header image
 

Közeledik a Mindenszentek

Ennek alkalmából minden bizonnyal valami frenetikus eventre készül az NCWest is, bár a részletek még homályosak, de már elérető az online storeban a legújabb meglepetés, amivel valódi pénzért (7 euro körül) lehet vásárolni ingame fegyver ‘kosztümöket’. Megvásárolható a fénykard, dinnye, a lolipop és a többi cukiság is. Aki feltétlenül szeretne kitűnni a tömegből azzal, hogy képes akár pénzt is adni az ilyen piece-of-shitekért, annak erre tessék: -link-

~ by Menorel on .

Aion

45 Responses to “Közeledik a Mindenszentek”

  1. Már meg is jelentek Ingission fort-ba az árusok akik remodellezett cuccokat áruják 10milla körüli kináhért…
    Gyakorlatilag valódi pénzért lehet kinah-t venni teljesen legaálisan. Ebből még lesz flame tippre.

  2. Szándékosan nem akartam leírni ennek a témának ezt az aspektusát. De nyilván megtette ezzel a lépéssel azt az NCWest, hogy ‘értékes’ ingame cuccokat árul pénzért, innentől beindul a legális RMT biznic.

    Aki esetleg nem értené (bár nem olyan nagy ördöngösség):
    – fogsz egy lvlX-es fehér craftolt fegyvert, amit legyártasz mondjuk 2k kinahból. Megveszed 7 euróért pl. a lightsabert, ami önmagában soulboundos. Viszont ha rárakod a skin-t a craftolt fegyverre, akkor bizony az nem lesz soulboundos.
    – ezután fogod el eladod 10 millért a craftolt fegyvert XJakabnak.
    – XJakab elfárad vele a fővárosba és item remodellel rápakolja a lightsabbert az anuhart swordjére majd megy janizni…

    Mindennek az eredménye: 10 milla kinah-t tudsz vásárolni 7 euróért, mindezt TELJESEN legálisan.

    gézé…

  3. Megoldás: untradeable, egyszer használatos skinek (mint a summer eventesek ha jól emléxek) 🙂

  4. Bár szvsz hülyék lennének, hiszen ez nekik is biznisz (pontosabban ez nekik biznisz).

  5. Azért az teljesen más,hogy ha én pl megveszem a saját pénzemböl ezeket,és “legális” pénz cserél gazdát,vagy pedig ha “összebotolt” manit veszel.Az,akinek 7 eurobol lesz 10milla kinahja,az megszedheti magát,és igen,ez gáz.A legális pénzcserék illegális euroért eddig is mentek,nem botos,hanem normál playerek farmolnak mint állat,aztán a nem botolt hanem legális pénzt eladják euroért,egyik haverom is csinálta ezt,havi 200k ftot szerzett vele az elején,és semmi bot,ez a mostani dolog ehez hasonlo kicsit.Bár lehet,hogy ezt a hozzázolásombol nemlehetett leszürni,mindettöl függetlenül egyálltalán nem helyeslem,söt!!

  6. A legnagyobb buli/fail:
    skin 7eur, in game eladod 10kk kinah-ért, 1kk kinah gold sellereknél 2 eur, ha el tudod adni a 10kk-t 20 eur-ért, máris “megérte”. Ha felét eladod, felét megtartod, mind in-game, mind real life jól jöttél ki belőle.
    eredmény: a tisztességes játékosok szívnak mint a fene, mivel 351383kkkkkkk -ba fog kerülni 1-1 cucc AH-ban a végtelen mennyiségű kinah elértéktelenedése miatt.

    gz NcS

  7. Szvsz ettől nem fognak felborulni az árak, hiszen nem kerül több kinah a körforgásba ezzel, nem kinah-t veszel, hanem ingame itemet, amit másoknak eladhatsz. Másrészt az árakat elsősorban a kínálat/igény aránya határozza meg.

  8. Btw, akit érdekelnek ilyen skinek perento asmo oldalon, ezen a nicken elérhető vagyok xD

  9. Stake,semmilyen hatással nem lesz az AHs árakra ,a baj nem ezzel van, hanem hogy pár ember,aki a valoságban kulák,az itt is az lesz.Bár ez mindig is igy volt,akinek van pénze ,az a játékban is megtalálja a modjat akár igy,akár ugy,csak most Nc kicsit segit is ebben nekik,de persze ez az MMOk világában abszolut nem idegen,bár én sem támogatom a dolgot,de a felháborodástol messze vagyok,mivel ez egy MMO..

  10. csak egy kérdés: miből gondoljátok, hogy mondjuk 2 nap múlva is 10kk-ba fog kerülni egy ilyen skin? Valószínúleg ilyen árak mellett nem egy ember fog remodellezni cuccokat. Vagyis előbb-utóbb be fog állni egy egyensúly, ami miatt nem, vagy csak minimális haszonnal fogja megérni ez a biznisz.

  11. Ha úgy vesszük gold sellerek által árult kinah sem új a körforgásban, csak néhány bot által kifarmolt pénz, aminek csak az a célja, hogy eladják.
    Miből gondolom, hogy nem cseng le idővel és “normalizálódnak az árak”. Skin 1x használható, például mi éri meg jobban, az 55ös arany fegyverre felrakott skin 10kk-ért vagy azt lebontani? Továbbá ugye altoknak is jól jön stb.
    AH-ra való hatás: 7eur skin ► 10kk kinah ► fél áron eladom a gold sellernek 2 eur/ 1kk helyett 1 eur / 1kk ► több pénz a gold sellereknél, a kinah / eur ár lejebb megy ► több vásárolt kinah a játékban. Ha van 500kk kinahd akkor nem érdekel, hogy 100k v. 200k egy tárgy ára AH-ban, ha kell megveszed. AH businiselők meg ha elvisznek vmit 200ért 100 helyett nem foglya 100-ért berakni.
    Ami a probléma forrása, ha van 500kk pénzed akkor miragent/fenrir no problem, “a legjobb tárgyak craftosak lesznek” tehát lesz pénzed letolni. ► ha pénzed van = geared van. Persze pvp set nem megvehető, de magas ap-s playernek, meg lehet fizetni / kill ért…
    rm-ért gm semmiképpen nem tehet jót egy játéknak.

    Arra már ki sem térek, hogy azok akik korábban eventből szedték össze a skineket most biztos boldogok…

  12. hat ez az elmélet ott bukik meg h akik ilyen szarért kepesek kiadni 10 millát, azoknak a nagyrésze valszeg 7 eurot is képes ezért kiadni…

  13. “Skin 1x használható” => te a fegyódon hányszor cseréltél skint mióta elkezdted Aiont?

  14. Stake egy kicsit tulkomplikálod a dolgot,szép az érved csak ez nem igy megy,AHs viszonylatban legalább is.Eleve ott bukik,hogy aztmondod nemfogja vki az áruját betenni 100ért,ha 200ért is elviszik.Pedig most ez a helyzet,potiknál legalább is,elvinnék 3000ért is a Major Life serumot,söt,adtam már el 4kért is,de valamiért most 1600ért teszik be…Ez pedig a tulkinálat miatt van,nem pedig azért,mert pár embernek több a pénze,most is rohangálnak olyan emberek akiknek sokszáz millájuk van,még sem változtatják meg az AHs árakat,és ez a jövöben sem fog változni ez tuti,legalább is nem ez miatt!

  15. Eloim – “Skin 1x használható” =► sokszor cseréltem, mégpedig úgy, hogy szétbontotam a korábbit és ráraktem még1x ua-t, tekintve, hogy jobban megérte szétszedni, kavicsokat eladni és 300k-ért legyártani/megvenni még1x a skint.

    Csocsi – fireproof scrollból történt velem ugyan ez, megvártam amíg az olcsót elviszik és beraktam a “normál/átlag” áron. Sőt, volt, hogy olyan semmi áron rakták be AH-ba, hogy megvettem azt az 5 stacket és 2x annyiért visszaraktam, el is vitték. Skin is fog menni 10kk-ért, aztán lefele talán 5kk-ig még megéri, aztán nem lesz, majd ismét 10kk.

    Minden esetre igazi pénzért olyan tárgyakat árusítani, ami tradelhető, szerintem nem jó ötlet.

  16. Arról nem is beszélve hogy a Dash and Daeva eventen ezeket a skineket kaptuk meg “unique” jelző alatt miután elsőnek megöltük Tahabatát merge után…. Hát úgy néz ki hogy csak pár hónapig volt unique ;x …

  17. Ott a pont lacer.
    Bennem is éppen ez fogalmazódott meg, menjen az nc a pcsaba hogy azokat a skineket hasznosítja újra.
    A 10kk/skin meg már a multé , tegnap este már 3 millért ment darabja telemacsón.

  18. erről beszéltem, a fegyók ára sohasem lesz újra 10 milla, ezek az árak max az első-második órában ilyen magasak, hgoy az esetleges tájékozatlanokat átverjék vele, de ennyi, 3-4 millánál feljebb kúszni már nem nagyon fog.

  19. Nyilvánvalóan nem az a kérdés, hogy vajon 10 milla vagy 3 millát érnek-e ezek a skinek, hanem az, hogy vajon mennyire igazságos az, hogy valaki tud várásolni az NCWest engedélyével 7 euróért 10 avagy 3 millát. Ezen lehet szépíteni, de ettől még ez a tény.

  20. Szvsz kicsit túl van ez lihegve, ok, bizonyos szemszögből nem fair, viszont erős túlzásnak tartom ezt rmt-nek nevezni. A játékosok egy kis szelete igényli csak ezeket a skineket szvsz és még kisebb, aki ezért kinah-val fizetne inkább, minthogy store-on keresztül megvegye. És aki egyszer már hozzájutott valószínűleg nem akar majd másikat is egy jó darabig legalábbis. Viszont már jóval többen lennének érdekeltek abban, hogy ebből üzletet csináljanak. Ergo biztos van (vagy inkább volt) aki szépen kaszált vele ingame, de a végén már a kutyát sem érdekli egész. Akik voltak olyan leleményesek és időben kapcsoltak, őszintén szólva nem sajnálom tőlük, ez kb. olyan mikor az ember éjjel nappal lesi a brokert és felvásárol dolgokat, vagy a normál user mikor bemákol egy-egy tévesen bepakolt itemet brokernél 😛 Akik meg úgy gondolják, hogy ők aztán tele vannak pénzzel és tömegével árulják a skineket, akkor is, ha csak nevetséges összegekért tudnak elpasszolni egyet-egyet, azokat megint csak nem sajnálom 😛 Bár szvsz aki képes “bármennyit” fizetni kinah-ért, az már rég nyakig pancsol az rmt/account kereskedés és különböző illegális tevékenységek poshadt vizében, s csak mosolyog a fegyó skin kereskedőkön 😛

  21. Azaz!
    Azért egy láncfürészen gondolkodom..
    Megveszem és minden nap lemegyek eltnenbe lodast terorizálni..
    “Na hogy is voltak azok az amulettek?!”

  22. Szergely,én is megtudnék venni akármennyi skint,1-200millát nem nehéz összeszedni “normális” uton sem,tehát egy picit tévesen itéled ezt meg.és abbol lazán kilehet köhögni 2-3 misit 1-1 skinre,de ha pl aztnézzük hogy csajrol van szo,akinek a legfontosabb a kinézet,aztán jöhet bármi más,akkor van aki az uccso buznyákját is rákölti ha tetszik!:) De az tény,hogy tul van lihegve,ezek csak fos skinek,aki veszi had vegye,aki adja had adja,engem már nem is érdekel,sok más MMOban is van ilyen,lesz is,még a mindenki által várt és istenitett GW2ben is!!!!Bár,lehet hogy ott csak saját felhasználás céljára mondjuk ezt nemtudom:P

  23. Lol én anno a sinemnek kizárólag remodelezésre vettem ki a suntoushed glovest 1000 plat coinért , ami akkori áron ~13 millámba fájt .
    De annyira jól nézett ki =)

  24. Csocsi, hát nem tudom, stabilan 2 millát tartom és szerintem ha egy petákot sem kellett volna költenem mióta elkezdtem a játékot, akkor sem menne messze a mutató a 100 millától… Mondjuk az is igaz, hogy jó ideje nem megyek instákat, mert felfordul tőlük a gyomrom, csak DG-t rendszeresen és néha AS-t. Őszintén szólva én tettem egy harmatgyenge próbálkozást a skin árulásra, de aztán annyiban is maradt… 😛

  25. Szerintem nem az a lényeg hogy ki mekkora haszonhoz juthanem az hogy az ncwest tulajdonképpen legalizálta az rmt-t.

  26. Perento-n már 3 milla alatt is pakolnak be ilyen remodellezett izéket, ennyit erről XD

  27. Szergely: Az a baj, hogy nem érted. Teljesen mindegy hogy mennyiért rakják be. Itt arról van szó, hogy egy olyan dolgot tudsz megvásárolni itemshopból, amit ingame pénzé tudsz tenni. Mindegy hogy 3 milla vagy 1 milla vagy 10 milla. A kérdés az, hogy ha most eljutottunk ide, akkor vajon mi lesz a következő? Vajon pénzért lehet majd venni értékes manastoneokat? Vajon lehet majd venni olyan ‘card’-ot, ami a következő craftolást vagy socketelést/enchantolást 100% eséllyel adja be?
    Persze mondogasd csak magadnak, hogy ‘jójó, ez teljesen más, olyan nem lesz’

  28. Igy van,ez teljesen más,olyan nem lesz,ez tuti.Ez nem SR online…. Tényleg nem helyes ez a dolog,de semmit nemborit fel,pár ember pénzhez jut legálisan real maniért és ennyi,ö dolguk,inkább igy mint hogy a gold sellereketöl vegyen pénzt és öket támogassa,ha ezt a viszonylatot nézzük még talán jo is!!:)Ugyanis az az ember akinek van pénze kinaht venni,az fog is,de akkor inkább ezzel a modszerrel ami a kisebbik rossz.

  29. ha vki megteheti, miert ne tenne? ez olyan, mint amikor vki megteheti, hogy mondjuk autot vesz, a bkv-n (vagy gyalog) kozlekedok meg fujnak ra, hogy ” a szemet, futja neki autora”. nyilvan nem erre az orszagra lettek optimalizalva az arak, ahol az atlagfizu 100e ft korul van. ezt el kell fogadni. olyan orszagban, ahol a minimalberek 5-6 euro korul vannak, senkit nem fog a padlora vagni 7 euro…

  30. Te zsiros,itt nem is arrol volt szo eddig sem,hogy ha valaki megteheti akkor miért ne tenné!Amugy kint dolgoztam külföldön,és valoban jobbak a fizuk összehasonlithatatlanul,de azért ott sem ugy van hogy mész az utcán és hozzádvágnak párezer eurot,ott is számit a pénz azért,még 7 euro is!

  31. Ahogy nézem sokan kákán is acsomót keresik már. Az nc kitalálta ezt h ünnep lesz meg minden az meberek jobban költenek és kitalált egy balancot nem veszélyeztető fun item csomagot amivel egy kis plussz bevételhez juthatnak (Akasszák fel az összeset hogy ebben a mocskos kapitalista világban egy profitorientált cég ilyet tesz az agyam eldobom). Most meg jövvi fog válasz h kommunista vagyok de le***. Ha az lett volna acéljuk hogy a játékosok eladogassák brokernél akkor olyan cuccokat adtak volna amikt tradelhetők és ha jól tudom ez nem olyan volt. Abban hibáztak h a játék rendszere megengedi azt h átskinneljük a cuccunkat vagy várjunk mégsem hibáztak mert akkor semmi értelme nem lenne. De fogadjunk hogyha nem csináltak volna semmit akk az lenne a baj.
    És ha már itt tartunk azok miért nincsnek ostorozva akik saját hasznoból úgymond kijátszották a rendszert róluk valahogy mindneki megfeletkezik. Pedig lássuk be ha a játékosok nem kezdték volna el arusítani ezeket a skineket (biztos az nc mondta nekik h árulják őket ingame) akkor ez megmaradt volna egy kellemes gesztusnak.
    És hogy akkor miért nem lép ellenük akkor semmit?
    Azért mert egy profitorientált cég és nagyívben tesz rá hogy mit csinálnak azzal a cuccal amit tőle megvettek. Nekik teljesen mind1 h 1000 ember vásárol fejenként 1 valamit vagy pedig 1 ember ezerszer. És ez normális is hiszen mondjuk az autógyárak sem járnak körbe és nem nézik h milyne állapotban van a termékük amit megcsináltak és eladtak és főleg nem veszik vissza ha úgy ítélik h nem megfelelően tartod karban.

  32. Imnoteph: Omg. Pont azt írtam, hogy a kutyát sem érdeki a dolog, ezért nevetséges összegekért árulják. De ettől még nem fog mindenki fénykardért/láncfűrészért rohanni fejvesztve, ezek fun skinek semmi más, rövid időn belül felhagynak ezek kereskedésével. De akkor mondok egy durvább példát: fizess elő aion magazine-ra (többször is megteheted) és add el a fekete/fehér festékeket remodellezett itemeken! Festékeket jóval többen használnak, elég népszerűek is és mindig van rá igény. Ezért miért nem sírt senki?

  33. Des: ott a pont. Kár ezen ennyit rágódni.

  34. Nyilván tényleg felesleges ezen rágózni. Ez most egyébként egy erősen felkapott téma lett,mert ugye ezt elég hamar felkapta a ‘bulvár’ és az NC meg semmit nem reagált rá. Tény, hogy ez a kérdés kellően lényegtelen ahhoz hogy valóban megossza a tömegeket. Szerény véleményem szerint az NCWestnek nem szabadna ennyire megpróbálnia pénzt csinálni.
    Még nyár elején Cori-t megkérdezték, hogy ‘na mi legyen ezeknek a remodell itemeknek szerited a sorsa’. Nyilván Cori nem azt javasolta nekik,hogy ‘adjátok el pénzért’. Aztán persze valahol fél úton mégis ebbe az irányba kanyarodtak el. Lelkük rajta.

    Mindenesetre ez a téma ennél többet tényleg nem ér. Az már egy másik kérdés, hogy nagyon más téma meg nincs és ez legkevésbé sem annak tudható be, hogy úgy egyébként lanyhult az érdeklődésem, mert én kisdobos becsületszóra, ha lenne mit… kipostolnám.

  35. Mondjuk úgy tűnik ébredezik a sötét oldal Spataloson.
    Ugyan siegen nem voltam mostanában mert az assám húzom de dred-re edig minden alkalommal gond nélkül bejutottam quick entry-vel. Akad egy-két kék paca is a mapon szóval talán lesz itt még valami 😀

  36. csocsi elhiszem, h dolgoztal kulfoldon, en viszont kettos allampolgarkent ( amerikai, magyar) meg mindig dolgozom, es az orankenti 50 dollarbol 7 euro nem sok. es ez a fizetes nem szamit vmi hu de nagy dolognak kint. szoval ismetelni tudom csak magamat : nem az atlag magyar penztarcara van optimalizalva a webshop. lehet velem nem egyeterteni, ez az en velemenyemen az eg vilagon *semmit* nem fog valtoztatni. a lelemenyes emberek mindig tobbre vittek, mint az atlag, s ugy latszik, ez aionra is igaz.. reszemrol itt lezarva!

  37. Igen,de az átlag fizu nem 50 dolcsi oránként:) Mivel ha tényleg kettös állampolgár vagy ezt tudhatnád!De igen,abban igazad van,hogy nemszámit soknak ez az összeg egy kintinek,ezen nincs is vita,de akinek van pénze az is meggondolja mire költi,mert kint pl a házak megfizethetetlenül drágák,sokan arra sporolnak életük végéig…Amugy meg ha a gazdagabb országok pénztárcájához lenne optimalizálva,akkor olyan havi 100eurot is elkérnének egy Aionért,de mivel meg kell nézni minden országot,föleg ugye a a gyárto hazáját koreát,akkor már lehet más szemszögböl is nézni ezt a dolgot.De lényeg a lényeg,ha a te szemszögedet nézzük,akkor egy magyar embernek sem esik nehezére kifizetni 7 eurot egy ilyen cuccért,nincsen 2000ft sem,ha elmegy az ember egy buliba ott 10-20.000ft lazán elmegy,akkor nemértem miért számit soknak 2k…

  38. Mármint egy magyarnak

  39. Meno van egy új téma ami megérne egy postot. Mégpedig az h az ncwest egy videókészítőversenyt (machinia néven ha jól értem) indít itt a link egy kis promo videóval: http://na.aiononline.com/board/notices/view?articleID=412&page=

  40. Egyébként eléggé elrejtették énis csak véletlen találtam rá. Tehát marakodás helyett lehet menni videókat gyártani gyerünk ifjú spilbergek és cameronok rajtatok a világ szeme!!

  41. Rengeteg olyan dolgot lehet/ne item shop-ba rakni ami nem tradelhető, lenne rá kereslet, surgery, pet, szárny, + bank/zsák slot, stb stb stb. Az, hogy az Nc most naivitásból, vagy tudatosan árul tradelhető dolgokat jó kérdés. Amíg “csak in game cash”-t árulnak csak érdekesség, ha viszont mondjuk idővel beraknak első lépésként például egy olyan szárnyat, ami a játékban kifarmolható/elérhető legjobbnál is jobb, az már gond lesz. Ugyanis, akor aki többet fizet az nyer = tud utolérni/elmenekülni. A tuti craft crit/manastone/enchant ticket szintén előnyt biztosít azok számára aki fizetnek. “Aki megteheti, miért ne tenné?” mondjuk, ha ráköltök a havi előfizetésen kívül még 100e Ft-ot lehet olyan felszerelésem amivel egyedül egy partyt simán összecsukok. Aki játszott privát serveren v. “free to play” játékkal az tudja, hogy a full donor set az ilyenekre képes. Tudom, itt szó sincs a “tuti crit”, instant lvl55 ticketekről, vagy a “/kill” kódok eladásáról, csak ez a rm-gm trade pont ezek a lehetőségek mellett szerepel a privát serverek kínálataiban. Szóval rossz irányt sejtet, akkor is, ha valószínűtlen, hogy valaha is lesz továbblépés ezen az úton.
    Példa egy Aion private server kínálatából:
    “…
    Black Cloud Wing Feather 1 2500 Credits
    L45 Enchantment Stone 15 500 Credits
    L34 Enchantment Stone 25 500 Credits
    L66 Enchantment Stone 5 500 Credits
    …”

  42. “Ugyanis, akor aki többet fizet az nyer = tud utolérni/elmenekülni.”
    1. Flightspeedes szárnyat még nem látam.
    2. Még ha lenne is ilyen teljesen haszontalan lenne, mivel mindenki cap-en repül (16-os speed a max, ezért is utálom az abysst, chanterek a hajukra kenhetik a flightspeed buffot).
    3. az elérhető skinek untradeable-ok, kis “trükk” segítségével lehet csak tradelni, ami valószínűleg az ncsoft felületessége miatt valósítható meg. Valószínűleg ez is javítva lesz, hogy ne érje szó a ház elejét, de szvsz amíg fogy a “cucc” addig hülyék lennének változtatni.
    4. továbbra sem vásárolható és nem is les olyan item, ami valós előnyhöz juttatná a játékosokat, amíg havidíjas a játék. (persze bele lovallhatja magát az ember, hogy húú milenne ha, de teljesen értelmetlen :))
    5. a private serveres példa no comment 😀
    6. látta valaki a H.O.T.D sorozatot? Epic boobz és sok zombi 😀

  43. Jah ezt mondom én is,ilyenektöl nem kell félni,Nc megmondta hogy ilyen és ehez hasonlo dolgok vásárolhatoak lesznek a jövöben,ezt tudtuk már egy évvel ezelött is(bár azt nem ,h ingame manit lehet majd belöle csinálni de le van fo…),de ennyi,tényleg nemtudom miért paráznak sokan ez miatt.Én inkább attol parázok,h ezt a 2.1es update forditását elhuzzák majd decemberig,mert ezek mindenre képesek.

  44. Ezért mondtam, hogy “az Nc most naivitásból, vagy tudatosan árul tradelhető dolgokat jó kérdés.” Ami a korábbi esetek alapján inkább valószínű, lásd: veterean reward tradelhető major rec serum, rec crystal, amit később javítottak is. Persze ez nekik is business és az amúgyis lassan örlő kerekek lehet még lassabbak. 🙂
    2.1. ► Halloween event nov elejéig (remélhetően közben megy a westernizálás), optimistán nézve nov közepe, pessimistán a szokásos tologatás – naptár kalkulációt nézve, dec eleje

  45. “amit később javítottak is” a festékkel sem kezdtek semmit mert amúgy a kutya nem venné azt a magazint vagy mit 😀 legalábbis szerintem 😀

Comments are closed.