header image
 

Aion 3.0 pislákolás

Megjelent az egyik legnagyobb kínai Aion fórumon egy bejegyzés, ami nagyon sok – zavarbaejtő – részletet közölt az Aion 3.0-ról. Igazából a leírás eléggé átlagos, lényegében beleírtak mindent amire amúgy is következtetni lehet a Vision trailerből. Nincs semmilyen hivatalos forrás, csak légbőlkapott az egész. A megjelenés dátuma eléggé vadul hangzik, de állítólag a 2.0 és a 3.0 között nagyon sok kis content patch lesz, összesen 11 instance-t terveznek kiadni ezen idő alatt és a 3.0 nagyon más lesz, sok szempontból “Blade&Soul”-os lesz. (Talán ez miatt is a kései megjelenés…) Mivel semmilyen forrás eddig nem nyilatkozott, ezért legvalószínűbb, hogy az egész csak egy vicc, de jelenleg eléggé felkapta az egészet a nyugati “sajtó”. Ha lesz bármilyen kézzel fogható infó, akkor majd leírom, de addig is csak jelezném, hogy egyelőre senki ne vonjon le semmilyen következtetést. linket szándákosan nem adok, mert totál értelmetlen, de ha valaki nagyon utána akar menni, akkor QQSourceon talál hozzá forrást.

~ by Menorel on .

Aion

7 Responses to “Aion 3.0 pislákolás”

  1. Blade & Soul… Jól hangzik, mégis kicsit félek tőle…

  2. Tudom, soha se mond, hogy soha, de az Aion volt az első és az utolsó MMOk az NCSofttól. Legalábbis jelenlegi pillanat szerint. Persze lehet, hogy majd a jövő mást hoz, de jelenleg amit az NCWest művel, azt nehéz felfogni/elfogadni/megérteni. Szóval a B&S számomra is csak maximum “jól hangzó” dolog lesz.

  3. Osztom Menorel véleményét.
    Talán annyit tennék hozzá hogy kármennyire is csorog a nyálam a B&S után (eléggé bejövős a koncepció) nem hiszem hogy még egyszer az életben ilyen jelleggel szeretném szívatni saját magam.Viszont örömmel nyugtáztam hogy a Hangame terjeszkedni szeretne (EU / USA)
    ami pedig reményeim szerint magával hozza a Continent of the Ninth elnevezésű MMORPG-t ami leginkább egy oldschool bunyós játékra emlékeztet a harc rendszerével.

  4. Én még azért ennyi sok-sok Ncfail mellett is kiállok NcWest mellett:D Sok bakit elkövettek,de persze a legtöbb abbol adodott,hogy 2 frakcio van,és ezt nehezen tudják összhangba hozni,a többi baki meg elenyészö jellegü,csak fel lettek fujva,nemhiszem,hogy egy B&St,vagy egy GW2öt valaki a jövöben kihagyna csak azért ami itt volt Aionba,föleg azok,akik nem is olvasnak ilyen oldalakat,azok a játékon belül nem is nagyon érzékelnek változást rossz irányba.Persze nem akarom ,hogy még a végén dicséretbe fulladjon a dolog:DD De azt el kell ismerni,hogy annyira apro dolgok is totál fellettek fujva,csak azért,hogy Ncfail legyen kiáltva,hogy már az fájo.Ök is emberek ott,hogy mit miért csinálnak,azt nekünk nemnagyon lehet ép ésszel felfogni néha,de az ö szemszögükböl ez lehet forditva van,hogy egyszerüen értetlenül állnak dolgok elött,hogy mi nem tetszik az embereknek:D Ncfail ide vagy oda,jo kis game ez az Aion,többit meg le kell fosni,ha pedig tényleg végérvényesen elkurták a balancét,és nemtudják visszaállitani,akkor ennyi volt…Erre a 3.0ás dologra pedig nagyon kiváncsi vagyok,hiszen ha jolemlékszem,idénre igérték,hogy kijön ez is,és végül is még megtörténhet koreában!

  5. Hát nem is tudom, hogy szokásomhoz híven idétlen példával éljek.
    Az Aion olyan mint egy étterem kiváló ételekkel és mellékállásban politikusként dolgozó személyzettel. Én úgy hiszem hogy akik követték az eseményeket és látják a rengeteg elkövetett hibát azok kétszer is meggondolják hogy még egyszer belefogjanak e bármilyen ncsoft termékbe. Hiába tény hogy legtöbbször ezen dolgoknak nagyobb volt a füstje mint a lángja.
    Igazából nekem a GW és a Linage kimaradt az életemből szóval azokról nem tudok nyilatkozni, tehát nem tudhatom ott mit művelnek. Ugyanakkor az Aion mint első tapasztalat elég negatív volt és nem a játék hanem az inkompetens brigád miatt.
    Végül is mindenki máshogy éli meg a dolgokat, én személy szerint így gondolom. Megértem a mondanivalódat csocsi csak én másképpen gondolom. 🙂

  6. csocsi: Tisztelem és becsülöm a hozzáállásod, de ha te az idén nyáron elkönyvelt dolgokat nem tartod égbekiáltó bakiparádénak, akkor szerintem nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon. Tény, hogy semmi nem történt meg határidőre, tény, hogy mindent az utolsó pillanatban daleyeltek, amikor már mindenki beleélte magát. Az is tény, hogy kitaláltak egy nagyon jó reward motivációs rendszert (DoD, FotRS). A frakció rewardokat a mai napig nem osztották ki (igen, az, hogy mi megkaptuk a FotRS enchant zsákokat az a mi szerencsénk, nagyon sokan a mai napig nem kapták meg), az is tény, hogy a DoD-vel csak annyit értek el, hogy a merge utáni nyugalmas hangulatot szétkúrták és a frakciókat arra kényszerítették, hogy megalázzák az ellenfelet a rewardokért, ahogy ez meg is történt (pl. a spataloson). Tény az is, hogy ennek semmi értelme nem volt, mert végül is rájöttek, hogy igazából ki sem tudják osztani a rewardokat sem normálisan, úgyhogy majd valamikor kapni fog MINDENKI 14 crown-t. Persze erről a rewardról még mindig semmi infó nincs. Ellenben viszont a Spatalosnak annyi lett, pedig ha nincs a DoD, akkor az Elyos nem vadult volna meg…
    Tény, hogy már az NCWest is annyira kínosnak érezte a bakitengerét, hogy a fő atyaúristen (Lance) kétszer is kiadott egy-egy nyílt levelet, amiben bocsánatot kért a közösségtől a rengeteg bakiért és megígérte, hogy nagyon nagyon gyorsan rendbe raknak mindent, amiből azóta sem történt meg még semmi.
    És végezetük: Tény, hogy az NCWest totálisan el van vágva az NCSofttól az információk terén. Tény, hogy szemlátomást nem tudják, hogy Lee mit fog előadni a GamesCom-on és tény, hogyha Cori nem fordítja le Ayasénak a japán interjút, akkor Ayase a mai napig nem tudna arról, hogy az NCSoft létrehozott egy Oversea Dev Team-et pont azért, hogy az Aion végre tényleg westernizált legyen. (Ott van a hivatalos fórumon Ayase irc logja, amiben leírja, hogy nincs itt semmiféle oversea dev team, miközben már Lee több helyen is előadta, hogy márpedig van.)

    Szóval én értem és tiszteletben tartom, hogy szerinted ezeket te el tudod fogadni. A leírt bakiknak semmi köze nincs a balancehoz, úgyhogy ha jól értem, akkor te ezeket sorolod az “apro” problémák közé. Ha szerinted egy normál játékos – aki csak játszik és nem olvas semmilyen Aionnal foglalkozó hasonló oldalt – mindezekből semmit nem lát és számára minden rózsás, hát lelked rajta, de ebben nem értünk egyet. Az NCWest maga adta ki májusban a 2.0-ás koreai patch notes fordítását a hivatalos oldalon, ami minden esetben megnyílik, amikor bezárod a játékot, na jó inkább nem megyek bele… Mindenesetre én azt gondolom, hogy amit az NCWest nyújt szolgáltatási színvonal alatt az botrányos és sehol nem tükrözi vissza a játék színvonalát (ezzel lehúzva azt).

    És igen, én azt mondom, hogy nekem ez volt az első és utolsó NCWest játékom. A játék önmagában kevés, ha a hozzá nyújtott szolgáltatások nem csak hogy nincsenek, de egyenesen rosszak is. Talán az NCWest megtanulja az Aion után, hogy nem lehet a végtelenségig hülyének nézni az embereket. Nálam nagyobb fanboy-t keresve sem tudtatok volna találni az Aion indulásakor; az a tény, hogy a blog a mai napig megy azt is bizonyítja, hogy a játék iránti rajongásom továbbra is megvan, ennek ellenére állítom, hogy nincs jó MMO játék jó szolgáltató nélkül. Márpedig a jó szolgáltató nem követ el babikat (mert teszteli azt amit a játékosai elé ad és gondolkodik), vagy ha mégis elkövet, akkor legalább gondoskodik arról, hogy ne halmozza azt… Mindezek után tartom, hogy soha többé NCWest…

  7. Meno,soha ne mond,hogy soha!:) Amugy nehogy az jöjjön le abbol amit irtam,hogy teljesen elfogadok mindent,mert irtam azt is,hogy jah,nem rozsásak a dolgok,de a legtöbb dolog tényleg csak cuccparádé volt.De hát mint elhangzott,ezt mindenki másképpen éli meg,de ami biztos,hogy GW2öt nemfogom kihagyni ez miatt:)Söt,bár ez igy elsöre lehet hogy egy totál alaptalan spekulácionak tünik(mert az is),de lehet,hogy GW2 miatt baszarintottak el sok dolgot,arra gondolok,hogy huznak -halasztanak mindent,sosincs semmi készen 2 honapnál hamarabb,mindenre iszonyat hosszu idöt kell várni,mert lehet kevés az emberük és inkább GWt tolják!? Mindegy is,nem érdekel mi merre hány méter,én is természetesen remegö kézzel várom már a 2.0-át,és élvezni fogom:) Persze amit fentebb is mondtam,ha a balanceal nemfognak semmit csinálni,akkor sajna ennyi volt!Hiszen 2.0-ban méginkább szükség van a balancéra,gondoljunk csak az end games instabejáro örzésére,vagy a groundabyssi fortressekre…Hát majd meglátjuk,én mindenesetre élvezem még:)

Comments are closed.