header image
 

Faelan megőrült (?)

Békésen olvasgatok AionQQSource fórumon, amikor belebotlok egy vadonás új topicba, ilyen címmel: NCSoft currently considering removing its restriction of players having characters from opposite factions on the same server. Ez már így magában is megdöbbentő, hát még amikor kiderült: maga Faelan jelentette ezt be a hivatalos fórum egy topikjában (LINK).

Mit is jelent ez közvetlenül? Gondolkoznak azon, hogy eltörlik az egy account – egy szerver – egy fraction korlátozást, mindenki szabadon játszhatna ugyanazon a szerveren mindkét oldalon is. Azt hiszem, már elsőre látszik mekkora baromság ez: a teljes játék erre az “ellentétre” épül. De nem csak történetileg lenne bajos magyarázni a bizit, játéktechnikailag is katasztrofális következményekkel járna a dolog. Miért is?

  • Korlátlan mennyiségben lehetne a másik oldal itemeit megszerezni.
  • Daily Q-k gyakorlatilag értelmetlenné válnának, hisz egyszerűen 5x lecsapnád a klántárs opp. fraction karakterét.
  • Ostromokon gyakorlatilag bárkit lehetne szabotálni (információ a másik oldalról, első kézből)
  • AP rendszer végleges és teljes összeomlása: bármikor kimehetek farmolni egy kis AP-t magamnak, hisz az ellenfél is az ismerős lesz, aki majd visszakapja ugyanezt az én karimtól.
  • … és a többi, amire most így gondolni sem tudnánk még, de az emberi leleményesség határtalan…

Jó, de akkor miért? A válasz egyszerű. A merge során nem voltak hajlandóak (kompetensek?) foglalkozni azzal, ha egy accountra két ellentétes oldal karaktere is kerül. Így azok most ott vannak, és mivel free transferre csak egy esély volt, jó ideig még maradnak is. Ezt feloldani elég körülményes lenne (NC-nek), így gondolom a könnyebb utat választják. Hisz ha ez már megengedett lesz, nem is kell vele foglalkozni.

Az, hogy ezt Faelan nyilvánosan is felvállalta, egy még rémisztőbb dolgot is felvet: fogalmuk sincsen, hogyan tudnák megoldani a jelenlegi helyzetet. Nyilván ők is tudják, hogy minél hamarabb tenni kell valamit, hiszen egyre nagyobb a csalódottság és harag irányukba. Jelenleg azonban úgy tűnik, teljes a tanácstalanság.

Egyvalamit mondhatok: ha ezt meglépik, nagyon nehéz napok jönnek az Aionra.

~ by darksp3ll on .

Aion

6 Responses to “Faelan megőrült (?)”

  1. Nos, mivel jobb dolgom nincs két gyógyszer torkon át történő lekényszerítése közt így fórumozgatok egész nap. Mondjuk ebben az is közre játszik hogy szabályosan megutáltatták már velem a játékot.
    Szóval a lényeg hogy folyamatosan figyelem miféle baromságokat hordanak ma nekünk össze és ezen nekem is megakadt a szemem.
    Ugyanakkor Faelan szabadkozik hogy ez csak mint ötlet merült fel.

    “Now don’t get me wrong this is not set in stone, its just an idea that is being bandied about, also this isn’t saying that we won’t have things fixed by that point and have transfers running again.”

    Akárhogy is, az elmúlt hetek eseményeit és ncwest megnyilvánulásait már nem igen veszi be a gyomrom.
    Szóval kitartást azoknak akik kitartanak a játék mellet.
    17-én lejár az előfizetésem és most már egészen biztos hogy nem fogom meghosszabbítani. Tudom a kutyának sem fogok hiányozni no de nem is ez lett volna a mondandóm lényege. 🙂

  2. Ezért szeretem az amcsikat. Egyszerűen egyszerűek és egyszerűen gondokoznak 🙂

  3. Most mit mondjak? Gratulálok az ötlethez?!
    Tuti akik nemrég-újonnan kezdték és még 30-40 körül császkálnak, nem értek el sokmindent, azok szimplán re-rollolnak az konyebb oldalon. Ez és a fentebb felsoroltak egész biztosan segítenek a server balancen.
    Egy ilyen mechanikájú játékban már az ötlet felvetése is komplett idiotizmusra vall. Persze, ha ezt “soon” tervezik, 5.0-ig úgy sem lesz belőle semmi.

    UI.: Apropo “Fight on the right side”+ Dod rewardokról valami új info? (twitteres a “még a héten” megjegyzésen kívül – gondolom vagy holnap vagy soha, feltéve, ha hétvégén nem dolgoznak a fiúk…)

  4. Azóta Faelan természetesen pontosított valamelyest. Karaktert nem lehetne létrehozni a másik oldalra, csak az így kizárt emberkék használhatnák mindkét frakciójukat.
    Ettől függetlenül szerintem elég nehezen kommunikálható lépés lenne, tekintve, hogy csak az inkompetenciájukat húzná alá vele.

    DoD és FotRS rewardokról továbbra is semmi, Ayase látványosan jópofizik twitteren, de ezt leszámítva nuku érdemi megnyilvánulás.

  5. Így van, minden amit tudnak hogy még nem tudnak dátumot mondani.
    Viszont én azt mondom ahogy a héten nem.

Comments are closed.