header image
 

Postaláda, Account bank, Légiónév, stb. a Merge után

Néhány órája jelent meg egy hivatalos közlemény, ami már magában is meglepő, hiszen csütörtök van és csütörtökön nem nagyon szokott megjelenni semmi, nemhogy közlemény. A közlemények napja (főleg a negatívaké) a péntek, hiszen a péntek után két munkaszüneti nap van, amely napokon a CM-ek nyugodtan át tudják pihenni a közlemények által kiváltott rage-hullám első csapásait, majd a következő hét elején létrehozhatnak egy “discussion” topicot a fórumon, ami jó okot adhat arra, hogy az összes rage postot úgy ahogy van lezárhassák és átterelhessék az addigra már kissé lenyugodott tömegeket egy olyan postba, ahol már “eleve” meg vannak magyarázva a dolgok. Nade most csütörtök van nem pedig péntek. Ez két dolgot is jelent: egyrészt a mai közlemény egy lightos, mondhatni már-már pongyola témát boncolgat, másrészt viszont azt is jelzi, hogy holnap bizony fog jönni valami szaftos téma a hétvégére…

Nade még nincs péntek, és ez pedig nem a pénteki téma, hanem a csütörtöki, ami egészen pontosan a Shugok által fenntartott postaszolgálat bejelentését tartalmazza. Szóval Shugo testvéreink is értesítést kaptak róla, hogy merge lesz és felhívnák a figyelmet néhány fontos dologra:

  • Bár a leveleid és azok attachmentjei MAXIMÁLISAN biztonságban vannak és a merge után is meglesz minden, de azért biztos ami biztos inkább pakold ki az attachmenteket a táskádba. Nem kell ám félni semmitől, dehát fő az óvatosság.
  • Természetesen az account warehouseod tartalma HASONLÓKÉPPEN biztonságban van mint a postaládád tartalma, de azért ne ott alszik a kisördög abban a nyomorék merge toolban és tuti el fog rontani valamit, úgyhogy ha jót akarsz magadnak, akkor azt is pakold inkább ki.
  • Mi van akkor, hogyha a merge során összevonandó szervereken egyaránt van azonos oldalon karaktered és azoknak az account warehouseában össszesen több item van, mint amennyi az összevonás után lehet? (És te voltál olyan balga, hogy nem pakoltad ki) Ekkor sincs semmi gond, azok az itemek, amik a merge után nem férnek el a rendelkezésre álló két sorban, azok további láthatatlan slotokra fognak kerülni. Amint a “látható” slotokon ürülés van, akkor az itemek át fognak kerül a láthatatlan slotokról (jó kérdés hogy mikor? azonnal vagy csak ha irsz GMnek? esetleg csak next maintenancenél? Erre nincs válasz)

Szóval összegzésképpen: Az NCWest annyira de annyira nem bízik abban, hogy az account warehouseok és a postaládák tartalma zökkenőmentesen fog átmenni egyik szerverről a másikra (feltételezem volt néhány negatív teszt eset…), hogy inkább arra kér mindenkit: pakolja ki a postaládáját és pakolja ki az account warehouse-t is, mert lehetnek gondok. Tessék megfogadni a jótanácsot.

Én még hozzátennék néhány hasonló jótanácsot (ezek után pláne…):

  • A merge előtti napon cancelezd az összes futó aukciódat. Nem kell, hogy pont a merge ideje alatt járjon le és elvesszen.
  • Screenshotold le a karakterprofilod,  inventorid tartalmát; az abyss lapodat és a warehouse-t, account warehouse-t is.
  • A fontosabb itemeket (főleg az enchantolt és gemelt cuccokat és a godstoneos/armfusion-ölt fegyvereket) screenshotold le
  • Screenshotold le az hogy PONTOSAN mennyi pénzed volt a merge előtt. Ne feledd el a warehouse-ban lévő pénzt is lekattintani.
  • Ha légió vezető vagy, vagy van bankos légiód, akkor azok tartalmát is screenshotold le a pénzzel együtt.
  • Az összes screenshotot töltsd fel picasa-ra vagy bármilyen más image share oldalra, ahol látszik a létrehozás dátuma. Ezt mindenféleképpen még a merge előtt tedd meg.

Ha ezt megteszed, akkor lesz bizonyítékod arról, hogy ezekkel a dolgokkal rendelkeztél a merge előtt. Ezek után persze ha valami elvész, akkor még az GM-ek mondhatják, hogy “dehát én nem látom az adatbázisban”, de neked legalább lesz a screenshotok miatt egy vékony szalmaszálad amibe kapaszkodhatsz.

Egy apró megjegyzés a végére még, ami főleg a légió vezetőket/centuriokat fog érdekelni:

  • A légió nevek ugyanúgy egyediek mint a karakter nevek.
  • Bár erről sehol nincs szó és fura módon senki nem is nagyon lázad ellene (mindenki jobban el van foglalva a karakter nevével), de a merge tool ugyanúgy nem fogja tudni kezelni a conflictokat a légió neveknél, mint a karakter neveknél.
  • Ennek eredménye az lesz a légió nevek is megkapják a servernév suffixet. Így fog pl. majd a Spataloson keletkezni: TACOSP, ApexSP, HeroesSP, de persze lesz majd PretsSP, ChaosSP és Halal AngyalaiSP is.
  • Ha szerencsénk van (és hangsúlyozom SZERENCSÉNK), akkor ez a dolog le fog esni a CM-eknek a mergeig és elkezdenek ezen is gondolkodni. Az optimális ugye az lenne, hogy kipostáznak minden Brigade Generalnak egy Legion Rename Ticketet. Egyrészt kérdés, hogy van-e erre egyáltalán tooljuk, másrészt kérdés, hogy vajon minden Brigade General online tud-e lenni a merge után, hogy visszanevezze a karakterét.
  • Éppen ezért javasolnám, hogy amennyiben a tényleges mergeig (legyen az bármikor is a jövőben), nem kerül elő ez a téma a hivatalos fórumokon és nem születik rá meggyőző megoldás, addig a légió vezetők gondolkozzanak el pl. olyan alternatíván, hogy átadják a leadert egy olyan centurionak, aki tuti biztosra ott tud lenni a merge után elsők között és vissza tudja nevezni a légiót. Ez főleg azoknak lehet fontos, akik mindenféleképpen ragaszkodnak a légió nevükhöz. (Gondolok itt olyan esetekre, amikor egy-egy légió pénzt áldozott a légió nevéhez passzoló domainért, stb.)
  • Miért fontos ez, ha egyébként nincs légió név ütközés a két szerver között? Az ördög nem alszik, ha minden úgy lesz, ahogy fentebb leírtam, akkor a server merge ideje alatt minden meglévő légió név megszűnik és szabad lesz a préda. Az emberek előre beállított lvl10-es karakterekkel fogják várni a légió kreáló NPC-knél, hogy egyből a belépés után ki tudjanak cseszni a másikkal és a légió név lenyúlásával törlesszék vissza az egyébkénti sérelmeiket.

Szóval ha légió vezető vagy és azt hitted, hogy a merge után a legnagyobb kihívás az lesz, hogy visszaszerezd a karaktered nevét, akkor itt az ideje hogy dönts: A karaktereddel kezded vagy a légióval? (Már persze – hangsúlyozom -, ha az NCWest egyáltalán kapcsol és kitalál valami megoldást, hogy a rename ticket mellé adjon egy legion rename ticketet is a leadereknek. Ha erről gálánsan megfeledkezni… Na az lesz a buli)

Még egy utolsó apró megjegyzés, azután tényleg befejezem: Kiváncsi leszek mennyi légió vezető fogja elcseszni, hogy felcseréli a légió és a character rename cardot az inventory-jában. Szivesen ott lennék, amikor pl. TACO a “SwordScream” légióból elyelleli magát Teminonon, hogy: “Ohh Crap, I mixed up the tickets!!!”

Global AD Tags: Aion, Spatalos, Variance Blog, NCSoft, NCSoft West, Tera, AionOnline

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Postaláda, Account bank, Légiónév, stb. a Merge után”

  1. Ez az egész arra emlékeztet, mikor WoW-ot tört szeron nyomtam és vmi nagyobb patch v kiegészitő jött. Akkor is ezek zajlottak le … pontosan. Sajnálom, de ezt tört szero megoldáshoz tudom csak hasonlítani.

    Felcserélhető? A rename ticket nem loginkor lesz elérhető és a rename guild nem ingame lesz elérhető, hanem mindkettő ingame? (nah ezt jol meg aszontam).

  2. Kasya: Nahh ezzel most megfogtál. Eddig csak legion rename ticketet használtam. Azt gondolnám az összes ticket ugyanúgy működik. Megvásárolod, account manager oldalon hozzárendeled a karakterhez, belépsz, meghozza a ticketet a shugo-gyorsposta, jobb gomb a ticketen és beírod az új nevet. A légiósnál legalábbis biztos hogy így működik.
    Ráadásul az aionarmory szerint: http://www.aionarmory.com/search.aspx?search_text=name+change+ticket
    Ugyanúgy ticket van a sima átnevezéshez is.

  3. Ha már névváltás… és mi lesz a régi névvel? (Ticket használat esetén).

    Originally Posted by {GM**spam – Siel View Post
    Currently the answer is: You will not be able to use your old name on a second character by using a name change ticket.

    When your character name is changed, that old name is held in reserve permanently.

    We understand that this is a pain and have requested the dev team change this name reserve programming. Currently there is no ETA when this will be changed.

    http://forums.aiononline.com/na/showthread.php?t=8230
    Májiusi cikk… azota változtattak rajta szerinted?

  4. Nem tudok róla, hogy változtattak volna ezen bármit is.

  5. De örülök ennek a ürítsem ki a postaládát dolognak, mivel abban tárolom az összes fölös lodas amulettet és ilyen havi izéket minden karakternél. Persze helyem meg nincs és kivétel után holtteherként, csak a helyet eszi majd mindegyiknél a fontosabb craft és quest itemek elől 🙁
    A rename tiketet meg majd Análkanálon fogom kipróbáálni, hogy is kell használni 😀

  6. Hmmm , szerintetek ha pl ha merge miatt lesz karakterem asmo és ely is ugyanazon szerveren akkor accah tartalmahoz mind2 hozzafér?
    Esetleg ezt kihasznalva tudok vagyont átmenteni a masik oldalra?
    Érdekes már csak azért is mert vagyonokat lehetne kaszálni pl ha seteket fegyvereket transferelgetnék árulnék remodellezésre a két frakció között .

  7. Account Warehouse és nem AH 🙂 bocs

    • Igen, az Elyos-os és az Asmo karakted is fogja látni az account warehouse-t, márhogy mindkettő a sajátját. Tehát az Elyos karakterek az Elyosos warehouse-t, az Asmo karakterek pedig az asmosat ugyanazon a szerveren. Természetesen ezzel a trükkel nem lehet mozgatni vagyont/tárgyakat frakciók között.

  8. De szép is lett volna 😀

  9. Azt is megmondanátok, hogy hova a fenébe pakolnám az Acc WH-mat? Tele mindenem. :O

Comments are closed.