header image
 

Szintfüggő jutalmazási rendszer

Az NCWest újabb érdekes csavart vitt a játékban. Elvileg accountonként egy karakternél meg kellett volna jelennie egy szavazós/jutalmazós ablaknak, ami az ‘Adventures Guide’-ot tartalmazta. A gyakorlatban volt akinél minden kerekternél megjelent, volt akinél meg egyáltalán nem és persze minden egyéb variáció/leosztás. Az ötlet alapvetően jó, hiszen a guide a screenshotok alapján tényleg hasznos információkat tartalmazott az adott szintre. Tehát egyfajta iránymutatás, hogy merre bóklássz, hogy tovább fejlődj.

A siránkozást az váltotta ki, hogy egyrészt sokan úgy gondolták, hogy a jó tanácsokhoz mellékelt jutalmak randomnak tűnnek és az értéktelen garbage-től kezdve egészen a brutál mennyiségű koronáig terjednek. Erről kiderült, hogy természetesen nem random. Konkrétan minden egyes szinthez/tartományhoz meg van határozva egy-egy reward, ami fixen kapható volt. Csak néhány példa:

  • lvl14: zöld fegyver (assa lvl14-es daggert kapott, szóval egy olyan fegyver ami neked való)
  • lvl28: 5x crit strike +13-as manastone
  • lvl30: zöld PVP dmg-es nyaklánc (casterek casteres láncot kaptak, meelek meg a nekik valót!)
  • lvl34: 30 db Tasty Cellatu Porridge
  • lvl39: 5x mist mane mau hair (Elyos oldalon gondolom ennek a Kaidan Mine-os változata)
  • lvl52-54: 5 mithrill coin
  • lvl55: 4 db Major Ancient Crown, 10 platinum medal

Ezek után fény derült az egyik német CC kijelentése nyomán, hogy itt nem egy egyszeri jutalmazásról van szó, tehát nem kell hőbörögni, hogy valaki csak 5 coint kapott, más meg 4 crown-t + 10 plat medált. Ez a rendszer egy permanens event, amiben ha a karaktered eléri az adott szint tartományt, akkor bizony meg fogja ő is kapni egyből ezt a survey-t és vele együtt a jutalmakat is.

Ezek után már csak azon ment a hőzöngés, hogy miért írja azt az NCWest, hogy szerverenként/accountonként egy karakter kapja meg az adott rewardot, amikor valójában egy csomó alt is megkapta.

Erre a kérdésre Trine felelt helyesen. lvl rangekhez van kötve az egyes survey-k megjelenése. Tehát ha egy karaktereddel megkaptad lvl14-en a lvl14-es fegyvert és egy újabb karakterrek is elérsz lvl14-re, akkor a második karakter már nem fogja megkapni a kérdéses itemet. A Survey lényege, hogy támpontot adjon a szintezéshez, a guide leírja, hogy mivel tudsz a legjobban fejlődni fejlődni és ad is valami jelképes jutalmat az elolvasásért. Ugyanez igaz az összes többi szinttartományra is, egy karaktered fogja meg kapni a lvl52-54 közötti 5 mithrill coin-t, ahogy egy karakterrel fogod megkapni a lvl55-ös ‘álom csomagot’ is. Így a rendszerrel nem lehet visszaélni.

Összegzésképpen:

  • Lekopogom, de az NCWest megcsinálta a játék első nagyon jól átgondolt és nagyon hasznos GM eventjét.
  • Kidolgoztak egy kedves szintezést segítő és motiváló rendszert. A játékot újonnan kezdő játékos számára ez a rendszer nagyon hasznos és kedves lesz, minden szintlépésnél ott fog görcsölni, hogy ‘na most vajon milyen újabb fat lootot fogok kapni‘! A jutalmak ráadásul a szinthatárokhoz mérten igencsak korrektek.
  • Az event kidolgozása és végiggondolása brilliáns, semmi hiba, a rendszer igazságos, semmi fail – mintha nem is az NCWest csinálta volna.

Ha bele lehet kötni valamiba az talán a tájékoztatás teljes hiánya. Az NCWest ezúttal nem vette a fáradtságot, hogy bármilyen módon is de szóljon erről az egészről előre és tisztázza a részleteket. A játékosok pedig pontosan úgy reagáltak az információ hiányra mint ahogy az várható volt: újabb NCFail-t kiabáltak, hiszen ők csak azt látták, hogy míg Józsi 4 crown-t, addig az ő szemét kiszúrták 5 mithrill coinnal. Ugyanígy zavart okozott az ‘accountonként egy’ kijelentés is. Az összes félreértést tisztázni lehetett volna azzal, ha előre közlik a játékszabályokat és nem a tengernyi rage hullámból kellett volna kihámozni az igazságot.

Ezzel együtt én amondó vagyok, hogy le a kalappal az NCWest előtt. Reméljük új hajnal virrad ezzel. (És akkor talán én is újra feltöltöm végre az accom…)

~ by Menorel on .

Aion

20 Responses to “Szintfüggő jutalmazási rendszer”

  1. Jahh, egyébként köszi Szergelynek, hogy felhívta a figyelmem erre a témára, picit lemaradtam erről. Talán annyiból volt szerencsés, hogy így a végén kapcsolódtam be, hogy a szokásos félinformációkra hagyatkozó statuszolás helyett a végleges infókat tudtam összeszedni.

  2. Ugy veszem észre,mostanában mindig van vmi értelmes dolog,ezek az eventek,meg igy a 2.0 összességében feldobták Aiont.Csak igy tovább

  3. madness…

  4. én is nagyságrendekkel komolyabb átgondoltságot látok a dolog mögött mint eddig, szóval ez talán tényleg valami újnak a kezdete! 🙂

    amúgy én az 52essel a mithril coinok mellett kaptam még 5 db demon tokent is
    az is ennek az eventnek lehet a része
    más is kapott ilyet esetleg?

  5. Jah kaptam egyik karimmal én is ilyen tokent

  6. A lv10 es meg 5 vagy 10 önélesztő kavicsot kap. Azt mondjuk nemtom át lehet e adni a main nek de ha hazaérek (este6) megnézem. Addig is lehet felhúzni egy altot 10 re hamar hamar:)

    ui.: Lehet hogy 11 en kapja meg nemtom pontosan a tegnapi nap kicsit összefolyik.

  7. Chiccoo: én iskaptam olyan tokent, de nem a mithril coinnal egyszerre.

  8. Nekem nem adott daemon tokent, pedig énis 52vagyok. Nincs valami mód arra hogy ne csak napi 1 tokent lehessen szerezni(kivéve a spy-os napi). Mert pl a 65 darabot összeszedni nagyon morbid.

  9. Hát jah,nekem meg 100 kell a fegyohoz amit kiakarok szedni,az se rossz,de ha a fullos arany szettre hajtanék,az meg vmi 250 vagy mennyi.Hát ez tényleg csak ilyen “plussz veterán jutalom” szerü vmi,aki sokáig játszik annak legyen ilyen is,aztán ennyi,szépen megcsinálom minden nap,aztán egyszer csak meglesz.

  10. 32es clericcel nem nyakláncot kaptam hanem 12 db progress tokent amit ilyen 3-7-14 napos cuccokra lehet beváltani! Lehet jo lesz az is majd valamire 🙂

  11. Sziasztok!

    Sorry, hogy nem a témához kapcsolódik, de tud nekem valaki adni egy Last Stand ventri elérést? 🙂 Jöhet mailbe: [email protected] Előre is köszönöm!

  12. ezek szerint akkor nemcsak azokon a szinteken lehet cuccokhoz jutni, amik a fenti cikkben szerepelnek, hanem több ilyen is van. Tegnap számoltam össze, az újabb csomaggal már 25 kiváltásra váró major crown van a karimnál.

  13. Eloim: A fentebbiek csak példák, amiket össze tudtam vadászni a beszámolókból, természetesen sokkal többi szinttartomány van ahol kapsz jutalmat.

  14. Elnézést az offért, de az aiononline mennyire naprakész? Mert a recent 1 day és a recent 1 week kill+AP szerzésben is van valamennyi a karimnak, ami alapvetően nem nagy cucc, de nincs fizetve augusztus óta az accom… O.o

  15. Tudom, nem is azért mondtam. Csak az első gondolatom az volt, hogy vmilyen hivatalos forrásból szerezted az infód, de ahogy néztem, offon nincs semmi erről kirakva.

  16. Valaki? 🙁

  17. Madr4t: Gondolom, ha légió tag lennél, akkor megkérdeznéd légió chaten, persze lehet hogy le van járva az accod vagy ilyesmi, de akkor meg gondolom megkérdeznéd fórumon, persze az is lehet hogy nincs fórum hozzáférést vagy satöbbi.
    Én szívesen megírom neked a ventri elérését, de tedd már meg, hogy előtte küldsz egy email-t a contact címre (fentebb megtalálod a jobb oldalt) és leírod, hogy miért is kell neked a ventri elérés.

  18. Írtam ide: [email protected]

    Köszi 🙂

  19. csenky: mivel a napi ap gain minden nap delben nullazodik. tehat : ha a kariddal aug ota nem leptel be, akkor az utolso kilepesedkor levo adathalmazt fogja mutatni egeszen addig, amig ujra be nem lepsz. remelem ertheto!

  20. Hat, asszem ertem, de eleg gyoker a rendszer, ha csak az aktiv karikat frissiti.

Comments are closed.