header image
 

Tahabata Spatalos(Asmo)/HUN first

Tegnap este szólt rám Koni, hogy mér-mér nem postoltam ki, hogy megvolt a Spatalos/HUN first Tahabata kill. Nos a kritika teljesen jogos, mentségemre szolgáljon, hogy nem tudtam róla. De ha már ez a kritika ért, akkor alaposan utána néztem és megtudtam, hogy a Spatalos Asmo oldalon Júni közepén (Júni 15 talán?) tényleg megvolt a server first Tahataba kill, amit egyrészt a Chronic Insanity légió könyvelt el és a screenshot szerint bizony ott volt a killen (mit ott volt, egyedül élte túl!) Crazy is.

Akinek esetleg nem lenne tiszta, hogy mi is ez: Tahabata a Dark Poeta nevű instance legerősebb bossa. A leggyőzéséhez előzetesen teljesíteni kell az “S” grade követelményeit, mely már magában is nagyon durva pörgős, odafigyelős és koncentrálós játékmenetet igényel. Ezek után még jön a boss, amely kétség kivül az Aion PVE contentjének csúcsa.

Még anno január közepén nagyon készültem egy hasonló postra, amikor a “mikutyánkkölykei” NicoRobin, Adren és még néhány BeHappy-s már nagyon közel volt (30% körül) a killel, de az akkor sajnos nem jött össze.

Nos úgy néz ki, hogy a post mégsem marad el és büszkék lehetünk rá, hogy egy magyar player ott volt a server first kill-en. Szóval hatalmas gratuláció a blog szerkesztősége részéről is a hatalmas teljesítményhez.
Ahogy azt Crazy megfogalmazta, köszönhetően az 1.9-es fantasztikus droprate növelésnek a szokásos fehér manastone helyett egy kék pajzs lett a jutalmuk a győzelemért.

~ by Menorel on .

Aion

25 Responses to “Tahabata Spatalos(Asmo)/HUN first”

  1. (mit ott volt, egyedül élte túl!)
    Azért remélem a képen levő sorci “Samachi” nem veszi ezt rossz néven,:)

  2. Egy kék pajzs… gratulálok a fejlesztőknek, elmehetnek a picsába, 52X.

  3. Grat az asmo csapatnak az első killhez! Viszont azért lássuk be a magyar vonatkozása elég halovány a dolognak. Főleg ismerve hogy egy tahabata killen a sorci szimpla dps szerepet tölt be. Valószínűleg azért is ő az ulolsó túlélő, mert általában a sorcik minimál dpst tolnak bele a bossba, nehogy lerántsák az aggrot. Ennek ellenére mégis csak ott volt egy magyar az első killen szóval grat mégegyszer! 🙂

  4. Solti: ez a comment minden bizonnyal rosszul esne Crazynek, már persze ha ő lenne a kérdéses Sorcerer, de nem. Crazy assassin, és ő is túlélte a csatát. Márpedig assassinként minden bizonnyal olyat tolt ki eze na figthon, ami a legkevésbé sem nevezhető “halovány”-nak. (Nem tartom kizártnak, hogy offtank/maintank volt, ismerve a fightot) Tehát én továbbra is tartom, hogy ez bezony elég szép teljesítmény, amiből rendesen kivette a részét Crazy is.

  5. Jujj elnéztem valamit nagyon komolyan, elnézést! 🙂 Igen valószínűleg ő tankolta a bosst. Így még nagyobb grat jár érte^^^

  6. Engem azért megnyugtat, hogy templar volt a killen, gladi meg nem. Mást se hallok, csak hogy a gladi meg az assa bármit megcsinál amit egy templar is, és még jó dps-ek is… :p

  7. Majd en kitankolom 🙂

  8. Na tudtam hogy be leszek mártva hogy szóltam 😀 Grat a killhez remélem egyszer én is ott leszek majd Toldi-val. 😀

  9. Hello!
    Köszönöm a gratulációkat:) Már-már azt hittem, hogy rossz helyre küldtem az e-mailt 🙁
    Egy-két kiegészítés: Asmo first kill volt, sajnos nem server frist, de így is örülök magamnak 🙂
    Továbbá, én tankoltam 100%-0%ig, hiába, a sok Dux megedzett 🙂 Templarra pedig az addok lekezelésére van szükség + a 4kdp skilljére, hogy ne haljon meg instant amit felveszi az addokat. Nem tudom, hogy galdiator meg-e tudja ezt csinálni, de valószínűleg beteg gear-ben igen. Sorc pedig nem csak simogatta, hanem ráküldött 8k dp-nyi áldás a vége fele 🙂 Igazság szerint 30%-ig nem egy nehéz boss, utána kezdődik a móka:P
    Még egyszer, köszönöm a postot 🙂

  10. Crazy: hozzám nem érkezett semmilyen e-mail, szóval nem kizárt, hogy rossz helyre ment. Nekem Koni szólt tegnap, hogy helló miért nem postolom ki eme csudálatos eredményt. Mindenesetre ami késik az nem múlik. Lényeg, hogy Koni a hibás mindenért.

  11. Jó hogy én vagyok 😀 Ennek az az oka hogy ti nem ismeritek a Gnómhadsereg által fejlesztett dinnyemagozó kézi készülék tervrajzait..
    Persze ha ezt nem értitek azért csak ti vagytok a hibásak 😀

  12. Minden jó ha a vége jó…

  13. Résen vagyok! :3

    Egyébként mi az S-gr feltétele? Csak mert pár napja hallottam, hogy 19ezer-párszáz ponttal 2:05:xx time lefttel nem engedett be egy csapatot.

  14. Csenky: klikk:

  15. Meno: a fenti képen pl 19901 ponttal S gradet mentek. Eddig úgy tudtuk hogy 19k pont kell és 2 órás szintidő, de ezek szerint ez nem igy van…

  16. Gratz itt is a csapatnak! 🙂

  17. Egyébként sajnálom, hogy csak ezt a képet tudtam elküldeni (én elfelejtettem sajátot csinálni a nagy izgalmak közepette), pedig mindenki élt amikor kifeküdt a süsü. Az időről meg csak annyit, hogy kellett várni a DP jellyre 🙂
    Remélhetőleg hamarosan tudok küldeni képet valami szép lootról, az viszont szerver first lenne legalább:)
    Mellesleg, melyik e-mail cím a megfelelő? 🙂

  18. “8. The drop rates of the boss monsters in Dark Poeta have been increased. For ultimate boss monsters, the drop rate increases as the rank increases.” – Aion 1.9 patch notes
    wuw, manastone helyett blue shield, igen! megcsináltuk! -.-” FAIL

    Trollkodásom félretéve Gratula! Kívánom, hogy még idén (2.0 elött) lootoltok belőle navancsot is! 🙂

    (Tudnám minek van tank class a játékban amikor a legdurvább bossokat sinek tankolják…. (nem nektek, hanem Ncsoft-nak szól a megjegyzés))

  19. Ez az egész tank-sin ökörség ott van meglőve NC részéről, hogy az L2-höz képest iszonyatosan benézték a pdef és mdef rendszert. L2-ben a plate kegyetlenül redukálja a benyelt fiz sebzést, erre rájön a deflect arrow rangedek ellen, és mdef terén is nagyon odavágnak a tankok (ami nem resist-nemresistben merül ki, hanem magic sebződést csökkent). Nem is beszélve az UD-ről, ami gyakorlatilag egekbe dobja ezeket a def értékeket.
    Erre Aion? Mdefbe lowbi a tank egy assához képest, és a fizdef meg annyira szart sem ér, hogy néhány evade skillel messze túlszárnyalja a plate-leather különbséget az assa…

    Ennek ellenére állítom, hogy a templar igenis meg tud felelni a tank szerepnek annyira mint egy assa, csak nem szeretik, mert azt hiszik lowdam.

  20. Crazy: blog jobb sávában ott van a Contact rész, ott van a hivatalos email cím: [email protected]
    Erre írtál, mert ha igen, akkor elveszett 🙂

  21. Csenky, igen. Egy sinnek maximum egy speciáliasn, úgy kitalált bosst szabadna tudnia letankolni. A tanknak ugye az lenne a lényege, hogy egy elhanyagolható dmg mellett olyan tűrőképességének kellene lennie, hogy egy ally inkább kikerüli mint rárepül. Sajnos a képlet 1xű:
    pdef értéke = 0 + leatheren több a mres és evasion mint platen + sin passzív evasion boost + sin 2 spell ignore + 1 spell/ability ignore (ha elyos akkor +2 spell ignore)
    bár a templarnak jobb passzív cc abilityei vannak, mindez nem számít mert clericnek kb ua kihealelni a sint mint templart (max tempnek több hpja van), de az mindegy, hogy pdef miatt a mob-boss 4,5k-t vagy 5k-t sebez, ráadásul ha ability-spell sin ignorálni tudja ha 500k akkor is.
    Ehhez jön, hogy fort insta+DP időre megy, idő = dps, templar◄sin dps.

  22. Igazság szerint semmi köze nincs a pdefhez, vagy evasionhöz 🙂 Egy szó a megoldás, weave. Olyan szintű embertelen dps-t lehet kitolni vele, hogy senki és semmi nem tartja meg az aggro-t. Az meg, hogy majdnem uannyi a HP-m mint a templarnak és van 1 skill 30secenként, ami bármit resistel/dodge-ol + még1 1percenként ami 2 spellt resistel már csak hab a tortán 🙂
    Amúgy,
    Elküldve: 2010. június 16. 9:54:08
    Címzett: [email protected]
    😛

  23. Crazy: Meglett a leveled. A google (a google appssal van hostolva a variance.hu levelezés is) úgy vélelmezte, hogy te bizony egy galád spammer vagy. Emiatt nem jutott el hozzám az infó. Sorry érte

  24. Crazy: Igen, a weave nagyon fontos. De a templar számára is elérhető, nem csak a sinnek. Más kérdés, hogy még nem láttam olyan templart rajtam kívül, aki használta volna. Igazából felmérés gyanánt majdnem minden partyban megkérdezem, hogy használnak-e aaw-t. 80%-nak lövése sincs mi az, a maradék 20% meg caster és sirdogálnak, hogy nekik az nem jár… Ezt persze felfoghatjuk úgy is, hogy csak kezdők partyznak velem. 😀

    Amúgy az agrotartás egy dolog, de annak, hogy nem darál le a boss 5 sec alatt, igenis van köze a defhez. Amúgy meg a templar bármilyen agrót megtart, ha a feltételek adottak. (nyilván egy worthy adamantium sworddel nem fogok meg semmit, amit Te 50-es pvp bicskával vagdosol)

  25. Wave az egy dolog.
    1.9-ben erősítették ugye a passzív-aktív enmity boostokat, így már van látható eredménye, ha tank valamit tauntol – heal/dps detauntol.
    Alapvetően nem az agrotartásról van szó, hanem a “vas” értékéről.
    Például (wow – bc) prot palámmal lementem Karazhan elé vendortól receptet venni. Bejáratnál 2+ groupnyi hordás ácsingózott. Leszáltam a hátasról, nekemestek. Kb egy jó percnyi válogatás után megvettem a receptet, egy kicsit még néztem, hogyan szenvednek rajtam, 5% bubi, hs. Loh-t el sem nyomtam, nem healeltem magam, csak álldogáltam.
    De, hozhatok plt war-ból is, amikor egy tank kimegy az 50+ fős tömegbe keep elött, elnyom néhány abilityt és visszasétál a várba.
    Ergo, elvárásaim egy tankkal kapcsolatba, hogy egy dps class megszenved vele, nem pedig 5-10mp alatt miszlikbe aprítja. Illetve például dp-ben a fáknál egy gexplosionnál vagy neki megy le mondjuk 20% hpja és a többieknek 50-100% vagy, ha ez az ability 1 shotolni tudja a tankot akkor mindenki mást 1000%-ra kinyiffant. Sint-rngt meg egy boss mondjuk 3-4 ütésből le kellene csapnia, miközben azok azon izgulnak, hogy hogy kaparhatnák le magukról, visszaadva a tankolást a Tanknak.
    Persze, ha valalkinek más véleménye-elképzelése van egy/a Tank szerepéről javítjon ki.

Comments are closed.