header image
 

Újabb security fail?

Cori jelezte, de azóta már több helyen is láttam, hogy az NCSoft master account kapcsán bevezetett biztonsági intézkedés nem igazán sült el jól. A lényege az lenne, hogy egy másodlagos/harmadlagos titkos kérdés/válasszal lehessen regisztrálni a gépedet és utána csak ezek segítségével tudj belépni a master accountra. Ennek nyilván az főleg a célja, hogy a phising siteok ellen lépjenek fel hathatósan.

Az egésznek nagyjából annyi lett a vége, hogy jelenleg komplett légiók nem férnek hozzá az accountjaikhoz. Több infót egyelőre nem tudok.

~ by Menorel on .

Aion

58 Responses to “Újabb security fail?”

  1. Pár perce írtam az elõzõ posthoz hogy sajnos én is így jártam és akit megkérdeztem ismerõseim azok is.
    Ki a fsz emlékszik hogy mit adtam meg elsõ háziálatom középsõ nevének.
    A suportnak meg lusta vagyok irni.
    Abban bízok hogy a cry hatására törlik ezt a baromságot. :/

  2. End of aion? :O

  3. néha tényleg van egy olyan érzésem hogy ezeknek k*rvára nem kell a pénzünk XD

  4. Örülök hogy NCSoft talál magának elfoglaltságot. De mi a fasz van már a 2.5 patch NA/EU verzióval?

  5. Meg a fizus transferrel..?? Szánalom komolyan,spatan ragatdam, egy halott szeron kell vegetálni beszarás

  6. A, szerintem ez inkább user fail mintsem ncsoft.
    Erről az jut eszembe mikor 1-2 napja egy srác siránkozott az LFG chaten hogy nem tud belépni mert nem emlékszik milyen születésnapot adott meg. Személy szerint engem hál istennek nem érint mert valós adatokat adtam meg. Illetve amelyik siteokon nem így tettem, azoknál mindig elmentettem egy txt vagy jpg fájlban az adatokat.

  7. En sem emlekeztem, de a support fel van keszulve, mert 24 orab nelul segitettek, es be tudok lepni.

    Amugy nem tudjatok, tervezik, hogy extra karakter slotokat tesznek a jatekba? Kene. Keves a 8 kari.
    Inkabb ezzel foglalkoznanak.
    Mar a pinkod is az agyamra megy.

  8. Muldr …
    8 Class van a játékban. 8 Slot van. Nem értem mi a problémád…
    Elején meg is mondták, lesz 8 slot így kipróbálhatod az összes class-t.
    Vagy jobb ha van 2 tökugyanolyan 55-ös karid? Nagyon nem értelek…

  9. Iridescent: Jó, de ha én akarok fejleszteni egy DPS és egy healer clericet is, akkor már nem férek el a másik 7 karakterem mellett… ugye-ugye.

  10. XD Ja tényleg, bocs, elfelejtettem, hogy az új patchben amit beraktak már nem lehet stigmát cserélni XD

  11. Valószínűleg a 8 slotot elhasználta arra hogy egy frakcióban indította mind a 8 classt, és most szeretné másik frakciót is kipróbálni. Mondjuk nagyon elszánt és ráérő ember az aki 8 karit 55-re felhúz. Amúgy én is ugyanebben a cipőben jártam, de végül szemrebbenés nélkül töröltem a lvl30-as templaromat, hogy helyette asmo sorcit csináljak. 🙂 Amúgy el kell ismernem hogy asmo oldalnak nagyon el van találva az atmoszférája, és vannak olyan háttérzenék, hogy a hideg futkos a hátamon a gyönyörtől.

  12. Prana ez most komoly? Egy szerveren csak 1 frakcióban lehet az összes karaktered, nem tudsz mindkét oldalra csinálni egy adott szerveren. Példa: Spataloson van 8 asmod, nem lehet 1 ely sem, de Perenton lehet 8 elyd, csak asmod nem. Lényeg az, hogy megmosolyogtató volt az amit Muldr írt 🙂

  13. Sajnos tévedsz. Annyiban van csak igazad, hogy egy szerveren csak egy frakcióban lehet karaktered. Amikor szervert váltasz újra kiválaszthatod hogy azon a szerveren melyik frakcióval akarsz játszani. Ezek után úgy látszik, mintha ott is lenne 8 karakterhelyed, de valójában egy accounton maximum 8 karaktered lehet, amibe beleszámítják az összes szerveren levő összes karakteredet. Ez halálbiztos, személyesen teszteltem. Spataloson van 7 ely, Urtemen 1 asmo. Többet létrehozni egyik szerveren sem enged. Még azt is kipróbáltam, hogy miután töröltem az ely templart és létre tudtam hozni az asmo sorcit, ezután megpróbáltam a templaron az undelete parancsot, azt sem emgedte.

  14. Jéé, most nézem, h új topic van lol. Fail page refresh method xD
    Egyébként létezik az, hogy valóban olyan kérdést is feltehet a rendszer, amit ki sem töltöttél anno? Mert akkor mégsem én vagyok a hülye, többen is jelezték már ezt >< Szánalmas már amit művelnek….

  15. Prana áprilisi honapban még biztosan nem lesz 2.5 itt, ncsoft megállapodott taiwannal, hogy B&S és 2.5 ös patch elöször hozzájuk megy, elöbbi 2012 nyarán CBT vel indul nálunk, utobbit áprilisban kapják, és miután első “overseas” area akik kapják ezeket, igy elötte te nem fogod látni, van egy tippem, hogy kb akörül fogod kapni, ahogy tera elstartol, csak egy tipp, bár szánalmasnak találnám, hogy egy másik játéktól függjön az, hogy én mit kapok ebben…

  16. 2.5-öt kb áprilisra tippelem, TERA-t meg olyan téli idöszakra

  17. 2.5-öt április 1-én fogják bejelenteni, 2-án meg jól kiröhögnek 😛

  18. akkor mégegyszer finyak kedvéért áprilisban NEM jöhet EU/NA ba a 2.5 mert azzal NCsoft szerződést szegne, keress rá a googliban és majd meglátod.

    továbbá a halott szerveres dologra visszatérve, senki nem kényszeritett, hogy oda menj (ha jol tudom te transfereltél) az, hogy te igénybe vettél egy szolgáltatást ami 1 ideig volt az rendben van. Most viseld a következményeit. Másrészt eleve fail huzásnak tartom, hogy transferelsz egy akkor már JO IDEJE HALOTT szerverre, majd megy a QQ hogy halott a szerver. Mégis hogy gondoltad? vagy te nem olvastál elötte? vagy kajak nem értelek most.

  19. Hard, ebben nem osztom véleményed, ugyanis itt egy olyan szolgáltatás hiányáról beszélünk, amit már régen beígértek. Arról senki nem tehetett, hogy élt a lehetőséggel és transzferelt, de továbblépni már nem tudott a korlátozások miatt.
    7 Kezdődött az egész a server mergével. Senki sem választhatta meg, hogy kivel szeretne egyesülni, egyáltalán kell e a merge, de végülis tiszta sor, szükség volt rá, és az ígért transzfer szolgáltatás volt hivatott kielégíteni az elégedetlenkedők igényeit is. Erre behozták a free és KORLÁTLAN transzfert, aminek hatalmas káosz lett a vége. Meglódult a tömeg, aminek az lett az eredménye, hogy lekorlátozták minimálisra a transzfert. Cserébe ingyenes maradt hosszú ideig, ez is valami… Igaz, hogy csak olyan szerverre mehettél, ami eleve rosszabb volt a te szemszögedből, de ez már mellékes. Aztán kb. 3 hónapja megszűnt a free transzfer is, amit egy fizetős szolgáltatás hivatott felváltani, ami azóta sem érkezett meg. 2.5-nek híre sincsen, fail eventekkel szórakoztatják a népet, miközben random szivatásokat is kitalálnak, mint ez az account verifikáció… Sokáig kiálltam az NCSoft mellett, de erre már én is azt mondom, hogy FAIL!

  20. “Senki sem választhatta meg, hogy kivel szeretne egyesülni” Őhm… Nem, ez nem az aminek látszik…!! 😛

  21. Szergely egyetértek veled, ezért nem supportolok tovább egy ilyen céget. bár nem mintha a fizetős transfer változtatna bármin is, tovább gyepálják a szervereket, mert pl telemokus esetében csak több ely menne, és asmok mennének, ergo mégjobban rontanák a szerokat.. 2.5 ről nem tudok mást mondani, koreán kivül csak 1 országra van dátumuk és az is csak estimated, továbbá gonoldom utánuk kaptok vmi nyálcsorgatos dátumot a “test serverre” olyan május körül kerül fel, hogy majd junius fele livera is felmehessen. mikorra is nem lesz már ki tolja az egész gamet…

  22. Na akkor Hard kedvéért:D : szerintem áprilisban jön ki, ugyanis az eddigi update ütemeket nézve az a reális és ésszerü idöpont, továbbá semmilyen szerzödésben nemhiszek, nem is keresek rá mivel nemérdekel, ugyanis max hazudnak benne, hiszen eddig sosem mondtak igazat, miért most kezdenék???(ráadásul a joval késöbbi idöpont teljesen unreal..) Amugy a régi updateknél is ugy volt, sehol semmi hir, tök csend, egyszer csak bejelentik h jövöhéten teszt szero, azután éles, nemfogják honapokkal elötte beharangozni!Másik meg a transfer. Telemachuson játszottam, de az asmo oldal teljesen játszhatatlan volt, haverok abbahagyták, illetve a maradék az akkorra a legjobb szerverré változott spatalosra mentek. Választhattam, vagy egyedül nyomom telemachuson tovább, vagy megyek azok a haverok után akikkel kezdtem Aiont, nyugodt voltam hiszen bármi változik is, ugy is jön majd még transfer. Nagyon pöpec is volt spata, egy ideig…Aztán a másik szeron kialakult megint egy jo kis társaság, illetve akikkel kezdtem szépen lassan abbahagyták, igy spatán maradtam most egyedül(huuu de joooo), és a fökarim ottragadt. Alapbol tölem jobban senki sem ellenezte a transfert anno, de mmivel akartam még Aionozni (és nem egyedül) ,ezért éltem ezzel a lehetöséggel. Sajnos folyamatosan változnak a dolgok, de erröl nemtehetek szerintem, akármennyire is elleneztem a transfert, az akkor éppen legjobb döntést hoztam(magamnak).

  23. Hogy valami hír is legyen, szerintem az EU-ban elsőként tegnap este a 20:00-ás ostromon asmo (angol szerverek) oldal bedarálta mind a két Ingnissony ely fortot és lepoppoltatta a mega védő general kiscsávót 🙂 (persze jól el is felejtettem, hogy ilyenkor megjelenik és léptem is dg-be, így lemaradtam rólla)
    Előzményként hétvégén szerintem ment a nagy Barbie altatás, mert asmo oldalon mindkét fort Bali kézre lett adva, ammi sikeresnek is tűnt így az ostromot nézve, mivel ha 1-1,5 aly zargatott csak minket ostrom alatt Omegával fűszerezve. Persze Omega is eldőt a 2 fortot követően habként a tortán. (meg persze semmit se nyertem meg belőlle 😛 , pedig szép pve mele füles-t dobott)

    Persze a foglald el az ellen oldali erődöket questeket nem vettem fel 🙁 na majd legközelebb (mivel ezeket a fortokat megtartani egy rémálommal egyenlő 😀 )

  24. Ezek után az ely-k akkora pvp buffot fognak kapni, hogy a falon átnézve is ölni tudnak majd 😀 (valami 20,7,73% most az arány)

  25. hmm ott még elvileg nem kaphatnának, legalábbis telén is volt iylen viszony és mi sem kaptunk 😀

  26. Na most megint elöjött a manastonozás gyönyöre, 120 millábol nemtudtam beletenni egy 35ös daggerba pár attack követ, ez vmi hihetetlen nagy öröm számomra.És akkor még mindig üresek a slotok ugye…Encsizésröl nem is beszélve,felvittem 10ig, aztán ráköltöttem 40millát, ami arra volt jo h legyen egy 9-es belöle, na de nemhagyhattam annyiban,még röpke 10misiböl visszavittem 10re,szánalom…

  27. 200 millábol csináltál egy +10es üres 35öst? gz 😀

  28. Hard :
    Te nem voltál asmok közt kikkel csajom beszélgetett canyonban tegnap PSben?
    😀

  29. Ez az ncnek gz…hihetetlen komolyan

  30. xerb, tuti nem 🙂 nem játszom már vagy 2 hete.

    finyak, RNG… nekem is 100 millába van a kardom és fehér manastonokkal raktam tele unalmamban XD

  31. Cover of Aion Magazine’s upcoming issue:
    Hard meets Xerb’s gf at Silentera Canyon! The forbidden love? Exclusive pics inside!

  32. Bocs, nem lehetett kihagyni 😛

  33. loool 😀
    Ettöl borulok 😀

  34. 😀

  35. Én is 35-ös fegyver soketelés előtt állok a kisaltnak, csak épp mergelt pole és 8 slotost kéne megtömni +15 crites gemekkel, aminek a darabja legutóbb mikor néztem 1 misi volt 🙂 Pillanatnyilag hagytam is a fenébe 🙂 Ench-nél meg megoldottam könnyen. Minden zöld 45-55 közötti cuccot ami eddig esett és vendor kuka árat kínált érte, inkább szétkaptam. Pl. Admából eső zöld cloth alig ér valamit, de legalább 1 46-54 közötti kő kijön belőlle, amivel simán húzható a 35-ös sárga. Így nekem ez a része +11-re ingyen volt úgymond. +15-re is rápróbálnék, de az már nyagyon para, nincs 60-as kövem csak 57-58-as pár darab. A 120 millából inkább 50-es abyss settet húztam volna 🙂

  36. Iridescent:
    En hibam, hogy ki akartam porbalni az osszes kasztot?
    Viszont most megneznem az asmokat is, de nem engedi krealni masik szerveren. Most toroljem le az Elyket, hogy megnezzem a jatek masik felet? Elmennek a p.*aba. NEm igaz, hogy nem lehet 2×8 ra emelni a slotok szamat, hogy az ember vegigprobaljon mindent. Ezzel meg legalabb fel evre lekotnenek, ami ido alatt HAVIDIJAT FIZETNEK. Igy visoznt lehet 1-2 honap mulva cancel lesz.
    Pedig jo lett volna kihuzni Aioonnal addig amig valami uj, normalis mmo ki nem jon.

  37. Vegyél másik accot 😛 Már az összes kaszt is meredek számomra, persze mindenkinek más céljai vannak egy játékban, nade minden kaszt mindkét fajjal, már tényleg túlzás 😀

  38. agree with szergely 🙂

  39. Hidd el meg vennek is, csak havidijat ne kelljen 2x fizetni.
    Ha azt mondana NC, hogy vegyek megegy aiont es annak a serialjat regisztraljam ra, ezzel + 8 slotom lesz, siman megcsinalnam.

  40. Muldr, az eszedbe sem jutott hogy kitörölj egy karit?:) Ha ennyi karit csinálsz ugy sincsen egy sem gearelve, maga a szintezés meg nemszámit, törölj, csinálj helyet és aztán kreálhatsz, nemtudom mivan ezen akkora felháborito dolog….

  41. agree with Finyak 🙂

    Ha már 8 kasztot felhúztál, biztosan kialakult benned valami sorrend, hogy melyiket szereted és melyiket nem annyira. Törölj le egy karaktert, és helyette csinálj egy asmot a kedvenc kasztodból. Én is igy csináltam 😛

  42. van valami kártyás event témázás mától kezdve check it out.
    http://powerwiki.uk.aiononline.com/aion/The+Fortune+Fayre

  43. Hát hogy visszatérjek a témába, mi aionban elvesztettünk majd visszakaptunk egy accot (alapból nem azokat a kérdéseket dobta fel amit anno megadtunk ez 100% + ki a fene tudja mi volt az első petjének a neve??) L2ben pedig egy 80/76/76/70s kari volt a veszteség:/ anno nekünk adták, de még a srác szülinapját sem tudom, nemhogy a hülye “milyen színű volt a kocsija ” kérdést… még a két kérdést ki tudom dumálni, de hogy a szülinapomra sem emlékszem azért az elég gáz:D emellett a serial code sincs meg, így még ezzel sem tudom bizonyítani, hogy a mienk:/ kár érte sok meló volt benne:) ennyit NCSoft biztonságáról

  44. Az eventel kapcsolatban annyit updatelnék hogy aki nem akar 24 sebzést okozó godstoneokból nyakláncot készíteni az ne is foglalkozzon az event-el. Na jó kerek két ember jelezte a szerveren hogy nekik biza 188dmg godstone is volt a 6 közül.

  45. Valaki kapott már választ a suporttól az elfelejtettem a választ a biztonsági kérdésekre témában?

  46. Nekem resetelték a biztonsági kérdést, ami annyiból állt, hogy azonosításként a rendszer megkérdezte a születésnapomat… Kíváncsi vagyok, ha máshol jelentkeznék be megint, akkor ismét kapnék e kérdést, hogy melyik utcában született a milyen nevű kutyám és hasonlók 😛

  47. Ez az event is olyan hogy 100 darab 10-es szintű karival megcsinálható? 😀

  48. Szergely: Mennyi idõ alatt oldották meg?

  49. Reggel ment a ticket, estére resetelve volt. Viszont nem vártam meg míg lekérik az adataimat, délelőtt elküldtem azokat is (előző topicban linkeltem miket kell kitölteni)

  50. Ekkora kib***ást. Biztosra veszem hogy nem válaszoltam ezekre a kérdésekre, mert általában legit választ adok pláne egy olyan játék esetében amiért még fitetek is, de hiába írok be bármit… fail. Ment a ticket és köszi a linket szergely. Remélem hamar intézkednek.

Comments are closed.