header image
 

Az Aion meg az iPhone

Az alábbi poszt inkább érdekes, mintsem hasznos dolgokkal foglalkozik, azonban mindenképpen figyelemre méltó, hogy ilyen dolgok is elindultak az Aion háza táján [ végre egy nem fröcsögős poszt, mi? 🙂 ].

Tehát két programot mutatnék be röviden: az egyik az AionStatus kicsit erősített verziója, míg a második a hivatalos (!) koreai PowerWiki programja. Hogy ezek Androidra is megtalálhatóak-e, nem tudom, aki esetleg olyan eszközzel nyomul, körülnézhet. Lássuk miről is van szó!

A felső négy képen látható az AionStatus progi, ami alapvetően a következő dolgokra (lenne) képes:

  • mutatja a szerverek (teszt/éles, login/játék) állapotát, kb. mint az aionstatus.com
  • adott szerverre le lehet kérni Abyss állapotát (erődök, antifakkok – térképet mutat, mintha csak a játékban néznéd)
  • lehet keresni karakterekre, majd megnézni a főbb adataikat, illetve a felszerelésüket

Sajnos azonban egyelőre a program az utolsó két pontban erősen rapszodikus működést produkál, mert vagy sikerül lekérni a keresett információt, vagy nem. Állítólag a fejlesztők szerint NCSoon oldalon van a hiba, a szerver nem mindig küld választ a REQ-re (LOL!), de azért nagyjából használható. Ha esetleg nem bírnád ki nyaralás közben (megint csak LOL), vagy játék mellett akarsz csekkolni valakit.

A másik program kicsit professzionálisabb, és sokkal érthetetlenebb. Tekintve, hogy full koreai. iTunes szerint van még angol nyelv is támogatva, azonban ezt nem bírtam megtalálni. Gyanítom, hogy nincs is benne. Ettől függetlenül azonban aki ragadt egy kis nyelvérzék, az hamargyorsan hasznosítani tudja a dolgot. Van benne: monszter, gather, quest, npc, item adatbázis. Hivatalos PowerWiki minőségben. Sajnos a 2.0-s dolgokat nem találtam meg benne, de gondolom hamarosan frissítik majd.

~ by darksp3ll on .

Aion

6 Responses to “Az Aion meg az iPhone”

  1. vagy beírja az ember a telefon böngészőjébe, h http://www.aiondatabase.com és akkor jól működik 🙂 Amúgy egyébként ha lenne iphone-om, vszínű használnám ezeket a cuccokat, úgyhogy nem tűnik teljesen értelmetlennek

  2. Érdekes tényleg. Havi 10 percnél töbet még se használnám (ha lenne ‘szifonom’ se). Talán az újdonság öröméért ekső héten 1-2 órát böngészném…

  3. Ez nekem need, rá fogok keresni 😀

  4. A hulladék pda-mal ezeket a funkciókat használom .
    Bár winmobile/ie nem
    nagyon szereti komolyabb oldalakat ,de opera már tudja a dolgát 🙂

  5. A PowerWiki több mint 1 éve elérhető IPhone-ra, de azóta lusták voltak angolosítani.

  6. Rosszul mondtam, több mint fél éve 🙂 én olyan november december körül használtam.

Comments are closed.