header image
 

Még egy MMO, amivel nem fogok játszani…

Néhány hónapja – itt a blogon – nagy örömmel jelentettem be, hogy a Battlestar Galactica is kap végre egy MMO-t, bár akkor jót csamcsogtunk azon, hogy vajon mit is várhatunk a BigPoint nevű – döntően flashes játék – fejlesztő cégtől. Két napja került kiadásra egy videó, aminek a felirata szerint 100% ingame contentet mutat be. Bár ne tették volna…

Bármennyire is imádom a BSG univerzumot és a sorozatot, de egy ennyire brutálisan nulla kinézetű és dinamikájú játékkal nem hiszem, hogy játszani akarhatnék. Ha tényleg ennyit tudtak csak hozzá adni a karakterek kinézetéhez, akkor nagyon nem kellett volna szerintem erőltetni, hogy az eredeti szereplők alakját vegyék fel az ingame karakterek (Nem hiszem, hogy Edward James Olmos és Tricia Helfer annyira tapsolnának a ‘kópiáiktól’ örömükben…). Ráadásul egy MMO-ban egyáltalán mit keresnek ezek a karakterek? Aki látta a sorozatot végig az pontosan tudja, hogy mi történt. Most tényleg arról fog szólni ez az MMORPG, hogy végig toljuk azt ami a sorozatban volt? Na és mi van, ha elér a történet a sorozat szerinti végeredményhez? Kész, kiírják, hogy ‘THE END’? Vagy elvégtelenítették a human vs cylon üldözést egy játék kedvéért? Kíváncsi leszek rá, hogy vajon amikor valaki beloginol a játékba, akkor lesznek-e legalább annyira stílusosak, hogy kiírják:  “XX.XXX survivers in searching for home, called Earth“.

Hogy mi a legnagyobb baj ezzel a videóval? Legfőképpen a játék dinamizmusa, amit a videó sugall. A BSG feelingnek nagyon fontos része volt az ahogy megjelenítette az űrcsatákat. Ha csak azt képes lett volna legalább alap szinten visszaadni a játék, akkor az már epix WIN lett volna, de nem…

Na így járás, pedig tényleg lehetett volna akár jó is.

 

~ by Menorel on .

Offtopic

8 Responses to “Még egy MMO, amivel nem fogok játszani…”

  1. Mi az a BSG? 😀

  2. Insignia: Pffffuuuujjj, szégyeld magad 🙂 Azonnal kezdjél neki a minisorozatnak. Mindösszesen 2×1,5 órás, annyit csak megér az életedből. Ha meg az nem tetszik, akkor legalább tudhatod, hogy valami nagy baj van veled. De mivel ez nem így van, ezért utána rákészülhetsz, hogy végig fogsz nézni instant 5 évadot egyben, mert nem fogod birni abbahagyni.

  3. háh mi ez a f0s D:
    böngészőben játszós lesz vagy mi? ^^

  4. Ha valaki még egyszer bármi módon utal rá, hogy nem látta a sorozatot, az előzmény miniseriest, vagy bármelyik dvd filmet… Nos, ilyen ne történjen. Kollégát majdnem eltanácsoltuk az irodából emiatt. Szerintetek veletek mi történne?

  5. ácsi ácsi kedves blogvezető urak, kik nem a témáról írnak eme post alatt. egy szóval sem mondtam hogy nem láttam a sorozat összes részének összes másodpercét a kisfilmektől a nagyfilmekig bezárólag, de ez.. ez egy rakás tehénlepény =.=”

    keresem rá a megfelelően gúnyos kifejezéseket de egyszerüen nem jönnek…

  6. meowie: szerintem darkspell nem neked szánta ezt a megjegyzést, hanem a ‘Mi az a BSG’ commentnek. Egyébként a bigpointhoz híven a játék böngészős lesz, márhogy böngészőn keresztül inicializálja a game enginet, ami után fullscreenben, stb. is használható. Szóval ilyen öszvér megoldás.

  7. hát sry magamra vettem :D. egyébként akkor jól sejtettem a böngészős témát, elég kínos így megoldani egy ilyen táborral rendelkező címet.

  8. Ez 1 rosz vicc…

    Grafika kuka, a történetszál válsztás meg egyenesen katasztrófa. Akkor már mért nem rakták mondjuk az első háború idejére? Sokkal nagyobb szabadságot engedélyezett volna, mivel ott mint tudjuk (aki ismeri az univerzumot) fegyverszünettel és békekötéssel végződött az egész. Továbbá nem egy marék civilhajó és egy kikukázott muzeumi hadihajó vívott macska egér harcot több flottányi ellenséggel, hanem a 12 kolónia kompletten felhúzott új hadereje vs cylon lázadó gépszolga hadsereg csépelte egymást ahol érte. (bármikor megtekinthető az alap széria, csak rá kell keresni 🙂 Nagyon viccesek a makett hajó csaták mai szemmel nézve 🙂 Már csak a kisgyerek fdzss búú bamm beszólási hiányoznak 🙂 (persze a megszokott űrben is van hang mindíg elmaradhatatlan :D, anélkül nincs élmény 😀 )

    De tehették volna a történetet az első exodus idejére, vagy az azt megelőző időre, esetleg a 2 háború közé (igaz ott 0-a harci helyzet volt 🙂 ) De akár a Földre egy kis csavarral (13. kolónia 🙂 )

Comments are closed.