header image
 

[2.1] Loothenger már PTS-en (Koreában)

Ma reggel óta érhető el koreában a teszt szerveren a 2.1-es patch, ami felettébb érdekes és zavarba-ejtő tartalmat hoz be a játékba. Várhatóan a patch még a hónap vége előtt élesbe kerül koreában. Elvileg túl sokat nem szenvedhetnek vele az NCWestnél sem a lokalizációval, mivel ez a patch fogja elhozni az új hálaadási eventet is. Mivel a hálaadás valamikor november elején vagy végén vagy tudomisén, de az tuti, hogy novemberben lesz, ezért kb addig van ideje az NCWestnek, hogy belehúzzon. (Ha nem akkor sincs gond, végül is ünnepeltünk már fagyhalál közepette is fürdőruhás nyári eventet…)

Na de ne kalandozzunk el. Mi is van benne ebben a patchben? Különösebb fejtegetés nélkül: minden zónában, minden instanceban brutális droprate javulást ígér a patch. De nem csak arról van szó, hogy jobb lesz a droprate, hanem konkrétan olyasmi fogalmazódik meg több esetben is, hogy ha egy mob droppolhat valami, akkor a patch után fog is dobni. De nem csak a mobokról/bossokról esik szó: Pl. a treasure boxokban is rendesen belepiszkáltak a tartalomban, a patch hatására azt ígérik, hogy minden treasure boxban legalább egy major item (az adott kincsesládától függő major item) megtalálható lesz. A patch notes nagy halom item változást, drop változást is felsorol. Ezeknek mondjuk a felét sem érte, de remélhetőleg hamarosan lesz angol patch notes is, addig meg csak kibírjuk.

Csak érdekességképpen: a patch után lesz single quest amivel meg lehet szerezni az advanced stigma questekhez szükséges quest itemeket, amiket eddig csak SteelRakeből és Dark Poetaból lehetett megszerezni.

További részletek – remélhetőleg – hamarosan.

~ by Menorel on .

Aion

27 Responses to “[2.1] Loothenger már PTS-en (Koreában)”

  1. hmmm….érdekes
    köcce a hírt

  2. egyszerubb lenne ha beraknanak egy gm shopot oszt kezcsok

  3. De aztán később senki ne sírjon, hogy de jó is volt amikor DP összesen egy darab kék ruhaitemet adott az egés csapatnak 😀

  4. Azért remélem a patch nem merül ki a droprate emelésben, lol.

  5. Javarészt egyébként kimerül. Legalábbis a patchnotesban én nem nagyon láttam a lootokon kívül mást. De itt nem csak ‘droprate’ emelésről van szó, elvileg az egész drop mechanizmust megváltoztatják. Reméljük hamarosan lesz angol patch notes vagy egyéb unofficial fordítás.

  6. Azért gratulálok nekik, hogy az egyik legelbaszottabb mechanizmust cirka 1 évvel a megjelenés után (nálunk) igyekeznek kijavítani. Pont tegnap gondoltam vissza, hogy cirka 6 hónap játék alatt mindösszesen 2 sárga drop volt, amit szereztem ötszázhuszonkétezer instarunból.
    A 2.0-ban is drop növelést ígértek, aztán még szarabb lett mint előtte volt.
    Szánalmas fosadék az egész.

  7. language! 😛

  8. Hát nemtudom, szerintem pont a dropprate a sokadrangú kérdés, sokkal fontosabb lenne valami megoldást találni a frakció balansz problémákra, illetve bővíteni a PvP contentet. Mert mi van most? Szerverek csesződnek el a balansz felborulásával (free transfers ftw), miközben erősítik a PvE contentet. Magyarul úgy gondolják, hogy nembaj ha szopás van balansz terén, PvE ott van mindenkinek, csináljuk meg azt jóra… Broáf. Nem azt mondom, mert számomra most is fun a játék, viszont nem nagyon tetszik, amilyen irányba terelik a fejlesztők…

  9. szergely azzal nem tudnak mit kezdeni, ergo ha már úgyis pve irányba tolódik a game legalább a drop legyen használható 😀

  10. Nálam az első sárga loot instából 2.0-ban esett Udasban, egy kesztyű. Azt hiszem erre komoly szorzót kell tennie az Ncsoftnak, h tényleg legyen értelme.

  11. Amúgy meg ha azt vesszük, hogy valaki most indít karit, akkor gyakorlatilag gearben nagyon durván le van maradva azoktól, akik fél évet dekkoltak 50es szinten, és húzták a geart, főleg abyss szettekre gondolok. Ezért van egy halom lv55-ös kari kék/zöld cuccban betonival. Nem hiszem, h baj lenne, ha kiszednék mondjuk az anuhart szettet egy-két hét alatt, hogy kezdeni tudjanak magukkal valamit.

  12. csatlakozom szergelyhez 😛

    ezt egy pvp játéknak harangozták be (nem is akármilyennek) ehhez képest eu ban eléggé érdekesen alakul, szinte minden szerveren (perentot kivéve ha jol értesültem) elyos fölény van, és nem hiszem hogy azért, mert az elyos volt az “első” (bal oldali) karakter választáskor. valami race transfert kéne csinálni, vagy egyszerüen blockolni az elyos készitést az ilyen szerverekre jó ideig.
    itt jegyezném meg hogy le a kalappal a spataloson játszo asmoknak (márha vannak még) hogy ennyi elnyomás után (egy ideje már szivnak) még mindig vannak, nem is hiszem, hogy azon a szeron összejön a balance megint (itt lenne megoldás még az, hogy a szerverekről ahol asmo fölény van x% ban mondjuk 1-2 guildnek (aktivabbnak) felajánlanák az ingyen transfert egy kevésbé asmo szerverre (azon kivül bármire XD) igy tán lehetne enyhiteni, bár ezek csak találgatások.

  13. Jewy: Spatalossal már semmit sem kell csinálni. Magától helyre fog állni a balance, ugyanis mind asmo mind elyos oldalról az összes eddigi “top légió” elhúzott vagy el fog húzni.
    (Elyos – YouYouTeam,BeHappy, RussianMafia, CircleOfNine,TheFourthLegion;
    Asmo -Prets,ChronicInsanity,Valkyre, LaBrigade stb.. felesleges sorolni elég annyi h mindket oldalon Legio toplistben 1-2 heten belül az első 10 csapat pontosan 10 darab embert fog számlálni)

    Innentől kezdve, hogy a játékos létszám mindkét oldalon kb 50%-al lecsökkent, innentől már csak arra kell várni, hogy felnőjön az új generáció és kialakítson egy újfajta egyensúlyi helyzetet.

  14. ÖÖÖÖ van olyan szerver, ahol Asmo fölény van???? Mert hogy a Perento-n lene az valami elb…ott álom pár ember szemében. Én totál nem érzek fölényt. Épp hogy megvan a balance és amikor az Ely nagyon akar valamit akkor azt meg is teszi. (Lásd Divine-t vegyük vissza -> erőből, hát nem ment, mert becumiztattak minket az artikkal rendesen 😀 Előtte pár nappal Mirent majdnem buktuk (Divine után) akkora zerg volt, hogy a fort majd felrobbant a piros erőtől :D)

  15. Ki mit ért balance alatt??Aztmondják telemachuson elyos fölény van!Miért is?Azért mert az Asmok nemjárnak siegelni,és még egy artit sem tudunk elvenni elyosoktol,mert mindenki instázik.Ugyhallottam,azon az estén,amikor elyosok visszafoglalták Divinet,olyan 6-800 elyos lehetett a siegen,és 800+ 50+os!!!!! Asmo volt abban az idöben online!Tehát akkor igy hogyan is lehet megcsinálni a balancot?Elyos mindent elsöpör,atom-zerg etc.,de ha az asmok nemtanusitanak ellenállást,jo hogy ez van.És szerintem kb ez lehet pár szeron még.Amugy a dropraterol meg annyit,hogy a témához is szoljak:),h egyedól az encsi stonok miatt tartom ezt jo ötletnek,mert most horror áruk van,egy 50es cuccot amivel tudsz encsizni,8-10milla egy darab,és akkor kell belöle vagy 200,hogy fel +15özze az ember a szettjét,ami gusztustalan,mivel egy átlag player jo ha heti 10 millát összekapar valahogyan.De akkor hol van a többi dolog amire kell a mani!Szoval emeljék csak a drop ratet mindenhol,hogy az aranyitemeket lehessen törni jo kis encsistonera:)

  16. Telemachus ballance helyzetjelentés:

    Felsõ abyss: Minden fort elyos
    Divine: Elyos
    Balaurea: 3 fort elyos, igen asmo oldalon is egy elyos kézen.
    Hozzátenném hogy este kiskarival éppen srt tankoltam és a partybol 3-an is jelezték hogy huzzak bele mert ha nem végzünk idõben akkor lépnek ki mert sigetime.
    Ahogy látom ely vérszemet kapott miután multkor buktuk divinet és most nagyon rákapcsoltak.

  17. Btw bocs a katyvasz irásért , mobilról vagyok 😐

  18. Bocs a katyvasz írás miatt, mobilról vagyok 😐

  19. Perento-n is vérszemet kaptak Divine után, csak sikerült kibökni (épphogy) 😛

  20. Ez az Xerb,de nem azért,mert annyival többen vannak Elyosok,hanem mert ök mennek siegelni,mi meg nem!!

  21. Szerintem meg a loot helyet érdemes volna a Medal kiosztásra kidolgozni valami taktikát, mert egy hónapja nem kaptam egyet sem. És az is szánalmas hogy 100db manastone-bol nem tudom felhúzni egy ruhámat.

  22. xerb nem verszemet kaptunk hanem az elmult 10-12 honapban ez a szerver mindig is ilyen volt! felso abyss jogos tulaja az elyos itt. no meg divine is;)
    es hidd el, mindent meg fog tenni az elyos, hogy ez igy is maradjon. emlekszem a nagypofaju asmokra merge elott jottek arcoskodni forumra, hogy majd igy meg ugy bedaralnak minket. aha. latom.

    bocs kutyvasz irasert mobilrol vagyok.

  23. Csak azzal nemszámoltak,h még igy is 3szor annyi elyos maradt:) 3an jutnak egyre,ugy nemnehéz csatát nyerni,de hát ez nem a ti dicsöségetek,hanem az Nc balfaszsága

  24. Zsiroskifli:
    Félreértések elkerülése végett én is elyos vagyok telemacsón.

  25. xerb: igen, picit beneztem. a storyhoz hozzatartozik, hogy medal problema miatt ( szokas szerint ) boon ugy dontott, hogy kiszall az allybol, igy 2.5 hete senki nem vedte uppert es divinet. aztan ujratargyaltak a dolgot a top legiok, mindenki ujra happy, ez abysson latszik is:) hozzateszem en mar nem vagyok tagja top legionak, hanyingerem van a mentalitasuktol es stilisuktol, de az elmult 11 ev mmo tapasztalatom azt igazolja, hogy minel suttyobb vagy, annal elorebb jutsz a legioval. tisztelet a kivetelnek. bocs megint a kutyvaszert, de mobilrol vagyok. valahogy a budin ulve mindig postolhatnekom tamad:)

  26. Hát jah,ez a probléma,elyosok siegelnek,mi asmok meg nem,de nem is értem miért nem….Van pár légio akik mennek,azonkivül mint ha nem is lenne senki.Régen a castoron néha akkora tömegek voltak siegen,hogy eszméletlen,most meg senki,pedig nincsenek többen elyosok,de ha többen is vannak minimálisan csak.Viszont érdekes,hogy ground abyssban meg sok az asmo…Tegnap délben is,amikor visszafoglaltuk elyosoktol a fortresünket,ott kb pont egyenlö létszámban voltunk,bár hozzáteszem még mindig elég sok volt a pt hirdetés siege time altt h DP meg Udeas meg mindenfajta instába mennének,mondhatni tele volt velük a cset,bár ez minden siege timera jellemzö.A régi telemachus asmok egyszerüen szánalmasak,lehet mondani hogy persze,fizetnek a játékért azt csinálnak amit akarnak,na igen,de ez egy mmo,itt gondolni kell a másikra is,ráadásul saját magukkal is kicsesznek,mert ha nincsen insta ,kevesebb az AP szerzési lehetöseg,lemaradunk gearezésben stb stb.Remélem egyszer változni fog a dolog,mert az erö meglenne a foglalásra meg az elyk leverésére,de ilyen mentalitás mellett semmi nem lesz semmiböl.Mostanában mindig megnézem mennyien vagyunk onlineok siege time alatt 45+osok,és nemnagyon van 800 alatt a létszám,de ez 7végén több.Na elyosok nemszoktak ennyien lenni siegen,tehát esély lenne…

  27. No worries, jön a loothenger és letarol mindent 500%-kal növelve az lfg csatin az insta party keresők számát siege alatt, hurray!!!

Comments are closed.