header image
 

NCSoft: Bevételek alakulása játékra bontva:

Még nem volt időm végig hallgatni az aktuális (Q2-es) NCSoft pénzügyi jelentést, de már elém került az anyagból ez a chat. Az ábra – az elmúlt 6 évre visszamenőlegesen – mutatja az egyes játékokra bontott bevételeket. Jól látszik, hogy – főleg a koreai piacnak köszönhetően – az Aion még mindig magasan áll, bár enyhe gyengülés jelei látszódnak. Ellenben a Lineage fénykorát éli, ennek a legfőbb oka talán a nemrégiben beindított itemshop, mely – a várakozásoknak megfelelően – bravúrosan indult. Hihetetlen, hogy egy 13 éve futó játék képes még ekkora peakeket generálni…

Érdemes egy pillantást vetni a chart aljára is. A Guild Wars vonalán elég jól látszik, hogy a fanok már a második rész varázsában vannak. Kíváncsian várom, hogy az össz NCSoft adatokban vajh mekkora szeletet fog kiharapni az üdvöske. Ha az NCSoft tartja magát a vállalásokhoz, akkor idén novemberben indul a Blade and Soul is, szóval a 2012Q1 financial adatokban már az is ott lesz. Várós…

~ by Menorel on .

Aion, Offtopic

12 Responses to “NCSoft: Bevételek alakulása játékra bontva:”

  1. kíváncsi lennék az ncwest pálcikafutamára is ^^

  2. Amennyire ki van éhezve az MMO társadalom egy jó játékra, ezt a görbét megnézném a GW2 kiadása után.
    Amúgy csak nekem nem elérhető az aion hivatalos oldala?

  3. En is nagyon kivancsi vagyok, hogy a GW2 hogy fog muzsikalni. Az vitathatlnnak latszik hogy kritikai siker lesz, de mivel nem havidijas nehez megtippelni hogy mennyire lesz keredkedelmileg is az.

    A grafikonbol latszik hogy a GW meg fenykoraban sem hozott tul jol (ez persze relative) a havidijas jatekokhoz kepest. Bar lesz itemshop a kettoben, valoszinuleg mindket tenyezo csucsteljesitmenyre szukseg lesz hogy atvehesse a zaszloshajo cimet. Szemely szerint nem hiszem hogy hosszu eveken a grafikon tetejen tud maradni ezzel az uzleti modellel, de ez valoszinuleg nem is celjuk

  4. Arra ott a Band S … Ameddig hoz pénzt van tábora sztem egyik zászlóshajó lesz főleg itt Nyugaton ahol ncsoft többi szarja leszerepel.

  5. Ennyien nem játszhatnak a Lineage első részével még mindig.. Szerintem csak elfelejtették lemondani az előfizut. 😀

  6. Az a vicces, hogy mekkora siker volt az Aion és mégis sikerült teljesen leépíteni az EU-s és amerikai vonalat. Hihetetlen, mintha nem kellene nekik a pénz. Kis odafigyeléssel dupla ennyit kaszálhatnának havonta. Szimplán hülyék.

  7. Ezek world wide adatok, vagy csak Korea? Mert pl Lineage már megszűnt. Amúgy kemény, h tizen pár éves játék hogy tartotta magát. Amúgy a Lineage 2 sem rossz, nemrég játszottam is kicsit vele. Kissé idejét múlt, de a játékélmény és a nosztalgia az még meg van benne.

  8. Marha nagy szerencséje van az Aionnak, hogy nincs igazán konkurenciája. Max. a WoW, de ugye az Koreában nem jött be. Tera meg sajnos nem hozta az elvártakat. Én azért drukkolok, hogy az NcWest jól beszopja.

  9. Off:

    Taros, 20%hp körül nezekant feldobom és van hogy csak 1-2 secre van rajtam és eltünik. Mi a francért van ez? Valami ötlet?

  10. Azért van, mert a nagyon okos chanter benyomja a Word of Spellstopping nevű shieldjét, és az leszedi rólad a Nezekant, mert a nagyon okos NCSoft úgy programozta le, hogy két shield az már túl sok neked.

  11. Chanter’s special dispell. Méghogy a chanterek nem OP-k 😛

  12. ohhhh basszus…
    Ezer köszönet, na elkapom a chanter grabancát .
    Ráadásul a staticban a healer a barátnõje , szal azt szopatta ezzel leginkább. 😀

Comments are closed.