenértékéből tevödik ki. Szerintem is igazságosabb lenne, ha csak az aktív játékóra után kéne fizetni.

  13. Chilli: A járulékos értéke alatt azokat a dolgokat (pontosabban azon dologok hiányát értem), amiket megérdemelnénk a pénzünkért, de mivel nemkapjuk meg, ezért hajlamosak vagyunk elfogadni és azt mondani: ez van.
    Gondolok itt arra, hogy pl. a játék EU indulása óta egyetlen értelmes event nem volt. Talán a McGreedy nap volt az egyetlen amire azt mondom, hogy volt benne legalább egy minimális fantázia. Lassan egy éves lesz a játék, de sem az ingame support, sem a kommunikációs nem volt képes felnőni mégcsak arra a szintre sem, ami a mai Aionhoz kellene (és itt nem említem az induláskori Aion-t, amivel nagyságrendekkel több játékos akart volna játszani…)
    Hogy mi az indoklás: Bocs nincs erőforrás az eventekre a jó supportra.
    Kérdésként merül fel bennem, hogy mégis akkor mire is fizetjük a havidíjat. Márcsak ugye azért is, mivel az Aion nálunk másodvonalas. A nyugati piac azt kapja amit a koreai, tehát a fejlesztéseket nem mi finanszírozzuk, hanem a koreai playerek. Arról nem is beszélve, hogy az EU/USA piacról befolyó royalty fee csak maradványértéke annak , amit a hazai piacon kitermel a játék (márpedig a hazai piacon azért fizet a player, amit játszik, tehát érdeke az üzemeltetőnek, hogy az embereket a játékhoz kösse).
    Ezzel szeben mi perkáljuk ha havidíjat a játékért és ezért cserébe persze meg is kapjuk a játékot, de ezen túlmenően semmilyen “járulékos értéket” nem kapunk.

    Nem akartam róla postot irni, de a kommunikációs csapat már megint FAILelt. Miközben Tamat kerek perec leírta, hogy a 2.0 a játék egy éves évfordulójakor fog megjelenni, aközben tegnap Ayase azt írta, hogy nincs semmilyen konkrét időpont a 2.0-ra és majd valaki az ősszel fog megjelenni.

    Szóval ezt értem én a “járulékos érték” alatt, pontosabban annak hiánya alatt.

  14. Hm, eventek. Tegnap beszélgettem egy haverral, akit már régtől próbálok rávenni aionra. Pár napja privát szerveren játszik (nem tudom melyik, nem reklám). Tartott egy rövid élménybeszámolót: epic záporesők, bugos/hiányos insták, jókat mosolyogtam rajta. Viszont napi szinten rendeznek valamilyen eventet, pl védd meg a falut a támadó moboktól, és hasonlók. A hivatalos szerveren pedig semmi. Az event fogalma kimerül a dupla xp-ben, ami 2 hetente, ill. most már nagyobb időközönként kerül “megrendezésre”. Ezt nagyon szánalmasnak tartom, pedig kb. csak a kisujjukat kéne megmozdítani….

  15. Szilvy: annyit hozzá tennék, hogy a karbantartás a honlapon előre meghírdetett időpontban van. Ha tudod, h néhány óra múlva karbantartás lesz, (ami kb minden héten ugyanakkor van) ne menj 8 órás DC-be. A játékélményről meg részemről, én mindig feltalálom magam, élvezem a játékot. Jó klánban vagyok, komoly friend listem van, talán a célpont kicsit kevés, de az most sztem változni fog.

  16. ZeNDeR: Ha jól értelmeztem Szilvy leírását, akkor ez az eset nem a hivatalos maintenance során történt, hanem már az után. Megtörtént a maintenance ami gondolom valamikor délután befejeződött, majd beléptek, este 8-kor kis dreadgion, majd a vége előtt kirántották a lábuk alól a hokedlit. Ráadásul Szilvy mégcsak nem is ezt nehezményezte, hanem azt, hogy mindezzel párhuzamosan sehol egy szót sem nyilatkoztak a problémáról hivatalosan. Tehát kvázi csináltak egy ninja restartot amit szépen megpróbáltak elkenni. Ha így volt, akkor az tényleg nem nevezhető korrekt eljárásnak.

  17. Nálunk is volt olyan, hogy több embert is levágott aion, nem ment a hivatalos oldal sem, de pár oldal bejött nekik és a mumble is ment, míg másoknak nem volt semmi problémájuk. Utólag kiderült az adott netszolgáltató ügyködött valamit (t-online-nál volt ilyen asszem).

  18. Azóta egyébként nagy bizonyossággal kiderült, hogy Szilvy problémája nem az NCSofton mulott, hanem a TOnlinenál volt a gond. Többen is jelezték, hogy minden tonlineos DC-t kapott tegnap este és nem volt elérhető számukra a hivatalos oldal sem.
    Szóval ebben az esetben alaptalan volt az NCWest szapulása.

Comments are closed.