header image
 

[1.9 EU/NA] Aktivitás – egy hónappal a patch után

Júni 18-án készítettem el az első reprezentatívnak tekithető kimutatást az 1.9-es patch pozitív hatásairól. Az akkori postból kiderült, hogy az Aion egyetemes aktivitás mérőszáma (contribution point) alapján a patch nagyon jó hatással volt az aktivitásra. A patch megjelenéséig termelt mérőszámok közel megduplázódtak. Az 1.9-es patch óta eltelt egy hónap, így érdemes újra rápillantani a grafikonra:

A tovább után megpróbálom szövegesen értelmezni, hogy én mit olvasok ki ebből a grafikonból…

Csak tisztázásképpen: a “4.” pont most az érdekes, mely a patch megjelnési utáni egy hónapot mutatja. Jól látható minden héten a legmélyebb pont, mely ugye a szerdai nap, ahol rendszeresen 4-6 órák esnek ki az effektív játékból a karbantartás miatt. Ugyanígy a csúcsok képviselik a szombati napot, amely majd minden szerveren a nagy szerverszintű megmozdulások időpontja. Az elmúlt időszakban a már megismert 5 szerveren (4 EU és 1 USA) felül további 3 (1 EU és 2 USA) történt meg az áttörés és elfoglalták Divine Fortress-t. Ezeken a foglalások tudomásom szerint minden esetben szombaton vagy vasárnap történtek.

A grafikon alapján elmondható, hogy a fórumokon folyamatosan hömpölygő carebear effektus ellenére az akvitivás nem csak hogy megmaradt a kezdeti szinten, de minden héten egy picivel fentebb is kúszik a csúcs, megdöntve az előző hét eredményét.

Az elövetkező egy hónap több szempontból is érdekes lesz: egyrészt júli 7-én megtörténnek a szerver összevonások, amely várhatóan még inkább fokozni fogja az aktivitást, ezzel szemben viszont nem árt elfelejteni azt sem, hogy az 1.9-re visszatérők és account aktiválók egy része minden bizonnyal a befizetett hónap után lelép és tovább áll, ez viszont összességében az aktivitás csökkenését jelentheti. Kíváncsian várom, hogy mit fog mutani a grafikon egy hónap múlva. Bár ugye ez az időszak már bőven a “szülinapi event” utánra esik, úgyhogy… na mindegy… majd megnézi mindenki maga és levonja a következtetéseit.

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “[1.9 EU/NA] Aktivitás – egy hónappal a patch után”

  1. “Bár ugye ez az időszak már bőven a “szülinapi event” utánra esik, úgyhogy… na mindegy… majd megnézi mindenki maga és levonja a következtetéseit.”

    Remélem ez nem amolyan “Sziasztok mindenkik” búcsúzósféle “event” lesz… Most így hirtelen ezt vettem ki ebből a mondatból. :/ Remélem valamit félrenéztem.

  2. 1 honap mulva sem lehet realis erteket mutatni, a szerverosszevonasok miatt. Talan 2-3 honap mulva, mikor is jon a 2.0, amikor megint nem leszértékado…
    Tehat, ha minden jol megy, telig egesz szepek lesznek ezek a grafok.

  3. Kasya: Ha ez a grafikon télig ilyen lesz, akkor az azt jelenti, hogy az Aion átlép a bizonytalanból a biztos és sikeres jövőbe.

    Csenky: Magam sem értem miért úgy irtam azt a mondatot, biztos bele akartam magyarázni valamit. Agyi aneurizma vagy mittudomén.

Comments are closed.