header image
 

update 1.9 NA/EU infó (bump)

(2010.04.07) A hivatalos fórumon röppent fel a hír, hogy május elsején jön az 1.9-es patch, persze sokan rá is futottak a dologra, ugyanis a forrás az IGN aion sitejának április elsejei tréfája volt. Ment is nagy sírás-rívás, hogy mikor lesz már valami infó, mire Faelan volt annyira jó fej és bedobott egy ilyen postot: “Tartsátok nyitva a szemeteket, még a héten megtudhattok némi infót az 1.9-ről

update.1 (2010.04.09): Időközben megérkezett a beígért információ is. Ígéretükhöz híven csak “információkat” kaptunk az 1.9-ről, de megjelenés dátumot nem, az viszont szerepel a cikkben, hogy az elkövetkező hetekben lesznek még ilyem mini-interjúk a lokalizációs csapattal, amiből lehet arra következtetni, hogy 2-3 héten belül értelmetlen minden spekuláció (tehát a május 1. spekuláció is okafogyottá vált). Az eredeti Kinslon interjú megtalálható itt: Aion 1.9 interview :: AionOnline :: AionOnline. A fordításom meg alább: (pirossal megjelölve néhány végleges fordítási infó, kékkel pedig a saját megjegyzéseim, kiegészítéseim)

Q: Hogyan fog pontosan működni a stun védelem?

Kinslon: A Skill trainernél fogod tudni megvenni a “Remove Shock” skill-t. A skill megtanulását követően, ha harci helyzetben egy stun hatást szenvedsz, akkor aktiválódik a “Remove Shock” chain skill. A skill használata esetén megszűnik a stun effektuk és 7 másodpercig megnő a stun, knockback és hasonló effektusok elleni védelem. Magasabb szinten megtanulható további kapcsolódó skill, mely minden egyes class esetén más-más támadó skill aktivizálható a Remove Shock skill aktivizálása után. (2. szintű chain skillek) (A “Remove Shock” lvl40-en tanulható, az első secondary chain pedig minden class esetén lvl48-on. lvl53-on majd (update 2.0-ban) egy további secondary chain opció lesz tanulható. Tehát 1.9-ben minden class meg fogja tudni tanulni a Remove Shock-ot és egy további másodlagos chain skill-t.)

Q: Hogyan lehet ezt a skill-t (Remove Shock) megtanulni? Ez Stigma lesz vagy NPC-től tanulható?

Kinslon: lvl40-en lesz tanulható a skill trainer NPC-től. A “Remove Shock” egy átlagos skill lesz, amit a megvásárlás után egyből meg lehet tanulni. A későbbi szinteken beszerezhető secondary chain skillek is class trainertől lesznek megtanulhatók.

Q: Milyen a hatása a stun védelemnek az egyébkénti class balancera ?

Kinslon: Minden updateben, a játék tervezői újra kell, hogy  balanceolják a classokat. Az 1.9-ben nem kerülnek be újabb class skillek, csak az egységes stun block rendszer. Ennek a célja, hogy erősítse a classok közötti egyensúlyt. A későbbi updatekben tovább fogjuk csiszolni a balance-t, további új skillek kerülnek be, melyek segítségével más-más taktikákat lehet majd használni. (Köszönjük Emese… Egyébként aki nem tudná, hogy milyen másodlagos chain skilljei lesznek, annak itt egy forrás: 1.9 new skill :: AionSource :: AionSource )

Q: Milyen szinthatárok között lesznek elérhetők a napi questek?

Kinslon: Két napi quest “készlethez/hubhoz” lehet csatlakozni. Az egyik készlet már lvl30-tól elérhető, a másik pedig lvl40-től. Ha egy játékos csatlakozik az egyik vagy másik daily quest hubhoz (készlethez), minden nap egy icon fog megjelenni az UI-ján, amely jelzi, hogy újabb napi quest érhető el. Rajtad áll, hogy elfogadod, vagy visszautasítod az adott napi küldetést, függetlenül a döntésedtől egészen addig minden nap megfogod kapni az újabb és újabb küldetésekre történő invitálást, amíg nem hagyod szakítod meg a kapcsolatot a daily quest hubbal. (Egészen pontosan reggel 9-től lehet felvenni az újabb aznapi questet, az ikon pedig ott fog megjelenni, ahol pl. a dreadgion behívó is megjelenik, egy “jegyzettömb” lesz a jele. A questhubokhoz Reshantán az alaptáborban (lvl40), valamint Heiron/Beluslan fortressekben(lvl30) lehet csatlakozni)

Q: Mi a jutalom a napi küldetésekért?

Kinslon: Nos, erre nem szeretném válaszolni, komolyan, nem szeretném előre lelőni a meglepetést a jutalmak kapcsán. Annyit elárulhatok, hogy nagyon sokféle jutalom lesz, kezdve XP és kinahtól egészen a “mist” (időlimites) fegyvereken, ruházaton keresztül egészen az új címekig (title). (Milyen aranyos, kár hogy rajta kívül már mindenki tudja, hogy milyen rewardok lesznek a daily questekért. Magukért a questekért tokeneket lehet kapni (lvl30 zöld, lvl40 kék token), amiket be tudsz váltani ilyen “mist” cuccokra, title-kre, szárnyakra és mana/enchant stone zsákokra. Akit érdekelnek további részletek: [1.9] Napi Questek rendszere :: Variance :: Blog)

Q: Mennyi időt kell tölteni a napi küldetésekkel?

Kinslon: Minden attól függ, hogy az adott questet egyedül vagy csapattal próbálod csinálni és persze az adott küldetőstől is. A játék tervezői változatosságra törekedtek ezen a téren is. Néhány napi küldetés több befektetést követel meg, de persze ezért több jutalom is jár. (Koreai player tapasztalatok alapján a napi questek lazán teljesítetők kb fél óra alatt…)

~ by Menorel on .

Aion

29 Responses to “update 1.9 NA/EU infó (bump)”

  1. Ez már az IT uborka szezon csúcsa, ha za is hír, hogy mikor lesz hír. 😛
    Én is várom már az 1,9-et, de hogy az izgasson, hogy mikor és mit jelentenek be róla? Majd ide ér!

  2. Az infó pedig az lesz, hogy majd májusban bejelentik mikorra is várható 😀

  3. Jó nektek, hogy ennyire “lazán” kezelitek ezt a kérdést. Napi legalább 5-6 kérdést kapok ingame, email, msn stb. hogy van-e már bármi infó 1.9 kapcsán, vagy hogy legalább foglalkoznak-e már vele vagy bármi EU/NA oldalról.
    Számukra is az nagy hír, hogy végre egy “hivatalos” személy végre benyögött annyit, hogy még a héten lesz bejelentés 1.9 kapcsán…

  4. Hallottunk már ilyet hogy ekkor meg akkor lesz info, aztan nem lett belole semmi… 🙁

  5. menroel: Ha nem kezelnénk lazán, akkor jobb lenne? Ha azon agyalok, hogy “jaj mikor tudom már meg, hogy mikor jön?” akkor mi változik?

    • Hmm. ha nem tudnám, hogy minden bizonnyal nem így van, akkor azt hinném hogy kötekszel. Nem érdekel a téma, nem vagy annyira “izgatott”, nem hír számodra az hogy “a héten lesz infó az 1.9ről” ? Oké, köszi. Számomra és talán néhány ember számára ez is infó.

  6. Round one! Fight! Mindenki máshogy éli ezt meg, ezen ne is kezdjetek el ellentéteskedni 😛 peace
    Én azért járok fel ide, mert várom a folyamatos friss infókat, legyen bármi az csak AION! Szal kössz menorel, cori, Z a belefeccölt energiát.

    Szvsz holnap (Munkahét vége, vmi csontot dobjunk a népnek aztán parti egész hétvégén) lesz vmi infó, hogy jól halad a lokalizáció és várható hogy a patch jövő hét után a szerdai maintenance-on fel is lesz lőve. Ennél jobbat nem is várok.

  7. Ez valami csoda lenne. Én már annak is örülnék, ha annyit benyögnének, hogy ápr vége, május eleje. Egyébként ma Arathuizé (csigaevők CMje) annyival lombozott le, hogy továbbra sincs semmi, csak a korábban már bejelentett: “első félév”

  8. Én is szeretek ide járni, mert sok infót megtudok és ezt köszönöm is, deegyet kell értsek Zsolt-al.Az miért hír, hogy lesz hír?
    Hír a hírről ? Hááát.

    • Akkor fussunk neki ennek sokadjára is neki. Ez nem egy hîrsite és én nem vagyok hírező és itt végképp nincsenek hírek. Ez egy blog, azaz web alapú nyílt napló, amibe a bloggerek leírják a véleményüket, tapasztalataikat, stb. 2010ben azért má elvárható lenne hogy mindenki tudja mi a különbség.Ha hítsiteot kerestek, tehát ahol hírek vannak, akkor ott az aiononline vagy az aionhuin, azok hirsiteok. Ez viszont továbbra is blog marad, tetszik-nemtetszik

  9. menorel: Nyilván semmi különösebb oka nincs, hogy blogok vannak a világon. Egyik sem akar közölni semmit, sőt. Mindegyik tévedésből van közzé téve. Ha te nem hívod hírsite-nak és blognak nevezed, ettől még a bejegyzéseitek egyértelműen híradások.
    Nem vitázni akarok, de egy szöveg tartalmát nem a címe vagy elnevezése határozza meg. 🙂

  10. Pocak: Ez igaz a kommentelésre is, attól még, hogy kommentnek van feltüntetve, ez számonkérés. Aminek egy blogon semmi helye.

  11. Csenky: Vélemény és nem számonkérés! Persze annak gondolod te is, aminek akarod. Úgy látszik, ha valaki nem ért egyet itt a krémjével, akkor máris kötözködik. LOL

  12. Pocak: Ha úgy gondolod, hogy itt “krém” van meg stb., hát gondold úgy. Tény, hogy nem kötelező commentelni sem ennyi erővel. Született egy bejegyzés, amit néhányan úgy gondoltak, hogy nem tartalmaz semmi olyan információt, ami miatt meg kellett volna születnie. Erre én felkaptam a fejem, hogy had én döntsem már el, hogy mit tartok fontosnak és mit nem, hiszen ez egy blog. Ennyi erővel az összes Spatalosos beszámolóra beirhatná, hogy ez nem hír a többi szerver játékosa, ahogy pl. a Tera postoknál is leírhatná bárki, hogy bocs engem nem érdekel a Tera, nem akarok erről olvasni.
    Egyébként meg nincs itt semmi csavargatás, a blog nem hirsite és a blogger nem hírező. Egy blogger arról ír ami őt érdekli, egy hírező meg arról, ami az olvasókat. Az olvasók döntsék el, hogy nekik érdekes-e az adott blog rendszeres elolvasásra, avagy sem. Nagyon szivesen veszek bármiféle visszajelzést, de alapvetően azt nem tudom hova tenni, hogy bárki is egy-egy post létjogosultságát kérdőjelezi meg, hiszen ez egy blog, arról szól ami engem érdekel és nem akarom mérlegelni egy-egy post megírása előtt, hogy na ez most vajon érdekelni fog-e bárkit is avagy sem, mert akkor az már ugye egy hirsite lenne, amit viszont nagyon nem akarok csinálni.

  13. Érdekes árak…
    Desu
    Edit: Így már jó a kép?

  14. Hol vannak ezek az árak? 🙂 Megyek és eldok oda, még ha kuka akkor is 😀

  15. Z: jaja, igy már jó, van az invenen valami védelem, hogy nem jeleníti meg a képeket olyan kliensen amin még nem lett maga az oldal betöltve. Én is rendszeresen futok bele ebbe a problémába. Én látom a képet, mások meg nem.

  16. teszt….

  17. Ez frankó. Úgynézki a wordpress nem igazán kezeli jól a téli/nyári időszámítás átállást. Most kézzel “átcsaltam” UTC+2-re, de ebből lesz még kavarodás…

  18. #malacithe Ennyiért tudsz venni Aethert a limited supplyos tagoktól.
    De itt egy másik kép amin azok az árak is látszanak amik az előzőn nem:
    Desu

    #Meno Nekem még sose volt gondom az invennel mert nem szoktam onnan linkelni, egyszer vagyok lusta és így járok. ^^

  19. Haha, a 2500-4000 kinah között mozgó aether vajon felugrik 5re a brokernél emiatt? Vagy szimplán +1 npc a városba, és minden marad a régiben? :p

  20. Pedig már örültem, hogy eladni lehet ennyiért nálla 😀

  21. menorel: Bocs, hogy kritizálni mertem írásodat. Soha többé nem teszem, nehogy érzékeny lelked megsértsem. 🙂

  22. Zsolt, te Iridescent vagy sg-ről? :/

  23. Csenky: Olvasva kérdésedet, ellátogattam az SG-re, hogy megnézzem, kire gondolsz: Nem járok oda. Sőt azt látva, hogy ott milyen társalgás folyik, nem is fogok oda járni. Egyébiránt hány mocskos szót, sértést olvastál tőlem itt? Mert az általad említett Iridescent nem nagyon tud kultúráltan megnyilvánulni. Ezt tapasztaltad itt és gondolod rólam?

  24. Másrészt Iridescent sokkal jobban álcázza magát és sose fogtok rájönni milyen álnéven szokott itt kommentelni.

  25. Z: lebuktattál 🙂 Büntetésed legyen egy Lodas Amulet!

    SG-t hanyagoljuk, szánalom ami ott megy akármelyik részén is vagy (legyen cikkíró vagy kommentelő) és nem veszik észre az emberek, hogy csak a vérüket szívom. A sors iróniája, hogy a keresztnevem Zsolt XD

  26. Zsolt: Igazából a káromkodást annyira nem figyelem, mert nem mérvadó, csak az értetlenkedés/kötözködés miatt kérdeztem.

  27. Na az aktuális “téma” erősen átment offtopicba. Kéretik hanyagolni, lehet folytatni a “Kérdések helye, chitchat, offtopic” témában, de a post meg maradjon meg annak amiről szól.

Comments are closed.