header image
 

Helyreigazítás: Nincs kivételezés – kötelező átnevezés mindenkinek!

Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, mivel az “Aki kapja marja – Server Merge “Name Conflict” című postban tévesen jelent meg az alábbi információ: “Névütközés esetén mindkét karaktert átnevezik úgy, hogy a karakternév végére odarakják a forrás szerver két betűjét“. A félreértelmezés abból fakadt, hogy az NCWestes post egyrészt eléggé lezserül fogalmaz, másrészt meg feltételeztem, hogy az NCWest legalább annyit hajlandó beleprogramozni a “merge scriptbe”, hogy megvizsgálják a name conflict helyzeteket. Nos a mai napon Ayase volt oly rendszer és a hivatalos fórumon megerősítette: “Nem csak az ütköző nevek kerülnek átnevezésre, hanem az ÖSSZES karakter név“. Tehát abban az esetben is átnevezésre kerül a karaktered “karakternév + forrás server név első két betű” formátumra, ha a merge során egyébként nem lépne fel név ütközés. Különösebb indoklás nem született, de a válasz mi más lenne az NCWest részéről mint, hogy: “Nekünk így a legegyszerűbb”… Ez van…

~ by Menorel on .

Aion

43 Responses to “Helyreigazítás: Nincs kivételezés – kötelező átnevezés mindenkinek!”

  1. Ez már szánalom.

  2. Bammmm, ez még nagyobbat üt, mint az első verzió XD

  3. Egyet kell hogy értsek SzergelySP-vel és IridescentCA-val. 🙂

  4. Küldeném minden Spatalos lakónak :

  5. Akkor most mindenki fog kapni egy ticketet, hogy át tudja nevezni a nevét még ha nem is ütközik?

  6. Hagyján, hogy kapsz ticketet, de még át is nevezik a karidat, hogy tutira elhasználd. Akkor is, ha nem ütközik.

  7. Én megtartom a ticketet és így tudni fogja a teletaknyos szerver lakossága, hogy egy Castor-os alázza őket XD

  8. Érdekes szituáció kezd kialakulni a hivatalos fórumon és a QQsourceon. Ayase nagyon keményen küzdött, hogy tartsa a hömpölygő elégedetlenséget. Ma délután viszont úgy néz ki fordulni kezd a helyzet. Ayase bedobott egy “van még néhány megbeszélésünk, ahol megpróbálunk csiszolni ezeken”. Igazából három forgatókönyvet tudok elképzelni:
    A.) Az NCWest szenttül kitart az álláspontja mellett és megcsinálni a legegyszerűbb technikai megoldást (mindent átnevezünk, mindenki kap ticketet, aki kapja marja a neveket)
    B.) Az NCWest meghasonít a tömeg nyomása előtt és kitalál valami megoldást, aminek persze elkerülhetetlen előfeltétele az, hogy akár hetekkel elcsúszik a merge, hiszen a “mi köveletésünket” kell megvalósítaniuk.
    C.) A “B.)” megoldás fog megtörténni azzal a kiegészítésbe, hogy ezt eleve így tervezték és akár ennek is lehet az oka, hogy Ayase szokatlanul aktívan pörög minden fórumon. Mindenesetre, tudatosan produkálják ki ezt a problémát, hogy eltolhassák a merge-t augusztus elejéig, ezzel nyerve még egy befizetett hónapot. (Ezt egyébként már tegnap valaki felvezette az előző topicban, aszem Stake volt)

    Majd az idő igazolja…

  9. “Vmi miatt úgy érzem, hogy NC nem ok nélkül dobta be ezt a megoldást. A végkifejlet sztem az lesz, hogy miután beindul a cryfest a hivatalos forumokon (mert NC tudja hogy ez be fog következni), NC visszavonja a júl. 14-ét, és egy későbbi időpontot fog kitűzni a merge-re…

    hmmm said this on július 3, 2010 at 5:42 pm”

    Nem, a gondolatfonál nem hozzám tartozik. 🙂 Azt mondjuk egy nagyobb összeggel le mertem volna fogadni, hogy az első megadott időpontot nem fogja tartani NcSoon.

  10. 1. Ha marad így, az egy részről egy remek exploit lehetőség. Nem kell mást tenned, csinálj annyi karaktert amennyit tudsz, kapsz annyi ticketet, fölös karikat letörlöd, maradnak extra ticketek.

    2. Mindenki vigyázzon mit kíván! Még a végén kitalálnak ennél is egy sokkal, de sokkal jobb megoldást…

    3. Gondolom a mergere eltöltött sok sok munkaóra 2.0 megjelenését is tolja maga elött.

    Q.: NcKorea tud arról, hogy NcW mit művel? Esetleg úgy vannak vele, hogy a W piac, ha megy megy, ha nem nem?

  11. Meno: Egy jó kérdés merűlt fel bennem. Akkor mi van ha van mondjuk a Spatalos Ely oldalon 8 karaktered, és van 1 vagy több a Gorgoson ely oldalon szintén. Automatán törli a valamelyik karit????? Mert ugy csak 8 lehet egy szerveren. De szolj ha rosszúl tudom:)

    • Én úgy tudom, hogy összesen lehet az összes szerveren 8 karaktered, nem szerverenként.

  12. Így van, 8 a max. Emiatt töröltem már 30-as karit.. 😀

  13. Itt az uj heti értelmetlen newsletter. Ami viszont érdekes, az egy hsz:

    Haw [Perento] Highlander 2010-07-04 12:00
    ahah so i can change server to a server where (for example) BBBS are worth like 50k, i buy all of them for 1 week and after i come back to my server with 1000 bbs.. not so nice..

    Érdekes felvetés. Ha jol emlékszem erre még talán mi se gondoltunk (vagy csak én nem láttam a hsz-ekben).

  14. Kasya: Nos igen, ez egy jó példája annak, hogy az egész trasfer téma milyen szinten fogja érinteni a játék ekonómiáját. Egyébként mivel egy nappal később fog indulni a transfer a merge után, ezért valószínűleg addigra ezek a nagy eltérések más kiegyenlítődnek. (hacsak nem két olyan szervert vonnak össze, ahol egyaránt 50k a bbbs)

  15. komolyan nemértem miért a felháborodás.gondolom azért csinálták igy,hogy aki elöbb visszanevezi a kariját,az nyer,aki lemarad annak más név kell,aztán nincsen vita,hogy miért a másiknak maradhat stb…de maga a dolog is:”csak egy nick”,az h mi a neved nem befolyásol semmit a gamen bellül

  16. ha pedig vki kibaszásbol megcsinálja vkinek a nevét,akkor ott meg a playerekkel van a baj

  17. Őszintén, ilyenkor csak egy kérdést tennék fel. Akkkor min dolgoztak ennyi ideig?
    Nem vagyok játékprogramozó, de ezt még én is meg tudnám csinálni. És nem hetek alatt.

  18. csocsi: fentebb már leírták többen is, hogy mit jelent a “nick” számukra. Az MMO játékokban a nick nem feltétlenül csak egy név, sokkal inkább egy cimke, amely az adott közösségen belül mutatják, hogy mit érték el. A nick épp úgy mutatja meg, hogy mennyrie jó játékos vagy, mint amennyire azt is, hogy adott esetben mennyire rossz. A legtöbb játékos a nevét játékokról játékokra hordozza. Jómagam pl. a “Menorel” nevet az MMOkban immáron kb 6 vagy 7 éve hordozom és nekem nagyon komoly csalódás volt, amikor az Aion indulásakor valami felettébb intelligens egyed fogta magát és a befoglalta a nevem, majd rá két héttel törölte is. Mindezt csak azért, hogy alám tegyen. Pedig feltételezhetően semmi bajunk nem lehetett egymással, hiszen még a játék el sem indult. Mindösszesen csak annyi lehetett a bűnöm, hogy van egy blogom, ő meg gondolta így szerez magának kétes hírnevet.
    Most viszont merőben más a helyzet. A játékosok karaterei mögött majd egy év “hírnév” áll. A hírnév mögött pedig sok esetben haragosok, irígyek, akik keresve sem tudnának jobb alkalmat találni, hogy kicsesszenek a másikkal. Hogy miért ? Azért mert megtehetik és más módszerük nincs, hogy a kérdéses felet “megbűntessék”. A baj az, hogy erre most az NCWest egy jó megoldást is ad.

    Csakhogy mennyire fontos a név és mennyire kötődik egy-egy emberhéz. Én ugye elkezdtem szórakozásképpen egy új MMO-t néhány hete. Szerencsére a “Menorel” nevet ott sem használta senki, ezért ezzel a névvel indultam el. Két nap után valaki rámír: “hello. did you play Aion?”. Az illető egyébként egy Spatalos/Asmo oldali légió leadere volt, aki szintén egy ideje játszik azzal a játékkal.

    Én nem mondom, hogy nincs ez a dolog túl lihegve. Tényleg valahol igaza van mindkét oldalnak. De az biztos, hogy a játékosok egy jelentős része számára nem tekinthető korrekt magatartásnak, plána az után, hogy sokan hónapokkal előre kifizették tavaly nyáron az Aion-t, csak azért, hogy a pre-selection-nél előre lefoglalhassák a neveiket, amelyeket most gyakorlatilag bárki lenyúlhat.

    Az meg, hogy “aki elöbb visszanevezi a kariját,az nyer” több szempontból is nem fair:
    – nyár közepe van. Ráadásul az előre beharangozott dátum is el lett tolva. Tényleg elvárható, hogy emberek a nyaralásukat egy ilyen dologhoz igazítsák?
    – merge lesz. Az eddig “pihegő” szerverek hirtelen – az eddiginél – brutálisabb terhelést fognak kapni. Nem kizárt, hogy az elején nagyon komoly lagok is lesznek, esetleg folyamatos DC-k, connection issue-k. Fair ilyen körülmények között “versenyeztetni” a nevet?
    – A játékosok nagy része valószínűleg még nem vásárolt rename ticketet, így nem fogja tudni, hogy hol keresse és azt sem, hogy hogyan használja azt.
    – Ja és a legfontosabb: A merge után MINDENKI megfogja próbálni visszaszerezni a nevét. AionSourceon sokan jelezték pl. hogy csak ez miatt kényszerből feltöltik a pihentetett accountjukat és amúgy is az egyébkénti átlag terhelés ebben a időpillanatban csúcsra fog járni. Ráadásul két szerver összevont terheléséről beszélünk. Egyáltalán nem kizárt, hogy az olyan népes szerver kombókon mint Telemachus-Castor vagy Spatalos-Gorgos, a kezdeti pillanatban queue-k is lesznek. Tényleg fair az, hogy valaki azért bukja el a nevét, mert két másodperccel később nyomott rá a loginra és queue-ba került?

    Értem én, ha valaki azzal jön, hogy már megint olyan dolog miatt sírok ami még be sem következett és amúgy sem fog, mert majd NCWest végülis beadja a derekát. Egy dolog viszont biztos: ha erről majd csak akkor akarnánk beszélni, amikor megtörtént, akkor az már tényleg csak “sírás” lehetne, hisz ami történt megtörtént.

    Csakhogy tiszta legyen az én álláspontom, ami miatt ez az egész engem zavar:
    – Ez az egész merge és mass-rename az én szememben azt jelzi, hogy az NCWest kutyába sem veszi a játékosokat és a játékosok óhajait. A Name Conflict probléma nem most került elő, hanem májusban amikor közleményt adtak ki a server mergeről. Azóta azt igérik, hogy ki fognak erre találni valami jó megoldást. Két hete be is hülyítettek mindenkit, hogy egy “bonyolult” kritérium rendszer alapján fog eldőlni, hogy ki tarthatja meg a nevét és kinek kell változtatnia, megigérték, hogy a conflict-ok előre ki lesznek hírdetve, hogy mindekni felkészülhessen. Ezt a közösség akkor el is fogadta, legyen figyelembe véve, hogy ki mit tett le az asztalra és mióta teszi azt. Erre most visszarántják az egészet és jön a mass-rename és az aki kapja marja elv. Az én személyes,privát véleményem szerint ez tipikus esete annak, amikor az ember képébe röhögnek, csak azért, mert megtehetik. Tény, hogy nekik így könnyebb…

  19. bbbs-el való ügyeskedéshez talán a legegyszerűbb, hogy ha más servereken már most feltolsz lvl 10-ig egy altot és merge után – free transzfer kezdetekeor megnézed hol a legérdemesebb venni. Maintenancekor meg utána küldesz egy pénzes karaktert. Kérdés, hogy nem lesze-e egy globális ára pont e miatt a bbs-nek? Kérdés, hányan fognak néptelenebb, vagy erősen (nyilván kedvező) imbalance szerverre kiruccanni 1-2-3 hétre, bbs-t farmolni. Fent említett módszerrel lesz néhány extra name ticketed, egyből rá tudsz nézni a többi szerver AH-jára. (Bár még mindig keresem a választ, hogy egy crafting matból miért kell egy ilyen lutri questet kreaálni, így lehetetlenné téve minden abból fakadó craft receptet. Mind1, nem “sírok”.)

    Másik komolyan aggályos része a “mindenkit átnevezünk” ötletnek, mint erkölcsileg, mint technikailag, hogy mi lesz azokkal akik például megvárták az 1.9-et, kevésnek találták és úgy gondolták, hogy majd 2.0-ra visszanéznek. Vagy akárki, aki korábban játszott és úgy gondolta, hogy később még ad neki egy esélyt, majd amikor visszatér szembesül a történtekkel. Biztosan szívélyes fogadtatásnak fogja venni és marasztalja egy ilyen húzás.
    Ilyen módon kényszeríteni embereket, hogy újra befizessék a játékot számomra erkölcsileg komolyan megkérdőjelezhető…
    De, hogy példát is mondjak a kritérium rendszerhez, szűrő, hogy kinek kell kettőből átneveznie: 1. kreálás ideje 2. szint 3.lett-e már átnevezve a karakter 4. abyss rank

  20. Pár napja nem olvastam a blogot és tessék , az ember azt képzli hogy ncwest már nem tudja magát alulmúlni és mégis képes rá.
    Nem is értem hogyan hozhatnak ilyen döntéseket. Egy év után mindenkit átnevezünk aztan aki kapja marja?
    Akkor már legyen szerver wipe , az egyszerübb.. 🙂 Ez a szinvonal amit nc produkál az talán valami tört szerveren megálná a helyét de nem itt ahol fizetünk érte.
    Például párom apja játszik egy free (itemshopos) mmoval és ha náluk vagyok már szinte irigykedtem . Rendszeres eventek , nem bugyuta baromságok , pl most vb miatt is egy többlépésböl állo érdekes eventsorozat van , lehet fogadni meg relikviákat gyüjteni . Vagy pl valentin napon beraktak uj szedhetõ növényt , kakaóbabot, abbol csokit kellett craftolni ,abbol pedig bombonokat gyártani, különbözõ fajtákat. Ilyen itt mert nem lehet? Itt az van hogy öltözz zöldbe es kapsz asmo coint ely létedre , ennyi az event , egy óra, abbol 50 perc várakozas a késo gmre :S.
    Na mindegy , annyira már nem érint , hétvégén én és a párom canceleztük az accunkat .
    A pénz ment a következõ mmo havidíjára 🙂
    De azért úgy hiszem maradok továbra is a blog olvasója.

  21. xerb: Megkérdezhetem, hogy mi lesz a “next mmo”? Valamint az is érdekelne, hogy melyik az az itemshopos f2p mmo, amit párod felmenője tol.

  22. Igen persze!
    Az “új-régi” mmo a lotro lett számunkra, de hozzáteszem nem a lotroért lettem hütlen az aionhoz.
    Aionbol elegem lett a mai formályában és gondolom neked nem kell magyaráznom hogy az mmo létszükséglet egy igazi függõnek :o).
    Végignéztem a kínálatot és erre esett a választás ,szinvonalas és a magyar közösség is viszonylag aktív . A szerveren ahol karaktert indítottam 4 magyar guld van . No de ez nem a reklám helye.
    Hogy a másik kérdésedre is válaszoljak , párom (egyébként Betti 🙂 ) édesapja archlord-ozik.
    Gyakorlatilag klaszikus grindfest f2p mmo ,mai szemmel szánalom grafikával . Viszont látszik hogy foglalkoznak vele , eventek folyamatosan és nem csak ingame hanem forumon foto-videopájázatok , quiz , versenyek .
    Párom apja szinte nem volt olyan hét hogy ne ujságolta volna hogy ilyen-olyan event van eppen.
    És hát elég dühítõ hogy egy ilyen hulladék f2p mmonál ezt meg lehet tenni akkor egy aionban miért nem 😐

  23. lotro ugyhallottam egész jó kis game,de azt is mondták hogy nem vmi pvp orientált,ezért nem is probáltam ki,pedig “ránézésre” egésszen jonak tünt.
    Meno:igy az okfejtésedet végiggondolva ugylátom igazad lehet a renameval kapcsolatban,bár számomra “nem a név teszi az embert”,és engem egy mmoban nem az érdekel milyen név fityeg a fejem fölött,de ha ez a többségnél máshogy van,akkor nc be kell hogy adja a derekát azzal kapcsolatban hogy ez ne igy legyen,szerintem nekik sem érdekük fölöslegesen egy ekkora baromság miatt további playereket bukniuk.habár,hogy nekik mi az érdekük azt néha megkérdöjelezem,mert csinálnak akkora faszságokat ami pont a jozan ésszel szemben van,hogy az hihetetlen.nemártana egy vezetöváltás vagy vmi

  24. Vipu leszek, Vipu leszek, Vipu leszek! XD 😀 😛

  25. Sok különbség nem lesz Mala, eddig abyssban anyáztuk Viput, most DP-ben fogjuk 😀

  26. Azokról még nem is beszéltünk akik dolgoznak és nem tudnak szabadságot kivenni, hogy megtarthassák a nevüket…:/ Én is ezer éve vagyok Quen, és volt amikor megismertek egy olyan játékból, amit már 3 éve hagytam abba. Szeretem a nevem, és szörnyű ez a tehetetlenség, hogy NCW szánt szándékkal teszi tönkre az egész játékot ami annyira jó lehetne és senki nem tud tenni ellene:(

  27. Liliath, jovok 😉

  28. Akinek nincs aktív accountja, az hogy a fenében fogja majd a nevét átírni? az bukja? vagy pont ez lenne a lényeg, hogy aki akarja a nevét az is pengessen megint 1 hónap játékidőt? 🙂

  29. Ön nyert! Nyereménye 5 lodas amulet és 3 drakie candy.

  30. Ayase a következő üzenettel hozakodott ma elő QQsourceon:

    “We’re still in discussion to see what we’re able to do before the merges to improve things, all aspects being on the table. The actual suffix procedure is whether we all like it or not set in stone…”

    Szóval ahhoz képest hogy [CC]Trine szerint a migrációs tool nem képes kezelni semmilyen összehasonlítást, ahhoz képes mostmár úgy néz ki, hogy mégsincs kőbe vésve a suffix (szerver tag a név végén) használata. Milyen érdekes. Már annyira-de-annyira várom a pénteki közleményt mely szerint: “IGEN!!! MEGCSINÁLTUK!!! Képesek vagyunk megoldani nagy munkák árán az eredetileg tervezett eljárást (kritérium alapú átnevezés), de persze ez tényleg nagyon sok munka, úgyhogy csak augusztus közepén lesz merge. Viszont reméljük, hogy ennek nagyon örültök és nem bánjátok, hogy miatt egy picit késni fog még a merge, HISZEN ti kértétek“…

    Komolyan mondom, nagyon fog ez hiányozni nekem a jövőben 🙂 Bohócok ezek mind, mi pedig tátott szájjal nézzük a műsorukat és tapsolunk nekik…

  31. háháhááá megmondtam :)) vagy :(((

  32. Nehéz mit hozzáfűzni. Ha kicsit trollkodni szeretnék, inkább az zavarhatta őket, hogy ingyé name ticketet azért azt mégsem…

    Persze lehet azt is mondani, hogy minden jó, ha a vége jó. De, miért kell ilyen komédia minden újításnál? Lassan, lassan addig tologatják ezt a merge dolgot, amíg elég lesz mint újdonság 1 hónapra és kitart a “2.0 Soon” első morzsájáig.

    De, mindegy is igazából. Ha drámát akarok olvasok Shakespeare-t, ha komédiát, nézek Hofi-t. Azoknak pedig akiket nem zavarnak ezek a történések további jó játékot kívánok. Számomra pénzért ez a szolgáltatás kevés, júl 27. over and out.

  33. Hát egyet kell hogy értsek Stake. Én is befejeztem a játékot, nem fizetek elő többet. Egy baki oké 2 baki oké, de hogy minden egyes alkalommal a játék kezdete óta teljesen hülyének nézik az embereket, az már nem oké.

  34. Engem csak az bánt ezzel az egésszel kapcsolatban hogy egyszer már meg kellett küzdenünk a nevünkért. Ha nem is konkrétan ezért rohantunk hogy akkor most márpedig preorder, attól függetlenül ez egy bónusz volt azoknak akik hajlandóak voltak előre fizetni.
    Aion Preorder Bonuses.
    “Preselection: Select your character names and server in advance of the game going live.”
    Kíváncsian várom a cry hullámot amit az “ellopott” nevek fognak kiváltani és bízom benne hogy a saját karaktereimnél én leszek gyorsabb.

  35. Egy kis üzlet .
    Csinálsz kiskarikat merge után gyors leszel mint a villám és ellopod az “ikonok” nickjeit , majd jópénzért kiárulod nekik a neveiket. 🙂 .
    Megfelelö mennyiségü gold ellenében törlöd az elre a célra létrehozott nameninja karikat. 😀

  36. A legjobb az egeszben hogy ezzel szerzodest szegnek 😉 mivel sokan azert vettuk meg a jatekot preorderben hogy a nevunk fix legyen egy adott szerveren.

  37. @Isendur: Tevedsz. A pre-order csak jogot adott arra, hogy launch elott foglalhass karakter nevet. Mivel elfogadtad az EUA-t (amit gondolom elolvastal 😉 ), egyetertettel azzal a resszel is, amely kimondja, hogy az NCSoft barmikor indoklas nelkul megvaltoztathatja a karaktered nevet:
    “NCsoft reserves the right, in its sole discretion, to (1) delete or alter any Character Name or (2) terminate any license granted herein, for any reason whatsoever, including, without limitation, any suspected or actual infringement of any trade mark or trade name right, copyright, or other intellectual property or proprietary right.”

    Sot, tovabbmegyek, gondolom azt is tudod, hogy maga az account, illetve a karakter sem a te tulajdonod… 🙂
    “By agreeing to this Agreement, you agree that you do not own the Account you use to access the service, the characters created on the Account and that NCsoft stores on NCsoft servers, the items stored on these servers, or any other data from which the servers and accounts are comprised.”

    Nem azert irtam, mert egyetertek a nevvaltoztatassal, csupan a tisztan latas vegett copyztam be.

  38. Sajnos teljesen igaza van Tridentnek, az EULA maximálisan a a szolgáltatót védi a játékosokkal szemben, bár ez nem meglepő, így van minden online játékban. Jogi alapja nincs is a felháborodásnak. Nopersze erkölcsi alapja azért van. A játékosnak megvan az isten adta joga, hogy amennyiben úgy érzi az adott szolgáltatás nem nyújtja számára a megfelelő szinvonalat, akkor úgy döntsön, nem veszi azt igénybe. Itt a nyár, mindenkinek fel kell dobnia a mérleg egyik oldalára a pozitívumokat (játékélmény, csapat, barátok, légió, igaz lassan, de bővülő content, a 2.0 egyre közelebbi megjelenése, stb.) a másik oldalra pedig fel kell dobnia azokat a dolgokat amik megkeserítik az életét (itt inkább nem kezdenék bele egy felsorolásba…) és játékát. Azután megnézni, hogy merre is billen az a mérleg.

  39. menorel, te csak ne nagyon mérlegelgess , még sikáig akarom olvasi a blogot 😀

  40. “…a 2.0 egyre közelebbi megjelenése…”

    **********************************
    *!*!-!*!-!*! 2.0 Soon !*!-!*!-!*!*
    **********************************

    Kíváncsi leszek… 😀

  41. xerb: Nálam a mérlegelősdi már megtörtént. Felkapoltam mindent a maga oldalára és kiváncsian vártam az eredményt. Namost nem csak hogy kibillent az a képzeletbeli mérleg, de egyenesen leesett az asztalról, áttörte a födémet és lezuhant a pincébe, ott átküzdötte magát az aljzatbetonon és a szigetelésen, majd a puha talaj meg sem tudta állíta a föld magjáig, ott a mérleg és a rajta lévő sok katyvasz összeolvasd egy izzó magma gömbbé és a hírtelen hőfelvétel/hőleadás miatt akkora lendületet kapott, hogy legyőzve a föld gravitációs erejét meg sem állt észak japánig, ahol rövid idő alatt elérte a sztratoszférát, majd elhagyva a Föld szorongató gravitációs mezejét belépett a csendes, hideg és sötét világűrbe, ahol belekezdett végtelen útjába.

  42. Jezusom, igyal kevesebb kávét 😀

Comments are closed.