header image
 

[2.0] Változások, második adag

Ez a Nukey srác nagyon aktív. Csak tudnám, hogy mi a francért várt eddig, hogy elkezdje szórni az infókat. Nézzük mit is tudtunk meg:

  • Rift fix: Azt még mindíg nem értem, hogy hogyan működik, de lényege, hogy a lvl20-as zónákban (Eltnen, Morheim) 80% PVP def buffot kapnak a helyi lakosok, a lvl30+-os zónában (Heiron, Beluslan) pedig 40%-ot. A PVP buff akkor válik aktívvá, ha magasabb szintű akar bántani. Hogy mennyivel kell magasabb szintűnek lennie, azt még nem hámoztam ki. Az viszont biztos, hogyha pl. Eltnenben egy lvl25-ös duellezik egy lvl50-essel, akkor is megkapja a 80% PVP def-et. (update: közben úgy néz ki megfejtettem: ha 5 szinttel magasabb bántalmaz, akkor kapod meg a PVP def buffot)
  • A korábban az AionSourceon felmerült: “K-Aion-ban nincs extra guard ground-abysson” kijelentésről kiderült, hogy marhaság. (Pedig már-már én is bedőltem neki…) Szóval K-Aion és W-Aion továbbra is ugyanaz.
  • Volt a srácnak az egyik postban egy ilyen kijelentése: “Ha egy officert megöl egy Rank8-as, akkor az officer nem veszít AP-t és a Rank8-as sem kap semmit“. Volt korábban szó ilyesmiről a patch notesban, de ez így elég erősen hangzik. Ha ez tényleg így van, akkor igencsak komoly fixálást kapott az PVP Death Penalty rendszer.

~ by Menorel on .

Aion

32 Responses to “[2.0] Változások, második adag”

  1. Viszont az elég gáz lesz, ha low rankon ölök-ölök, aztán nem jön az AP. Vadászni kell majd a tagokat, akikből szerezhetek pontot? Kicsit fura…

  2. az officeres rész ha valóban így fog kinézni, csak jót tesz majd a játéknak sztem. Nem lesz többé olyan hogy a rank 9es üertáp +15ös fegyós elkezd kempelni egy fort instát. Illetve megéri majd officer rankkal mászkálni abyssban.

  3. Látod nem kaptad el a téma lényegét… Ha ez a változtatás tényleg igaz, akkor az Aion-ban a PVP-t ‘megjavitották’. Ugyanis mi van most? Jelenleg a magas rangú nem nagyon akar kimenni abyssra, mert minden jöttment rank9-es csak arra vár, hogy megfejhesse, majd egyből költse is el a pontjait.

    A jövőben ez nem így lesz: Ha részt akarsz venni a nagyok játékában (PVP), akkor csak úgy teheted, hogy neked is van vesztenivalód. Szépen kigründolsz magadnak egy Officer rangot és akkor még érdemben bárkit ölhetsz, abból valamit kapni fogsz, cserébe viszont ezzel te is komoly célponttá válsz a többi PVP orientált játékos számára.

    Ne kezdjük már megint ott, hogy miért igazságtalan az, hogy valaki megölhet valakit akár 4000-5000 AP-ért, de ha ő elhullik, akkor veszít kb 150-et. Az officer rangot meg kb 1 hét összeszedni fort instákból/dreadgionból.

  4. jah én is vmi ilyesmit akartam írni, csak nem jött össze 🙂

  5. A kérdés, hogy mekkora különbségig kap ap-t az ember, sztem generalt abyssban továbbra is max csak átalakulva, alliban lehet látni majd.

  6. “Az officer rangot meg kb 1 hét összeszedni fort instákból/dreadgionból.” Igen Meno,azoknak,akiknek van instájuk,mert ök az erösebbek a szeron,vagy van vmiféle balance,mert nálunk pl ilyen nincsen,upper instánk most pont van egy asteriánk,de ez a merge ota kb másodszor fordult elö,akkora az enemy fölénye,ugyanezen okbol kifolyolag gankelésböl sem lehet APt szerezni,mert 2 asmora jut 5 ely,marad a dred….hip hip..Tehát ebböl a szemszögböl nézve a dolgot,lehet,hogy nem is mindenkinek annyira egyszerü összeszedni azt az AP mennyiséget,amivel érdemes csatázgatni ezentul.Itt most megint megérkeztünk ugye ahoz a ponthoz,hogy a “balance” mindenre kihat…

  7. “Vadászni kell majd a tagokat, akikből szerezhetek pontot?”
    nem kell vadászni DS, pirosat latsz tarkonrugod ennyi.

  8. csocsi: 150k AP-ból már rank1-es vagy, ground abysson minden mobból AP-t kapsz, az összes group insta AP-t ad. Teljesen igazad van, hogy még néhány napig szörnyen negatívan hat erre a kérdésre a balance, viszont ugye ez a változtatás 2.0-tól jön be, onnantól meg látható, hogy csak annak nem lesz officer rangja, aki nem akar olyat magának.

  9. mi történt az aionhunnal?

  10. Pelegostos: Az AionHun közösségi oldal megszűnt.

  11. Na igen,az a mobonkénti kb 15 APs átlag kegyetlenül megfogja dobni a rankokat:D Akiknek meg ottvannak az insták,perma grouppal napi 150kt szednek ki egy embernek,szoval ez a baj,de persze majd meglátjuk,hogy ez a gyakorlatban milyen lesz,mivel én is azt gyanitom,hogy gyorsabb lesz az AP szerzés,mivel a 55ös cuccokhoz annyira horror mennyiségü AP kell,hogy a jelenlegi rendszer szerint a mostani leg atomabb kockák is 1 év alatt jo ha kiszednének 2-3 itemet ezekböl,tehát nemsokára meglátjuk:)

  12. csocsi: Van róla fogalmad, hogy mennyi mobot is fogsz megölni balaurean és az instanceokban, hogy elérd a lvl55-öt? Ne abból indulj ki amit most látsz a PTS-en, ahol 20x-os XP szorzóval léped meg a szinteket. Biztosra merném venni, hogy fog aki össze akarja szedni ott a high rankot az össze is fogja szedni.

  13. Azt nemtudom mennyi mobot fogok megölni,de ugyemlékszem ptsen nem adtak csak a balaur mobok APt

  14. csocsi: Ehhez mondjuk én nem tudok hozzászólni, mivel nem állt szándékomban PTS-en ground-abyss közelébe sem jutni, de abból kiindulva, hogy Abysson sem csak a balaurok adnak AP-t, én arra tippelnék, hogy ground-abysson is jön egy kevés AP minden mobból. De mondom ez csak spekuláció.

  15. Van rá komoly esély, hogy minden mob ad majd valami AP-t Ground Abyss-on, de a lvl50-55 szintezésből a mobok nem adhatnak sokat, hacsak nem szeretnék, hogy folytatódjon a PvE AP-grind, ami a szerverek többségén jelenleg tapasztalható szélsőséges mértékű egyensúlytalanság miatt az egyik oldalnak valóban csak PvE mob-grind lenne a saját “térfelén” és valószínűleg a közös területen is.

  16. Ja és persze az endlevel mobok sem adhatnak sok AP-t, nem csak a szintezés közbeniek, mert ugyanúgy farmolhatók lennének, mint most az Abyss guardok, csak a nyerő oldalon a hátbatámadottság kockázata nélkül.

  17. Szolo: A fort instákban, DP-ben, sőt az új lvl50+ instákban is minden kill ad AP-t is, ehhez képest az, hogy outdoorban teszed az akkor is kockázatosabb, ha át sem tud jönni az ellenfél, mert nincs meg a szükséges mennyiségű fortresse.

  18. Ground abysson csak a balaur mobok adnak ap-t, ami van kinn és elit zónában van meg a balaur hívős instában kapsz ap-t meg ugye a divine insta azt csőőő. Ezeken a helyeken vannak balaurok azt tudom és ennyi. Nem lesz itt AP-ban úszkálás ezután sem.

  19. Menorel: Az instán CD van, csapat -talán reagens is- kell hozzá.
    Outdoor grindhez csak ölni kell ahol éppen vagyunk.
    Ha a kettő összehasonlítható AP-t ad, akkor nem kérdéses a játékos választása, ha instából konkrét drop már nem kell feltétlenül.

  20. Szolo: Én ezt nem értem, vajon még mindíg ugyanarról beszélünk ami a kiindulási téma volt, vagy mostmár csak összevissza csapongunk a témák között?
    A kiindulási állapot az volt, hogy: Elvileg 2.0-tól bevezetnek egy limitációt, aminek a hatására ha egy officert megöl egy rank8-as, akkor sem az officer nem veszít AP-t, sem a rank8-as nem nyer AP-t. Erre mondtam, hogy szerintem ez egy jó rendszer, mert így ha officert akarsz ölni, akkor neked is magas rangúnak kell lenned, tehát te is potenciálisan veszélyben vagy. Valamint erre írtam, hogy egyébként meg a kérdéses AP mennyiséget össze lehet szedni egy hét alatt az instákból és az outdoor területekről a mobok ölésével. Arról nem is beszélve, hogy Inggisonon és Gelmaroson is van egy-egy csak windstreammel elérhető grind spot, ahol nonelit szellemkutyákból lehet kiütni az ancient reliceket és arról sem beszélve, hogy fortressen lényegesen több AP-t lehet szerezni ground abysson, mint amennyit lehetett régi abysson

  21. A rank különbség PVP-ben egyszer már téma volt itt és azt hiszem akkor sem volt megoldás arra, hogy ha group PVPben vannak rank különbségek akkor ki kap és ki nem AP-t az adott killekből. Példa: Dual roaming Ranger + Cleric, Ranger Rank7, Cleric Officer 2 Star célpont mondjuk szintén Officer 2 Star. Cleric nem visz be dmg-et de kihealeli a rangert aki ugye így nem kapna AP-t … vagy még is? Illetve a célpont most akkor veszít vagy sem? Tehát a kérdésem azokra a szituációkra irányul amikor a rankok keverednek a egy group PVP során.

  22. Coro: Ezen én is gondolkodtam. Kíváncsian várom, hogy erre mit találtak ki az NCSoftnál. Logikusan – már az az egész alap feltételezés helyt álló – akkor az officer el fogja bukni a teljes AP-lossnak a felét, a cleric meg fogja kapni az ap-gainnak a felét, a ranger meg nem kap semmit.

  23. Menorel: Valóban elmásztunk kicsit az eredeti témától.
    Szóba hoztad, hogy 2.0-tól az AP csak úgy ömleni fog minden forrásból, és ez lett az új téma. Hamarosan kiderül, mennyi is az annyi élesben.

  24. Szolo: annyit mondta, hogy ground-abysson az összes group instanceból és outdoor mobokból is fog jönni az AP. márpedig ezeket igen gyakran fogja mindneki látogatni, lévénhogy valahogy csak fel kell szinteznie magát. Közben már kiderült, hogy outdoorban csak a balaur mobokból jön AP, de ezzel együtt sem látom be, hogy miért ne tudna bárki is ilyen körülmények között egy hétnyi nem túlságosan megfeszített tempó mellett összehozni egy Rank1-et, mely rangon már nyugodtan mehet officereket ölni.

  25. Menorel: Hol van az a hely, ahová csak windstreamel lehet eljutni? És milyen relicek esnek?

  26. Amúgy lesz valami hidden quest is, amit csak windstreamel lehet majd megközelíteni, és gold éxereket ad. Itt:
    http://www.aionsource.com/uploads/1282971955/med_gallery_24498_1517_85379.jpg

    Bár ismerek pár spiderman-t, aki szerintem símán felmegy gyalog is 😀

  27. jaja ez a relices rész engem is érdekelne 🙂 gyanítom, hgoy ha létezik ilyen hely, akkor valszeg nem nagyon lehet majd ott mobolni a tömeg miatt 🙂

  28. Na persze, majd azt hiszitek, hogy csak úgy elárulom ezeket a titkokat amiket már jópár hónapja rejtegetek előletek. Majd ha jól kireliceltem magam, akkor lehet hogy kipostolom.

  29. Köszönöm kérdésed, pontosan erre gondoltam volna. 🙂 De ha megtalálom, kirakom ide, hogy neked se legyen már jó. 😀

  30. oké 🙂

  31. Vazze, csak blöfföltem! Tedd már ki lécci a linket vagy valamit, semmi kedvem búőjni a netet. Amúgy is mindjárt lejár a munkaidőm. 😀

  32. Küld el mailen, én úgy is Telemakkoson játszom 😉

Comments are closed.