header image
 

[2.0] Heiron World Boss revamp

A 2.0-ás patch notesban már olvasható volt, hogy az Elyos-os world bossok mechanizmusa jelentősen módosul fog. A 2.0-s verziót követően Watcher Zapiel, Bulwark Jeshuchi és Guardian Vingeveu jelentősen változni fog. Zapiel nem fogja dobni a fable fegyvereit, a chesteket és a shieldet sem; míg Jeshuchi szintén elbúcsúztatja a fegyvereket és a nadrágokat, ja ugyanez a sorsa Vingeveunak is. Ezzel egyetemben a bossok respawn timere 6 órára csökken.

Hogy miért történt mindez? Azért, mert az NCSoft (feltehetően az NCWest nyomására) megelégelte azt, hogy szerverenként mindösszesen 1-2 szervezett légió farmolja CD-n a world bossokat és azokat is jóformán az enchantment stonért. (gondolom én…). Én személy szerint egyet értek ezzel a döntéssel. A Spataloson konkrétan annyira agresszív aljanép kezeli a world bossokat, hogy szó szerint bármit megtesznek, hogy akár még le is KS-eljék a world bossokat, ha véletlenül egy picit lassabban jönne össze a csapatuk és más légió “rá merészelne próbálni arra, ami alanyi jogon őket illeti meg“. Pont a héten történt meg, hogy LS-es csapat ölt world boss-t reshantán mire odajött két jófej srác a Vidám Fiúkból, rárántották a csapatra a közeli elit guardokat, majd leKS-elték a bosst az életéért küzdő csapatról. Ezek után röviden a tömören a véleményük: “Legit KS volt, hiszen túlDPSeltünk benneteket”… Ja, legit KS…

Na de elkalandoztam. Szóval felmerül a kérdés, ahogy akkor vajon mi lesz a Zapiel Spearrel meg a többi overpower cuccal? A válasz a tovább után:

A 2.0 megjelenése után mindkét frakció kap egy-egy új questet:

Elyos Quest

Level requirement: 46+
Starting point: Jeiaparan Village
Type: Alliance
Target: kill Vingeview, Jeshuchi & Zapiel
Reward: 1.552.700 XP , 5.500 Kinah
Repeats: 10 (after completing the quest 10 times you can get a Weapon of choice)

Asmodian Quest

Level requirement: 46-50 (due to Rift level restrictions)
Starting point: Beluslan Fortress
Type: Spy / Alliance
Target: kill Vingeview, Jeshuchi & Zapiel
Reward: 1.957.800 XP , 7.100 Kinah
Repeats: 5 (after completing the quest 5 times you can get a Weapon of choice)

Szóval igen, a fegyvereiket questért lehet majd megkapni. Egészen pontosan az Elyos játékosoknak 10x kell leölniük mindhárom boss-t, míg az Asmoknak 5x. A különbség értelemszerűen abból fakad, hogy az Asmok ezeket a bossokat csak Rift segítségével érhetik el. A questek sajnos még nincsennek benne az 1.9-es adatfileba, így nem tudom azokat direktben linkelni. Ezzel egyetemben jelezném, hogy 2.0-ban a Dramatákat még mindíg nem tudták leölni Koreában egyetlen szerveren sem, pedig egyre jobb gearben vannak ott is a srácok. Szóval nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a 2.0-tól leáldozik ezennek a “Outdoor Greedy Boy”-ok korszaka. Könnyes búcsú…

~ by Menorel on .

Aion

7 Responses to “[2.0] Heiron World Boss revamp”

  1. Mindig is tudtam én hogy jó fej srácok azok a Be Happy-s matadorok 😀

  2. Ne általánosítsunk. A konkrét esetben két – egyébként elég friss – Be Happy-s delikvens volt érintett. Nopersze nem tisztem megvédeni a Be Happy-t, hiszen igen “rugalmasan” értelmezik azt, hogy mi is az övék alanyi jogon és mi nem, de ettől függetlenül a konkrét eset csak annyiban minősíti a Be Happy-t, hogy az illetők tagjai a légiónak.

  3. Nekem nem egyszer tettek keresztbe a qq team akarom mondani YouYou team-el együtt.Én csak ezért általánosítok. 🙂

  4. Várjunk csak. Tehát ha 10x sikerült leölnöd a 3 bosst, akkor választhatsz, teszem azt egy Zapiel’s speart? :O (non-tradable persze).

    Hát szép… igazán extendable-é tehetnék azt a nyomorult Zapiel botot is, nevetséges hogy egyetlen kinyúlós staff van a játékban.

  5. Te én még a bossokat se láttam 😀 Sose sikerült oda eljutnom rifttel. Totál nem érdekelt eddig senkit se (oké 1x a HA átment, jól le is maradtam rólla) az, hogy elit területre riftelve a nem Ely-t, hanem valami boss-t öljünk no chance droppért… Pedig szivesen megnézném a helyet, meg azt a nevezetes nem látom hiddat is emiért még bannolnak is 😀

  6. Azért ezekről a world bossokról érdemest azt tudni, hogy a drap táblájuk kvázi fix lootot igér. Biztos itt is előfordult, hogy két manastone-t kaptál, de simán láttam a szintezés közben heti 1-2x olyat, hogy mondjuk egyszerre hullott ki egy fegyver meg egy pajzs. Jónéhány Bolvig killen is ott voltam és ott én olyat nem láttam, hogy ne esett volna belőle sárga. Szóval nem véletlen, hogy ezeket a bossokat fixen farmolják a top guildek, hiszen garantál encha stone.

  7. Zapi meg Jeshu esetén ráadásul hatványozottan áll, hogy aki nem tud játszani, az nem tud kimenni hozzájuk. Ergo minden szerveren alig pár tíz ember tudja(tudná) csapni, így konkurencia sem nagyon van.
    Tapasztalat Thorról.

Comments are closed.