header image
 

Lore és Instance podcast az NCWesttől

Frissiben jelent meg két podcast/videó interjú az NCWesttől. Ezek egyfajta utólagosan bemutatók, amikkel az Assault of Balaurea Lore vonzatára és az Instanceok történetére próbálnak kitérni. Mindkét videó nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Bár azt gondolom, hogy a videók lényegi újdonságot nem tartalmazhatnak azoknak, akik anno végig követték Z 2.0-ás képeskönyvét, ennek ellenére mindkét videó tömören és lényegre törően mutatja be az amit ezekről érdemes tudni. Különösképpen a Lore videót tudnám ajánlani mindenkinek.

Na de miért is érdekes még ez a két videó? Mivel az Aion mögül szépen lassan kipotyognak a kommunikációs ‘jómunkásemberek’, ezért ebben a videóban megismerhetünk három háttérmunkást, akik eddig nagyon sokat tettek az Aionért, de fedésben voltak CM-ek mögött. Kik is ők:

Sean Neil – Aki most Associate Producer minőségében tetszeleg. Egyébként ő volt (van/lesz) a lokalizációs csapat vezetője. Itt némileg zavart kelthet a ‘Associate Producer’ megnevezés. Azt tudjuk, hogy Január közepe óta Tamat volt az A.P. az Aion mögött. Mivel most Tamat elment LOL-ozni, ezért – a mellékelt ábra alapján – Sean Neil kaptam meg ezt az előkelő szerepet. Az elmúlt fél évben – külsőleg tekintve – Tamat nem igazán csinált semmit a társproducer minőségében (meg úgy egyébként más szerepében sem…); reméljük Sean Neil nem követi a megtisztelő elődei által kitaposott utat: (Lani (Liv) Blazier, Brian (Xaen) Knox, Chris (Kinslon) Hager, Andrew (Tamat) Beegle). Sok sikert innen is neki eme nemes és nagy kitartást kívánó feladathoz.

Jessica Downs – Talán illett volna a hölggyel kezdeni, dehát nem azzal kezdtem, ez van. Jessica a videókban ‘Game Content Writer’ címmel van illetve. Egy korábban ‘Legbefolyásosabb hölgyek az MMO piacon’ című iromány alapján a következőket lehet tudni Jessicaról: Az Aion Korean-to-English lokalizációs csapatában dolgozik Game Content Writerként. A feladata a játékban fellelhető összes név/elnevezés lokalizálása, bele értve az NPC-k, itemek és questek neveit is. Ez mellett feladata, hogy a legnagyobb kreativitást belecsempészve írja át a questek szövegét is.

Conor Sheehy – kopipésztelhetném Jessica részét. Talán csak annyit érdekességként, hogy Conor volt a felelőse annak, hogy az NCWest által kiadott Aion ne csak lokalizált, de ‘westernizált’ is legyen. Mindenki ítélje meg maga, hogy mennyire végzett jó munkát Conor.

Conor és Jessica is az eredeti ‘nagyágyú’ content writer csapat megmaradt részlegét erősíti. Az eredeti csapatban ugye olyan nevek szerepeltek mint pl: Robin MacPherson, David Noonan, Marti McKenna, Bridget McKenna, Deneen McDermott. Hogy mi történt ezekkel az emberekkel? Gondolom nem okozok azzal komoly meglepetést, hogy Xaen (Brian Knox) anno január és március között a hóna alá csapta a content writer csapat java részét és azóta az En Massenál dolgoznak mindannyian a TERA-n. Ez van, büdös kapitalisták. vagy mi.

Nahh ennyit a szereplők bemutatásáról. Ők még az NCWestet erősítik és minden bizonnyal a jövőben többet fogunk velük találkozni. A tovább után pedig a két beígért videó:

 

~ by Menorel on .

Aion

12 Responses to “Lore és Instance podcast az NCWesttől”

  1. Van valakinek információ arról hogy a 2.0.0.4 mit tartalmaz?

  2. sok jot biztos nem

  3. A Scorching Heat eventet szedték ki…

  4. Patch Notes [Client] 2.0.0.4

    Fixed an with some quest rewards showing as “unknown”.

    Patch Notes [EN Language) 2.0.0.4

    UI
    1. References to the loot distribution method “Settle Account Instantly” and “Instant Settlement” have all been changed to say “Bidding”, since that’s what it is, and it was inconsistently referenced before.

    NPCs
    1. Changed the level 33 and 34 “Vengeful Obscura” mobs in Fire Temple to “Vindictive Obscuras” to distinguish them from the level 38 and 39 Vengeful Obscuras in Beluslan.
    2. Changed “Log Keraton” to “Tree Keraton”, since “Log” was a renaming error.
    3. Changed the level 34 “Klaw Warden” mobs in Morheim to “Klaw Patrols” to distinguish them from the level 37 Klaw Wardens in Heiron.
    4. Changed dictionary entry found in the Asmodian Daeva’s Day quest “Heart Headband Game” to say “Fierce Undead Worg” instead of “Fierce Undead Zaif”, so that players will be directed to the correct monster to complete the quest.

    Items
    1. Changed the names of some cooked food items because they did not correctly indicate what they were made from:
    Changed “Apple Juice Effect” to “Vinna Juice Effect” because it’s made from Vinna
    Changed “Tasty Fungen Cream Soup” to “Tasty Bacora Cream Soup” because it’s made from Bacora
    2. Changed the name of the crafting reagent “Mean Fragment Turatu” to “Turatu Fragment”—the word order had got scrambled somehow, and it used to make no sense.
    3. Changed the names of a number of crafted Rose Quartz items because the words had accidentally become scrambled:
    “Rose Ghost Quartz Earrings” became “Ghost Rose Quartz Earrings”
    “Rose Ghost Quartz Ring” became “Ghost Rose Quartz Ring”
    “Rose Fascination Quartz Earrings” became “Fascination Rose Quartz Earrings”
    “Rose Fascination Quartz Necklace” became “Fascination Rose Quartz Necklace”
    “Rose Fascination Quartz Ring” became “Fascination Rose Quartz Ring”
    “Rose Spiritual Quartz Necklace” became “Spiritual Rose Quartz Necklace”
    “Rose Spiritual Quartz Ring” became “Spiritual Rose Quartz Ring”

    Skills
    1. Changed Spiritmaster level 20 skill “Revive Health I” to “Absorb Vitality I” to match the rest of the Absorb Vitality skill

  5. de a nonelite 40es leather abyss also neve még mindig Guardian Commando’s Leather Leggings… úgylatszik 1 év nem elég hozza h kijavitsak

  6. Kössz az infot.

  7. Grumpy,ez legyen a legnagyobb baj,nem is értem,ez baj?:)A köcsög transferelést oldják inkább meg,ne ilyen jelentéktelen szarságokkal szorakozzanak hihetetlen hogy ott mindenki vak…

  8. az esti survey röl tud valaki valamit ? ez mennyire komoly ? lesz eredmény postolva ?

  9. milyen survey volt? és mikor? fél 11-ig fennt voltam de addig nem volt semmi… tudnak ezek megint időzíteni…

  10. riftről érdeklödtek, kell e buff v nem kell e vagy emelni kell e az értékét vagy csökkenteni, ill hol legyen, ennyi volt benne

  11. értem köszi

  12. De ha ma belogoldz ugyanugy megkapod a kérdéseket,nincsen az idözitéssel semmi baj

Comments are closed.