header image
 

Breaking the Silence#2

Vajon mennyi “Beaking the Silence” után lesz ciki, hogy egy bezárt blogon jelennek meg postok? Talán ott még nem tartunk, a mai napon Tamat, Ribancom és a Spatalos helyzet  késztetett arra, hogy újra keyboardot ragadjak. Tamat aionsourceon tett egy meglepő megjegyzést a 2.0 PTS kapcsán, “Ribancom” bebizonyította, hogy van hová sűlyedni, a Spataloson meg van most élet rendesen… Részletek a tovább után…

Bréking nyúz: A tranferelőket és névlopás áldozatokat érintő fontos infót találtok a #102-es commentben.

2.0 PTS-en már augusztus közepétől?

Az Aion 2.0 free expension kapcsán vetődött fel, hogy vajon mikorra is várható a kiegészítő a PTS-en, ha már egyszer ingyenes lesz. Tamat  rövid válasza a következő volt: “Jelenleg még nincs konkrét dátum, de annyit nagy biztonsággal állíthatok, hogy valamikor augusztus közepén már elérhető lesz PTS-en“. Jó kérdés persze, hogy Tamat tudatosan állítja ezt, avagy csak szokás szerint beköhögött egy best-case ETA-t, és augusztus közepétől (15. körültől) megindul megint egy anyázást, hogy hol van már a PTS-es, mire az NCWest hetekig fogja húzni, hogy érdemben reagáljon. Egy dolog mindenesetre azonban biztos: a GamesCom2010 bejelentésben szerepel egy mondat, amely szerint a 2010-es GamesCom rendezvényen fog először találkozni az EU közösség a már lokalizált 2.0 contenttel. A GamesCom viszont aug 18 és 22 között lesz, ha ezt követően indul be a 2.0 PTS, akkor az már nem igazán nevezhető “middle of august”-nak.

Mindenesetre néhány dolog ezennel biztosan állítható: A 2.0-át megelőzősen lesz PTS, ami vagy már Aug. közepétől, de legkésőbb valamikor aug utolsó hetétől fog indulni.

Karakter átnevezési anomáliák

A merge téma felfuttatása kapcsán az NCWest eléggé kihúzta a gyufát a közösségnél, ezzel szemben viszont maga a merge eléggé korrektül zajlott el és az összevonásokhoz kapcsolódó eventekkel is bőven túllőtt az NCWest az elvárásokon. Ezzel együtt persze balgaság lenne azt hinni, hogy minden zökkenőmentes lett volna és már megint csak előre siránkoztunk. Valójában egyéni szinten elég sok “tragédia” kapcsolódik a szerver összevonásokhoz. Csak a Last Stand légióban két embernek nyúlták be tudatosan a nevét. Sparti csodával határos módon visszakapta a nevét, azonban a légió leadere már nem járt ilyen jól. A hivatalos indoklás (customer support) szerint a “Klei” nevet birtokló lvl12-es elyos sorcerer sokkal jobban megérdemli a nevet mint a mi Kleink. A “mi” Kleink head-start óta birtokolja a Spataloson a nevet, kapcsolódik hozzá ugye egy légió (Last Stand) és egy folyamatosan fizetett játék (egyszer nem fizette 2 hétig, amikor sítáborban volt, vagy valami egyéb ratyiságot művelt). A hivatalos indoklás szerint: “A másik játékosnak sokkal több highlevel karaktere van, ezért sokkal jobban megérdemli a huszadrangú lvl12-es altja a Klei nevet, mint az aki a start óta viseli a nevet és elért, amit elért“. Azóta már minden létező követ megmozgattunk, még közvetlenül Ayase is tudomást szerzett a dologról, de úgy néz ki, mindez együtt sem volt elég, hogy egy olyan légió leadere, aki ex-Spataloson folyamatosan top10-ben volt, visszakaphassa a nevét.

Na vajon ki is lehet a “Ribancom”?

Mindenesetre bárki is nyúlta be Klei nevét, csak gratulálni tudok neki. Hogy mit is lehet tudni az illetőről? Szerencséjére sajnos már nem működik a abyssrank.com, ahonnan meg lehetne a detective modul segítségével tudni róla egy-két dolgot, azonban pechjére működik ennek az NCWest-es adaptációja, az “Árnyékbíróság“. Eme fantasztikus servicenek köszönhetően könnyen meg lehet tudni, hogy a “Klei” nevet lenyúló lvl12-es elyos sorcerer eredeti neve “Ribancom” volt és természetesen a Spatalos szerverről származik. Tehát tudhatjuk, hogy a merge előtt mégcsak nem is “Klei”-nek hívták az illetőt és nem a Gorgos szerverről jött…. Nos igen, tipikus névlopás, ami mögött valamilyen sérelem vagy csak spontán irígység állhat. Hogy mit tudunk még az illetőről? Egyrészt a “Ribancom” névből jogosan következtethető, hogy magyar illetőségű; másrészt az a tény, hogy “több magas szintű karaktere is van” szintén eléggé árulkodó. Van egy szolid listám a potenciális elkövetőkről, meglátjuk sikerül-e, így a név ismeretében megfejteni, hogy ki is volt a gazdája “Ribancom”-nak…

Élet a merge után a Spataloson

Emlékszem még 2 hete néhányan mennyire fel voltak háborodva, hogy miért írok én olyan dologról, ami még meg sem történt és az NCWest úgyis ki fog találni valamit, meg különben is miért hisszük mi annyira fontosnak magunkat, hogy valakinek pont a mi nevünk kellene. Nos, úgy néz ki nem kell ahhoz híresnek lenned, hogy legyen egy-két retard, aki abban élje ki aberrációit, hogy ha már másképpen nem tud, akkor a névlopással szúr ki a másikkal.

Ezen történésektől függetlenül azonban nem lenne korrekt ez a beszámoló, ha nem beszélnénk a merge pozitív hatásairól. A Spatalos hatalmas emberanyag töltetet kapott a mergenek köszönhetően. Teljesen más játékosok, akik látványosan máshogy játszottak az elmúlt 10 hónapban. Mindenesetre az élet felpörgött rendesen. Az jól látszik, hogy a merge hatására nem sokat változtak az erőviszonyok a Spataloson, továbbra is az Elyos van számszerű fölényben, azonban fontos megjegyezni, hogy a játékkedvvel és tenni akarással felhigított asmo közösség végre komolyabb győzelmeket tudhat maga mögött. Nagy általánosságban elmondható az első majd egy hét alapján, hogy az este 8-as ostromokon az Elyos szinte mindent visz a puszta létszámfölénynek köszönhetően, azonban a 11-es ostromokra már alább hagy ez a lendület és fordul a kocka. Ennek volt köszönhető, hogy pénteken ugyan az Elyos behúzta teljes alsó abyss-t és ezzel együtt meglett az egy major crown a teljes frakciónak, azonban ennek eredményeként Roah kivételével minden asmo kézen volt felső abysson. Persze különösebben nem volt nagy az aggodalom, a hétvége kedvez az elyosnak.

Egy hét alapján még nehéz levonni következtetéseket, de egy dolog biztos: jelenleg nagy a játszani akarás mindkét oldalon. Folyamatosan mennek a razziák a layer teleportereknél, kiscsoportos kommandó különítmények terrorizálják az elfoglalt fortresseket, Coreon újra beindult a nagyipari BBBS farm, stb. Ráadásul a riftezésnek is jót tett az extra ember tömeg.

Ami viszont gond: Bár azt állította Tamat, hogy a merget megelőzően extra erőforrást/hardware-t adtak mindhárom megmaradt szerverhez, ehhez képest a vas látványosan nem bírja a nagyobb embertömegeket. Mostmár nem a grafikával van a gond, köszönhetően az 1.9-ben behozott újdonságoknak, simán vállalhatóvá vállt a grafika ostromokon is, ellenben a szerverek nem bírják a megnőtt terhelést és simán előfordul 3-4 másodperces reakcióidő késés is. Remélem ezen problémát az NCWest nem a szokásos módon akarja majd kezelni. (értsd: “Nem is foglalkozunk vele, minek is tennénk? Mire talán megoldanánk, addigra úgyis annyian lemorzsolódnak, hogy a probléma megoldódik magától“)

Egyébként Dash of Devas állapota a Spataloson:

  • Teljes alsó abyss megvolt, 1 crown mindenkinek Elyos oldalon.
  • Be Happy behúzta Menothios-t, úgyhogy 5 crown mindenkinek Elyos oldalon.
  • Nem kizárt, hogy felső abyssi 3 crown sorsa is eldől a hétvégén, reméljük azt is sikerül behúzni Ely oldalon, bár nem lepődnék meg egy Asmo rushon sem.

~ by Menorel on .

Aion

137 Responses to “Breaking the Silence#2”

  1. Kössz mégegyszer.

  2. Transfer téma: Ayase megmondta a tutit: http://forums.eu.aiononline.com/eu/showthread.php?p=137992#post137992

    Szóval akik kibírják a jövő hétig a transferrel (júli 28), azokra nem fog vonatkozni a 214k-s AP limit, jövő hétre felemelik a limitet 5 millióra.

    Azt nem lehet tudni, hogy jövőhéttől folyamatosan lesz érvényben ez az új limit (a free period végéig), vagy cask jövőhéten egyszeri alkalommal. De majd elválik. Szóval aki kibírja jövő hétig annak nem kell eltapsikolnia az AP-ját PVP potikra meg egyéb szir-szarokra.

    Egyébként meg komolyan mondom, rohadjanak már meg, hogy ezt is most találják ki kevesebb mint 24 órával az első transfer előtt. Kiváncsi lennék, hogy mennyien égettek el több szárezer AP-t csak ez miatt, most kénytelen leszek ez miatt is kirakni egy breaking the silence-t…

    ————————————————————
    ————————————————————
    Karakter névlopás téma: Tamat “megnyugtat” mindenkit: http://twitter.com/aion_tamat/status/18955129381
    A névlopások kivizsgálása a 3-7 napot vesz jelenleg igénybe, úgyhogy akiket még súlyt a dolog, azok ne adják fel, van remény.

  3. A sok füstbe ment billó AP…

  4. A mega noob kérdés:
    Ma akkor egyszerre 8 karakterrel is transzferelhetek egy adott szerverre akár több szerverről is (oldal azonos)? Holnapra mind ott fog virítani? (feltételek acc hause, egyéb teljesülnek, ez alap)

  5. Válaszolva egy fentebb feltett kérdésre. A legutóbbi EOC-ban ez a hét kérdése volt, és úgy fog működni, hogy: Még az első transfer előtt kiosztják a named mobokért járó rewardokat (triroan, tahabata, menotios stb…), és az első transfer után, a második héten osztják ki (menotios kivételével persze) az egész fajokat érintő rewardokat (fortressek). Tehát aki perentora megy az még megkapja alsó, felső és divine-ért járó koronákat.

    Továbbá bejelentették, hogy a második helyezettek is kapnak majd valami kis vigaszdíjat.

  6. 1 nagy in game cumit? 😀

  7. EGy in game major crown sapit?:P

  8. Malachite: Nincs tudomásom róla, hogy bármilyen létszámbeli restrikció lenne. Az eredeti xfer leírás itt olvasható: https://secure.ncsoft.com/cgi-bin/Store.pl?dnv=149731676&action=viewItem&item_id=201
    Ehhez képest a fentebbi Ayase linkel elolvashatod, hogy miket változtattak meg a free transfer időszakra. Ebben nincs szerintem semmilyen korlátozás a karakter számra. Szóval csak hajrá. (Külön-külön xfer requestet kell feladni az összes karakternek)

    Altheor: Köszi, akkor ezek szerint, akik most átmigrálnak perentóra azok “csak” ~85k AP-val lesznek gazdagabbak. Valahogy csak elviselik. Pláne, hogy kapnak hozzá még 5 crown-t aug 12-én a “Fight on the Right Side” miatt. Valamint ehhez ugye hozzájön még a maréknyi crown a Veteran Rewardokból is. Ez lassan már tényleg azt a képzetet fogja kelteni, mintha Pista bácsi nekiment volna részegen a traktorral a barátság kőolaj vezetéknek.

  9. Szerintem egy ingame kártyát fognak kapni, amire valami ilyesmi van ráírva: “ez a kártya MAJDNEM 5 major ancient crown-t ér”.

  10. Szerintem 4 lodas amulettet kap a második 🙂

  11. A vígasz díj egy bekeretezett abyss kép lesz ahol minden fort kék.
    Alatta pedig egy felirat: Ilyen is lehetett volna. XD

  12. ÉN mondjuk noob vagyok, de miért csodálkozunk a kémeken, ha mi magunk is kémkedünk? Vagy csak én nem látom asmoként az elyos LFG-t? Vagy más sem, és akor szintén kém volt a mi oldalunkon, aki beszámolt róla, hogy kém lehet az ely oldalon? A háború már csak ilyen! Ezen nincs mit csodálkozni!

  13. Egyébként ezzel az úristen az elyosok campelik a fortokat és a rifteket nem igazán értek egyet. Most is azzal van tele az lfg hogy itt 3 group ott 1 gankeli halomra az elyosokat. Itt egy asmo transform Roah-ban amott egy asmo group eltnen LC-ben.. Szóval azért annyira nincs elnyomva az asmo nép…

  14. Pocak milyen volt mikor jöttél alsó abyssra lowbiekat gankelni és jol elkenték a szádat ? :DDD

  15. Iam: Elmondom neked, hogy Aethert szedek ott és nem gankelek. Azokat támadom meg, akik megtámadnak engem vagy náluk kisebbeket. Tagnap vagy melyi knap unalmamba az artifact őreit őltem, amikor egy csapat leszedett. Ma is volt ely és lesz is, akit békén hagyok, hisz mint mondom aetherezek ott. Persze mit is magyarázkodok, mikor azt sme tudom ki vagy! Ráadásul nem is számít! 😛

  16. RED IS DEAD!!!!44

  17. Mondjuk ezt nem értem, egyrészt eddig ez itt nem igazán volt stílus, márhogy számonkérni egymáson, hogy jajj, miért ölt meg egy lowbie-t, másrészt meg eleve nem értem, hogy ezzel úgy egyébként mi a gond. Ha szembejön Abysson egy asmo, akkor vagy nekimegyek, vagy elkerülöm, függően attól, hogy “mennyire jól néz ki”. Ha nekimegyek és megölöm, akkor megyek tovább dolgomra. Jahogy időnként szembe jön egy-egy lowbie és ő is belekerül a darálóba? Hát kérem van ez így, le lehet köpni érte, márhogy a játékban. De nem idejönni és szétoffolni egy akármilyen topicot. Ha már mindenáron szóvá kell tenni a sérelmeket vagy éppen a másik feletti fölényes győzelmet, akkor ott van az “Offtopic, Chitchat…” topic. Tessék már ezt ott…

  18. 2. helyezettek 1-1 a classnak megfelelő Tahabata narancs itemet kapnak vagy lvl50 pvp fegyver… jajjj mekkkkkorát röhögnék! XD
    Bár valószínűbb az 5db lodas, esetleg candy. Ha nem lövik el néhány achievmentnél a festéket lehetett volna az. Mind1, azért remélem valami használható/értelmes lesz.

    5 mill AP a limit? Nah, megvagyok lőve, pedig volt 10kk. 😛

  19. “2. helyezettek 1-1 a classnak megfelelő Tahabata narancs itemet kapnak vagy lvl50 pvp fegyver” De csak lvl 50 alattiak és ha elérik az 50et eltűnik az inventoryból 😀

  20. Szergi ne enrage-elj 😀 A végén még Kazu leszel itt nekünk 😀 Leesett már a lowbie debuffod amit egy lvl 50-es Abyss geares miatt kaptál? 😛

    A mennyi karaktert lehet egyszerre transzferelni, végül is megoldódott magától, mivel mind a 8 karakteremet mozgattam a sakktáblán sikeresen. (sakk-matt :D) Csak épp a No Comment Soft kezdhetne valamit a hivatalos acc lapjával is már, mert hajam hullott majdnem, mikor Mala-t akartam mozgatni és 6. alkalommal írta ki piros keretbe, hogy sajnáljuk, de nem nyert, próbálja újra, ezt jól beopperolta… GRRR… (a szokásos no response az oldaltól, amit mindenki tapasztalt már gondolom, a revard kiosztogatás során, csak karakterezésnél kicsit gázabb az egész:( )

    Tegnap állítólag lett volna valami ostrom időben 8-kor, de le lett fújva. (Emo on: Kipukkant megint a nagy piros lufi gondolom pár embernél, vagy nem tom 🙁 )

  21. Igen, tegnap Foo (akit egyébként sokra tartok és tisztelek főleg a türelme miatt) egy nagyszerű lelkesítő beszédet tartott QQSource-on, majd a felbuzdult “tömeget” le is hűtötte lfg-n, miután kiderült, hogy lesz ostrom: “Sorry guys and girls, there is nothing planned on this night’s siege”. Nos, legalább őszinte volt. Plusz a hír hallatán szétszéledő asmokat látva megerősítette bennem, hogy nincs miért maradni.

  22. Tegnap a Perentón este 8-kor sikeresen behúzta az Elyos Sulfurt is, ezzel már uralják teljes alsó abyst, valamint felső abysson is Elyos kézen van 3 fortress-t, így összesen 6:3-ra áll Perenton az Elyos. Kíváncsian várom, hogy a ma este megérkező asmo hordák miként hatnak az esti siegekre. A lvl11-es asmo altommal remélhetőleg izgalmas pillanatokat fogok átélni az LFG channel figyelése során. Popcorn és kóla már be van készítve.

  23. Méghogy asmo fölény, haha, jó móka lesz! 😀

  24. Kékre szinezzük az abyss-t és felzabáljuk az összes popcornt és colát az elyk elől, muhaha! 😀

  25. Kikerültek a “hidden” first killek official fórumra.

  26. Szinte érzem a levegőben a kibontakozó drámát… A fő kérdés az, hogy vajon spataloson lesz-e sírás, vagy perenton, vagy mindenhol mert mondjuk az NC failel valamit a transferrel.. Pl. a karakterek füle ottmarad a régi szerveren. ^^

  27. Hümm, Dash of D.
    Végül még sem osztották ki Menotios után járó rewardot, ki érti ezt. Valószínű mégjobban kedvezni akarnak a transferelőknek. Egyébként a jutalmat mailben küldik, ha valakit ez a kérdés rendkívül izgatott volna 😀

  28. Ingyencsoki 🙂

  29. Engem annyira nem lepett meg az hogy Menothiost nem osztották ki, az viszont igen, hogy az utolsó pillanatra még egy rakás achievementet vasaltak be (ezek voltak az “és további…” kategóriások.)
    Breaking the Silence#3 incoming a részletekkel.

  30. haha, csak le kéne venni azt a “zárva” táblát 😀

  31. francokat kéne levenni 🙂 Még egy hétig talán eltart a mostani lendület, utána úgyis rohadt nagy uborkaszezon következik…

  32. utána lassan 2.0 test server:P

  33. Crazy: Flegmán feltehetném a kérdést: “és?” Van bármi olyasmi 2.0 kapcsán, ami komolyabb beszámolókat érdemel?

    Már csak azért is, mert a dolgok jelenlegi állása szerint ugye EU/EN szerverek így fognak addigra kinézni:
    – Spatalos: Elyos PVE
    – Perento: DEAD
    – Telemachus: Asmo PVE

    Mielőtt bárki elkezdene ezen háborogni, javaslom, hogy írja ezt fel egy cetlire, és szeptember 7-én nézzük meg, hogy mi is lett..

  34. Na igen, az szomorú, hogy nem megoldást keres a sok vérpistike, hanem szájalnak össze-vissza és amit az NCSoft még nem tolt el teljesen, annak megadják a kegyelemdöfést a játékosok.

    Egyébként én azért kíváncsi leszek arra a 2.0 tesztre, biztos legyűrom balaureat a pts-en, remélem jönnek majd azért mások is. Aztán meg ha bekövetkezik az uborkaszezon, megyek SC2-zni…

  35. “Ne általánosíts, ez egy mass PVP játék”
    Nem azon kaptam fel a vizet mert hogy pvp játék az ok.
    Csak kicsit bepöccentem mikor már hetedszerre vágott le egy ally 😀
    Tudom már megszokhattam volna csak ez valahogy eltnen óta zavar.
    Akkoriban már kezdtem azt hinni hogy rajta vagyok az asmo-k térképein mert ugyanaz az ember vágott le 10szer 10 percen belül 10 különböző helyen 😀 Na mindegy lesz ez még így se.

  36. Menorel: “– Perento: DEAD” .
    Miért? Miből gondolod hogy ez lesz a sorsa ?
    Nem vitatkozni akarok, csak kiváncsi vagyok 🙂

  37. “Character transfers on hold July 21, 2010” XD

Comments are closed.