header image
 

Aion: Same support and operation lvl in the future, like in Korea?

Még egy kérdést ragadnék ki az anyagból így bréking nyúzként: (Ez is hardwrite, szóval gépelem folyamatosan ahogy hallgatom, még át sem néztem, ezt nézzétek el nekem… Később lesz majd rendes átirat…)

Hamadik kérdés: “Mi az oka annak, hogy a tengerentúlon folyamatosan csökken az Aion előfizetők száma? És milyen terveik vannak, hogy kezeljék ezt a problémát?”

Harmadik válasz: “Hogy miért csökken jelentősen a tengerentúli Aion játékosok száma? Ez mögött számos ok húzódik. Az Aion anno először Koreában jelent meg és a mai napig a legnagyobb előfizetői bázissal rendelkezik Koreában ennek köszönhetően a fejlesztő csapat a koreai előfizetőkre koncentrált, szóval a frissítések és az eventek is főként a koreai közönség igényeit szolgálták. Hogy mi okozza a gondot a tengerentúlon? A fejlesztő csapat melett igazából az összes kapcsolódó szolgáltatás is csak a Koreai játékosokat szolgálja. Példaként tudnám említeni a PowerBook-ot és a többi webes alkalmazást. Ezek mint valójában a koreai játékosok igényeit szolgálják. Hogyan akarunk ezen változtatni? A jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni a tengerentúli támogatás is. Legalább akkora erőfeszítést fogunk tenni az ottani szolgáltatások emeléséért, mint amekkorát a hazai tartalmak kapnak. Jelentős mennyiségő emberi és technikai erőforrást és tudást invesztálunk a tengerentúli játékosok kiszolgásáért. Ebbe beletartozik a megfelelő üzemeltetési és támogatási fejlesztések megvalósítása is. Ez az ami történni fog a tengerentúli piacon. A 2.0-ás patch elindítása után, a tengerentúli üzemeltetés és támogatás ugyanazon a szinten fog futni, mint koreában. Ebbe bele tartozik a ügyfél támogatás és az ügyfél kényelmének kiszolgálása is. És akkor amikor azonosról beszélünk, akkor nem csak a szolgáltatás szinvonaláról beszélünk, hanem azonos finanszírozási háttérről is.”

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “Aion: Same support and operation lvl in the future, like in Korea?”

  1. Kicsit késve, meglátjuk törve e. De szerintem már nagyon későn 🙁

  2. Minden eröfeszités hiábavalo,ha nem kezelik a szerverbalanceot drasztikus modszerekkel,akkor sajnos marad a THE END felirat,ezt a dolgot kellene hatalmas eröfeszitésekkel kezelni!De azért kiváncsi vagyok,hogy ezek a “kényelmi” szolgáltatások még is mit takarnak a gyakorlstban

  3. ezt a rizsát hallgatom egy éve

  4. Ezt biztos nem. Ez most egy teljesen új rizsa, eddig egy másik rizsát hallgattál. Innentől kezdve az új rizsa: Tudjuk, hogy az NCWest szarul csinálta eddig, de majd most jövül mi az NCSoft és megcsinálunk mindent.

  5. Tök értelmetlen foglalkozni ilyen fejlesztői interjúkkal. Mindig hazudnak, nem is tehetnek mást.

  6. Miért nem tudok hinni ebben?

  7. Mert Rambo sem hisz nekik, és én inkább rá hallgatok.:D

  8. Nekem aztan tok mind1, hogy uj rizsa vagy regi rizsa… A rizsa az rizsa es azt hallgatom egy eve.

  9. Ezek olyanok mint a magyar kormány:D

  10. Most már nemtudom minek törik magukat, a kutyát se érdekli, mit fognak már csinálni, elvesztettek egy rakat embert aki akkor se fog visszajönni ha az aion maga lesz a kánaán.
    Mit fognak tudni azzal kezdeni, hogy játszhatatlanok a szerverek, mert mindenhol elyos fölény van? Semmit, szoval innentöl kuka az egész, 2.0 ide vagy oda, meg igérgetések, nem fogom befizetni az accom, csak ezért, és logolok be spatalosra, hogy aztán az elyos 1 hét után befoglalja full ground abysst, és menjen az ácsorgás a városban.
    Kijött Koreaban, rá 1 évre EU-ban, aztán eltelt egy ujabb év, és most kitalálják nekünk, hogy 2 év után nah akkor most már ráérünk figyelni arra az EU piacra is, hát baszák meg, ha nekik az EU piac ennyit ér, hogy 2 évvel a játék koreai megjelenése után kapunk egy igéretet, hogy nah most már rátok is jut idö, akkor aztmondom, köszönöm ebböl nem kérek, basszak meg a játékukat, én meg majd fizetek olyan cégnek, ahol elöbb is jut rám idö mint 2 év.

    Nevetséges ez az egész….

  11. Running: ez nem fejlesztői interjú. Ez egy teleconfon hangzott el, ahol az NCSoft a pénzügyi befektetőinek a kérdéseire válaszolt. Nyilvánvalóan amit itt mondanak az számonkérhető az invesztorok részéről. A következő negyedéves pénzügyi jelentésen ugyanez a kérdés el fog hangzani minden bizonnyal valami ilyen formában: “Mit sikerült elérni az oversea területeken?”

    Hogy mi az értelme ennek az egésznek így két év után? Nyilvánvalóan semmi, ha nem tesznek érte semmit. Ha meg mégis, akkor talán a megmaradt játékosok egy élhetőbb játékot kapnák, már ha egyáltalán innen vissza lehet valahogy managelni ez egész jelenlegi szituációt.

  12. Kezdésnek mondjuk egy ingame event keretében kibaszhatnák az NCWestet tokkal vonóval.

  13. Szerintem innen még vissza lehet managelni a játékot ha tényleg odateszik magukat a fejlesztők/fenntartók vagy az új külfödi piacért felelős részleg nem tudom ki fog ez ügyben tevékenykedni de nem lesz egyszerű menet. Valami nagy dobás kéne vagy sok kicsi de azok gyorsan kövessék egymást. Lásd jópár játékot amit a sír felé küldenek a fejlesztők és mégis életképes mert ugye ha nincs más és az emberek ezt látják h gyökeres változások történtek akkor lehet visszajönnek. Mondjuk ebben az a gáz hogy most lesz más amire a pénzt költik szóval gyorsan kéne valamit csinálni. Tény és való h a nyitáskor fennálló 30 szerveres sorbanállós játék nem fog visszajönni de ha mondjuk 8 szerver menne úgy hogy mindig jót lehessen játszani rajta akkor még van remény hogy jönnek vissza emberek. A balance ról meg most nem tudokm milyen mert lassan két hónapja nem játszok munka miatt és most a tanévkezdés is levesz egy picit a lendületből de majd visszatérek ha rendeződik minden. (Amúgy Spataloson az Elyos eddig is simán befoglalhatta volna abyss-t ha akarták volna.)

  14. ezt a Warhammer Online-nál is lehetett már egyszer látni. Ott történt valami fejlődés, miután kompletten mindenkit lecseréltek?

  15. Nem akarok pesszimista lenni, de azért azzal ők is tisztában vannak, hogy lassan jön egy GW2,SW mmo, WoW kieg, meg még pár ilyesmi. Ezzel a transfer témával beverték az utolsó szöget.
    Persze minden folyamat megfordítható kellő erőfeszítéssel, de ők annyit már nem fognak áldozni erre a játékra, időt se, pénzt se, hogy megforduljon a helyzet.

  16. Akkor meg lehet vátrni a Lineage 3 mat XD ami valószínűleg ki sem fog jönni. Mondjuk én arra az Archage re is kíváncsi lennék.

Comments are closed.