header image
 

Craft és quest patch (2.2?) – fussunk neki mégegyszer

Tegnap már beszámoltam röviden a Koreai PTS-en elérhető patchről, de most hogy készült belől angol átirat, fussunk azért ennek neki mégegyszer.

Kezdeném a patch notes egy igen egyszerű mondatával, ami meglátásom szerint kb a legsúlyosabb változás, ami valaha belekerült az Aionba:

‘With three normally crafted items you can create a critical item.’

Akkor mégegyszer:

‘With three normally crafted items you can create a critical item.

Még mindíg nem ütött meg? Akkor mégjobban kiemelve:

With three normally crafted items you can create a critical item.

Nos igen, az angolul kevésbé értőknek: Három nem critelt craft item segítségével tudsz egy garantált critical craftos itemet készíteni. Szóval kiölték a játékból az egyik legnagyobb és legköltségesebb RNG-t. Immáron tudhatod, hogy amennyiben le akarsz craftolni valamit, akkor mi a legrosszabb eset az alapanyag mennyiség szempontjából. Ehhez képest, ha mégis a három közül valamelyik magától is critel az már csak extra profit. Ugyanez a modell igaz azokra a fegyverekre, armorokra is, amiket pl. 2-3-4x kell criteltetni chainben. Itt is már kalkulálható, hogy mennyi alap tárgyat kell maximum legyártanod, hogy egy szinttel növeld a fegyvert.

Nyilván még mindenki összerakta a képletet, de ugye ez azt is jelenti, hogy 3 db Hearth of Magic-ből szintén lehet csinálni egy darab Hot Hearth of Magic-et.

Csak címszavakban a többi érdekesebb változás:

  • Összességében csökkentették a craftoláshoz szükséges alapanyag igényt. A mellékelt képek alapján van olyan tárgy ahol 20-30%-kal és van olyan tárgy is ahol akár 70-80%-kkal bizonyos alapanyagok esetén.
  • Növelték az esélyét annak, hogy a gathering spotokból másodlagos (Diamond, Saphire, stb.) alapanyag jöjjön.
  • Növelték a Balaur craftolási alapanyagok drop ratejét, beleértve a szívet is.
  • A Tigraki Islandon lévő balaur recept tombolásokat átalakították, innentől a szívért cserébe nem egy darab random receptet kapsz, hanem te tudod kiválasztani, hogy mely receptet szeretnéd kiválasztani. Zöld receptek: 42 szív, Kék receptek: 126, Sárga receptek: 378 balaur szívbe kerülnek. Szintén egy nagyon fontos pont, ahol végleg el kell búcsúznunk az RNG-től.
  • Egyszerűsítették a Collector és Artissan questeket, kevesebb tárgyat kell hozzá gyűjteni/craftolni.
  • Néhány napi questet átraknak heti questbe, a heti questek szerdán resetelődnek.
  • Drasztikusan szénné nerfelték a Siel fegyver upgrade questjét. Innentől már csak 1 darab kell minden alapanyagból az upgradehez.
  • Növelték a coin questekből kapható coinok számát.
  • Steel Rake, Ingisson/Gelkmaros és Nightmare ismétlős questeknél az kötelező rewardot biztosító ismétlések számát csökkentették.
  • Növelték az ‘RM-114c’-k számát Asteria körül, ezzel könnyebbé téve a Xenophon quest utolsó stepjét
  • Eltörölték Fire Temple kulcsát. Innentől az Asmodianok lvl27-től, az Elyos játékosok lvl30-tól mindenféle előfeltétel nélkül szabadon bemehetnek az instanceba.
  • Miragent/Fenris: Berkerültek NPC-k, akik megmutatják a közelben lévő még érintetlen Tears of Luck/Light of Luck spotokat. (OMG)
  • Miragent/Fenris: Tears of Luck és Light of Luck innentől magas eséllyel szerezhető bizonyos gathering spotokból is: (Elyos: Perer, Griffonia and Lunime; Asmodae: Gaino, Leopis and Amarilis.)
  • A Miragent/Fenris quest utolsó lépése immáron azzal is zárható, ha a sima Dreadgion kapitány helyett a Chantra Dreadgion kapitányát ölöd meg.

Egyik szemem sír… meg a másik is… miért nem lehetett ezt a patchet és a golden devat (2.1-es patch) kihozni kerek egy évvel ezelőtt. De szép is lett volna, nem azt nézni ahogy az emberek sorra adják fel a több száz sikertelen instance run és a megannyi sikertelen craftolás/miragent miatt…

~ by Menorel on .

Aion

27 Responses to “Craft és quest patch (2.2?) – fussunk neki mégegyszer”

  1. túl egyszerű lett volna. így is súlyos hónapokba fog fájni mire bekerül az eu verzióba….

  2. a számból vetted ki a szót! gondolom nem ér el hozzánk egyhamar, de ha egyszer elér akkor talán többen fognak a pvp-vel foglalkozni mert nem a farmolás/craftolás teszi ki az emberek idejének 80%-át. ja! és nem utolsó sorban nem fog mindenki ragequitelni mert nem jött össze a fenrir a pénz meg elfogyott! 🙂 kösz a leírást Meno!

  3. Kicsit idegesítő annak a szempontjából aki végig szívott mindennel… Mind1, van kis karim, lesz neki +10 Fenris, meg minden vacka…

  4. Ezzel a legnagyobb baj az, hogy EU-ban továbbra sincs 2.1, és gyanítom jódarabig nem is lesz még 2.2.
    Tehát Koreában, ahol ez gyanítom szinte semekkora gond (szarják ők le, ha hónapokat kell grindolni valamiért), már van, nálunk viszont, ahol napi szinten buknak játékosokat a javított dolgok miatt, nincs.

    Grat, újabb racionális húzás. És minden egyes nappal csak közelebb jutnak Aion halálához.

  5. zender, a készítők célja már az endgém és a felzárkozttás lett oda, mig mikor te játszottál (kezdted) a szintezésen volt a hangsúly ennyi…

  6. Jewy: Ebben teljesen igazad is lenne, ha úgy egyébként ezeknek a változtatásoknak nem lenne kihatása az aktuális endgamere is.
    Gondolok itt pl. a garantált critre három noncrit esetén, vagy a fixen vásárolható balaur receptek.
    Szóval egyrészt igazad van, másrészt meg az RNG folyamatos kiölése gyakorlatilag a saját maguk szembeköpését jelenti.
    Mindenesetre egy dolog biztos: Én végig szoptam a multat, ennek ellenére nagyon örülök ezeknek a változásoknak, mert még az is lehet, hogy egyszer egy jó játék lesz az Aionból.

  7. minden bizonnyal, de én nem nézem az ilyen dolgokat, felesleges csak a gondot/ csak a jót keresni egy játékban, egy mmo sosem lesz tökéletes, csak olyan ami a te ízlésednek jobban bejön meg a másikénak. én Per pill azért aionozok mert a régi cimbik vissza hivtak, egymással csinálunk mindent (ingame ofc) és élvezem jelen pillanatban, ezen az assa kari teljes szétcseszése és semmi más nem változtat… 🙂

  8. Végre nem lesz olyan, hogy 30 fegyver gyártásból az rng miatt csak zöldig jutok… (ja hogy majd pár év múlva 😀 )

  9. Jól hangzik, csak jobb lett volna már így kapni a 2.0-át, mert ami azóta történt az egy nagy epic fail semmi több. Remélem valamennyire helyre teszi a játékot ez a sok könnyítés. A telemákoson az Asmo oldal halottnak látszik, de meglepően sok 40 körüli kari(nem csak altok) van Abysson mostanság és az arány 50-50 kb, remélhetőleg az új felnövő generációk között fent is marad ez az arány, amíg a ‘nagyok’ el traszferelnek, illetve végleg elunják magukat.

  10. A kraftrendszer az eddig igen gyengepontja volt Aionnak,ugyanis nemérte meg gyártani sokszor.Most ami könnyitések bejönnek,meg ugye a 2.1es dropnövelés még elötte,ami az arany fluxok meg recik miatt érdekes,végre értelmet nyer a kraft,és azért ez a patch után sem ugy lesz szerintem,hogy na akkor 2 hét alatt legyártok egy full 55ös balaur szettet…Bár,kitudja mennyire növelik a dropratet:D

  11. @csocsi:
    Az armorok pont az a legyártom 2 hét alatt kategória most is, mivel nince pre item, amivel szopni kell, ha kéket akarsz, akkor a kék recit használod az ahhoz való matikkal (zöld helyett, kék flux stb…). Igazából csak pénz kérdése volt eddig is, illetve ha valakinek, mint nekem is, van felhalmozva készlet akkor csak 1-2 xir-xart kell hozzá venni csak és lehet imádkozni, vagy egyből mindenből 4db-ot craftolni.
    A fegyó craftokon viszont tényleg sokat dob majd a cucc, de azért érdemes kiszámolni, hogy ténylegesen hány db white craft kell majd egy etheral cucchoz. 3 fabled = 9 heroic = 27 rare = 81 normal. So a nehézség nem vész el a dologból, de azért sokkal jobb lesz, mint ez a bohóckodás ami most megy. Egy HC crafter játékos össze is dobott anno egy kis listát, hogy hogyan is lehetne valami használható formába hozni ezt a craft dologot, érdemes elolvasni, nem értelmetlen ostoba fröcsögés, mint a postok nagy része arrafelé: http://forums.eu.aiononline.com/eu/showpost.php?p=661&postcount=1

  12. T,én az 55ös balic szettet emlitettem példának,még egyetlen darabot sem láttam a szeronkon,tehát azért annyira nem az a könnyü kategoria most:) A többi az lehet,én is egy arany szettet letoltam egyszer 1-2 hét alatt,de nem ez volt a példa:)

  13. Az 55-ös ezután is csak ‘dream-on’ kategória marad, nincs annyi mati az egész szerón atm, hogy értelmesen rá próbálhasson valaki, illetve a recik hozzá is egy külön műfajt képeznek. Az 50-es nekem is megvolt 1-2 hét alatt, igaz viszont, hogy mákos is voltam, mert 5/4 max 2. critelt, viszont a nyamvadt csimma csak 6.-ra.

  14. Fegyoba,ami elvileg nehezebb mint a ruha,abban már láttam 2 db rare-t is:) http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=328704&serverID=32 ez az egyik,másik gyerek nevére nememlékszem,de az egy GS volt.Lelehet azért craftolni,csak nagyon sok pénz és mák,lehet ezután már nem!

  15. Van ennek is oka, egy armor crafternek kb 6x annyi recije van, mint egy weapon crafternek, pl.: Tailornál van eleve a cloth és a leather és azon belül szintenként minden 5x (alsó,felső,kezes,lábas,vállas). Paradox módon a weapon craftnál nagyobb esélyed van, hogy a RNG kivágja a megfelelő recit, mivel kisebb a tartomány. Ha jól emlékszem már 2. héten kint volt a crafternek a recept, míg Bikininek még mindig hiányzik egy csomó.
    In RNG We Trust:)

    ps.: igaz, hogy a balic craftom meg volt 2 hét alatt, de mire a reciket összeszedtem, volt idő amikor naponta jártam az NPC-hez 30 piros szívvel 🙂

  16. Jewy: igazad van, kivéve abban, hogy a fenris lv50-es cucc, ami már endgame volt akkor. Azonkívül a Fenrist és a Devaniont is pl. nem tömegcikknek szánták, ezért is volt nehéz összehozni. Pont azért mert egy armort nem volt nehéz lecraftolni, de így már nem is érné meg.Aztán jött az, hogy egy imballanced szerón abyss instából hamarabb meg lehetett csinálni az abyss cuccot. Akkor mindenki fikázta a Fenrist. Aztán merge, 2.0 és most mindenki megcsinálja, mert az a legkönnyebb. Szóval kell a felzárkóztatás, meg minden, csak az a helyzet, hogy a twink karimnak lassan jobb gearje van, mint az 55-ös gladimnak. 🙂 Ez azért géz, mert jelenleg 55-ön nem igazán tudsz előre lépni. Az 55ös abyss armor teljesen gáz és még drága is, a fegyóról nem is beszélve, az insták droppjai is használhatatlanok és még csak nem is esnek. Egyedül BT-ből lenne jó loot, ha egyáltalán lenne. Én mostanában voltam párszor, de gold lootot még nem láttam. Szóval ebből így nem lesz szett, legalább is én nem fogok szívni vele az biztos.
    Viszont a craft ezen lehet hogy változtatni fog. Mert a craftolt fegyók jók. Arra már megéri lecserélni egy fenrist, vagy mergelni akár másodlagosra az lv50-es abysst. (mondjuk az extendable fegyóval még mindig szívás van, mert a questes 55-ös pole rosszabb, mint a Bakarma pole)
    Cspcsi: alias Csocsi: tanuld már meg leírni a neved 😀

  17. Lvl 40 ap set még mindig rulz. Event adott az enchantoláshoz. Gogo +10 legalább ^^

  18. csocsi aka vicodine….

    az alt gearhez nem tudok mit hozzá szolni, nincs altom, nem is lesz. AZ AP geart aki tudta kiszedte (lásd ismeretségi körötök) aki nem tudta az meg fenrisre megy rá..stb) és igenis kell a könnyités, mert az RNG nek köszönhetöen iszonyat mikor azt hallod hogy valakinek 10. re proccolt be, meg van akinek elsőre. és akinek elsőre proccol be az gondolkodik a játék abba hagyásán. kicsit viccesnek érzem az ilyeneket. (azért már ha 2 failel már ott is eszméletlen pénzről beszélünk) és emellett még ha proccol is fizetned kell.

    én kb lefosom a miragentet. arról nem beszélve hogy ap sokkal jobban megéri és gyorsabban is jön ugye (márameddig) 🙂

  19. Én is aztmondtam h ez a változtatás jo!:)Tehát egyetértünk!:)
    Amugy a “csocsi aka vicodine…” megszolitást nemvágom,valamiröl lemaradtam?:)

  20. 🙂 vicodine vagy sg forumról…. ennyi semmi más 😛

  21. Good job, Sherlock 😀

  22. sg,vicodine?magyarul pls…

  23. jolvan na nem fedem fel kilétedet…

  24. Remélem egyszer én is megértem!:)

  25. csocsi: az a baj, hogy már annyira nyilvánvalóan az orrod alá gyömöszölték a ‘vádat’, hogy ez a ‘nem értem’-ezéssel pont ellentétes hatást váltasz ki, mint amit szeretnél 😉
    Persze én nem gyanítok semmit, nem is gondolom, hogy te az lennél akinek állítanak, bár mentségemre szolgáljon, hogy nem követem aktívan ama közösség életét, mindösszesen csak néhanapján bele-bele szólok egyik másik történetbe.

  26. He-he! 🙂 Én nem olvasok SG-t, de ha tudtam volna, h az is baj, ha valaki más fórumon is ott van, akkor bátortalanabbul állnék az internethez! 🙂 Csocsiról meg annyit, h kb annyi használt nevét tudom, ami kb ide sem férne, de ez a vicodine nekem is új.

  27. Sziasztok!

    Ez igen…Szépen butitjak…foelg hogy a mira 80%át msot szedtem ki …a másik, a hónapokhoz hozzátenném…Tökjó meg minde…DEVISZOTN!

    Minél tovább tolják a dolgokat..annal nagyobb lesz a Szívás (nekik) jo azért annyira nem mert NcSoft, az NCsoft…Gw2 Balde & Soul….ezek ezreket hozznak majd le az AION képernyője elöl…
    Kárukra azoknak akik maradni akarnak..ugyebár én is megfogom venni a Gw2-őt ahogy sokan fogják tenni…a B&S … az egy jokérdés…jolnéz ki meg minden…de nemtom mi is az igazi lényege eddig 😀

    lényeg a lényeg… Mergelni kell a szervereket … a Brokerezés Halott…a PvP Halott, insták is halnak alig lehet Partyt szedni.

    Legalábbis ez a Spataloson igy van.

    Üdv
    Kagura (Last Stand)

Comments are closed.