header image
 

[2.1] Loothenger ‘példák’

Komolyam mondom én nem értem, hogy most mi van Koreában NCSoftékkal. Valahova elgurult a gyógyszerük vagy nemtudom mi van. ‘Golden Déva Szindróma’ néven meghirdetett event keretei között a tegnap PTR-re rakott – általam – loothengernek nevezett patchet már holnap élesíteni is fogják. Hogy mit is jelent ez a patch? (És akkor mi, akik 50-60x SZOPTUK végig Dark Poetat egy rohadt fél arany anuhart szetért most inkább kapcsoljuk is ki a gépet…)

Tessék parancsolni, néhány szemléltető példa az ‘átlagos’ droppokról a patch után:

Így néz ki amikor Tahabata dob is valamit?

Jahogy az előző csak szerencse volt? Nemm kérlek, a szerencse az így néz ki Tahabatán...

És persze lesznek azok a nyugtalanító napok, amikor Tahabata csak ennyivel fogja kiszúrni a szemünket...

Ne feledkezzünk meg a jó öreg world bossokról sem, íme Menothios a patch után...

Persze Menothiosnak is lesznek gyengébb napjai...

Ahogy persze brutál erős napjai is a kőszörnynek...

És akkor a végére egy képrejtvény, vajon kiből/miből/honnan származhat ez  a droplist? (koncentrálj az első tételre…)

Egy picit segítek: Az utolsó loot a listában úgy keződik hogy: "Shulak..." és ez egy kincsesláda tartalma...

~ by Menorel on .

Aion

44 Responses to “[2.1] Loothenger ‘példák’”

  1. HÁT GÉÉÉÉÉZZZZZZZÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!

  2. omfg

  3. Fijú fütty!!
    Nah végre egy kicsit megkésetek vele. Így kellett volna kinézni eddig is a loot ablaknak.

  4. A kérdés: Mikor lesz ez élesben nálunk? 2-3 hónap?

  5. Teljesen korrekt, és nem kellett volna így kinézni eddig a loot ablaknak Des. Aki nem érti miért mondom ezt az gondolja át a dolgot újra, és ha akkor sincs meg akkor kérdezzen bátran!

  6. de hát ez nem PvE játék. Könyörgöm a szar PvP miatt hagyták ott millióan, (és sok százezren a loot/craft/szett miatt).
    Még 1-2 év és jó játék lesz az Aion

  7. Grumpy nem ertem magyarazd el:D

  8. en sem vagyok benne biztos, hogy jo-e, hogy mindenki minimum gold itemekben fog rohangalni…

  9. azert nem lett volna ertelme eddig igy kineznia a loot ablaknak mert akkor nincsen kivas es olyan mintha a high rate p.serveren tolnad. Azonban mostmar 1 eve megy a game es az ujjaknak fell kell zarkoznia a regota jatszokhoz is ezert jo ez a loot most illetve segite a balancon javitani a ket oldal kozott amit anno zapiel es a baratai elrontottak mert konnyu volt az enchantolas veluk mostmar mind2 oldalnak egyforma illetve egyforma lesz

  10. http://powerwiki.uk.aiononline.com/aion/October+4th+Korean+Test+Server+Update meg par info 🙂

  11. Zarache: Ha az lenne most, hogy CSAK a lvl50 alatti contentet érintik ezek a változtatások akkor azt mondanám, hogy igazad van. Végülis akik később kezdenek, azok így most pl. DP-ben össze tudnak szedni gyorsan egy lvl50-es arany setet, amivel bele tudnak vágni az endgame-be; DE nem, itt minden PVE contentet felhigítottak ezzel az új rendszerrel.
    Hogy ez baj? Alapvetően nem, de most így méltánytalanul nagy előnyt kapott a PVE. A craftolásnak ezek után már semmi értelme nincs, ráadásul képzeljük el, hogy milyen szinten fog ez hatást gyakorolni pl. az enchantment stone árakra.
    Hogy akkor mégis mi bajom van ezzel? Egy éven keresztül mosták az agyamat azzal, hogy ingame economy, balance, stb. miatt nem eshet minden bossból arany és ez így jó és fogadjuk el, hogy egy 2-3 órás instance run végén a főbossból esik egy manastone. Most meg mi van? Hátraarc és minden különösebb előjáték nélkül jön a loothenger… Nem értem… Azt meg végképp nem értem, hogy ez miért most és miért pont a Koreában indul; amikor arról volt szó, hogy a koreaiak nem szeretik a lootot, szeretnek szopni érte évekig és különben is az Aion-t külön oversea development team viszi továb… wtf?

  12. Az már igen

  13. Menorel:ebben teljesen igazad van de megnezzuk a problema mindig is eu/na regio volt talan mostmar ok is “eszrevettek” hogy ncwestnek kell egy kis help ha mar lustak de theory szinten meg azt is megkockaztatom hogy az +15 enchantot foljebb szeretnek emelni es akkor mar realis hogy konnyeb enchantment stonet szerezni persze ez csak theory

  14. …eddig csak csendben olvasgattam a blogot, megtartva a véleményem magamnak, de e mellett nehéz szó nélkül elmenni.
    Nekem eddig pont azért tetszett a játék, mert volt benne kihívás, mindig volt miért küzdeni. Láttam embereket full akármilyen set-ben szaladgálni, melyet nem kevés időráfordítással és némi szerencsével izzadtak ki. Ezáltal értéke is volt az egyes daraboknak.
    Ezzel a húzással viszont – mint ahogyan már azt Meno is említette – értékét veszti az item.
    A craftolás megdöglik, minek is csinálná az ember, ha sem eladni, sem saját részre legyártani nem lesz értelme.
    nekem szépen megvolt a tervem előre x hónapra, hogy majd mihez kezdek magammal az 55 elérése után, de így sajnos azt kell, hogy mondjam, nem fogok gondolkozni, ha valamely másik mmo-ban látok annyit, hogy itthagyjam az egészet.
    Kezd az egész egy FUN szeróra hasonlítani… :(:(:(:( hüpp-hüpp
    HAHÓ NCSOFT!! Inkább a balance-ot kellene rendbe rakni…!

  15. PvE moarr!!!

  16. Vesz a fene most ench stonokat akkor 😀 Majd ha kuka áron lesznek 😀 És végre nem úgy fogok rohangálni, hogy minden szettből 1-2 darab van rajtam, mert 60-80 dp runból kiesett 2 darab templar szett item és még ennek is úgy örülhetek, mint majom a farkának 😀 Fenrir meg nem proccolt. Pvp ruházatot meg megint egy élet kiszedni egyedül. Ergo engem aztán nem zavar eggyáltalán ez az újjítás 🙂 Craft meg eddig is bukó volt, mert bármit is csináltál (expert questitemeket és noble-ra proccolt itemeket kivéve) csak buktál rajta!

  17. Bocs a dupláért.

    Kieg: DP-vel lezárhatták volna tényleg a rate emelést. Azért, ha Udas és BT-s felszerelésért még mindíg gyúrni kéne az totál nem zavarna. Csak akkor ettem a kefét mindíg amikor az első runosoknak kiesett sorra az arany pajzs én meg már túl voltam a 20+ runon és a lvl 35-ös volt a kezemben (most is a kék B boss-os van nállam, ami persze 55-ön instába 0-a blokk értékkel bír, nyelem is a sebzést mint kacsa a nokedlit…)

  18. Én ezt az egészet kb a WoW-hoz tudnám hasonlítani, kb ott is ilyen volt a drop, igaz, hogy ott valaki 2 nap alatt full epic tudott lenni, de attól még nem volt kemény. Arra akarok kijukadni, hogy lehetsz te itt most arany cuccokkban, attól még a PVP itemekért megkell küzdeni, és így legalább nem zöld meg kék 53as ruhában kell menni abyssban.

  19. nah.., Spatoloson jelenleg az lenne a legjobb, ha a bossok arany helyett asmokat droppolnának…

  20. Java: alapvetően teljesen egyet értek veled, viszont némi kis kiegészítés:
    – Ha ezeddig én láttam pl. egy full anuhart elit geares csávót, akkor azt mondotam rá, hogy: kurva mákos PVE noob.

    Ez a változtatás után annyiban fog változni hogy : casual PVE noob.

    Bármennyire is örömteli és egyben bicskanyitogató ez a változtatás azt egy dolog tény: továbbra is a PVP gear marad az isten és annak a kitermelése ugyanúgy respekt kategóriás lesz…

  21. /agree

  22. bar en soha nem szenvedtem dpben, bar az a 4 runom vegulis szenvedes volt. Mindezek ellenere tokeletesen egyetertek menorellel es javascriptel. L2-t is azert szerettem anno, mert ott meg kellett izzadni a cuccokert, ahogy tettem itt is mondjuk… Nem azt mondm ne emeljek mer telleg orrverzesig kell mindenhova jarni hogy essen valami, de ez azer mar kicsit sok… Ugyanugy felhigul az egesz mint l2. Meg jo hogy abys cuomokat nem erinti… Egyenlore legalabbis. Mert le mernem fogadni azzal kapcsolatban is hoznak majd be mokas dolgokat idovel.

  23. Viszont L2 ben meg azért volt más a szenvedés mert ott más volt a cuccok besorolása. Nem kelett zöld-kék-arany kombókat csinálni a craft nál ráadásul már akkor tudtad hogy mekkora esélyel sikerül a cucc amikor belevágtál ugye 60%. Itt meg mivan??? 200 pontal magasabb a craft szinted és szinte semmi sem sikerül örülsz hogyha 10 cuccból 2 proc ol.

    Még anno amikor régen beidítottam egy kisebb gyártósort konkrétan 30 fegyót gyártottunk le haverral. Fele fele arányban osztottuk meg a munkát már csak a matik kiszedése (aether, meg a fém) tartott 2 hétig. Nem kertelek 30 as kék fegyót szerettünk volna 1-1 darabot!!! és ehhez kelett 15 fegyót csinálni alapból hogy talán sierüljön valami. Nah szal a történet annyi volt hogy kiszedtük kb 3 napig olvasztottam cuccokat (csak az olovasztás 1-1,5 milla volt fejenként amire kölcsön kelet kérnem de ez nem számít). Nemtom ki hogy volt vele de nekem 30 on 1 milla az nagyon húzós volt tekintve hogy weaponsmith et húztam amiben már akkor sem volt haszon… Szóval 15 fehérből összesen havernak 8 darab nekem 6 darab lett zöld. Örültünk mint majom a farkának. Ekkor ugye a második craftra is kel de arra már csak a fluxot vettük 500k-1milláig volt az összes fulx ára)Akkor második kör a 8 illetve 6 darab fegyóból 1-1 sikerült kékre és fejenkén 1-1 összetört (30p vel nagyobb skillel). Hurrrá cirka 2-3 millából (és rengeteg munkával) volt 1 30 as kék fegyója 1 embernek. Na akor a maradékot adjuk el. 2 hétig voltak bent a brokernél a cuccok. És hogy egykori tanárom szavaival éljek ” A lőtéri hugyos kutyát nem érdekelték a zöld cuccok” már akkor október végén. Ezt most akkor írjuk ki X% ra ahogy L2 ben volt kb kijön az hogy 10-20% az esély (lehet rosszul becsültem) hogy használható cuccot kapsz. Nemtom ki hogy volt vele L2 ben de ha egy receptre ki van írva hogy 10 vagy akár 20% én kiröhögöm az egész világot és neki sem állok mert utánaszámolva olvasztáshoz nyagköltség + a matik szedésére fordított idő összegéből kijön hogy kb 2-3 szor annyiba kerül valamit legyártani mint megvenni készen egy szerencsétlentől aki ezzel szenvedett. Ennyit a craftrendeszerről.
    Droprate me még ennél is szánalmasabb. Volt egy idő amikor cd-n toltam SR-t meg Theo-t 2-3 hétig játszottam ezt a bulit és semmi már a könyökömön jött ki az insta. Ez nem lenne baj hogyha DP be nem úgy lennének a felvételek hog GG namost mint kiderült a full kék sett (csak az 50 es cuccok voltak erősebbek nála) és a xeno pole egy+13% os attack speed el full crit re gyúrva nem volt elég GG szóval DP halott ötlet volt. 3 szor sikerült lejutnom DP be és abból is egyszer megszakadt a net és kivágott. Teszem hozzá ahhoz képest h nem voltam GG-ben a második körben már egyedül tankoltam (az elsőben meg csak offtankolgatás volt 2 mob a templaron 1 rajtam). Még nincs vége folytatom egy elmélettel.

  24. A fentiektől etekintve és azolat az én szerencsétlenségemre rávetítve azt mondom oké felesleges a loot emelés.
    Elég lenne ha az insták végében lévő főbossok droppolnának fixen 1 aranyat és ha mázlid an második arany meg a mostani eséylekkel jön.
    Tehát a srác Anuhartot akar kiszedni magának (de bájos hogy nem adja alább). Namost 8 kaszt van a játékban tehát 8 féle anuhart sett ebből 7 darab 5 részes és a templaré pajzsal együtt 6. Ha jól emlékszem egy dp cd je 12 óra Tehát 24 óra alatt 2x le lehet nyomni. Jah igen és egy group ban csak 6 ember lehet tehát nem tudja képviseltetni mind a 8 kaszt (cuki). Tegyük fel hogy most 8 an lehetnek egy group ban (dejó lenne). Akkor (8×5)+a pajzs=49 sett item van tehát elvileg ha nem esik 1 cucc 2 szer akkor 49 körből ami 25 nap alatt full anuhartban lessz a bagázs ez nem is lenne rossz. Csakhogy semmi garancia arra hogy valami nem esik ki 2 szer továbbá még elő is fordulhat az az eszméletlen ballépés hogy 2 arany is esik az instában. Hasra ütés szerűen szerintem ezeket beleszámolva nyugodtan felemelhetjük a dolgot 35-40 napra. A fegyverek kiszedése meg háát ahhoz Theo kell de mivel alanyinknak nincs élete ezért megvan nekik a fegyójk mire végeznek. Nos szóval miután elérted az 50 et utána már csak 35-40 nap kell( ha jó vagy akkor elég 3 is) biztosan megvan egy arany anuhart sett ed abban az utópisztikus világban ahol az insta főbossa mindig dob valamit és abyss asmo és elyos pvp-k zajától viszhangzik.

  25. Des,teljesen mindegy mennyivel nagyobb a craftod mint a gyártando cucc szintje,nem lesz nagyobb a procra az esélyed.Van egy alap,ha joltudom 40%(ne korbácsoljatok meg ha rosszul tudom) esély minden cuccnál hogy procoljon,ha a szinted nö,akkor csak annak az esélye nö meg,hogy maga a craft sikerül

  26. Meno én meg azt mondom, hogy a PvP gear akkor lenne respect, ha nem PvE contentből lehetne megcsinálni. Igenis APt csak PvP-ből lehessen szedni. (Nem is annyira) extrém esetben lehetsz full PvP gearben, 0 PvP killel. Ez gáááz.

  27. Agiido: Nyilván nem játszom egy ideje, így nem tudom megítélni, de azt gondolom, hogy a jelenlegi endgame PVP setekhez már annyi AP kell, amit csak PVE-s contentből soha nem fogsz megszerezni. Javítsatok ki ha esetleg tévednék.

  28. kb. olyan 2-star officerként kezdenek erősen veszteségessé válni a pvp-zgetések, tekintve, hogy kisebb-nagyobb csapatokba verődve szaladgálnak a játékosok ground abyssban. Rank 1 nagyon gyorsan összejön csak PvP-ből, de aztán minél nagyobb rangú az ember, annál nagyobb szerepet kap a PvE kontent sajna.

  29. Ráadásul nemvalosult meg az uj AP rendszer sem ,ugyanugy bukuk 5 starként ha egy rank9 megöl,elvileg 2.0ban ennek nem igy kellene lennie,de ez van

  30. Menorel: jelenlegi end game pvp setek a “nem elite” 55os verzio, en legalabbis meg csak azt talaltam meg boltban… kb meg meg se eri oket kiszedni annyira jelentektelen a kulonbseg. 1-2 kiveteltol eltekintve. Es ha 50es pvp setet ki tudod pve-zgetni akkro az 55ost is. Es ha mar itt tartunk meg is kerdeznem, hogy az 55os set elite verzioja bennvan egyaltalan a jatekban? Es ha igen hol? Mer azok mar eleg durvak, mind apban mind medalban es persze statokban is.

  31. Toki: Az adatfileokban benne vannak a kérdéses itemek, a játékban viszont úgy tudom, hogy nem elérhető. Legalábbis nekem ez az utolsó információm.
    Amennyiben ez valóban fedi a valóságot, akkor nyilvánvalóan a ‘még nem elérhető’ a helyes megfogalmazás. Feltehetően egy soron következő patchben fogják ezeket valamilyen módon elérhetővé tenni.

  32. Elnézést a kifejezésésrt, de ez a “loothenger” újítás kb, olyan mint egy pofánszarás.
    1.9-ben hozták volna, ok. 2.0-ban, csak az új contentre, ok. Ez így most úgy néz ki, hogy “Örülünk, hogy velünk játszottál 1 évet és szívtál napokat/heteket/hónapokat instáinkban. Most fulladj bele abba amit vért izzadva próbálltál kiszedni. Ha voltál olyan kocka és kikapartad, akkor légy boldog, mert innentől ennek értéke 0.”
    Anno DP elött mindenki le lett csekkolva, és lehetett tudni, hogy ha van rajta 1-2 arany Anu, 2-3 kékkel (+ékszer/fegyver esetleg) akkor már volt ott nem 1x és tudja hol-mit kell csinálni. Most az lesz, hogy egy “reggel lettem 50-es” lemegy DP-be és ha mázlija van akkor full aranyban jön ki.
    Ez olyan “gearelt” embereket fog szülni mint a sorc akivel 1x volt szerencsém FT-be menni és mondtuk neki, hogy akkor szokásos “Zzz” az altatás és “2” a root ha gond van. Megkérdezte milyen altatás? Kiderült, hogy lvl 1 óta nem vett abilityt, mert nem tudta, hogy lehet-van-kell.
    Des, crafting 1-1 így van. Aki cookingon-alchemyn (scroll, poti szigorúan) kívül más craftot csinál eladni/hordani az fejbe is lőheti magát. A matot+vendormust legalább annyiért el lehet adni/meg lehet spórolni mint a cucc maga, ha nem vagy mocsok mákos és crittel 5x egymás után végig a cucc.
    Egy szó mint száz, ez a változtatás a leköpése azoknak a játékosoknak akik ez elött kikaparták az Anuhart-Theolab cuccokat. (Tahabata manastone-os runokról nem is beszélve.)

  33. xDD Azt hiszem megtalaltad a tokeletes szot. Pofanszaras. Ott a pont

  34. ha már pvp cucc, akkor lenne egy kérdésem: melyiket érdemesebb kiszedni? a 40es vagy az 50es pvp setet?

    Tudom, hogy alapvetően az 50es jobb, de pl a 40es setet konnyebb felplusszozni 10re, mint egy 50est (perpill még csak a fegyómat encsizem, de eddig 4 db 82es, és kb 4-5 db 85+os kavics tört bele, ami azt jelenti számomra hogy az 50es szet is hasonlóan macerás lesz). Ráadásul ha azt vesszük, hogy a 40es cucc plusszozása crit resistet is ad a HP mellett, akkor sztem ez utóbbi lenne a célravezeetőbb. Viszont érdekelne a ti véleményetek is erről.

  35. Ha azt vesszuk, hogy nemsoka nyit a vidampark es orrba szajjba sarga fog esni, annyira nem lesz maceras felhuzni az 50est sem, mivel sokkal olcsobb lesz majd encsi kavics. En mondjuk elfogult vagyok, 50es abys setem van mindig is azt akartam eszembe se jutott soha a 40es. Biztos konnyebb felhuzni 10re csak nem tudom 55on mennyire nyero a 40es mar… a lenyeg hogy 55ot ne szedd ki:D

  36. gladikent 40-es 10 esetleg 15 ha van ra keret, templarkent 50-es.
    ha sin/rangert jatszol akkor szinten 50es tobbi kasztnal is 50.

    egyszoval: gladinak a 40es tokeletes hugyozasig encsantolva, ne higgyuk azt, hogy 2.1 utan omleni fognak a 88 kovek.

  37. miért pont a gladi kulonbozik a tobbitol?

  38. ha megnezed a set bonuszt, ra fogsz jonni…

  39. kovek eddig is hugyozasig omlottek, csak birni kellett zsevel, hogy felvasarold:D

  40. A másik kérdés, hogy most mennyire szaporodik majd el az S run. Mert azért ha ennyire reális eséllyel dobálóznak a taha fegyók, akkor meg fogja érni. Meg bakarmát is.

  41. ds ejjel nappal S run lesz, szoval nyugodtan huzd vissza a beled. Asszonynak ugyis logsz meg par bbbs-el hehe.

  42. “Nekem eddig pont azért tetszett a játék, mert volt benne kihívás”
    A, nekem kicsit sem tűnt kihívásnak a DP-s itemek megszerzése.
    Inkább hogy finoman fogalmazzak cumiztatásnak nevezném. Mert persze akadtak olyanok akik hipp hopp kiszedték az egész setet vagy képesek voltak nagyobbat dobni a kockákkal 10nél a kritikus pillanatokban de sokan még 55 körül is inkább zöld mint kék itemekben rohangálnak. Sok ember nem is tud menni instázni mert a GG csapat hülye lenne magával vinni. A hozzá hasonlóan gearelt emberekkel történő akció során pedig jobb esetben legalább a fő bossig el jutnak. Ezt a 2-3 arany dolgot én is tulzásnak tartom egyébként de valahogy nem tartok tőle hogy a patch elérkezése után arany itemekben fürdőznék. Leginkább mivel 1.9 és 2.0 előtt is volt róla szó hogy omgroflmaowtf drop rate emelés lesz és láthattunk képeket is. will see.

  43. Kinek mi a kihivas.. Bar mondjuk az igaz, hogy a bossok drop rateje egy vicc. Bar egyaltalan nem muszaly DPbe vagy akarhova jarni cuccert. Cumizhatsz a craftal is akar:) Bar ha a hozzaszolas tovabbi reszet nezzuk igaza van neki is.
    “Láttam embereket full akármilyen set-ben szaladgálni, melyet nem kevés időráfordítással és némi szerencsével izzadtak ki. Ezáltal értéke is volt az egyes daraboknak.”
    Ez is egy fontos szempont. Jobbnak lenni, mint masok vagy legjobbnak lenni, de legalabbis vagyni ra. Vegulis ez valoban kihivas. Az mar mas kerdes, hogy ezert cumizni kell, hat ez van. Ha nem akarunk cumizni, akkor menjunk sima rpg-vel jatszani, vagy majd GW2ozni (haha). Mindenki mashogy latja ezt a dolgot, es mashogy eli at. Mondjuk telleg voltak minden nagyobb update elott ezek a dumak, hogy igy meg ugy emelik dropratet, aztan lofax lett belole. Bar ha osszehasonlitom 1.0val anno mondjuk FT-t amikor gyerek buszken mondta hogy mar 300x runja volt es meg mindig nem esett neki kromede fegyo, ahhoz kepest valoban kvara megemeltek:D

  44. Erről az S runról annyit, hogy Tahabatát egyáltalán nem könnyű még mindig ölni hiába 55 a party, skill nélkül úgyse ölik le.

Comments are closed.