header image
 

Name Conflict – A végső konklúzió

Mondanám, hogy meglepő fordulatot vett a történet és miután a Blizzard is úgy döntött, hogy a nép haragjától félve lemond a RealID bevezetéséről a fórumokon, azután az NCWest is követve a példáját lemond a kötelező átnevezésről; de sajnos nem mondhatom. Jövőhéten merge és jövőhéten kötelező átnevezés mindenkinek.

Ayase annyit firkantott imént a fórumra, hogy természetesen van megoldásuk. Van nekik egy nagyon expert ingame supportjuk, ami rendelkezésére áll mindenkinek. Ő tudják csak igazán, hogy a név sokkal több mint egy név, és a név kötelez meg satöbbi bullshit. Ha bárkit megkárosítanak azzal, hogy a merge során elbitorolják a nevét és azt vélelmezi, hogy ezzel az elbitorló negatívan akar hatni az addig kiharcolt reputációjának, akkor ott a lehetőség előtte: Nyisson egy petíciót (vagy inkább egy ticketet a websupporton, az szokott is működni) és írja le, hogy mégis ki is ő és miért is gondolja, hogy az a bizonyos név hozzá tartozik. Ezek után a support manuálisan (erre külön fel is hívta a figyelmet Ayase) megvizgálja az ügyet és indokolt esetben elbitorolja és visszabitorolja a nevet. A gonosz névtolvajt meg minden bizonnyal átnevezik IG3719X77199-re.

Hogy mi erről az egészről a véleményem:

  • A technikai üzemeltető csapat döntően dilettánsokból áll. Mert arra nem képesek, hogy két azonos táblaszerkezetű adatbázist úgy mergeljenek össze, hogy azt megelőzően nem kell mindkét adatbázisban suffixelni a uniq mezőket. Aki foglalkozott valaha SQL-lel, az első között tanulta ezt meg. Hogy miért nem képesek? Azért mert a tool-t “készen” kapták az NCSoftKOR-tól, akiknek mivel még eddig soha nem kellett összevonniuk egyetlen szervert sem, ezért értetlenül álltak az a tény előtt, hogy mégis miért is bosszankodik itt bárki is a suffixelésen.
  • A CM-ek szintén dilettánsok, bár ebben nincs semmi meglepő. Megint előre puffogtatták a bullshitjeiket az egész merge témában. Hülyére vettek mindenkit és remélték, hogy valahogy csak kihúzzák. Nos végülis sikerült nekik. Már csak 5 nap és merge. Olyan amilyen…
  • Hogy milyen az ingame Support? Na milyen lenne, adott kb 10-15 GM (eddig kb ennyi név került elő a ticketekből), akik más MMOkkal együtt részidőben foglalkoznak az Aionnal is. Namost ez a hatalmas embertömeg fogja próbálni okosan, bölcsen és legfőképpen gyorsan kiszolgálni a ingame namemel szórakozókat és persze azt a néhány jogos esetet is szerverenként, amikor valóban conflict történt. Sok sikert nekik, néhány hónapra biztos megvan a fix melójuk.
  • De legfőképpen talán mi vagyunk a dilettánsok, akik azon a néhány megmaradt blogon és fórumon egyáltalán foglalkoznak az NCWest dilettantizmusával…

De szép is lesz az a jövőhét szerda. Remélem már mindenki bevásárolta az energiaitalokat és a temérdek kávét, hogy amikor csütörtök hajnalban elindulnak a szerverek, akkor kellően gyorsan le tudjanak csapni a saját neveikre; mert ha akkor nem sikerült, akkor bizony napokat/heteket fogsz levelezni egy halom supportossal, akik rohadtul nem fogják érteni, hogy te mégis milyen alapon képzeled, hogy az a bizony név téged illet meg és nem a 3 napja létrehozott lvl1-es mókuskát.

~ by Menorel on .

Aion

One Response to “Name Conflict – A végső konklúzió”

  1. Tehát 2. alkalommal sem jött össze a “kitalálunk vmi. rendes szűrőrendszert”… júl 14 még aktuális vagy hétfőn lesz post, hogy 21.-28.-04. egyébb időpont lesz mégis?
    vérciki…
    vagy bevannak rúgva, vagy tökéletes fejetlenség van, vagy ááá, mind1, kár ezekért koptatni a billentyűzetet

Comments are closed.