header image
 

Ezt is megéltük…

Miután lassan fél éve másról sem szól a közösségi kommunikáció mint a felborult balanceról és az Elyos globális többségéről, ma érdekes dolog történt. A eset abból a szempontból érdekes legfőképpen, hogy az elmúlt fél évben az NCSoft válasza folyamatosan ugyanaz volt a merge-ig: “Nincs balance issue, nézzétek meg a szerver statisztikát, ott jól látszik, hogy balance van.”

Ehhez képest múlthét kedden a transfer lefújásának pillanatában egyszerre csak hirtelen lett balance issue és hirtelen rájött az NCWest, hogy ezzel kéne valamit csinálni, holott még egy héttel korábban is azt nyilatkozták az első transfer előtt, hogy nincs balance issue és a free-transfer megold mindent, mert az jó. A mai nappal a dolog még tovább fejlődött és Ayase a következőt írta le:

“Tudjuk, hogy egyes szervereken kiegyensúlyozatlan állapotok vannak, de ez nem csak a free-transfer miatt alakult így, ezzel együtt tudatosult számunkra, hogy ez a fajta transfer szolgáltatás katasztrófikus szituációhoz vezethet. Több oka is van annak, hogy idáig jutottunk, mindazonáltal tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi helyzet két súlyos problémából ered: Alapvetően több játékos játszik az Elyos oldalon, mint az Asmo oldalon, valamint hogy a merge során nem sikerült a legjobb párosításokat összehozni a szerverek között.”

Érdekes bejegyzés… Fölényeskedhetnék, hogy mi már (és itt a communityre, nem csak a blogra gondolok) ezt hajtogatjuk Január óta, de ennek sajnos már vajmi kevés értelme lenne; ennyi idő és ennyi bortány kellett, hogy a felébredjenek és elérjenek a “beletörődés/beismerés” fázisába. Aki ismeri a krízis szakaszait (Tagadás, Harag, Alkudozás, Kilátástalanság, Beletörődés, Lelkesedés, Visszarendeződés), az tudja, hogy innen remélhetőleg már csak jobb lehet…

~ by Menorel on .

Aion

23 Responses to “Ezt is megéltük…”

  1. bár az ötleteket,hogy hogyan akarják megoldani a helyzetet nemlátom,de azért jó látni,hogy szorult beléjük valamennyi ész is,hogy kihozzanak egy ilyen szöveget,igy legalább az látszik,hogy beismerik-elismerik a dolgot,ami engem arra enged következtetni hogy mindent megtesznek a dolog jobbátétele érdekében mert érzik a vesztüket

  2. Az elég érdekes, hogy a pszichológia egyénre és szociológiai csoportra alkalmazott leírásai ráillenek egyennyire speciálsi csoportra is! Mármint a válallati team eléggé spec team és mégis! Igy hát reméljük, most a lelkesedés jön, amit követ a visszarendeződés. Hátha re4ndezve soraikat, tudnak valami értelmeset is csinálni.

  3. Igen, engem is meglepett amikor végig gondoltam a krizis fázisait és, hogy mennyire jól ráillenek időrendileg a NCWest közlemények az egyes fázisokra. Felesleges olyasmikkel dobálózni, hogy “remélem, hogy addig lépnek amíg nem túl késő, stb.” Már régen túl vagyunk a későn, itt már csak az a kérdés, hogy mikorra elérnek legalább a “lelkesedés” fázisig, addigra még mi marad. Én remélem, hogy nagyon sokminden, mert bármi is történt és fog történni, azért még előttünk van a 2.0, amivel kapcsolatban továbbra is hiszem, hogy minden sebet be fog gyógyítani. Koreában – akik persze teljesen mások, de a content hiány miatt ők is ugyanúgy nyafognak – már május vége óta megy a 2.0 és azóta még nem értek el komoly sikereket a contentben. (Padmaraska és Semantariux még mindíg él és még a Governorok közelébe sem jutottak). Ez azt jelentené, hogy a 2.0 után tényleg egy nyugisabb világ fog várni ránk, amelyben nem abból fog állni az élet, hogy minden nap elolvassuk, hogy ma éppen miért nem jutottunk előrébb.

  4. és ne feledjük,h idénre igértek nekünk egy 3.0át is,ami biztos ugyan hogy nálunk nem lesz max koreában,de érdekes lehet azért

  5. Tudjátok , ezzel az a baj , hogy én is mindíg mondom , hogy tudom hogy nem jó , hogy dohányzom , le kellene szokni ,semmi értelme , de érdekes módon amikor felébredek reggel valahogy mindíg rágyujtok , semmi sem történik. Na most ők tudják hogy elcseszték , és ez gy nem jó , de ma reggel felkeltem ránéztem a térképre és ott sem törrtént semmi 😀

  6. Amm jut is eszembe! Nem akarok össze esküvés elméletet gyártani , de nem lepődnék meg , ha a közeljövőben siegeken eddig nem látott furcsán jó cuccban lévő és ismeretlen nevű (GM) gyanús ppl ek jelennének meg , akik segítségével elfoglalna az adott frakció 1-2 fortrest tudom ez hihetetlen , na de láttunk már furcsa dolgokat szerintem .

  7. Yon-Telem: Tudod mi a poén? Ha ez így történne meg, akkor mindenki boldog lehetne. A motiváláshoz nélkülözhetetlen a sikerélmény. Ha csak havonta 1-2 alakalommal GM-ek ostrom élményhez juttatték volna az Spatalos-Asmo oldalt, akkor már egy igencsak erős Asmo oldal állna szemben az Elyos hordával.

  8. Igaz , ám de ez morális kérdéseket is felvet nem gondolod?
    Nekem valahogy ez az egész AION nagyon olyan hatást kelt , mintha az Elyos oldalra kifejezetten sok időt fordítottat volna (questek …stb…) míg az Asmot innen onnan összerángatva , átnevezgetve oldották volna meg.
    Továbbmennék : nap mint nap olvasva a fórumot mást sem lát az ember , mint azon emberek öntömjénezését , hogy ám ők ezt mennyire élvezik és végre PvP stb… amikor meg kellenének ezek az emberek hirtelen vagy offline , vagy instába szaladnak.
    Nem nevesítenék , de (pl: old-Castor ppl ) ek közül 5 öt kifejezetten figyeltem 1 hétig , hogy sieg kezdetekor mit merre hol csinálnak furcsa mód sieg előtt off-line , vagy insta és másodpercre pontosan amikor vége lett a siegnek megjelentek és jött a szokásos “hát hogy milyen tehetetlenek vagytok , mennyetek vissza tetrisezni duma” ilyen felfogással akár mit is tehet az NC nem változik semmi.
    Visszatérve én nem örülnék a GM god mod heroknak siegeken !
    Meglehet szerintem oldani másképpen is a dolgot 1példa : legyen maximalizálva az 1 frakció által elfoglalható fortresek száma pl 65-75% a maradékért meg harcoljon meg az ellen a balaurral.
    Lehet ez hülyeség de elfogadhatóbb morálisan is a részemről .

  9. Vagy csak lett volna egyforma esély már az elején! De ugye azok csak legendák, hogy Elyos oldalon több a loot, meg a kampány küldik is sétagaloppok az Asmo-hoz képpest.

  10. hát nem tudom amióta megjelent a game azóta Asmo vagyok és mostanság elég gyakran találkozom olyan pplekkel akik kiróbálják elyos után az asmot is és hát eléggé meg-meg vannak lepődve , hogy pl ami nálluk solo quest az itt full party-s.
    Nem tudom feltünt-e valakinek ,hogy patch óta például nem elitek őrzik a nabed bosst amikor futsz MMv felé.Az is champain quest hogy öld le a namedet amikor én csináltam annó full elitek voltak ott és party kellett , na de most pach óta sima mobok őrzik , sőt még ő sem elit már .Ezt kcsit furcsállom.
    Illetve mutasson nekem valaki olyan helyet asmo oldalon ahol 40méterre az NPC-ktől elitek vannak és be lehet őket az őrökhöz huzogatni. Elyosnak van ilyen .

  11. Erről beszéltem.

  12. Egyébként én is éppen asmo karaktert húzok a Perenton, úgyhogy hamarosan lesz saját tapasztalatom is ez kapcsán. Azonban az nem gondolom, hogy ezek a különbségek visszavezethetők lennének az unbalancera, ha ez így lenne, akkor ezek miért nem jelentkeztek Koreában? Ott miért nem gyengébb összességében az Asmo oldal ? A válasz minden bizonnyal az, hogy ott figyeltek erre és nem egy év után ismerték be, hogy “ó bocs, az Elyos elkanászosodott”.

  13. Volt már 29 Seattle-ben? Sajnos nem sok kedvem illetve erőm volt be logolni az elmúlt két napban. Nem igazán vagyok a helyzet ura így 39 fokos lázzal és egy kihúzott foggal :/

  14. Jobbulást neked, egyébként még nem, Seattleben még nem jött el az ideje a FotRS rewardok osztogatásának.

  15. Próbaképp törlök 1 karit és csinálok 1 Ely-t cserébe Meno, hogy milyen is az élet a rózsaszín oldalon 😀 Tényleg annyira könyned-e, mint ahogy mondják.
    Altgardban eljutottál már az elit területig? (lvl 16-tól van oda küldi ha jól emlékszem). Van kiskarim ami most 20-as. (Zeroheal néven fut 😀 )

  16. Tényleg, valaki kapott már egyáltalán reward-ot? Azonos oldalon harcol minden karakterem a szerón-ra gondolok.

  17. Mala: lvl19-es vagyok már a sorcival (Nocknock néven fut az is), de még csak Impetusiumban öltem halomra a hülye kutyákat. Szóval a Mau-s elit terület még érintetlen számomra. Szóval simán tolhatnánk 🙂

  18. Engem azért már lehúzott pár ezer kinahra 🙂 Csináld meg a légiót Meno amit említettél, már legalább ketten leszünk benne 🙂

  19. Pl nekem van karakterem mindkettõ oldalon úgyhogy kb objektíven tudom szemlélni a dolgokat.
    Pont szó volt a Altgard elites részrõl, annak ugye ely oldalon a verteroni krallos elit zonaa megfelelõje .
    Itt kapásbol asmo fele billen a mérleg mármint ha a campaign questek könnyüségét nézzük.
    Asmo oldalon törj össze 4 totemet meg ölj le pár mobot aztán pápá.
    Elyos oldalon ezzel szemben tursin bosst kel csalni, összeszedmi krall markokat,totemet felgyujtani, zászlókat gyüjteni, utánna bosst ölni ( a sámán a szikla alatt) .
    Végül újra átvágni magad a zonán megölni újra egy bosst hogy bezárd az abyss gatet verteronban.
    Én pl “könnyítést “elyos oldalon a mappok felépítésében találom .
    Míg eltnen és heiron szinte teljesen átjárható nyílt tér addig asmo párjaik úgy festenek akár valami labirintus, tele szurdokokkal, hidakkal, hegyekkel, szakadékokkal.
    Mintha eltnen pl arra készült volna hogy kiszolgálja a játékost(könnyü közlekedés , questelés),asmo párja pedig azért hogy szopassa a playert.

  20. Viszont 30 körül nagyon ely fele billen a mérleg.
    Ely oldalon normal mobbol 30on kiszeded ft keyt es mehetsz az instancba.Ezzel szemben asmoeknal 34es campaign elites-groupos questet teljesíted utánna mehetsz be.
    A hannet’s fegyórol nem is beszélve . 30 perc mel= 34es kék fegyver.
    (bocs a dupláért 🙂 )

  21. Kösz meno. arra majd benézek azért hogy gyorsan a crownok hasára verhessek.

  22. xerb, a könnyített mapokkal kapcsolatban igazad van, viszont sajnos ez a riftelő asmók dolgát is megkönnyíti, eltnen tiszta átjáróház 🙂

  23. Yerb: Nem ennyi asmo oldalon Altgar elites részen a kampány küldi! Van ott is egy boss, illetve még egy, amit le kell ölni. DE hagyjuk, olt kiskaroim ely és nem győztem eladogatni a zöldeket. Mostnai asmo kiskarimmal összevetve nem olyan gáz a különbség, de 1,9 elöt tasmo oldalon nem potyogtak kicsiknek a cuccok.

Comments are closed.