header image
 

Breaking the Silence#2

Vajon mennyi “Beaking the Silence” után lesz ciki, hogy egy bezárt blogon jelennek meg postok? Talán ott még nem tartunk, a mai napon Tamat, Ribancom és a Spatalos helyzet  késztetett arra, hogy újra keyboardot ragadjak. Tamat aionsourceon tett egy meglepő megjegyzést a 2.0 PTS kapcsán, “Ribancom” bebizonyította, hogy van hová sűlyedni, a Spataloson meg van most élet rendesen… Részletek a tovább után…

Bréking nyúz: A tranferelőket és névlopás áldozatokat érintő fontos infót találtok a #102-es commentben.

2.0 PTS-en már augusztus közepétől?

Az Aion 2.0 free expension kapcsán vetődött fel, hogy vajon mikorra is várható a kiegészítő a PTS-en, ha már egyszer ingyenes lesz. Tamat  rövid válasza a következő volt: “Jelenleg még nincs konkrét dátum, de annyit nagy biztonsággal állíthatok, hogy valamikor augusztus közepén már elérhető lesz PTS-en“. Jó kérdés persze, hogy Tamat tudatosan állítja ezt, avagy csak szokás szerint beköhögött egy best-case ETA-t, és augusztus közepétől (15. körültől) megindul megint egy anyázást, hogy hol van már a PTS-es, mire az NCWest hetekig fogja húzni, hogy érdemben reagáljon. Egy dolog mindenesetre azonban biztos: a GamesCom2010 bejelentésben szerepel egy mondat, amely szerint a 2010-es GamesCom rendezvényen fog először találkozni az EU közösség a már lokalizált 2.0 contenttel. A GamesCom viszont aug 18 és 22 között lesz, ha ezt követően indul be a 2.0 PTS, akkor az már nem igazán nevezhető “middle of august”-nak.

Mindenesetre néhány dolog ezennel biztosan állítható: A 2.0-át megelőzősen lesz PTS, ami vagy már Aug. közepétől, de legkésőbb valamikor aug utolsó hetétől fog indulni.

Karakter átnevezési anomáliák

A merge téma felfuttatása kapcsán az NCWest eléggé kihúzta a gyufát a közösségnél, ezzel szemben viszont maga a merge eléggé korrektül zajlott el és az összevonásokhoz kapcsolódó eventekkel is bőven túllőtt az NCWest az elvárásokon. Ezzel együtt persze balgaság lenne azt hinni, hogy minden zökkenőmentes lett volna és már megint csak előre siránkoztunk. Valójában egyéni szinten elég sok “tragédia” kapcsolódik a szerver összevonásokhoz. Csak a Last Stand légióban két embernek nyúlták be tudatosan a nevét. Sparti csodával határos módon visszakapta a nevét, azonban a légió leadere már nem járt ilyen jól. A hivatalos indoklás (customer support) szerint a “Klei” nevet birtokló lvl12-es elyos sorcerer sokkal jobban megérdemli a nevet mint a mi Kleink. A “mi” Kleink head-start óta birtokolja a Spataloson a nevet, kapcsolódik hozzá ugye egy légió (Last Stand) és egy folyamatosan fizetett játék (egyszer nem fizette 2 hétig, amikor sítáborban volt, vagy valami egyéb ratyiságot művelt). A hivatalos indoklás szerint: “A másik játékosnak sokkal több highlevel karaktere van, ezért sokkal jobban megérdemli a huszadrangú lvl12-es altja a Klei nevet, mint az aki a start óta viseli a nevet és elért, amit elért“. Azóta már minden létező követ megmozgattunk, még közvetlenül Ayase is tudomást szerzett a dologról, de úgy néz ki, mindez együtt sem volt elég, hogy egy olyan légió leadere, aki ex-Spataloson folyamatosan top10-ben volt, visszakaphassa a nevét.

Na vajon ki is lehet a “Ribancom”?

Mindenesetre bárki is nyúlta be Klei nevét, csak gratulálni tudok neki. Hogy mit is lehet tudni az illetőről? Szerencséjére sajnos már nem működik a abyssrank.com, ahonnan meg lehetne a detective modul segítségével tudni róla egy-két dolgot, azonban pechjére működik ennek az NCWest-es adaptációja, az “Árnyékbíróság“. Eme fantasztikus servicenek köszönhetően könnyen meg lehet tudni, hogy a “Klei” nevet lenyúló lvl12-es elyos sorcerer eredeti neve “Ribancom” volt és természetesen a Spatalos szerverről származik. Tehát tudhatjuk, hogy a merge előtt mégcsak nem is “Klei”-nek hívták az illetőt és nem a Gorgos szerverről jött…. Nos igen, tipikus névlopás, ami mögött valamilyen sérelem vagy csak spontán irígység állhat. Hogy mit tudunk még az illetőről? Egyrészt a “Ribancom” névből jogosan következtethető, hogy magyar illetőségű; másrészt az a tény, hogy “több magas szintű karaktere is van” szintén eléggé árulkodó. Van egy szolid listám a potenciális elkövetőkről, meglátjuk sikerül-e, így a név ismeretében megfejteni, hogy ki is volt a gazdája “Ribancom”-nak…

Élet a merge után a Spataloson

Emlékszem még 2 hete néhányan mennyire fel voltak háborodva, hogy miért írok én olyan dologról, ami még meg sem történt és az NCWest úgyis ki fog találni valamit, meg különben is miért hisszük mi annyira fontosnak magunkat, hogy valakinek pont a mi nevünk kellene. Nos, úgy néz ki nem kell ahhoz híresnek lenned, hogy legyen egy-két retard, aki abban élje ki aberrációit, hogy ha már másképpen nem tud, akkor a névlopással szúr ki a másikkal.

Ezen történésektől függetlenül azonban nem lenne korrekt ez a beszámoló, ha nem beszélnénk a merge pozitív hatásairól. A Spatalos hatalmas emberanyag töltetet kapott a mergenek köszönhetően. Teljesen más játékosok, akik látványosan máshogy játszottak az elmúlt 10 hónapban. Mindenesetre az élet felpörgött rendesen. Az jól látszik, hogy a merge hatására nem sokat változtak az erőviszonyok a Spataloson, továbbra is az Elyos van számszerű fölényben, azonban fontos megjegyezni, hogy a játékkedvvel és tenni akarással felhigított asmo közösség végre komolyabb győzelmeket tudhat maga mögött. Nagy általánosságban elmondható az első majd egy hét alapján, hogy az este 8-as ostromokon az Elyos szinte mindent visz a puszta létszámfölénynek köszönhetően, azonban a 11-es ostromokra már alább hagy ez a lendület és fordul a kocka. Ennek volt köszönhető, hogy pénteken ugyan az Elyos behúzta teljes alsó abyss-t és ezzel együtt meglett az egy major crown a teljes frakciónak, azonban ennek eredményeként Roah kivételével minden asmo kézen volt felső abysson. Persze különösebben nem volt nagy az aggodalom, a hétvége kedvez az elyosnak.

Egy hét alapján még nehéz levonni következtetéseket, de egy dolog biztos: jelenleg nagy a játszani akarás mindkét oldalon. Folyamatosan mennek a razziák a layer teleportereknél, kiscsoportos kommandó különítmények terrorizálják az elfoglalt fortresseket, Coreon újra beindult a nagyipari BBBS farm, stb. Ráadásul a riftezésnek is jót tett az extra ember tömeg.

Ami viszont gond: Bár azt állította Tamat, hogy a merget megelőzően extra erőforrást/hardware-t adtak mindhárom megmaradt szerverhez, ehhez képest a vas látványosan nem bírja a nagyobb embertömegeket. Mostmár nem a grafikával van a gond, köszönhetően az 1.9-ben behozott újdonságoknak, simán vállalhatóvá vállt a grafika ostromokon is, ellenben a szerverek nem bírják a megnőtt terhelést és simán előfordul 3-4 másodperces reakcióidő késés is. Remélem ezen problémát az NCWest nem a szokásos módon akarja majd kezelni. (értsd: “Nem is foglalkozunk vele, minek is tennénk? Mire talán megoldanánk, addigra úgyis annyian lemorzsolódnak, hogy a probléma megoldódik magától“)

Egyébként Dash of Devas állapota a Spataloson:

  • Teljes alsó abyss megvolt, 1 crown mindenkinek Elyos oldalon.
  • Be Happy behúzta Menothios-t, úgyhogy 5 crown mindenkinek Elyos oldalon.
  • Nem kizárt, hogy felső abyssi 3 crown sorsa is eldől a hétvégén, reméljük azt is sikerül behúzni Ely oldalon, bár nem lepődnék meg egy Asmo rushon sem.

~ by Menorel on .

Aion

137 Responses to “Breaking the Silence#2”

  1. 2 nap meló és már megint ez Elyos fölényeskedik nálunk, még hogy noname senki vagyok … ez van ha nem vagyok ott 🙂
    Klei-t sajnálom, amennyiben valóban magyar a név mostani birtoklója akkor remélem csak “poén”-nak szánta és törli majd az a 12-es sorcerert.
    A Dash of Devas állapotról van valami konkrét oldal ahol lehet követni ki, mit követett el? (Azért kérdem, mert hallottam olyat – talán még szerdán -, hogy asmo Menitost öl Core-ban, de ez lehet fail info volt.

  2. #Mynameis
    http://www.aionsource.com/topic/116234-menotios-kill/?s=129cfd01adb58f53a338eebb059631aa
    alapján elyos ölte, és 8. postban Chronic-os is írta, hogy “persze, hogy BH ölte, mert szisztematikusan farmolják. Fúúúúúj!!!”. Szerintem ezzel eldőlt a kérdés. 🙂

  3. Tegnap brutáljók voltunk. 8kor védtük Roaht, mi több Krotanba kergettük vissza őket és még onnan is kiskestől söpörtünk (És mivel minden asmák támadott, közben balaur befoglalta tőlük asteriát).
    11kor foglaltuk Mirent, aztán Asteriát a gyíkoktól, utána meg még egy fél divine-ra is futotta…

    Nagyon durva volt.

  4. Jah valóban húzós volt a tegnap este. Nagyon odatette magázt az elyos.
    Ezt meghálálta a gépem is. Lent dux-nál néha elérte az 5 fps-t..

  5. Hát nem akarok butaságot mondani de ha nem tévedek én már láttam Ribancom nevű karit régebben. Sőt azt is tudtam kinek az altja de valahogy nagyon nem akaródzik beugrani. Lenne is most úgy 3 tippem de meggyanúsítani nem fogok senkit szóval ha biztosra tudom állítani majd szólok.

  6. Bocsesz de azt hiszem a legegyszerűbb ha végig gondolja kikkel rúgta össze a port az elmúlt hónapok során. Ott vagyok például én és Hotbaby (azt hiszem). Viszont mielőtt az lenne hogy én voltam leszögezném hogy ilyen gerinctelen dolgot nem csinálnék. Itt is egy kép a karaktereim szintjeiről. http://kepfeltoltes.hu/100718/iddqd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  7. Sokunknak ismerős a név. Már csak kell valaki aki emlékszik konkrétan, vagy elő tud rántani egy screenshotot, esetleg valami logot.

  8. És most a support tulajdonképpen elhajtotta mondván a sorci tulaja jó arc mert hát felhúzott 5 karit 50enre így az övé lehet akármelyik név? O.o

  9. lehet h hülyeséget fogok kérdezni, meg már volt is róla szó, de pontosan a major crownokat hogyan és mikor fogjuk megkapni? mert 1 hét múlva lejár az accom, utána meg 2 nappal utazom el és már nem hosszabítom meg. inaktív accal is megkapom a rewardot?

  10. Konrétan Spartinak megfogalmaztam egy levelet, amiben szépen leirtuk, hogy 9 honapja játszik a névvel, 10es Asmo, aki a szerveren volt előtte, tehát nem gorgosi tudta mit csinál és szeretné visszakapni a nevét. Namost ugyanezt a levelet infocserével elküldtük Klei-jel, de ő előtte már küldött egy levelet amire azt válszolták, hogy a másik emberke inkább jogosult a névre mint ő. Egy kérdésem volt egész héten emiatt.
    Mi olyan nehéz abban, hogy megnézd az alábbi dolgokat és rájöjj, hogy ki érdemli meg jobban:

    1) Klei neve mögött ott az SP, tehát neki ez volt az eredeti neve
    2) Kleinek még megvan a namechange tickete, a másik srácnak nincs
    3) Klei légió leaderként miért akarna névváltoztatással szivni, vagy akár lopni egy nevet?
    4) Miért “érdemel meg” egy karakternevet valaki, ha több 50es karija van?

    és még asszem pár dolog jöhetne ide ami annyira egyértelmüvé teszi a helyzetet, hogy csakis az NCSoft lehet, ilyen ostoba, hogy nem látja át…

    Csoda hogy a faja kis levelünket Spartinak elfogadták… ugy látszik azt egy fokkal értelmesebb GM kapta meg.

  11. Elég vicces ahogy az is hogy Tokodbokom “azt hitte” enyém a Ribancom nevű sorci…

  12. Jah ez engem is érdekelne… inaktív accal is kapunk a jóból?

    (abba már belenyugodtam, h örök életemben GrumpySP leszek)

  13. Jelenleg nincs infóm arról, hogy mi lesz a Dash of Devas kapcsán az inaktív accountokkal. Picit utána nézek és megkérem Cori-t, hogy dobjon már egy kérdés CMek felé is. meglátjuk mi jön vissza.
    Grumpy: Ha még “SP” szóba került, akkor ajánlanám a figyelmedbe eme remekmű címét:

  14. ne már, most ettem :/

  15. Ááááááááááááááá

  16. Nem ide tartozik ugyan de gondoltam azért ide pingálom miből mennyit találni jelenleg a szerveren elyos oldalon.

    all lvl:1650
    lvl1-40:739 / lvl41-49:230 / lvl50:681
    Reshanta 368x//Sanctum 75x//Heiron 55x//Insta 136x
    Többi 50es itt ott amott lézeng. Azt hiszem igen csak jó ötlet volt a merge 😀

  17. A névlopáshoz no comment, Spartikám, ez a nagyság átka :DDDDDDD

    de amúgy, jobb lett az élet a spataloson, nekem tetszik, de nagyobb hun összefogás kéne, amely csak egy álom, de remélem egyszer megérem….

    üdv

  18. Masako my friend, én nem hittem semmit, csupan csak sosem veszed eszre mikor eppen rohognek rajtad. Eleg szanalmas volt amit priviben eloadtal asszonynak, mivel nekem nem mertel irni… Bar nem tudom mit vartal, hogy a sajat feleseggel karoltve kibeszeltek enegem privibe a hatam mogott. Eleg erdekes lett volna. Mindenesetre jot derult rajtad az egesz familia. Ami pedig a kenyszerkepzeteidet illeti kedves Poirot, nem en vittem el Klei nevet, kb nem is ismerem Kleit es 3 szonal tobbet eletembe nem beszeltem vele. Sok okom nem lett volna ra. De elj ebben a tudatban, hogy en voltam sot midnneki eljen ebben a tudatban, ujjabban ugyis kezd jo hirem lenni es ezt nem engedhetem. Es ambar lehet te magadbol indulsz ki, de en ha **** vagyok arrol tud mindenki mert nem szoktam titkolni, nehany ****** koponyegforgato ketszinu emberrel ellentetben. Koszontem

    *** A kéretlen részeket kicsillagoztam. Halvány lövésem sincs egyébként arról, hogy mi folyik köztetek, de ez szerintem nem tartozik a blogra. Tudomásom szerint a blogon – ezeddig még – senki nem lett meggyanúsítva semmivel. Ennél fogva nem értem, hogy miért jön ide bárki is magyarázkodni olyanért, amit rajta speciel senki nem kért számon… (szerk.)***

  19. Mily megtisztelő öntől a “Poirot” név! Kedves “Al Bundy” nem arról van szó hogy nem mertem neked írni, csak hát tudom mekkora tahó vagy és nem igazán volt kedvem a hülyeségeidet olvasni ezért kérdeztem őt. Egyébként nem mondtam hogy te voltál, csak azt hogy kinézném belőled 😀 Minden esetre ezt nem a blogon kéne megtárgyalni, írj rám a játékban! XD

  20. http://img708.imageshack.us/img708/5315/89025434.gif
    http://img715.imageshack.us/img715/3423/roflq.gif

    Kreatív emberek véleménye mergeről XD

  21. Nah helyre állt a “rend” Spataloson, lehet találgatni hova érdemes transferelni. Kiváncsi leszek, a következö hetekben hány asmo fog eltünni spatalosrol, ember nincs sztem, aki december óta szopóágon van, és most még maradni akarna.
    Viszont, jo hogy 214k ap fölött nem lehet transferelni, ez hatalmas ötlet, igy most találhatom ki, hogyan kaparjak össze annyit amennyi meg kell, vagy mi olyat tudok venni, ami igazábol nem is kell, de más lehetöség nem maradt.

    És persze, verik az elyosok megint a nyálukat, hogy nem fort instába kell járni hanem pvp-ni, abbol jön az AP. Nem mintha az egész Tangman banda meg a többi szarrágó, nem lett volna fortress lako egészen addig amig meg nem lett a full gear. Meg ha nekem is meglenne mar a full 50-es abyss gear, én is leszarnam a fort instát, csak éppen rohadtul nincs, és ahogy nézem spataloson nem is lesz…

    Áh, rohadtul kiábrándultam, merge után olyan jónak tüntek a dolgok, nem tartott sokáig. Mind1, most legalább spataloson arra nem lesz gondja az asmoknak, hogy fortress instába jövet menet, 30-40 elyos kampeli a kijáratot illetve a teleportert.

    Most már szeretnék egyszer egy kis idöre ebben a játékban a fasz jobbik oldalára kerülni.

  22. Jah és a legjobb válasz erre a helyzetre, hogy ez azért van, mert az asmoknál több a pve player, és nem jönnek pvp-ni, mert a pve-t helyezik elötérbe, amugy balance lenne.
    Komolyan, vki még ezt tényleg elhiszi, hogy még 1 év után is pve játékosokkal van tele az asmo oldal, egy olyan játékban ahol nincs normális pve content? Én a fenril kuldihez is a DP runokat kb 3 honap alatt csinaltam meg, olyan szinten hánytam attol a helytöl meg az egész pve-töl, és ezért szopjuk a faszt pvp-ben, mert többszáz asmo társam, DP-t pörgeti siege helyett? 🙂 Hagyjuk már…

  23. Nem is értem mire jók ezek a névlopások. Ha valakit nem bírok ► ignore, ha vmi mocskosul nem bírom akkor csinálok egy “AntiXY”-t lehetőleg a másik oldalon és vadászom az illetőt. Persze aki “Ribancom”-nak nevezi a karaktert… na mind1, talán egy életre boldoggá tette eme remek és eredeti cselekedete. (mmm legalább írná meg, hogy mi volt az amin ennyire felszabta az agyát, talán a végén még azt mondaná az ember, hogy ok 1:1.)
    Minden játékban ahol zerg pvp van, probléma a balance sajnos. Nem tudom hibáztatni azokat akik az elnyomot(tab) oldalról eltransferelnek. Akik meg maradnak azoknak még keservesebb lesz az élet, ugyanakkor az erősebb oldalon is probléma lesz a “nincs kivel harcolni”. Persze nem segít a dolgon az AP vesztés pvp halál esetén sem… kb. 100x leírtam már, hogy pvp pontot pve instából és ezáltal pvp geart szerezni szerintem rémes ötlet. (Mivel az erősebb oldal aki befoglalta az fortot(instát) méginkább megszedi magát annak lehetősége nélkül, hogy a másik oldal ebben bármilyen módon tudná gátolni. Persze lehetne 0-24 campelni a bejáratokat… na de azért ezt mégsem.)

    2.0. mmm hááát hmmm (fő a pozitív hozzáállás) kívánom mindenkinek, hogy NC ezuttal tartsa magát a beharangozott időponthoz.

    (LF BS#3 (^.^) )

  24. Egyébként vicces ez a balance dolog. AionSourcen is megy a vérszívás ncwest ellen, hogy miért nem csinál balancet? Mire valaki feltett egy egyszerű kérdést: Most arra gondoltok, hogy az ncsoft csináljon több asmot? A kérdés jogos, Euban maradt 3 angol szerver, mindhármon hatalmas elyos létszám fölény. A megoldás valszeg az lesz, hogy a pvporientált asmok összegyülnek a három közül az egyik szerveren… Majd elválik.

  25. Tegnap én is online voltam spataloson este. Ment a QQ rendesen , de meg is értem asmot de komolyan.
    Csak egy twinkem van ott úgyhogy engem nagyon nem érint , pattanok másik szerverre .De aki ott szívja a faszt aztán most azt látja hogy elyos most hogy tarol kap egy jó kis apboostot(event)
    Félreértés ne essék nem sajnálom tölük, gz nekik .
    Csak az a gáz hogy nem az számít hogy ki a jobb hanem hogy melyik frakció van fölényben és ráadásul egész rendszerben a hiba ott van hogy az erösebb egyre-egyre erösebb lesz.
    De most itt a transfer és ahogy chaten olvastam nagy számban ki is használják majd.
    De mi lesz utánna ?
    5:1 arány a szervereken ? Elyos meg balaurral fogócskázik abyssban?

  26. Ezért fail a kétfrakciós játék openworld pvp-vel. Ezért kurvajó az L2 klán és pvp rendszere. Csak hát xp-zzen érte 3 évet akinek 5 anyja van. Én még reménykedem, hogy összeáll valami balanszféla Aionban, tényleg jobb lenne, mint ami most megy. Telemachus amúgy érdekes volt, hétvégén láttam 3 upper fortot is asmo kézen, meglepődtem.

  27. Ez azt hiszem mindig is így volt minden játékban.
    Hogy aki erősebb, jobb vagy nevezzük akárhogy visz mindent mint a piros hetes. Persze ez annak aki nem tud annyi időt fordítani a játékra mint más vagy csak egyszerűen szerencsétlenebb mint az ellenfél azoknak ez gond. Ugyanakkor ha bele gondolunk így fair hisz mi másért rohad valaki egész nap a gép előtt mint hogy atom gearben legyen. Ez a fort campelős téma pedig érdekes. Jómagam nem tudom mennyire campelik az elyosok a fortokat de azt igen hogy nem telik el nap anélkül hogy ne futnék full group asmokba valamelyik fortressünkben. Core-ban, merge előtt úgy gondoltam megnézem a reciket, aztán mikor oda teleportáltam alig néhány tucat (17-20) asmo repült rám mint éhező kisgyerekek egy szelet kenyérre. Szóval azt hiszem ez mindkét oldalon érvényes.
    Tegnap előtt például nem értem oda a fortokba mire elfoglalták azokat. Tegnap pedig hatalmas party volt FH-nál de aztán mikor elsöpörte az asmokat az elyos had valahogy arra lettem figyelmes hogy minden méterrel egyre csökken az ellenállás. A végén már szinte senki nem védekezett. Tegnapelőtt még erőteljesen szurkáltak minket Divine támadásnál tegnap már azt sem.

  28. Altheor: az a teknősös kurvanagy 😀

    Úgy tűnik a Ribancomnál túlságosan közel állhatott a neve az egyéniségéhez lehet, hogy azért változtatta meg 🙂

  29. Am tud valaki statisztikát pötyögni a tegnap este 8 előtti asmo populációról? Kíváncsi vagyok outnumbered volt e a témázás vagy csak ******* megjelenni az asmo-k.-

  30. Zerg pvp esetén mocsok nehéz balanceelni… lehetne ugye, hogy amikor választasz az elején oldalt kontrolallva legyen, hogy ha 3-5%-al egy oldal fölényben van akkor csak a másikat választhatod. (Ennyire “race”-től független classoknál még talán nem is lenne Akkora sírás a limit.) Persze ettől függetlenül ha oldalanként van 1500 játékos, de A oldalon van 1000 pvp játékos, B oldalon meg 700 pvp játékos ugyan úgy nem lesz balance. ( Nem beszélve a farmer, bannolt, kipróbállom a játékot szval rövidtávú playerek által generál toonokról. )
    Talán úgy lehetne némileg balanceolni, ha siege idő alatt (amikor foglalható akármelyik fort) az alsó fortokért +2% / db, Ast-Roah +3% /db, inner +4% / db, divine +5% pvp boostot kapnának a nem birtoklók. (Nem emlékszem, hogy mennyi az underdog boost, de ehhez hozzáadódhatna.)
    Érdekes, wowban amikor játszottam (privat server) Horde volt létszámfölényben, Warhammerben a legtöbb serveren Destro van fölényben (bár itt kb. fél évente fordul(t) a kocka).
    Nehéz, nehéz a sz….ívó ágon lenni.

  31. A jelenlegi játéktérrel már nem fog történni semmi. Abyss ilyen marad mostmár a 2.0-ig, utána meg már a kutya sem fog oda járni. Ground Abysson lényegesen másabb lesz a helyzet. Sokkal kötöttebb terület. Egy alacsonyabb populációjú frakció is lényegesen könnyebben meg tudja tartani a fortressét, mivel az ellenfél utánpótálást gerilla módon szét lehet szedni Silentera-n. Nem lehet a fortress előtt lekiskelni, hiszen repülés hiányában nem nagyon lesznek jó kisk spotok, ezért a kiskekhez komoly védelem kellene, ami viszont erőt von el az ostromtól.

    Talán pont ennek köszönhető, hogy Koreában most július elején történt meg első alkalommal az egyik szerveren, hogy képes volt az Asmo oldal fortresst foglalni Elyos földön. (Igen több mint két hónap kellett nekik is…)

  32. Masako: Nem feltétlen szerencsétlen, aki a “szopóágon” van! lehet, csak rossz oldalt választottt az elején és nincs kedve egy-két hónapot újra húzni a másik oldalon. Gondolj bele, hogy létrehozol egy asmo karit, majd raktár karit, altokat, stb. Van némi kinád, felszerelésed, játszottál több hónapot. Eleinte tök jó volt az a frakció, ahol vagy, majd behal. Előlről kezded, csak azért, mert most alul maradt a frakciód? Hááát…

  33. Ráhibáztál Masako a végén már inkább ” csak ******* megjelenni az asmo-k”.
    Csücsültek primumban és fontolgatták hogy hova transferejenek. (nem vicc 🙂 )
    De legalább lehet orrvérzésig farmolni a fortresekböl az apt majd. Ha meg összejött a full gear akkor tuti kis dueleket lehet nyomni benne teminonon .
    Meg különben is tök jól néz ki. 🙂

  34. Mind1 én a Spatalosról várhatóan úgy eltransferelek mint a villám. Nem azért fizetek a No Comment Softnak, hogy esténként szórakozás helyett szívni üljek le a gép elé ostromnál. Elég volt tényleg ez a sokhónapi oba móka nekem. Aztán a sok Ely játszhat tovább a szerón, engem már nem fog itt találni, max pár napig még. Ha meg elunná bármelyik ely karakterrel játszó személy és kihívást keres, nyugodtan rerollolhat Asmo oldalra opperolni ezerrel 😀 Itt aztán van kihívás rendesen 😀
    Target mégnincs 😀 Csak el innen minél messzebb 😀

  35. @menorel: mind az aktív és inaktív account részesül a Dash of Daevas event jutalmaiból

  36. Mi rosszat írtam? 🙁

  37. Mondjuk az úgy izgi lesz, hogy most egy 30-as karira ezekkel a jutalmakkal + veteran rewardokkal gyakorlatilag instant lv30-as elit pvp fegyót lehet venni (vagy egy fél setet). Kac-kac. 🙂 Áááá, nem lesznek táp elyos twinkek… 🙂

  38. Ugyanezen járt az eszem, jól fog jönni az assámnak 😀

  39. xerb: Semmi rosszat nem írtál, csak megneveztél egy úriembert, aki “moderator” listán van, mivel nemrégiben úgymond “elengedte magát” és nem szeretném, ha megismétlődne a kérdéses eset, mivel semmi kedvem, hogy az illető irományaiból kézzel kelljen kiszednem a kurvaanyázásokat.

  40. Cori: Köszi az infót, akkor aki nem tudta, az mostmár tudja, inaktívak is kapján a fincsi cuccokat.

    Asmo transfer kérdés: Aztért azt látni, kell, hogy a Spatalosos Asmok két irányba mehetnek tovább: Telemókus és Perento. A telemókuson tudomásom szerint nincs sokkal jobb helyzet, a perentót nem tudom. Egy dolog viszont biztos: Ha tényleg tömeges Asmo elvándorlás lesz, akkor arra lehet számítani, hogy a PVP aktív Elyos légiók is mennek az Asmojaink után… Lévénhogy, mi is akarunk játszani. Persze lehet hogy lesz lesz a kulcsa egy tökéletes és szép új világnak.

  41. A tömeges elvándorlást nem hiszem hogy fogják engedni.
    Ha jól emlékszem minden transfer kérelmet megvizsgálnak.
    Több száz asmo-t meg maga a játék sem engedne a “blance” miatt.
    Bár lehet rosszul látom a dolgokat.

  42. Mondjuk elképzeltem ahogy a kis szerókon békésen szedegetik a virágot a daevák, amikor egyik szerda kora délután az ebéd utáni szieszta közben egyszerre ellepi a szervert egy rakat züllött tekintetű asmo. Majd homlokráncolva nézegeti a térképet, és fülig érő vigyorral nyugtázza a sok-sok kék színben pompázó várat. Rá egy hétre pedig érkezik is a felbőszült ely sereg…

  43. QQSourceon már leírtam a véleményem, leírom itt is: nem lepődnék meg, ha Spatalos egy unofficial PvE szeró lenne végül. Asmo elvándorlás lesz, amennyiben az NCsoft nem korlátoz, méghozzá nem is kevés, ezt követi majd az unatkozó elyos banda, végül csak azok maradnak, akik totálisan lesz*rják mi történik, mert úgyis csak az instákat farmolják. És igen, akkor tényleg számbeli fölénybe kerülne az asmo, csak már minek… 🙂
    Egyrészt sajnálom itthagyni a szerót, mert sok élvezetes csatát vívtunk mostanában riftelések alatt, másrészt viszont… Az ember kiteszi a lábát abyssba, 20an ugranak rá, teleporter használata esélytelen, órákig verbuválnak egy nyamvadt allit, hogy visszavágjanak az elyknek, majd 5x-ös zerggel szétverik azt is… Napközben riftezés esélytelen, mert szétgankelik a kijáratot, késő este/reggel van rá némi esély csupán. A hosszú idők óta megismétlődő drámák konstanssá váltak, lfg csatit már nem is olvasom. Nincs türelmem már hozzá, úgyhogy én is elköszönök a héten Spatalostól 🙁

  44. Azon jót nevettem, mikor popkorn-t árult valaki a dramahoz 😀 Meg stb ilyen mókás beírások 🙂

    1 hét kék abyssal kb annyi AP-t adna, mint itt fejreállva 1-1,5 hónap no erőddel össze tudok kaparni. De lehet jól mellésaccoltam.

    Szerintem nem züllött tekintetű, hanem éhes 😛 Kb falastól megennék oda vissza az erődöket és halálból visszagyyaláznák a fortinsták mobjait, hogy újra megölve még több AP-t facsarhassanak ki belőllük 😀

    Vasárnap akkora rajongó táborom volt rövid ideig, míg crash után visszaloggoltam western uppershardon a teleporternél és kb 400 Ely akarta letépni habtestemről a páncélzatot. Később meg is tették 😛 Az 5 relogg után mikor már csökkent a népszerűségem és csak 100 felé közelített, odaadtammagam a rajongóimnak 😛

  45. Én azért mindenki helyében kibirnám még amugy 2.0áig mert gyökeresen meg fog változni a helyzet szerintem, bár lehet, hogy nem lesz igazam. Voltunk már mi is ezen az oldalon, mikor épp az asmok voltak fölényben általában, lehet rég volt, de akkor nem emlékszem hogy ennyi sirás lett volna. No offense bárki felé. Amúgy sem vagyok nagy PVP játékos, de a multkor megnéztük és 100al volt kevesebb asmo csupán, tehát akkor a gond a motiváció lehet. Nálunk is borzasztó mellesleg a “vezetés”, amit Divine-nál müveltek első két próbánál az szánalmas volt. Most csak annyi történt, hogy hiába lett mindkét oldalon jónéhány top légió, a mieink úgy fest, hogy PVP orientáltabbak. Legalábbis nekem eddig ez jött le.

  46. moonlightthief : elyos oldalról minden kicsit világosabb 🙂
    Nem tudom kinek van kedve 2 hónapot ücsörgéssel tölteni? 🙂
    Való igaz volt hogy az asmodian oldal dominált … no de fél évig? 🙂 Tudod amikor a PVE már nem szórakoztat, akkor egy ilyen helyzet különösen nehézzé teszi a kikapcsolódást.

  47. Egyébként én csodálom ezt a nagy drámát. A konkurens lvl50-es szám nem feltétlenül prezentálja azt, ami a tényleges eredmény. Az, hogy most a Spatalos kivirágzott az egyedül annak köszönhető, hogy az Elyosnak egyrészt szerencséje volt egy-két siege-timerrel, másrészt meg az Elyos oldal látszólag sokkal motiváltabb volt arra, hogy behúzza az ingyen crownokat a dash of devas miatt. Lássuk be, péntek este úgy nézett ki a felső abyss, hogy roah kivételével minden asmo kézen volt. Már bocsánat, de mégsem láttam, hogy bárki is azon siránkozott volna Elyos LFG-n, hogy “fúú én elmigrálok innen”.
    Most behúzta az Elyos felső abyss-t, mert kellett a dash of devas és köztudott, hogy a Spatalos Elyos kevés dolgot tud jól csinálni, de azok között ott van a zerg.
    Fél éve lenne szopóágon az Asmo? Hagyjuk már, 3 hónapja folyamatosan volt felső abysson legalább 2-3 saját fortress-e. Merge előtt Kortan kb három hónapig volt Asmo képzen.

    Azok a tömegek akik most ott voltak hétvégén azoknak egy részét pontosan eddig érdekelte a siege, megvan a 9 ingyen crown mindenkinek,talán még Divine is legmesz és kész, ezek többet nem jönnek siege közelébe.

    Én szerintem ki kéne kicsit emelni a fejeket a homokból és szétnézni, hogy pontosan mi is a helyzet, mielőtt a magukat nagy légióknak tartó asmo hadvezérek szétzüllesztik a saját szerverüket azzal, hogy csak siránkoznak. Mert 5 nappal a merge után levonni ilyne következetetéseket az csak és kizárólag siránkozás.

    Most komolyan ? Hova mennek most az Asmok? Mennek a Telemókusra, ahol még a Spatalosnál is durvább az Elyos vs. Asmo mutató és a merge előtt csak akkor foglalt asmo fortress-t, ha az Elyos gálánsan lemondott róla? Vagy mennek a Perentora, ahol a merge miatt kb mostanra ugyanaz a helyzet alakult ki mint a Telemókuson?

    Arra mérget vehet az Asmo vezetőség elit krémja, hogy ahova ők mennek oda fog gondolkodás nélkül menni a Taco, a BeHappy és a Youyou team is, csakhogy az ex-spatalos nagy légióit mondjam.

    Ahelyett, hogy annyira el akarnak innen menni a tejjel-mézzel folyó kánaánba, inkább azon kéne ügyködniük, hogy egyrészt ide jöjjön több asmo az xfer kapcsán, másrészt meg akik már itt vannak, azoknak ne abból álljon a játék, hogy belépnek és Primum védelme alatt LFG-n whineolnak…

  48. Jó és aki asmo és elmegy hova fog menni? Telemachuson ely dominancia van, kétlem, hogy oda. Az egyetlen választás a Perento, ahol viszont már most akkora az asmo fölény, hogy minden elyos le fog lépni. Vagyis csöbörből vödörbe. Nem mellesleg véleményem szerint a Spatalos az egyetlen szerver ahol a frakciók közti arányok egész jók. Az meg, hogy az asmo oldalon elég sokan pve emberek, az ellen semmit nem lehet tenni sehol.

    Szerintem jelen helyzetben az egyetlen jó választás: várni. Két eset lehet. Aminek kisebb az esélye az az, hogy valami csoda folytán az emberek rájönnek, hogy célszerű külön pve és pvp szervereket kialakítani, és e szerint fognak transferelni. Természetesen jó sok idő kell valószínűleg ahhoz, hogy ez a balance kialakuljon. A második lehetőség, hogy ezt az ncsoft lépi meg. A pve és pvp ilyen mértékű keverésének szerintem mindig lesznek vesztesei, ebből a helyzetből nagyon nehéz lesz kilábalni. Szerintem.

  49. Bocs, most látom, hogy kb ugyanazt írtam le mint menorel 🙂

  50. Meno, Asmo csak akkor volt partyban, amikor ad1: Elyos hagyta, ad2: éppen egymással voltak elfoglalva nagyobb elyos légiók. Ha Elyos azt akarja, hogy zöldben maradjon Abyss akkor zöldben marad. Van akkora játékos állománya, hogy megteheti. A szerda esti szerver startkor, mikor még ott volt a lelkes asmodian sereg sem voltunk partyba létszámban.
    Valamint nehogy már az legyen, hogy “most befoglalunk mindent, aztán majd adunk nekik vmi fortot, nehogy elmenjenek a farmok”. Ismétlem, ha az Elyos akar valamit akkor az lesz, ha asmo bele gebed sem fog tudni balanszolni, max 1-2 fortot szerezni 1-2 hétre, amit az elyos akkor vesz el amikor akar pusztán létszám fölénnyel.
    Az pedig hogy követni fogják az asmokat, szerintem koránt sem biztos, miért tennék? Meg van mindenük. Maradnak farmolható playerek is, persze kevesebb. Nehogy a PvP hiányáról beszéljünk, mert azt találnak akkor is ha maradnak, max hiába állnak az asmodian fortban 40en és várják az oda teleportálokat, hogy egy “jót” PVPzenek, mert nem fog menni senki.

Comments are closed.