header image
 

Comments? Who cares?

update.1Fight on the Right Side” event: Nem tartozik ehhez a témához, de nincs kedvem csak ez miatt egy új topicot nyitni. Szóval Faelan IRC-en a következőt nyilatkozta: (Ez persze semmit nem jelent, mindösszesen csak annyit, hogy az az NA csapat fogja Seattle time szerint kiadni, de azt végülis nem mondta ezzel, hogy meg is kapjuk ma…)

19:44 @Faelan: The sacks and faction rewards are being dealt with by NA staff, so they’ll be sent out in Seattle time

Tegnapi nap miután órák alatt az EU és NA commentek 2000 felé emelkedtek összesen a “TransFail 2.0” téma kapcsán az official announcement mögött, valamikor kora délután eltűnt az összes comment, de nem csak a kérdéses topik mögül, hanem az összes valaha kiadott official announcement mögül. A statisztikai lapon még ott árvátlankodik, hogy egyes esetekben 800-1000 comment is született, de ezeket elolvasni azóta nem lehet. Magam részéről arra gondoltam, hogy minden bizonnyal itt csak valami újabb technikai bakiról van szó. Ennek ellenére ma Ayase megerősítette, hogy tudatosan kapcsolták le és ezzel együtt rejtették el a korábbi kommenteket. Az indoklás: pont most érezték úgy, hogy milyen jó lenne átterelni ezeket is a fórumra, mivel ott sokkal kényelmesebben lehet moderálni/követni azokat.

A gond csak az, hogy erre a célra ugye a “disable new comments” feature lett volna a korrekt intézkedés, nem pedig a “hide all comments”. Ayase aionsourceon feltett kérdésemre azt válaszolta, hogy fenntartják a hide állapotot, a továbbiakban nem lesz hozzáférhető az eddigi comment áradat, de persze bármilyen témát újra lehet nyitni a fórumon.

Milyen kár, hogy pl. transfail (v1.0) témával kapcsolatban igazi “bizonyítékok” csak pont a kérdéses official notes commentekben voltak, mivel a hivatalos fórumon ezzel foglalkozó topicokat úgy törölték/zárták le pillanatok alatt, hogy öröm volt nézni. Nem is tudom ki írta korábban, de ez egyre inkább 1984 feeling. Visszamenőlegesen eltöröljük a múltat? A témával foglalkozó topic az qqsourceon: http://www.aionsource.com/topic/117403-comments-disabled/

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Comments? Who cares?”

 1. “I’ll tell you this much, we wouldn’t have a community team of what, like 10 people working on this game if it you as a community in general weren’t important to us.” – Lance Stites –
  Executive Vice President, Game Operations and Production
  NCsoft West

  Ennyire vagyunk fontosak.

  Eltüntetni a commenteket jó móka, csak másik 1000 helyen, blogokon, forumokon, szak oldalakon ezek mint hivatkozások, témák stb formájában megvannak.

  Ez most kicsit olyan, mintha a játékosok arcába belenyomtak volna egy marék szart (Transfail), majd kicsit lekapargatták (Lance levél), csak azért, hogy lássa a következő adagot amikor azt ismét a pofájába tolják (Commentek).

  Kíváncsian várom a következő vödör benzint amivel próbálják oltani az egyre tomboló lángokat.

  NcW addig addig fogja fújni ezt a lufit, amíg NcSoft Korea ki nem szúrja és úgy határoz, hogy akkor már nem éri meg a nyugati piac és bezárja. Negatív marketinget ugyanis lehet egy darabig csinálni, mint figyelemfelkeltést, egy darabig….

  Mindenesetre, immár mint nem fizető vendég, élmény látni a ténykedésüket és még nagyobb élmény eme blogon követni. 😛
  Variance blog kezdőlap + mikrós patkuki kamrában + üccsi hűtőben (☼.☼)

 2. Igazság szerint én már k*rvára unom, hogy nem nagyon tudok másról írni. Kb két hete csinálom már a Beshmundir Temple giga postot (akkor lesz, hogy kiveri a blog oldalát) és volna egy csomó értelmes téma is, amiről irni szeretnék, de az összes blogolásra szorítható időmet az ilyen hülyeségek/bénázások kipostolása viszi el, ami miatt csak csúsznak az értelmesebb postok. Mindenesetre remélem, hogy hamarosan lenyugszanak az NCWestnél is.
  Egy dolog biztos: 6-7 hónapnyi semmittevés után az NCWest bebizonyította, hogy ő bizony ha kell, akkor fel is tud pörögni és akkor aztán se isten, se ember… Visszasírom azt az időszakot, amikor a legnagyobb téma az volt, hogy már megint nincs semmi téma.

 3. Azt magyarázza már meg nekem pls valaki, hogy akkor most mi van a “Fight on the Right Side” eventtel? A főoldalról és az announceokról is “eltűnt” a téma: http://na.aiononline.com/board/notices/list
  Most akkor ezt is úgy törölték el, hogy visszamenőlegesen törölték a postot is róla? Egyedül a PowerWikiben találtam meg az infót az eventről: http://powerwiki.uk.aiononline.com/aion/Fight+on+the+Right+Side

  Most akkor kiosztották a sárga tatyókat vagy nem? Egyelőre ma még a játék közelébe sem jutottam, még mindíg melóhelyen rohadok.

 4. Vajon mit rejt a 104-es szoba az NC Soft számára?

 5. Persze, szebb és jobb lenne arról írni/olvasni:
  “Az e hónapi event és előzőhavi nyertesei”
  “Újabb balance transfer”
  “Hivatalos nyílt verseny, avagy mi legyen 2.0 megnyitó eventje?”
  “Nyári pvp tournament elődöntője-döntője augusztusban”

  Mit lehet csinálni? A témát a játék, a közösség és a szolgáltató biztosítja, sajnos ez a kínálat. 🙁

 6. Nincs tatyó, sem infó róla.

 7. “The comments on the front page were turned off for several reasons, It’s far easier for us to deal with and reply to comments, queries and concerns in the forums rather than the limited amount of space on the notice comments.”

  Pörög az élet a censorship topic-ban 😀
  http://forums.eu.aiononline.com/eu/showthread.php?t=10760

 8. Valaki esetleg tud valami infót már a Fight on the right side eventről, meg a tatyókról?

 9. Eloim: azt nem tudom, hogy a 104-es szoba mit rejt nekik, de a 101-esre van tippem 🙂

 10. jogos, ezt elírtam 🙂

Comments are closed.