header image
 

Mi is fortyog az transfer üstben?

Tegnap kora reggel – mint azt már leírtam – becancelezték a free-transfert. Azt immáron biztosan állíthatjuk, hogy az eredeti közleményben szereplő “reschedule” is csak egy értelmetlen igérgetésnek tekinthető, mivel szó sincs arról, hogya “free-transfert” a továbbiakban bármikor/bármilyen formában is engednék. Tamat volt oly rendes és a már 300 poston is túl járó topicban, tőle szokatlan módon konkrét válaszokat adott. Persze biztos nincs semmi összefüggés, de azért sejthető, hogy miután a community közvetlenül a VP-től (Lance) követelt válaszokat, azután azért csak kaptak a fejükre a CM-ek. Tamat postjában elismerte, hogy a transfer befékezésével természetesen semmit nem javítottak a server balance helyzeten, mindösszesen csak azt akadályozták meg, hogy az egyébkénti rossz balance mégrosszabb legyen. Ezzel együtt azonban már lement egy transfer hullám, ami nagyon komoly károkat tett a közösségben – ezt szintúgy elismerte Tamat. Ennek feloldása érdekében egy olyan megoldáson dolgoznak jelenleg, ami:

  • Biztosítja, hogy a barátok, családok és persze a légiók újra egyesüljenek, mindezt a nagyon limitált transfer segítségével egy időben csak egy szerveren.
  • A szerver balancet pedig olyan módon próbálják javítani, hogy célirányos transfer lehetőségeket engedélyeznek.

Természetesen vadul dolgoznak a megoldáson, de azért az eredmény előre sejthető:

  • Arról már inkább nem is akarnék értekezni, hogy miért kellett ezzel megvárni az első transfer-t, hisz erre elég egyértelmű a válasz. Hónapokon keresztül igérgették a free transfert. Játékosok – feltételezem – ezrei valószínűleg csak ezért fizettek újra elő a játékra. Valamit adniuk kellett.
  • Hogy hogyan oldják meg a légiók, barátok, családok újra egyesítését? Erre egyetlen értelmes megoldás van: mindenki aki az első héten sikeresen transferelt az kap egy “cancel transfer” opciót, amivel visszamehet az korábbi szerveren lévő barátaihoz, légiójához.
  • Az minden bizonnyal kizárható, hogy a “barátok/légiók” egyesítése címszó alatt engedélyeznék, hogy a Spataloson ragadt további 200-300 ember is eltransfereljen, akik egyéként ma már a Perenton lennének, ha nincs a cancel.
  • Mit jelent a célirányos transfer: Értelemszerűen azt jelenti, hogy pl. a Spatalos esetében engedélyzik hogy mondjuk az Elyos a Perentora transfereljen, ellenben a Spatalos Asmo közösség nem transferelhet el a Spatáról, cserébe viszont más szerverekről transferelhetnek oda Asmok. Mindezt addig amíg nem áll elő a “balance”.
  • Persze ez szép és jó, de felvetődik a kérdés: ha egyszer a 3 db EU/EN szerverből kettőn egyértelműen Elyos fölény van (Spatalos,Telemókus) és igazából a Perentón is simán elkeni az Elyos az Asmo száját a legkisebb belviszály esetén, akkor mégis hogyan is tervezik feloldani ezt a problémát?

A megoldásokat remélhetőleg hamarosan megtudjuk. Addig is mondanám, hogy kitartás, de végülis ebben amúgy is nagyon jók vagyunk.

~ by Menorel on .

Aion

18 Responses to “Mi is fortyog az transfer üstben?”

  1. Én köszönöm nem kérek retransfer lehetőséget a Spatara vissza. Nagyon jól érzem magam itt a Perento-n. És nem kérek több zöldet se. A tegnapi 11 órás ostromon is keményen izzadni kellet azért a 2 erődért, hogy meglegyen. A kapubetörés után például sokáig álló háború volt Mirenben Ely előnnyel (mivel ők helyben keltek a kiskeknél, nekünk meg rezelni és/vagy HF-ről visszajönni kellett halál esetén.) Kysis-nél is azért sikerült benyomni a védőket relatíve gyorsan, mivel az ostromlók első vonalában állók kollektíve észrevették, hogy az egyik oldal a kapun belül relatíve kevesebb védőből áll és sikeresen ráfeküdtek (aztán ment a bekerítés). De a hogy mutatja mennyire borotvaélen táncolt a támadó erő Kysis-ben, volt hogy konkrétan az insta szobát is már bevette az Ely olyan 5-6 percre és rekiskelést is elkezdte már, csak egy sikeres bekommantózással tudtuk visszább vetni őket pont az insta szoba előtti rámpára.

  2. Várom a következő postot.
    “WTF? Where is my fooking suspicious yellow sacks?
    Címmel 😀

  3. Gondolom semmi infó ilyen apróságokról, hogy aki százmillát kapott full pvp geares 50es kari társaságában a transfail alkalmából, azzal mi lesz? Vicces. Azért még a blogra feljárkálok, de ingame belogolni nem lesz cérnám. 🙂

  4. Nem az a durva ami most van, hanem az hogy ezt még biztosan tudják fokozni 😀

  5. @Csenky, beelőztelek a rangerrel PTS-en, ott se leszel már? 😀

  6. A megoldàs nagyon egyszerü! Vagy felvesznek pár száz embert minden szerverre, hogy fizetésért asmot játsszon, vagy betagozzák a balaurt tokkal vonóval asmonak. Más megoldás nem nagyon lesz, mert az asmok brutális mennyiségben ragequitolnak.

  7. Cori: Igazából augusztusban 2 hét elutazás, perpill pedig erősen az SC2 hatása alatt állok, de ha úgy alakulna, hogy bejön a 2.0 pts-re, akkor az megérhet egy hónapot, és valszeg majd visszanézek. De egyelőre ez még erősen képlékeny, nem akarom, hogy újra elkapjon az ingame látszat, és aztán megint ráébredjek, hogy folyamatosan leépítik nyugaton a játékot.

  8. Az egy nagyon szimpatikus lépés lenne, ha minden pure asmo account ingyenesen játszhatóvá válna 😀

  9. Bár mindegy is, még van 3 hónap az előfizuból… Kis optimista vagyok 😛

  10. Érthetetlen, hogy miért nem lehet egy olyat csinálni, mondjuk 3-6 havonta: kijelölnek 2 embert, 1 asmo 1 elyos oldalon. Ezek végigjárják a servereket és a top 5-10-20 légió leaderével egy partyba-allianceba tömörülve beszélnek körülbelül 5-10 percet arról, hogy általában hány allival szoktak siegre menni, amúgy hogy érzik ők a balancet a serveren. Ehhez hozzárakják az adott időszakban a fortres tülajdonlásokat. Ez nem vehet többet igénybe, mint 1 hét (3-6 havonta). Ezután ez a két ember leül, megcsinálja a statisztikát. Ennek alapján meghírdetik, hogy X serverről Y-ra vándorolhat a top 5-10-20-50 légiók közül 1-2-stb. teljes létszáma. 1 héten keresztül lehet jelentkezni. 1 nap elbírálás aztán mehet a transzfer. Tehát 3-6 havonta rebalanceolhatnák a servereket, körülbelül 2 ember 2 heti munkájával.
    Ha erre nincs emberanyag-idő-pénz, a fizető vendégek érdekében, akkor nem tudom egyáltalán miről beszélünk Aion mmo játék alatt?

  11. WTS FACTION CHANGE TICKET

  12. természetesen ingyen és a nagyszájú elyosnak 😛

  13. Inkább lezs***m, csak tejeljenek meg sírjanak, akkor legalább maguknak csinálják a síró eventeket és megy a szekér magától stílus van a részükről.

    Gondolkodásmódjuk:

    Ja hogy unbalanced szerverek, ragequetelők sokasága van? KIT ÉRDEKEL!!! Megvette, befizette, tejelt amíg tejelt. A többi meg ezután is fog és elmeghet a rákba. Én meg majd jót nyaralok bahamákon, röhögök rajtuk és néha lökök nekik pár baromságot csuklóból, amitől megint megy a síró event. Néha elcseszek valamit, de oltári nagyon, erre még nagyobba síró event lesz, ami miatt persze tovább fognak tejelni, mert csak reménykednek benne, hogy kijavítjuk. De NEM JAVÍTJUK! MINEK! SÍRJATOK ÉS TEJELJETEK csak szépen! A nulla energia befektetés úgyis jól hoz a konyhánkra nekünk! 😀

  14. Az interjú után Lance nagyot kortyolt a “Your tears is our food” feliratú bögréjéből, majd elégedetten hátradőlve engedte, hogy végigcsorojon torkán az enyhén sós nedű.

  15. Még jo hogy ezek a dolgon nem fognak megoldani semmit, a kutya nem fog visszajönni Spatalos asmo oldalra, ha meg 1-2 elyos klán el is megy, nem hiszem, hogy nagyon elöbbre leszünk…
    Aki elsö héten elment perentora most jo világban él, és ha mennek elyosok max nagyobb lesz a kihivás, de attol még egy élhetö nagy látszámu szerver marad, komoly légiokkal mind2 oldalon.
    Spatalos asmon meg mi maradt? Mondjuk azt legalább becsülöm elyosokban, hogy nem rugtak belénk még nagyobbat, és hagytak lowert foglalni, meg nem szedtek el tölünk mirent.

    Sztem azt kéne csinálniuk, hogy fellönének 1 szervert, és aztmondanák, hogy nah ide mindenki transferelhet, akinek van 50-es karija, kezdésnek beállitanák, hogy 500/500 acc, aztán szépen növelnék ha mind2 oldal elérte, egészen addig amig el nem érik azt a pontot ahol a szerver nem bir el több embert, majd fellöni egy ujat,azon is ezt eljátszani, ezt a 3-at meg a végén összevonni,és maradnanak rajt azok, akik nem akartak balanceolt szerverre költözni.
    Mondjuk ha teljes létszám balance lenne, akkor maradna 1 szerverre valo elyos, esetleg itt be lehetne vetni a faction transfer dolgot, vki hátha élne vele, bár ezt már bonyolultabb lenne megcsinálni.

    Más módot nem nagyon látok a balancere, magától nem oldódik meg csak attol, hogy vhova engednek vhova nem, wow-ban is volt ilyen transfer számtalan és semmi nem változott, mert itt annak kell lépnie akinek viszonylag kényelmes élete van a szerveren, a szopóág meg max reménykedhet. Föleg, hogyha egy elyos mehet perentora, de vissza nem jöhet majd spatalosra, pláne nem fognak sokan beleugrani, jo dolognak tünhet a dolog, de nem hiszem hogy sokan vállalnák, hogy esetleg szopni fognak vagy szar lesz, és nem jöhetnek majd vissza.

    Btw fizetös transfer lesz? És mikor lesz, illetve azt is limitálják, vagy a pénzemért kaphatok egy kis jót is? 🙂

  16. Psychedelic: Tudom ez hülyén hangzik az élet napos oldaláról, de annyira nagyon Elyosnak sem jó lenni a Spataloson most az első trasnfer hullám után. Persze az elyosnak teljesen más miatt nemjó a spatalos, mint az asmonak. A játékosok egy része továbbra is PVP miatt játszik ezzel a játékkal, vagyis azért szeretne játszani.
    Egyébként februárban vagy márciusban azt igérték, hogy lesz fizetős transfer, amit megelőz ugye egy limitált idejű free-transfer. Nahh a limitált időn már túl vagyunk, úgyhogy valamikor augusztus végétől elvileg várható lenne a fizetős transfer, de persze most a transfail miatt valószínűleg minden borul.
    Kiváncsi leszek, hogy ennyire “instabil” lábakon be merik-e vállalni a szeptember 7-ei 2.0 startot…

  17. Persze egyértelmü, hogy elyos oldalon is szar. De a nagy sirásban azzal én már nem foglalkozok. 🙂

    Amugy eléggé elbaszta a kedvem ez az egész dolog, most ncsoft szerint micsinaljanak az emberek ezen a szerveren?
    Ha 1-2 héten belül kitalálnának vmit, azmondom ok, de ezek szépen hagyják hogy magától “megoldodjon” a probléma.
    Igy is alig volt már pl. magyar asmo oldalon, azoknak is a java elment, még kylmore is átjutott a “kánaánba” csak én ragadtam itt. Asmo nem fog ide jönni az biztos, szoval ez a szerver halott, akármit is csinálnak elyosok, top 20 klán létszámát meglátom és az életkedvem is elmegy.
    Ráadásul beleéltem magam, hogy perenton megszedem magam, és 2.0-nak jobb esélyel indulhatok neki, most már nem tudom valoszinu veszek 1 30-as set-et, egyhamar itt nem lesz jobb, legalább olcson meguszom, bár azt se tudom igy 2.0-nak mi értelme lesz, pár hét és az uj területek is elyos helyek lesznek, rengeteg ember fog még sztem eltünni a következö hetekben.

    Mivel magas az AP-m ki se merek menni városbol, de hamarosan elköltöm, már elöre félek mi vár rám mondjuk coreon…
    Nemtudom, 2 honapig nem toltam, most ujra megjött a kedvem, de erre ez van, ittvagyok egy minden tekintetben elbaszott szerveren, ha el is megy pár elyos klán, asmo akkor is ilyen marad, illetve mennyi elyosnak kéne elmenni ahoz, hogy balance legyen? 🙂 Most várogassak x honapig, mire lesz vmi történés…
    Vagy várjunk ujabb 1 évet amig megint csinalnak 1 merget? 🙂

    Nemtudom, szivem szerint elé állnék egy ncwestes pöcsnek, és megkérném, hogy mutassa már meg mit is kéne csinálnom ebben a játékban, vagy hogyan tudnék eljutni oda, hogy élvezhessem is…
    Az a baj, hogy más mmoban, amikor eljutottam oda, hogy már nem tetszett a dolog, akkor ugy tudtam abbahagyni, hogy visszagondolva, volt egy rakat jo élményem, és tudtam jol szórakozni a játékukkal x ideig, szoval megérte fizetnem érte.
    Itt aionban, ha visszagondolok mi volt az elmult 1 évben, nem sok olyan dolog van ami azt mondja, igen ezért megérte fizetni.
    Rohadtul átvertek minket, az év eleje óta mindenki azt várta hogy legyen merge transfer mert nincs ember, geareztem a karim ahogy tudtam, mert hittem benne, hogy majd jobb lesz, és majd tudom élvezni, de jó nagy marha voltam, hogy hittem ebben, mert itt semmi se lett jobb csak szarabb.
    Rohadtuk átverve érzem magam, és lehet faszság ilyet mondani 1 mmonal, mert játszottunk vele, de simán csinálhatna az ncsoft egy visszaadjuk a pénzed töröljük az accod eventet, sztem elég sok ember résztvenne benne. 🙂

  18. Erre csak ennyi a válaszom, ami a táblácskára is ki van írva:

    “Pénztártól való távozás után, reklamációt nem fogadunk el!”

Comments are closed.