header image
 

Cheaterek? Nem minden arany ami fénylik

A Dredgion AFK topic végén ment el a beszélgetés abba az irányba, hogy akkor most ki a cheater és ki/mikor/hol cheatel. Amíg aktívan toltam az Aion-t nagyon sok cheaterrel találkoztam, legalábbis nagyon sokról hittem, hogy cheatel, mert olyan dolgok történtek, amiket nem tudtam épp ésszel megmagyarázni. Majd minden második vesztes dredgionnál hangzott el random csapattag részéről a bűvös mondat: “Rohadék Prets/CI/random légió, mindíg cheatel”. Persze az, hogy mindenki cheatert kiált, annak egyenes ági eredménye, hogy mindenki azért kiabál, hogy miért is nem banolják már ki a cheatereket és a cheaterek elrontják a játékot, stb. Az, hogy vannak cheaterek és használnak mindenféle hackeket az nem lehet kérdés. AionSource fórumon több esetben is bemutatásra került olyan videó, amin egyértelműen és pofátlanul látszik, hogy ki és hogyan csal. Azonban a legtöbb videóról kiderül, hogy az inkább benézés, mintsem hack. Nagyon jó példa erre:

Mi is látszik a videón, nézzük előbb a szerencsétlen áldozat szemszögéből: Ölik nagy boldogat a First Mate-t Bridge-n, amikor meglátják a PVP radaron, hogy jön Barrack közeléből az Elyos, néhányan ki is rohannak, hogy feltartsák őket. Ekkor odateleportál egy gladiator (Fayt) majd rögtön utána egy chanter is. A gladiator hihetetlen sebességgel szétkapja az egész csapatot és az addigra odaérő utánpótlással leölik bridge kapitányát.

Mi történik valójában? A Fallen Angelesek ölnék az FM-et, de valamit elcseszhettek, mert az FM-mel együtt ott van egy Mariner és a Trooper is (patrolok),  ezek együttesen ugy kvázi 50% körül tartja a csapatot. Ennek ugye a fő oka az lehet, hogy az asmo csapatban nincs cleric, és szerencsétlen chanternek még az is kihívás, hogy a tankot életben tartsa, nemhogy az egész groupot. A videó alapján simán el tudom képzelni, hogy akkor is kiwipeoltak volna a FM első AoEjánál, ha nem jön az Elyos. Ekkor látszik, hogy az Elyos megjelenik a tunnel végén, DE az is látszik a minimappon, hogy két elyos ekkor már fenn van a captain roomban (oldalról bementek), Fayt felülről beugrik az asmo csapatra. Hogy tudatosan, vagy csak szerencséje volt, de pont akkor ugrik le, amikor az FM eltol egy AoE-t, ennek hatására a videózó ranger-t instant agyon is vágja az első AoE-vel. Az 5k-kat ütő First Mate, a badpullal berántott két-három balaur patrol és persze Fayt, együttesen kivégzik a teljes asmo party-t, mire odaér a többi Elyosos.

Teljesen legit kill, az Asmok gyanúsan légiós puggal lehettek bent, nincs cleric, csak chanter, ami viszont arra utalna, hogy durva DPS group, ehhez képest ott van benne két templar. Fayt-nek annyi volt a szerencséje (vagy profizmusa), hogy pontosan 70%-nál ugrott be a tömegbe, így gyakorlatilag elnyomott két DP skill-t és feküdt is mindenki, a többit már elvégezték a balaurok.

~ by Menorel on .

Aion

6 Responses to “Cheaterek? Nem minden arany ami fénylik”

  1. Itt igazából nem arról szól a video, hogy meghalnak, hanem, hogy Fayt “odaportol” a ranger mögé. Persze lehet megmagyarázni, hogy plate-ben van és gyorsabban esik mint bárki más mivel nehezebb vagy esetleg talált egy Ambush stigmát és azt használja…

  2. Akkor is Cheater!!! 😛 😀

    A fene se szereti azt a boss-t. Volt, hogy becritelt az aoe-ja, vagy valamije és 90%+ hp-ról döglöttem le instant…

  3. Erdekes, bar vannak ennel latvanyosabb videok is youtubeon… Ettol fuggetlenul en megvagyok rola gyozodve, hogy Pretesek kozott vannak csalok, persze nem mind az… Kozel sem mind. Es igen sokan csalnak ez teny. Szeretem is oket, amikor 0sec alatt kasztolnak vegig 6-7 varazslatot, helybol felsiklanak akarhova, es persze semmilyen negativ hatas nem megy rajuk. En ezeket tapasztalom foleg, nem ertek a csitekhez, nem tudom milyenek vannak hogyan mukodnek, es persze meg az is lehet, hogy en vagyok a hulye… Ja meg ujjabban a kedvencem, hogy verem a gyereket es negyed hpnal kilogol harc kozben… Hat tok egyertelmu…

  4. Megnéztem a videót kép kockánként miután letöltöttem és tényleg nincs nyoma annak hogy zuhanna egyik tized másodperces léptetéssel néztem és 3 szakaszban jelenik meg a teljes karakter 0.3 sec alatt úgy hogy közben már üti a ranger-t. Azt sem hiszem hogy a videó készítője laggolna mert akkor nem csak Fayt karakterével lenne gond.
    Annyiban maradnék hogy érdekes és nem csodálom hogy a srác cheatert kiált. Viszont azt sem hiszem hogy a srác csalt volna.

  5. Bocs a dupla post-ért helyesbítenék.
    Szóval tized másodperces léptetéssel néztem.
    Ezenkívül még mindig úgy gondolom hogy igen is rengeteg a cheater és nem tudok úgy hozzá állni a dologhoz hogy jajj hát biztosan bug / lag / szerencse volt amit csinált egyik másik figura. Ahogy azt sem igazán tudom elhinni hogy a solo ranger le fut egy mau formban levő ranger-t akin scroll is van…

  6. egy hete nem olvastam szóval kicsit kesöi lehet a hozzászólás, én is rengeteg dreden voltam az elmult honapokban, és ha prets, CI csapat legyalazza az elyos pugot nem beszelve a premedekröl mindenki “csítert” kiállt … az elmult hetekben voltam jonehany dreden a TACO val, namost ezeket a csiter csapatokat kb 0 ra gyalaztuk mindig … szóval gyakorolni meg ap grindelni kéne nem a forumokon nyavajogni … üdv

Comments are closed.