header image
 

Ma sincs új hír#1

Csakhogy ne kelljen olyan sokat görgetni azoknak akik mobilról nézik a blogot 🙂

De azért mégis van valami itt:

  • Siel szerver olyan bámulatosan pusztult meg, hogy már az extended maintenance-ből is kifutottak nagyon-nagyon sokszor. Ez már annyira ciki volt, hogy most kompenzációként kapnak az ottani játékosok ehét szerdáig két major ancient crown-t a szokásos módon.
  • Ezzel párhuzamosan most futtatnak egy frankó ‘maintenance’ cover eventet, aminek a keretei között bekerült a játékba két NPC, akik speciális buffokat osztogatnak. Részletek a bejelentésben.
  • Volt természetesen márciusi eye of community is. Interjú Sean Neil-lel és Dominic Wai-val. Mindketten elmondták, hogy mennyire OP lesz a 2.5-ben a grafika és le fog esni az állunk meg satöbbi… A mikor részt fura mód kimaradt… Emellett a hónap fícsöred gájja ki más lehetett volna mint VIPU!!! Ha-ha-ha…

~ by Menorel on .

Aion

92 Responses to “Ma sincs új hír#1”

  1. Cabalban baromijó lehetett a csapat (csak 14> évesek játszák )
    De legalább már értem aion unofficial miért jött be 😀

  2. Meno: szerintem szűkítsük le Koutára a kört. Csak ő nem fikázhatja! 😀 Nála már kimerült a keret. Insert coin! 😀

  3. Meno hagyd már, ismerem cencét és veszi az oltást, és tudja h miért oltom, poénbol megy az oltogatás, még ha nem is mindig tünik annak:DD
    Xerb:nem, nem csak 14 évesek játszottak ott, én az akkor kb 27éves korommal a fiatalabbak közé tartoztam, és nemvoltunk kevesen!!!:)

  4. Ja és: Cence=Kouta ezt hozzáteszem 😀

  5. megint mondom, az, hogy neked nem tetszik valami, nem jelenti azt hogy szar, bámulatos, hogy egyik másik postodat hogyan hazudtolod meg fincsi 🙂

    Zendernek: tudtam, hogy számotokra egyszerüen VÉLEMÉNYT FORMÁLNI IS FELESLEGES, mert ami nekem a véleményem, MÉGHA AZ NEGATIV IS az fikázás. akkor nevezzük igy, ti a POZITIV VÉLEMÉNYETEKKEL meg fanboyok vagytok, ennyi.

    “-Attól még hogy valaki nem azt a változást kapja amit szeretne, attól az még lehet jó. Honnan tudod, h nem lesz jó pve insta amit kapunk?”
    *Igy van, lehet jó, csak azt felejted el, hogy egy olyan dolgot kapunk ami ellen már 1.5 ben is lázadtak az emberek, azaz a PvE uton PvP armor kiszedését, mert az insták AP-T ADNAK. Semmi egyéb gondom nincsen vele, TEHÁT MÉGEGYSZER, NEM AZÉRT FOS MERT PVE VAGY MERT INSTANCE, HANEM MERT EGY OLYAN ARMORT/FEGYVERT VESZEL KI BELÖLE AMINEK KÖZE NEM LENNE AHHOZ A RÉSZÉHEZ A JÁTÉKNAK, remélem megértitek végre mi a gondom ezzel.

    “-Ja, ha a 2.5-el kapcsolatos link-em senkit nem érdekelt, mert ismeri, akkor az Aion fikázása miért érdekelne több embert.”
    * Nem kell, hogy több embert érdekeljen, igazából nem is kell, hogy érdekeljen, TÉGED érdekelt az emberek vélemények ismétlem VÉLEMÉNYE, nem fikázás volt még mindig.

    “-Lehet craftolni meg gyűjtögetni is. 🙂 Viccet félre téve én instába egyáltalán nem járok, mégis elvagyok. Akkor csak van más is, nem?!”
    *Nem az zavar még mindig, hogy PvE tartalom van, mert legyen, (bár Aionban még az is fail és ezt lehet fikázásnak mondani, de mikor egy Endgame bosst 5 perc alatt leölsz a ress loci (tehát nem ugy ahogy azt szánták) és emiatt pl a PvE frakcio minden tagja (Telén ely) eternál fegyokkal jár… = ez a fail sírnak is miatta, fixálni is fogják elvileg 2.5 ben) a gond ezzel, hogy a PvE tartalom a PvP gearre van kihegyezve, és a PvP gear MAJDNEMHOGY lehetetlen megszerezni pvp ből, 2.5 után (eternal gear után lehetetlen is lesz PvP ből). Tehát ebből a szempontból érthető az insták megvalosítása, bár akkor már miértnem a PvP rendszert fejlesztik?

    “-A 30as szettemben menekülni esélytelen. Egyébként tényleg nem mondanám hogy zerg lett volna. Az hogy szembe jött egy party és leabárolt, még nem mondanám zergnek, bár az eredmény ugyan az.
    Félre értés ne essék, nincs ellenemre a pvp, sőt szeretem is. de mikor 20+ ember jön, hogy leöljön, na az nem PvP, az zerg. és ne mondjátok fincsivel, hogy ti élvezitek mikor kb 10x es tulerö konkrétan megesz mert akkor érdekes elképzelésetek van a “fun” szóról 🙂 (és aionban pl legalábbis 2.0 ota zergen kivül nem nagyon van más 3rd zonában) De még silentrában sem mikor konkrét partyk transformálnak ely oldalrol 2-3 asmora. erre tökéletes példa mikor 10 en mentünk pvp zni, és Temple of Scale-nél elfoglaltuk az artifactjukat (ahogy ök szokták vorgaltennél), abban a pillanatban, hogy a mienk lett, 6 transformers, és 1 full ally jött kb 6 unkra mert a többi elhullott. hogy vissza vegyék, na ez NEM pvp ismétlem NEM PVP. (számomra)

    -Silenterában nem igen van afkoló/mobozó enemy. Gelkmarosban egyáltalán nincs, Inggisonban meg inkább a 2nd zonában volt jellemző, de már ott sem nagyon.Lv55-ön nem moboznak a népek.
    * Silentrerában is sokan vannak afkolo/mobozo emberek (legalábbis voltak elegen mikor még toltam) de nem ez a lényeg. Tény és való, hogy rengeteg a retardált ember aka a free kill.
    egy nagyon jó példa pl, hogy assa haverommal mentem silenterán, rank 1 es cleric army 2 es sorci együtt, leöltük a sorcit (tard volt és 1ikünk sem halt meg,) a cleric ress locizott. az army 2 es sorci elfogadta, megint megöltük aztán megint aztán már nem kaptunk ap-t ugyhogy ment a cleric is, erre mit mondjak? nem mondod, hogy épp elméjü lett volna..

    -Hát igen.Meg az újabb MMO-k is kb. Kíváncsi leszek milyen lesz a gépigény.
    * ez egy jó kérdés bár az optimalizáltság legyen a kérdés, ami nagy probléma aionban is, mikor megjelenik egy enemy a radarodon (akár hideban is) a kép beáll kicsit, ergo free radar mindenkinek.) és ez csak 1 kis probléma mert fosul van optimalizálva a motorja bár ha meglesed TERA blogot a varianctól ajánlom figyelmedbe Rekotye beszámoloját ahol közli milyen géppel ment a játék, probléma nélkül (mégha min grafon is)

    -A “pvp”-n volt a hangsúly. Ami annyiban biztató, h végre tennének valamit a pvp eventek terén. Az egy másik dolog, h inkább csináltak volna valami tournament rendszert vagy bármit, mert ez tényleg kaotikusra sikerült. 🙂
    * Hiába volt fail az event itt egyet kell értenem veled, legalább probálkoznak másfél év után, csak folytassák.

    -Én meg melózok, és rommá unom magam. Úgyhogy napi 8 órában tudom osztani Kouta barátunkat! 🙂 Remélem nem sértődik meg, de egyszerűen igényli a “rosszat”! 😀
    *nem sértödöm meg, csak azt szeretném már megélni egyszer, hogy ami negativ kritika egy embertől, azt nem rögtön fikázásnak tituláljátok, Mert az, ha nekem nincs jó véleményem a játékról és megindoklom, az még mindig az én véleményem mégha negativ is, mintahogy a ti pozitivumotok is a tiétek és nem fanboyosdi, ill rajongotáborosdi. nem azt mondom a játékra, hogy huuu aion az egy kalap fos (ez fikázás lenne) semmi indoklás vagy valami… na mindegy…

    amugy menoreltől érdeklödnék, pár postal arrébb megemlitette, hogy a havi commentek száma 1 alá csökkent, ez még mindig fent áll? vagy fincsi + zender vs Kouta +troll szergely javított a helyzeten? XD

  6. “-Attól még hogy valaki nem azt a változást kapja amit szeretne, attól az még lehet jó. Honnan tudod, h nem lesz jó pve insta amit kapunk?”
    – Ha valaki nem azt kapja amit szeretne, akkor miért kéne örülnie neki? Nem mondtam, hogy nem lesz jó az új insta, viszont csak a PvE részhez adnak szokás szerint, PvP-t hanyagolják (jó esetben és nem cseszik szét, mint pl 2.0-val tették)

    “-Ja, ha a 2.5-el kapcsolatos link-em senkit nem érdekelt, mert ismeri, akkor az Aion fikázása miért érdekelne több embert.”
    – Ez nem igaz, mert Kouta és az én hsz-em is elolvastad és válaszoltál is, ergo egy embert már biztosan érdekelt (téged), míg a linket nem biztos hogy bárki megnézte :trollface:

    “-Lehet craftolni meg gyűjtögetni is. 🙂 Viccet félre téve én instába egyáltalán nem járok, mégis elvagyok. Akkor csak van más is, nem?!”
    – Igen lehet craftolni, gyűjtögetni, meg afk siegelni. Viccet félretéve. Am ha nem jársz instába miért várod a 2 új instát?

    “-Akkor csak nem. Mondjuk a relices insta az más, azt én is kivenném, de nem a pve tartalom miatt.”
    – Valóban nem kötelező, hiszen el lehet lenni az 1-55ig összeszedett gearben is, medálokat meg összeszdi az ember párszáz végigafkolt DG-ből (mer az nem PvE, igaz nem is PvP) és napiból a PvP gearhez.

    “-A 30as szettemben menekülni esélytelen. Egyébként tényleg nem mondanám hogy zerg lett volna. Az hogy szembe jött egy party és leabárolt, még nem mondanám zergnek, bár az eredmény ugyan az.”
    – 1 vs full party: zerg, bár ez valóban relatív. A lényeg, hogy hatalmas fun 10-ből 8-szor ilyennel szembetalálkozni, akik persze kitartóan üldöznek át a fél map-en.

    “-Silenterában nem igen van afkoló/mobozó enemy. Gelkmarosban egyáltalán nincs, Inggisonban meg inkább a 2nd zonában volt jellemző, de már ott sem nagyon.Lv55-ön nem moboznak a népek.”
    – Ahogy abyssban sincs mobozó/afkoló és ahogy a napi PvE questeket sem csinálják.

    “-Hát igen.Meg az újabb MMO-k is kb. Kíváncsi leszek milyen lesz a gépigény.”
    – Új MMO, új gépigény. A grafikai fejlesztés dicséretes, sőt szükséges, önmagában viszont kevés.

    “-A “pvp”-n volt a hangsúly. Ami annyiban biztató, h végre tennének valamit a pvp eventek terén. Az egy másik dolog, h inkább csináltak volna valami tournament rendszert vagy bármit, mert ez tényleg kaotikusra sikerült. :)”
    Igen, végülis tényleg kiemelkedő teljesítmény, hogy másfél év után bepróbáltak egy “PvP” eventet…

    “-Én meg melózok, és rommá unom magam. Úgyhogy napi 8 órában tudom osztani Kouta barátunkat! 🙂 Remélem nem sértődik meg, de egyszerűen igényli a “rosszat”! 😀 ”
    – Én is melózok és unalom van, szerencsére sikerül lekötnöm magamat 😀

  7. Fú bazze mennyi wall of text, ennyire azért nem unatkozok lol xD

  8. Btw, post / hónaprol volt szó szvsz 🙂

  9. Lol, alakul.
    Amugy kouta: ho/postról volt szó nem a kommentekrõl szvsz.

  10. “+troll szergely javított a helyzeten? XD”
    Ezt kikérem magamnak. Nagy S-sel írom.

  11. Szerintem amikor van hír akkor pörög a commentelés is.
    Bár azt én is belátom hogy arról hogy az eye of Community-ben Vipuna hogyan adta elő mekkora király arról tényleg nem lehet hírezni.
    Egyébként anno World of Kungfu-ban volt olyan event (weekly) ami hasonló volt a dredgionhoz. A különbség annyi volt hogy bármilyen Szinten beléphettél. Nem volt nagy szinteltérés mivel a gép szintek szerint tette be a playereket (21-25 vagy 41-45 stb). Bemehettél partyval vagy egyedül is. A végén pedig az nyert akinek a legtöbb volt a személyes pontszáma amit a többi player illetve mob levágásával szerzett (free for all). Az első három helyezett Jutalma craftolt fegyver volt (abban a játékban az a legerősebb) , értelemszerűen a rang csökkenésével gyengébb.
    Valami ilyesmit el tudnék képzelni aionban is.

  12. megint mondom, az, hogy neked nem tetszik valami, nem jelenti azt hogy szar, bámulatos, hogy egyik másik postodat hogyan hazudtolod meg fincsi 🙂

    Zendernek: tudtam, hogy számotokra egyszerüen VÉLEMÉNYT FORMÁLNI IS FELESLEGES, mert ami nekem a véleményem, MÉGHA AZ NEGATIV IS az fikázás. akkor nevezzük igy, ti a POZITIV VÉLEMÉNYETEKKEL meg fanboyok vagytok, ennyi.
    **Egy fun siteon előfordulhat ilyen is. 🙂

    “-Attól még hogy valaki nem azt a változást kapja amit szeretne, attól az még lehet jó. Honnan tudod, h nem lesz jó pve insta amit kapunk?”
    *Igy van, lehet jó, csak azt felejted el, hogy egy olyan dolgot kapunk ami ellen már 1.5 ben is lázadtak az emberek, azaz a PvE uton PvP armor kiszedését, mert az insták AP-T ADNAK. Semmi egyéb gondom nincsen vele, TEHÁT MÉGEGYSZER, NEM AZÉRT FOS MERT PVE VAGY MERT INSTANCE, HANEM MERT EGY OLYAN ARMORT/FEGYVERT VESZEL KI BELÖLE AMINEK KÖZE NEM LENNE AHHOZ A RÉSZÉHEZ A JÁTÉKNAK, remélem megértitek végre mi a gondom ezzel.
    **Nem lenne ezzel már semmi gond, mert ez így ballanszosabb. Az arány a rossz. Valami kell a gyengébb kariknak is, hogy geareljék magukat kicsit. A rossz az, h instából több AP jön (és akkumlálható), mint PvP-ből. De ezen kicsit segített a 1/2 AP lose event. Remélem visszahozzák, mert jót tett a pvp-nek.

    “-Ja, ha a 2.5-el kapcsolatos link-em senkit nem érdekelt, mert ismeri, akkor az Aion fikázása miért érdekelne több embert.”
    * Nem kell, hogy több embert érdekeljen, igazából nem is kell, hogy érdekeljen, TÉGED érdekelt az emberek vélemények ismétlem VÉLEMÉNYE, nem fikázás volt még mindig.
    ** A statokkal, rewardokkal kapcsolatban, mit lesz érdemes tolni, mit nem. Ezzel a “szarezapeccs” dologgal sztem senki sincs előrébb.

    “-Lehet craftolni meg gyűjtögetni is. 🙂 Viccet félre téve én instába egyáltalán nem járok, mégis elvagyok. Akkor csak van más is, nem?!”
    *Nem az zavar még mindig, hogy PvE tartalom van, mert legyen, (bár Aionban még az is fail és ezt lehet fikázásnak mondani, de mikor egy Endgame bosst 5 perc alatt leölsz a ress loci (tehát nem ugy ahogy azt szánták) és emiatt pl a PvE frakcio minden tagja (Telén ely) eternál fegyokkal jár… = ez a fail sírnak is miatta, fixálni is fogják elvileg 2.5 ben) a gond ezzel, hogy a PvE tartalom a PvP gearre van kihegyezve, és a PvP gear MAJDNEMHOGY lehetetlen megszerezni pvp ből, 2.5 után (eternal gear után lehetetlen is lesz PvP ből). Tehát ebből a szempontból érthető az insták megvalosítása, bár akkor már miértnem a PvP rendszert fejlesztik?
    **összejön az pvp-ből is, de egy idő után nagy rankkon szopás pvp-zni. Ezért van zerg. Az officerek egyedül nem mozdulnak ki.

    “-A 30as szettemben menekülni esélytelen. Egyébként tényleg nem mondanám hogy zerg lett volna. Az hogy szembe jött egy party és leabárolt, még nem mondanám zergnek, bár az eredmény ugyan az.
    Félre értés ne essék, nincs ellenemre a pvp, sőt szeretem is. de mikor 20+ ember jön, hogy leöljön, na az nem PvP, az zerg. és ne mondjátok fincsivel, hogy ti élvezitek mikor kb 10x es tulerö konkrétan megesz mert akkor érdekes elképzelésetek van a “fun” szóról 🙂 (és aionban pl legalábbis 2.0 ota zergen kivül nem nagyon van más 3rd zonában) De még silentrában sem mikor konkrét partyk transformálnak ely oldalrol 2-3 asmora. erre tökéletes példa mikor 10 en mentünk pvp zni, és Temple of Scale-nél elfoglaltuk az artifactjukat (ahogy ök szokták vorgaltennél), abban a pillanatban, hogy a mienk lett, 6 transformers, és 1 full ally jött kb 6 unkra mert a többi elhullott. hogy vissza vegyék, na ez NEM pvp ismétlem NEM PVP. (számomra)
    **az nem is. Az öngyilkosság.De nem vagyok suicid alkat. Szal futás van, ha nem késő. Silenterában hála az égnek vannak hozzám hasonló szólózók, ami viszont már jó bunyó. Nem is szerveznek oda zerget(mert úgy szar az ap), max egy BT party jön szembe.
    Amúgy a sok transfor tényleg gáz, nem ennyi AP-hez lett tervezve. Ettől független nekem sem tiltja senki, h felvigyem a rankom, és transformáljak.

    -Silenterában nem igen van afkoló/mobozó enemy. Gelkmarosban egyáltalán nincs, Inggisonban meg inkább a 2nd zonában volt jellemző, de már ott sem nagyon.Lv55-ön nem moboznak a népek.
    * Silentrerában is sokan vannak afkolo/mobozo emberek (legalábbis voltak elegen mikor még toltam) de nem ez a lényeg. Tény és való, hogy rengeteg a retardált ember aka a free kill.
    egy nagyon jó példa pl, hogy assa haverommal mentem silenterán, rank 1 es cleric army 2 es sorci együtt, leöltük a sorcit (tard volt és 1ikünk sem halt meg,) a cleric ress locizott. az army 2 es sorci elfogadta, megint megöltük aztán megint aztán már nem kaptunk ap-t ugyhogy ment a cleric is, erre mit mondjak? nem mondod, hogy épp elméjü lett volna..
    **Clericecnek mániájuk high rankon felkelni/éleszteni 🙂

    -Hát igen.Meg az újabb MMO-k is kb. Kíváncsi leszek milyen lesz a gépigény.
    * ez egy jó kérdés bár az optimalizáltság legyen a kérdés, ami nagy probléma aionban is, mikor megjelenik egy enemy a radarodon (akár hideban is) a kép beáll kicsit, ergo free radar mindenkinek.) és ez csak 1 kis probléma mert fosul van optimalizálva a motorja bár ha meglesed TERA blogot a varianctól ajánlom figyelmedbe Rekotye beszámoloját ahol közli milyen géppel ment a játék, probléma nélkül (mégha min grafon is)
    **Múltkor siegen elfelejtettem nyomni SHFT+F12-t, csak a felénél vettem észre. Nincs túl erős gépem, de nem szaggatott, csak már idegesített a sok ember, úgyhogy mégis benyomtam. 🙂

    -A “pvp”-n volt a hangsúly. Ami annyiban biztató, h végre tennének valamit a pvp eventek terén. Az egy másik dolog, h inkább csináltak volna valami tournament rendszert vagy bármit, mert ez tényleg kaotikusra sikerült. 🙂
    * Hiába volt fail az event itt egyet kell értenem veled, legalább probálkoznak másfél év után, csak folytassák.
    **Na-na-na-na-na!Ilyen könnyen nem éri. Tessék szépen vitatkozni! 😛 A felezett AP lose jó event volt, sokat dobott a pvp-n. Rendes rankok jöttek, soxor szólóban, jó bunyót hozott.

    -Én meg melózok, és rommá unom magam. Úgyhogy napi 8 órában tudom osztani Kouta barátunkat! 🙂 Remélem nem sértődik meg, de egyszerűen igényli a “rosszat”! 😀
    *nem sértödöm meg, csak azt szeretném már megélni egyszer, hogy ami negativ kritika egy embertől, azt nem rögtön fikázásnak tituláljátok, Mert az, ha nekem nincs jó véleményem a játékról és megindoklom, az még mindig az én véleményem mégha negativ is, mintahogy a ti pozitivumotok is a tiétek és nem fanboyosdi, ill rajongotáborosdi. nem azt mondom a játékra, hogy huuu aion az egy kalap fos (ez fikázás lenne) semmi indoklás vagy valami… na mindegy…
    **De ez egy rajongói oldal lenne, vagy miféle. Tessék szépen rajongni! 🙂 Én is max itt fikázom a Terát, enm a Tera oldalon. Meg előbb azért majd kipróbálom. (csak hogy konkrétan tudjam fikázni persze :D) Már eleve az sokat ront szerendcsétlen játékon, h neked tetszik. 🙂 Ki ne tudódjon nemzetközi fórumokon, mert akkor vége. 🙂

    amugy menoreltől érdeklödnék, pár postal arrébb megemlitette, hogy a havi commentek száma 1 alá csökkent, ez még mindig fent áll? vagy fincsi + zender vs Kouta +troll szergely javított a helyzeten? XD

    Leghosszebb comment? Nyertünk?

  13. megint mondom, az, hogy neked nem tetszik valami, nem jelenti azt hogy szar, bámulatos, hogy egyik másik postodat hogyan hazudtolod meg fincsi 🙂

    Zendernek: tudtam, hogy számotokra egyszerüen VÉLEMÉNYT FORMÁLNI IS FELESLEGES, mert ami nekem a véleményem, MÉGHA AZ NEGATIV IS az fikázás. akkor nevezzük igy, ti a POZITIV VÉLEMÉNYETEKKEL meg fanboyok vagytok, ennyi.
    **Egy fun siteon előfordulhat ilyen is. 🙂

    “-Attól még hogy valaki nem azt a változást kapja amit szeretne, attól az még lehet jó. Honnan tudod, h nem lesz jó pve insta amit kapunk?”
    *Igy van, lehet jó, csak azt felejted el, hogy egy olyan dolgot kapunk ami ellen már 1.5 ben is lázadtak az emberek, azaz a PvE uton PvP armor kiszedését, mert az insták AP-T ADNAK. Semmi egyéb gondom nincsen vele, TEHÁT MÉGEGYSZER, NEM AZÉRT FOS MERT PVE VAGY MERT INSTANCE, HANEM MERT EGY OLYAN ARMORT/FEGYVERT VESZEL KI BELÖLE AMINEK KÖZE NEM LENNE AHHOZ A RÉSZÉHEZ A JÁTÉKNAK, remélem megértitek végre mi a gondom ezzel.
    **Nem lenne ezzel már semmi gond, mert ez így ballanszosabb. Az arány a rossz. Valami kell a gyengébb kariknak is, hogy geareljék magukat kicsit. A rossz az, h instából több AP jön (és akkumlálható), mint PvP-ből. De ezen kicsit segített a 1/2 AP lose event. Remélem visszahozzák, mert jót tett a pvp-nek.
    + SZerintem igein is gond, hogy lehet instázni az AP-t de persze ez megint csak az én fikázásom, Az 1/1 es AP lose eventet pedig nem eventként kéne csinálni, hanem bekéne épiteni a pvp rendszerbe, és akkor máris kevesebb gond lenne a gameval (föleg az orbitálisan magas ap számok miatt könyebb lenne pvp vel kiszedni a geart)

    “-Ja, ha a 2.5-el kapcsolatos link-em senkit nem érdekelt, mert ismeri, akkor az Aion fikázása miért érdekelne több embert.”
    * Nem kell, hogy több embert érdekeljen, igazából nem is kell, hogy érdekeljen, TÉGED érdekelt az emberek vélemények ismétlem VÉLEMÉNYE, nem fikázás volt még mindig.
    ** A statokkal, rewardokkal kapcsolatban, mit lesz érdemes tolni, mit nem. Ezzel a “szarezapeccs” dologgal sztem senki sincs előrébb.
    + Azzal sem, hogy huudeatomjoezapatch azt 2 nappal a kiadás után megint a kutya se fogja vele tolni (mintahogyan 1.9 ill 2.0 után is ez volt)

    “-Lehet craftolni meg gyűjtögetni is. 🙂 Viccet félre téve én instába egyáltalán nem járok, mégis elvagyok. Akkor csak van más is, nem?!”
    *Nem az zavar még mindig, hogy PvE tartalom van, mert legyen, (bár Aionban még az is fail és ezt lehet fikázásnak mondani, de mikor egy Endgame bosst 5 perc alatt leölsz a ress loci (tehát nem ugy ahogy azt szánták) és emiatt pl a PvE frakcio minden tagja (Telén ely) eternál fegyokkal jár… = ez a fail sírnak is miatta, fixálni is fogják elvileg 2.5 ben) a gond ezzel, hogy a PvE tartalom a PvP gearre van kihegyezve, és a PvP gear MAJDNEMHOGY lehetetlen megszerezni pvp ből, 2.5 után (eternal gear után lehetetlen is lesz PvP ből). Tehát ebből a szempontból érthető az insták megvalosítása, bár akkor már miértnem a PvP rendszert fejlesztik?
    **összejön az pvp-ből is, de egy idő után nagy rankkon szopás pvp-zni. Ezért van zerg. Az officerek egyedül nem mozdulnak ki.
    + Ezt ne mondd, hogy összejön, nekem az 55 ös ap kardért is kellett 2 fortress instát tolnom a végén, mert ahogy mész fel a rang listán, ugy kapsz KEVESEBB AP-T A PLAYEREKBŐL, ergo a játék kényszerit rá, hogy instázni menj inkább (mikor rank 1 es kariböl jozsi akivel grp ban vagyok kap 900-1k ap-t én meg 100 at a rankom miatt ott gáz van) tehát minél nagyobb a rankod nem csak a mobokbol de a playerekből is kevesebb AP jön, mégjobban megnehezítve az AP termelést PvP ből, viszont simán buksz 8-10k ap-t annál a ranknál, és még assával is nehéz megélni hideban, hát még a többi kasztal…

    “-A 30as szettemben menekülni esélytelen. Egyébként tényleg nem mondanám hogy zerg lett volna. Az hogy szembe jött egy party és leabárolt, még nem mondanám zergnek, bár az eredmény ugyan az.
    Félre értés ne essék, nincs ellenemre a pvp, sőt szeretem is. de mikor 20+ ember jön, hogy leöljön, na az nem PvP, az zerg. és ne mondjátok fincsivel, hogy ti élvezitek mikor kb 10x es tulerö konkrétan megesz mert akkor érdekes elképzelésetek van a “fun” szóról 🙂 (és aionban pl legalábbis 2.0 ota zergen kivül nem nagyon van más 3rd zonában) De még silentrában sem mikor konkrét partyk transformálnak ely oldalrol 2-3 asmora. erre tökéletes példa mikor 10 en mentünk pvp zni, és Temple of Scale-nél elfoglaltuk az artifactjukat (ahogy ök szokták vorgaltennél), abban a pillanatban, hogy a mienk lett, 6 transformers, és 1 full ally jött kb 6 unkra mert a többi elhullott. hogy vissza vegyék, na ez NEM pvp ismétlem NEM PVP. (számomra)
    **az nem is. Az öngyilkosság.De nem vagyok suicid alkat. Szal futás van, ha nem késő. Silenterában hála az égnek vannak hozzám hasonló szólózók, ami viszont már jó bunyó. Nem is szerveznek oda zerget(mert úgy szar az ap), max egy BT party jön szembe.
    Amúgy a sok transfor tényleg gáz, nem ennyi AP-hez lett tervezve. Ettől független nekem sem tiltja senki, h felvigyem a rankom, és transformáljak.
    + Nyilván GL a telemokuson, nem véltetlenül siegen sincs transformerünk, nemhogy funból silenterán… 🙂

    -Silenterában nem igen van afkoló/mobozó enemy. Gelkmarosban egyáltalán nincs, Inggisonban meg inkább a 2nd zonában volt jellemző, de már ott sem nagyon.Lv55-ön nem moboznak a népek.
    * Silentrerában is sokan vannak afkolo/mobozo emberek (legalábbis voltak elegen mikor még toltam) de nem ez a lényeg. Tény és való, hogy rengeteg a retardált ember aka a free kill.
    egy nagyon jó példa pl, hogy assa haverommal mentem silenterán, rank 1 es cleric army 2 es sorci együtt, leöltük a sorcit (tard volt és 1ikünk sem halt meg,) a cleric ress locizott. az army 2 es sorci elfogadta, megint megöltük aztán megint aztán már nem kaptunk ap-t ugyhogy ment a cleric is, erre mit mondjak? nem mondod, hogy épp elméjü lett volna..
    **Clericecnek mániájuk high rankon felkelni/éleszteni 🙂
    + Klántárst+havert kétlem, bár a másik is ludas, hogy felkelt, ettöl független még retardáltak voltak (ill csak nem számított nekik az AP amit megértek telemachus ely oldalon). De rengeteg ilyen játékos van.

    -Hát igen.Meg az újabb MMO-k is kb. Kíváncsi leszek milyen lesz a gépigény.
    * ez egy jó kérdés bár az optimalizáltság legyen a kérdés, ami nagy probléma aionban is, mikor megjelenik egy enemy a radarodon (akár hideban is) a kép beáll kicsit, ergo free radar mindenkinek.) és ez csak 1 kis probléma mert fosul van optimalizálva a motorja bár ha meglesed TERA blogot a varianctól ajánlom figyelmedbe Rekotye beszámoloját ahol közli milyen géppel ment a játék, probléma nélkül (mégha min grafon is)
    **Múltkor siegen elfelejtettem nyomni SHFT+F12-t, csak a felénél vettem észre. Nincs túl erős gépem, de nem szaggatott, csak már idegesített a sok ember, úgyhogy mégis benyomtam. 🙂
    + tudom, neked meg fincsinek fos gépetek van de sosincs gond a siegen, azért cryolnak a vérpistik félmilkás gépekkel, hogy képkockákat nézegetnek siegen, azért van az, h gelkmarosban meg ahol ember van szaggat a játék (mert szaggat)..stb mindenesetre örüljetek, hogy nektek jó ez 2 ember a 10k ból? vagy mennyien játszák Aiont most egy szeron? 🙂

    -A “pvp”-n volt a hangsúly. Ami annyiban biztató, h végre tennének valamit a pvp eventek terén. Az egy másik dolog, h inkább csináltak volna valami tournament rendszert vagy bármit, mert ez tényleg kaotikusra sikerült. 🙂
    * Hiába volt fail az event itt egyet kell értenem veled, legalább probálkoznak másfél év után, csak folytassák.
    **Na-na-na-na-na!Ilyen könnyen nem éri. Tessék szépen vitatkozni! 😛 A felezett AP lose jó event volt, sokat dobott a pvp-n. Rendes rankok jöttek, soxor szólóban, jó bunyót hozott.
    + Ehhez megint nem tudok mit hozzáfüzni, a gondom annyi volt az eventtel, hogy a halott contentre volt lekorlátozva (manapság a kutya se jár abyssba, silenterára is csak amig átmegy az enemy frakcio mapjára, vagy BT be.) természetesen az event jól sikerült, hisz mig tartott, a játék halott helyei ujra playerektől “hemzsegett”

    -Én meg melózok, és rommá unom magam. Úgyhogy napi 8 órában tudom osztani Kouta barátunkat! 🙂 Remélem nem sértődik meg, de egyszerűen igényli a “rosszat”! 😀
    *nem sértödöm meg, csak azt szeretném már megélni egyszer, hogy ami negativ kritika egy embertől, azt nem rögtön fikázásnak tituláljátok, Mert az, ha nekem nincs jó véleményem a játékról és megindoklom, az még mindig az én véleményem mégha negativ is, mintahogy a ti pozitivumotok is a tiétek és nem fanboyosdi, ill rajongotáborosdi. nem azt mondom a játékra, hogy huuu aion az egy kalap fos (ez fikázás lenne) semmi indoklás vagy valami… na mindegy…
    **De ez egy rajongói oldal lenne, vagy miféle. Tessék szépen rajongni! 🙂 Én is max itt fikázom a Terát, enm a Tera oldalon. Meg előbb azért majd kipróbálom. (csak hogy konkrétan tudjam fikázni persze 😀 ) Már eleve az sokat ront szerendcsétlen játékon, h neked tetszik. 🙂 Ki ne tudódjon nemzetközi fórumokon, mert akkor vége. 🙂
    +Aionnal is játszottam, mégis toltátok/toljátok, szóval ez akkora probléma nem lehet, a Rajongoi oldal nem azért van, hogy bálványozni lehessen csak az adott dolgot. Véleményt is lehet formálni akár pozitiv akár negativ.

    ++Xerb: bocs én néztem be, de ez betudható annak, hogy senki nem foglalkozik már ugy az oldallal (senki nem postolgat akinek van jóga..stb) Zender meg Fincsi csapatná tovább ahogy látod… 😀

    amugy menoreltől érdeklödnék, pár postal arrébb megemlitette, hogy a havi commentek száma 1 alá csökkent, ez még mindig fent áll? vagy fincsi + zender vs Kouta +troll szergely javított a helyzeten? XD

    Leghosszebb comment? Nyertünk?
    +Még nem 😀

  14. ja: enjoy the WALL of text 😀

  15. Huh, ettől már leblokkolt az agyam, de ezen megakadt a szemem:
    “A felezett AP lose jó event volt, sokat dobott a pvp-n.”
    Eventként hoztak be egy olyan dolgot, amit már régtől be kellett volna építeni vmelyik patch-be, ami miatt rengetegen whine-oltak. Akkor ez most piros pont, vagy szánalom?
    Egyébként tipikus “a pohár félig üres vs. félig tele van” vélemények ütköznek az Aion körüli esemény(telenség)ekkel kapcsolatban. Én azt mondom: a poharat félig telesz*rták… 😀

  16. Na totál agyi rövidzárlat, én kiszállok xD

  17. + Azzal sem, hogy huudeatomjoezapatch azt 2 nappal a kiadás után megint a kutya se fogja vele tolni (mintahogyan 1.9 ill 2.0 után is ez volt)
    * Nekem tetszik a 2.0, abyss kellett volna ezzel együtt bezárni Instástól, mindenestől!

    + Ezt ne mondd, hogy összejön, nekem az 55 ös ap kardért is kellett 2 fortress instát tolnom a végén, mert ahogy mész fel a rang listán, ugy kapsz KEVESEBB AP-T A PLAYEREKBŐL, ergo a játék kényszerit rá, hogy instázni menj inkább (mikor rank 1 es kariböl jozsi akivel grp ban vagyok kap 900-1k ap-t én meg 100 at a rankom miatt ott gáz van) tehát minél nagyobb a rankod nem csak a mobokbol de a playerekből is kevesebb AP jön, mégjobban megnehezítve az AP termelést PvP ből, viszont simán buksz 8-10k ap-t annál a ranknál, és még assával is nehéz megélni hideban, hát még a többi kasztal…

    *Non-elite weapon 50-ig nem kell semmi, csak pvp. Azon felül a rank miatt gáz, ez igaz. Az eternál meg így elérhetetlen. Az meg hogy van AP insta abyssban… hát járjon az akinek 2 anyja van, kiégés az egész, olyan unalmas. Sztem már tényleg csak az megy be, akinek nagyon kell a relic, és nagy rankon van.

    + tudom, neked meg fincsinek fos gépetek van de sosincs gond a siegen, azért cryolnak a vérpistik félmilkás gépekkel, hogy képkockákat nézegetnek siegen, azért van az, h gelkmarosban meg ahol ember van szaggat a játék (mert szaggat)..stb mindenesetre örüljetek, hogy nektek jó ez 2 ember a 10k ból? vagy mennyien játszák Aiont most egy szeron? 🙂
    -Core 2 duo 8400,HD4850,4GB RAM. Ebből a proci kicsit erősebb lett, +2GB ram, ez jött az utóbbi időben. Egyébként betettem egy SSD-t, azóta nem szaggat a game. Tényleg sokat dobott rajta.

    + Ehhez megint nem tudok mit hozzáfüzni, a gondom annyi volt az eventtel, hogy a halott contentre volt lekorlátozva (manapság a kutya se jár abyssba, silenterára is csak amig átmegy az enemy frakcio mapjára, vagy BT be.) természetesen az event jól sikerült, hisz mig tartott, a játék halott helyei ujra playerektől “hemzsegett”
    * Ha betennék álandóra egész gelkmarosra, tökéletes volna. Mindenki leszarná az AP-s instákat.

    +Aionnal is játszottam, mégis toltátok/toljátok, szóval ez akkora probléma nem lehet, a Rajongoi oldal nem azért van, hogy bálványozni lehessen csak az adott dolgot. Véleményt is lehet formálni akár pozitiv akár negativ.
    *Akkor most el kell kezdeni sok pozitívat is írni, hogy egyensúly legyen. 🙂

    Szergely: (a troll :P)
    +Eventként hoztak be egy olyan dolgot, amit már régtől be kellett volna építeni vmelyik patch-be, ami miatt rengetegen whine-oltak.
    *A lényeg, hogy behozták, és szerintem még lesz is ilyen. Fentebb valaki írta, h nektek semmi sem elég jó. És tényleg. Én is azt látom, hogy most próbálják visszalapátolni a szart a lóba, de legalább történik valami e téren, és még jó irányba is halad. Attól tartok, h ha most lenne itt egy listánk, hogy mit-hogyan kéne csinálni, és megcsinálnák, abból olyan cry lenne az új karakterek részeről, akik még eléggé szarul geareltek, mint annó a rift-nél volt. Hidd el, hogy az Aion nagyrész a játékosok miatt olyan amilyen. Az Ncsoft meg pénzt szeretne keresni, úgyhogy próbálja azt csinálni amit a többség akar. Sajnos mi vagyunk kevesebben. Ez a havidíjas játék hátránya. Ha most ingyenessé tennék, és a 2.5-ért meg pénzt kérnének, sztem még akkor is hosszú távon jobban járnának, mert sokan viszajönnének még a 3.0 előtt.

  18. Hát ezt még végig olvasni is fájdalmas volt 🙂 Csúnya off következik ( gyengébb idegzetűek és RIFT fóbiásak ne olvassák!!!
    A hétvégén ismét lesz ingyenes kipróbálási lehetőség! További részletek a Variance RIFT blogon:
    http://rift.variance.hu/2011/04/13/trial-keys-allies-of-the-ascended/

  19. hallod szergely, az a pohár továbbis van szarva nem csak félig XD

  20. zender, történetesen fincsi haverod irta, és Szergely mellé kell állnom, egy olyan dolog ami jelentösen emelné a player számot, illetve a pvp eseményeket, ill a playerek jelentös része sír miatta, nem eventként kellene berakni, hanem már rég a játékban kellene lennie, de mig nekünk a szar sem jó, ti örültök, hogy végre lefosnak titeket. Ezis egy nézőpont, mégha nem is mindig a legjobb 🙂

  21. Hu bakker,mig meloztam mi ment itt tovább:DDD Ma már nem de holnap elolvasok mindent:DD Addig probálom kitalálni mit olthatnék kencének::P

  22. mittomén, fogd rám, hogy fos szeles idő volt ma is 😀

  23. Mármint mi közöd a szeles időhöz? o_O
    Ahaaa, vagyhogy a csilis bab, értem…

  24. BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!!!!

    BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!!!!

    Végre (több hónap csúszással) bejelentették a fizetős transfert, április 27-től lesz elérhető.

    http://uk.aiononline.com/board/notices/view?articleID=1365&page=

  25. YYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  26. Végre visszahuzhatom a belemet a telere erröl a fos spatarol aaa el sem hiszem

  27. Te véletlenül nem teléröl transfereltél el spatara ?
    Emlékszem hogy milyen örömmel indultatok a szép új világba , ahol nem ely ownol 🙂

  28. Azt is láttad hogy 16 angol font a trasnfer ára? Ráadásul nem hinném hogy az acc összes karakterét mozgatnák ennyi pénzért lol

  29. nem mellesleg:

    {CC}Trine
    Hi guys! You will find out more as we get the FAQ up before this goes live. There will be server and faction population caps in place. When you go to transfer it will look at where you are from and what your faction is and then only offer servers to you that would offer a transfer without creating population unbalance or further threaten server health.

  30. Véééégre! megzúzzuk kicsit az elyosokat! 😀

  31. YAY! A transfer műlödése:
    – Please insert coins to transfer
    – Choose a server to transfer
    – Ooooooooohhhh, we’re terribly sorry but you’re not allowed transferring to that server! Please choose another server!
    – Thanks for using our transfer service, have a nice day!

  32. rofl Szergely 😀
    Tuti így lesz 🙂

  33. Hát, ahogy elnézem a dolgokat, telére nem mehetsz majd fincsi, 2 okból kifolyolag (unbalance lesz a spatán a kevés asmo miatt MEGINT / emlékezzünk vissza már free transferkor sem lehetett a spata asmoknak menni 1 időben / avagy a “balanceolt” telén okoznál unbalancot.) Mindenesetre sok sikert neked a vissza jutáshoz (anno sem értettem minek ment a sok asmo egy “ely domináns szerverről egy MÉGJOBBAN ely dominánsra…” 🙂 na mindegy, legalább csinálnak valamit az ncwestnél (bár ez már eddigis megvotl free vel, szal csak hozzá kellett dobni, hogy kérjen egy kis pénzt, tehát nem eröltették meg magukat ismét és elég szép summát kérnek 1 karakter átmozgatásért…)

    Mindenesetre szergike, kipostolhatnád új hírnek 😛 (csak hogy dolgozz is kicsit :P)

  34. Ja és miután lecsengett a transfer hullám, összevonják a szervereket .lol 😀

  35. Cence tudod jol,h anno azért mentem át spatara teleröl,mert annyi volt az elyos,h egyszerüen nemlehetett tölük semmit csinálni,spatalos egy akkoriban legbalanceosabb szerver volt,bár kevesebb playerrel mint bármelyik más szero,de legalább balanceos.viszont mostanra kifogytak az emberek,mivel esténként nemtudok játszani,napközben van h 2 napig nemtudom megcsinálni a napi questemet meg ilyenek,most is eddig abyssban egyetlen elyvel találkoztam reggel ota,telen is van karim és tudom jol, h ott viszont igen nagy az aktivitás,nemakarok %okba bocsájtkozni,de szerintem legalább 5ször annyi ember van mindkét frakciobol.Ráadásul akik miatt átjöttem spatara,akikkel kezdtem anno aiont,már abbahagyták,egyedül traki tolja még, és a többi haver viszont(meg sz ujak) eléggé aktivak telén.Szal nekem mindenképpen vissza kell jutnom oda,mert már ezen a no life spatan kiégek…

  36. ice:láttam,h 16 font az ára, de leszarom kb!Amugy meg csak egyetlen karit kell visszamozgatnom,szal az sem para

  37. Te Zender Telemachuson mi a helyzet? Most a sorcimmla tolom Perenton, elyk non-stop gelkmarosban vannak fortok előtt, de amúgy asmo domináns. A Chanteremet vinnem kell valahova, mert ő a crafter 🙂

  38. “Mindenesetre szergike, kipostolhatnád új hírnek 😛 (csak hogy dolgozz is kicsit 😛 )”
    Huh, mármint én? Mit és hova? Jaa, hogy lesz fizetős transzfer! Hát jó, akkor figyelem mert postolom:
    LESZ FIZETŐS TRANSZFER!!!
    😛
    Viccet félretéve nincs jogosultságom hozzá és nem is akarom, hogy legyen 😀

  39. Traki: Telemakkosra nem tudnék panaszkodni. Kicsit visszább esett a piac, de sztem nem a player szám miatt, hanem a kevés drop miatt nincs pénz. De azért össze lehet hozni a vagyont. A pvp fasza, napi quest gelkmarosban kb 10 perc. Abyssban akkor van élet, ha van balaur fort, amúgy az nem tűl nyüzsi. Dred mindig van, sok partyt hirdetnek rá, még a quick entry is betesz 9:55-kor. 🙂 Afk dred partyk is mindig vannak, hallottam spataloson még ez sem jön össze. Alakul a ballance is, van felső fort is, nem sokon múlt hogy több is legyen.

  40. A transzferről meg annyit, hogy ha asmo vagy, és azért nem lehet elmenni egy szerverről, mert az asmok kevesebben vannak, akkor kb csak az elyosok fognak transferelni. Legalább is szinte mindenhol az elyosok vannak többen. Egyébként szerintem is mire lecseng a transfer láz, szerver merge lesz 🙂

  41. a merge az alap, de zender, ez az ingyenes transferban is igy volt, spatárol az asmok nem mehettek mert kevesen voltak, szal zömében az elyk mászkálhattak ugy igazából (más kérdés, hogy az akkoribban fosul álló tele asmok mehettek) hiszen akkor még nem volt akkora whine mint spatán pl 🙂 de majd meglátjuk, mindenesetre gl fincsinek.

Comments are closed.