header image
 

Blade and Soul – CBT#1 micro-video-blog

Akkor most néhány napra a blog átmegy ‘Blade and Soul’ videóblogba, hiszen kezdetét vette a CBT#1 és a nagy világ most ezzel foglalkozik. Kezdjük is mindjárt egy Character Creation videóval:

Következzék egy ingame videó, ami egyből egy jófajta átvezető videóval kezdődik: (Úgy egyébként nem vagyok hanyatt esve a játék grafikájától, nem érzem, hogy annyival jobb lenne az Aionhoz képest, de ez privát vélemény…) Bár az tény, hogy lényegesen akció dúsabb és élvezetesebbnek néz ki az egész… nyami.

Érdekesség egyékbként, hogy bár 1-2 hónapja még az ‘auto targetting system’-et híresztelték, viszont ebben a videóban már teljesen free target alapú a játék. Látszik, hogy az NCSoft okosan reagál a piacra.

És akkor következzen a lényeg: _AZ_ a bizonyos special move rendszer:

Na ezen a téren egy picit csalódtam. Konkrétan berakták az Aionból a glideolást, amit kicsit felspéciztek a gyors futással meg a látványos szaltózásokkal. Viszont a lényeg: A korábbi trailerekben látható hegyoldalakon ugrálós jelenetek valójában csak átvezető animációk amik közben nem tudod irányítani a karaktert (kvázi a teleportnak fele meg egyik pontról a másikra csak éppen van közte egy nagyon látványos animáció). Bár megjegyzem a videó elején, amikor a fák alatt fut a csajszi az tényleg nagyon szép grafikailag.

~ by Menorel on .

Offtopic

31 Responses to “Blade and Soul – CBT#1 micro-video-blog”

  1. őőőőőőő ez nekem kajak nem tetszik :S leírások alapján még igéretes volt, per pill (a videok alapján) nincs az az érzésem, hogy nekem ezt a játékot kikéne probálnom… személyes vélemény.
    (a levegőben futásnál nekem is a glide jutott eszembe, meg hogy kicsit buta megoldás amugyis kinézetileg is… na mindegy. Combat rendszerénél is leesett az állam, na nem azért mert bejött, hanem nekem valahogyan már sok ezekből a target kell a skillekhez..stb valoszinüleg ez az 1ik jelentős oka a TERA-ra várásomnak is, hogy végre ne legyek már MEGKÖTVE!

    (várom finyak és a többi “fan” fikázását).

  2. Szerintem grafikailag több is megbújik ebben a játékban, 1080p-ben néztem az első iname videót és úgy tűnik a készítő gépén nem max grafikán megy a téma.

  3. Elinek bns-ben wtf?! 😀

  4. olyan csacsi vagy, az nem elin az valami Kawaii valami (fingom sincs mi lehet az, de nekem is olyan érzésem volt, kb ugyanazz nagyobb fülekkel és farkakkal, JA és náluk van fiu is… ami nem maci meg ilyenek hanem ugyanaz csak fiu testel 🙂

  5. Meg is értem, hogy sokan nem maxon játszák a játékot… most hogy látom mi a hivatalos ‘javasolt gépspec’:

    [Recommended]
    CPU: Intel Quad core/AMD Phenom II X4 or better
    RAM: 4G or better
    VGA: nVidia Geforce 8800GTX / AMD Radeon HD4850 or better
    HDD: 15GB
    OS: Windows XP (Service pack 2), Vista, Win7 (64bit)
    DirectX: 9.0c

    Mondjuk a 9.0-ás directX követelmény erősen fura…

  6. Kouta:tudsz olvasni?nem targetes a rendszere…Meno:anno TERAnak sem jött be videok alapján sokaknak a grafika, de “élöben” mindenki isteniti.Na itt ugyanaz a graf motor van ugyebár mint TERAban,csak nyilván az effekteket a játék hangulatához igazitják(és gondolom lesz dx9-10 támogatás is)!Ez szerintem nem baj egyálltalán,de az tuti hogy nem lesz elmaradva a TERAétol majd nézd csak meg:)Ja meg meno,gondolom nem kell felidéznem benned azt,amikor anno atom lehuztad TERAt,most meg tessék mi van veled..?!:))

  7. Ja meg cence megkértelek vmire,h hagyd már ezt a “fanolos” dumát,nemhiszem hogy itt van olyan ember aki egy meg nem jelent játékra “fanolna”….Én sem vagyok fan, csak azért vannak magas elvárásaim a játékkal kapcsolatban, mert azok az mmok, amik eddig huzamosabb ideig lekötöttek, mind Nc gyártmány ,igy igen, kicsit elfogult vagyok a céggel kapcsolatban,de messze nem fan!

  8. Ugyan úgy az Unreal Engine 3-at használja, mint a Tera, nem meglepő a dx9. Így utólag belegondolva a dx10/11 lenne a meglepő, még annak a tudatában is, hogy a mostani engine már támogatja ezeket…

  9. Egyébként nem rossz ez, egyetlen critical errort látok csupán: NCSoft 😛
    Ellenben a szárnynélküli glájdolás nevetséges, irtó bután néz ki >_<

  10. Jahogy BnS U3-at használ? Jólvan na nem tudtam 🙂 Akkor viszont nyilván tök jól néz ki 🙂 Finyak: természetesen nem kell felidézni, bár azért lássuk be, hogy a TERA ‘fanságom’ erősen köszönhető annak, hogy az Aionban csalódva nem volt más amiért rajonghattam volna. Vajon ugyanezen az ágon bejöhet a BnS is ? Meglátjuk.

  11. fincsi pontosan erről beszéltem, vártam az ilyen commentjeid 😀 (szar volt már egyetértegetni veled… xD)
    és megkell, hogy mondjam moss szemet, target rendszere van, mégha azt “máshogy” is oldották meg mint más mmokban ettöl még target van, a 2. videoban látszik is, tehát nem targetless mint TERA. a Grafikája engem kül képp nem érdekel, TERA nál sem érdekelt a graf és aionnál sem. szal itt nem szolok hozzá, bár meg kell, hogy mondjam ehhez a grafikához ez a system req kicsit magas, mig tera ugyanezzel a motorral a rekotye munka gépén is elfut (mégha minimumon is… ami olyan P3 v P4 nem emlékszem pontosan) a fanolos duma meg azért lett idéző jelbe rakva pontosa, hogy nem konkrétan ugy értem, értem én, hogy szereted ncsoftot és nincs is ezzel gond, valóban jo gamekat csinálnak meg minden, de ettöl te még egy szarral játszol (mert a western kiadót mindennek mondhatod csak normálisnak nem) ergo ha GW2 ill BnS is olyan supportot és törödést kap mint Aion akkor le huzhatják magukat a klotyon, Aion után igy is rengeteg ember pártol el Ncsofttol (nem NCwesttől hanem NCsofttol…) pont amiatt, ahogyan a játékot kezelték, reméljük valamit változtatni fognak, mert ha igy folytatják az embereket nem nagyon fogja érdekelni az NC ciklus MMO-i…

  12. a western communityt persze, ott a ferdeszemüeknél nincs gond NC játékaival mielött még félre értené valaki és jönne, hogy aion is hogy teljesít náluk…

  13. Reméljük:)Mert az azt jelentené,hogy egy nagyszerü mmot sikerült alkotni,ha olyan embereket is megtudna nyerni,akik elötte 1-2 sikeresebb darab után pártolnának át rá!Ha nem akkor sincsen semmmi baj,szerintem az elkövetkezendö 1-2-3 év elég nagy változásokat fog hozni az mmo piacon.Legalább is mostanában kreativitást vélek felfedezni ebben az iprágban,nyilván ez köszönhetö a fellendülö mmo piacnak is,de elég ha a nemrégen megcsinált non targetes rendszerre gondolunk,ami mmokban még igen ritkának számit,talán nagy nevek közül TERAban debütált,(én nem is tudok csak 3rol összesen:D),vagy a GW2 újitásaira,illetve B&S is egyértelmüen egy ujabb irányzattal probálkozik(függetlenül attol h vkinek bejön vkinek meg nem),és amiben tuti biztos vagyok,h ezen össztüzek hatására a blizzardnak is lépnie kell majd vmi ujabb dologgal,mint wow kiegek…Illetve szerintem ha Nc a most készülöben levö nagyobb projectjeit kiadja,szerintem ujra belefognak vágni Lineage 3-ba,az tul nagy sikervárományos mmo lenne ahoz már csak a neve miatt is,hogy kihagyják,és az tuti,h ott is nagyot fognak ujitani,de ha nem L3 név alatt,akkor egy másikban:D Szoval szerintem az elkövetkezendö években az mmo fanok ellsznek(remélem)kényeztetve:) Olyan jolenne már az,ha egyszerre kintlenne a piacon vagy 10 nagyobb név is,és lehetne kedvünkre válogatni,ha egyiket megunjuk másikba átmenni,nempedig hosszu honapokat vagy éveket is várni addig mig egy ujabb nagyobb “lehetöséget” ki nem adnak a fejlesztök,mint most ahogyan sokan várunk B&Sra,sokan várnak TERAra,sokan GW2re etc…,ezeket az üröket jolenne már végre áthidalni,remélem eljön majd az az idö is mielött nagypapa lennék:))

  14. Cence..D:DDD Én egy jo játékkal játszom,aminek fos a supportja,és ennyi,de engem ez nem izgat,ismersz már,nekem nemkellenek eventek,engem nemérdekel ki mit picsog,belogolok,és élvezem a játékot,elmegyek pvpzni cimbikkel,jolérzem magam,néha felkurom magam:DD,és ennyi…

  15. Meg erre a “gagyi” glideolásra visszatérve:) Aki nemérti miért van ez,az nézze meg a tigris és sárkány cimü filmet,és ebben a “keleties dologban” megfogja érteni,és már nem is fog annyira gagyinak tünni!:)

  16. fincsi elfelejted a blizzard már lépett… keress rá a TITÁN nevezetü csodára :D, amugy kb nem érdekel mi lesz kint az elkövetkezendő években, ha a tera leköt kb ugy mint gw kötött 😛 meglátjuk… reméljük al egjobbakat (biztosan te is igy vagy GW 2 vel)

  17. Wuxia kérem 😀

  18. a gagyi glideolás a film megnézése utánis gagyi lesz… XD

    engem az indiai filmekre emlékeztet mikor a kari fut a levegőben… volt nemrégiben is ilyen robotos film… nagyon atom filmeket csinálnak ott bollywoodban 😀

  19. Kouta van vmi konkrét videó erről a titános dologról? Amit én találtam az csak pár beszéljünk azt elég az infó, az meg = 0
    Vmi linket dobhatnál

  20. “fincsi elfelejted a blizzard már lépett… keress rá a TITÁN nevezetü csodára , amugy kb nem érdekel mi lesz kint az elkövetkezendő években, ha a tera leköt kb ugy mint gw kötött meglátjuk… reméljük al egjobbakat (biztosan te is igy vagy GW 2 vel)” ezt a titános dolgot én sem vágom,nemsokat találni rola miez?Amugy ez a “gagyi glideolás” még mindig az ehez a stilushoz tartozo ferdeszemü kuturáju filmek része,azokban szoktak igy repkedni az emberek,lehet h gagyinak tünik,de attol ez náluk nagyon menö,és én pl imádom az ilyen stilusu filmeket amikben ilyenek vannak,igy nekem nem gagyi:)

  21. Cence,én is igy állok a TERAhoz,ha majd kijön,kiprobálom és bejön,akkor tolom ezerrel,nekem mind1 hogy GW2 az,ami majd leköt,vagy TERA,amiket irok nem azért irom mert elfogult fan vagyok,hanem a videok,beszámolok és konkrét tények alapján teszem,most jelenleg nemvagyok oda TERAért,de kijön és tetszik nemfogok csak azért nemjátszani vele,mert elötte nemtetszett!Csak csinálják meg normálisra,mert most még elég gyengusz,és akkor lehet nekem is TERA lesz ami leköt évekig ujra!

  22. A TITAN-rol annyit olvastam gs-en vagy már istentuggya hol hogy FPS mmo lessz és mivel ilyen téren inkáb cod vagy battlefield szerintem nemkell tölle nagyra számítani. 🙂

  23. Meg hát blizzard..:D Egyedül a Diablo az amivel számomra nagyot alkottak, az odabasz rendesen, 3-al tuti tolom majd(tényleg az mikor is jön??), de mmo téren kicsit ilyen walt disney pictures stylet tolnak szal ha titan is olyasmi lesz kuka

  24. a titánról nics még vidi csak ilyen info (tbh nem nagyon érdekelnek a blizzard produktumai, igy ez sem, csak a wow után ezt akarják bedobni, amolyan utodnak) kétlem, hogy mmofps lenne, tuti hogy valami rpg lesz mégha amolyan tabula rasa, sci fi-s is. Nagyon secret van körülötte, nehogy lelopják az ötleteiket mintahogy mindenki csinálta a WoWal is… Wait what…? XD

    amugy olvasás alapján nyilván nem olyan egy játék fincsi, majd ha játszottál vele, visszatérünk erre az elfogult dologra 🙂

  25. Majd ha 4-5 honapja tolom,akkor mondok rendes véleményt rola:)

  26. WoW is innen onnan lopott ötletekből lett összetákolva ahogy egyre több új játék jelenik meg úgy dobnak mindig egy kis újdonságot is a közösbe, tán még megérjük amikor egy olyan elegyet hajigál össze valaki ami tartalmazza a jobbakat ezekből az apróságokból.

    Minden esetre én ezzel játszanék szívesen! Ez a boss fight rohadt jó! http://www.youtube.com/watch?v=ol09UrN489k&feature=related

  27. C9 egyáltalán kijön eu-ra valamikor? Volt 1 időszak mikor engemis érdekelt de ujjabban nem foglalkozok vele sokat.

  28. Utolsó híreim szerint a webzen kezébe került a téma F2P lesz és a webzen honlapján upcoming játékként emlegetik, valamint ez évre ígérik (utóbbit nem tudom megerősíteni csak az ottani fórumon olvastam) Mondjuk a F2P nem tudom mennire fogja befolyásolni a játékot, nem lenne jó ha egy frankó játékot azzal vágnának tönkre hogy aki a legtöbb pénzt öli bele az egész guildeket képes kinullázni egymaga mint egyik másik játékban. Egyébként engem egy az egyben a régi bunyós játékokra emlékeztet nem csak tab és HIT THE NUKE mint aionban sorcival. http://www.youtube.com/watch?v=TqicoM5-IsA áááá ez piszok jó 😀

  29. Hát igen az ilyen fizetős item mallos dolgokkal eléggé tönkre lehet tenni egy jó játékot. Reméljük ebben az esetben ez másképp történik. 🙂

  30. Sajnos, rengeteg ilyen játékkal játszottam már, mármint F2P.
    Igazából még egyikben sem tudták megoldani hogy aki pénzt áldoz rá az ne gode modeban rohangáljon azokhoz képest akik nem. Nehéz lehet megtalálni az egyensúlyt hogy mindenki számára élvezhető legyen és akik nem fizetnek ne csak ágyú töltelékek legyenek.

  31. AMMAGADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!

    ha webzenes lesz akkor innen kb mindenki felejtheti is el… az ő játékaik annyira laggosak nálunk hogy jobb nem is foglalkozni a témával :C

Comments are closed.