header image
 

Napi Rövid… – 2010.06.02.

update.1: Akiknek 92%-on megállt a frissítés, azok indítsák újra a launcher-t (de úgy teljesen), mert volt most egy kis gebasz a patch szerverekkel és beragadhatott a letöltés.

Egy kis olvasnivaló amíg várunk az 1.9-re:

Délben rendeltetésszerűen leálltak a szerverek és megkezdődött az extra hosszú karbantartás, ami várhatóan 18:00-ig fog tartani.

Azoknak akiknek a Launcherben még mindíg nem 100% a letöltés és látványosan nem is halad abba az irányba, azok sürgősen keressenek valami alternatív megoldást a letöltésre, különben lemaradnak a startról. Akiknél viszont 100%-on áll, azok meg indítsák újra a Launcher-t, mert csak az ujraindítás után fogja elkezdeni lehúzni a maradék kb. 350 megát (1.9.0.1-es patch és az angol nyelvi file). Ha majd ez is lejön, akkor mondhatjátok magatoknak: kész vagyok és várom a szerver startot.

De ha már napi rövid, akkor néhány egyéb érdekesség:

  • A Fenris/Miragent tulajdonosoknak (különösen a clothosoknak) nagy hír, hogy 1.9-től végre lehet remodellezni ezeket a ruhadarabokat, szóval innentől nem kell “maid” ruhában rohangálnia minden female clothosnak. Ugyanide kapcsolódik, hogy a Devanion (lvl30) és az Anuhart rucik is remodellezhetővé váltak.
  • Érdekes visszaélésre hívta fel az egyik Spatalos/Asmo játékos a figyelmet az aionsource fórumon. A lényeg, hogy csúnyán vissza lehet élni a Guardian Transform képességgel. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom ezt az Abyss Skill-t, de ugye az egyik paramétere: 2 óránként 10 percig tart. Namost egy kis “trükkel” ezt a 10 percet lehet kitolni 20 percre. Ami – most hogy újra visszahúzzák a siege timereket 30 percre – elég durván hathat a siegek kimenetelére. A trükk elég egyszerű. A siege előtt 2 órával nyomd el a transform képességet. Majd egyből ki kell loggolni. Ennek hatására a nem fog lekerülni a transform buff egészen addig amíg nem loggol vissza az illető (tehát onnantól még 10 percig lesz rajta), cserébe viszont a skill reuse timeja szépen elkezd fogyni. Ha jól időzít, akkor még a transform lejárta előtt le fog járni a skill cooldownja és egyből újra el lehet tolni azt.
  • Ayase a twitterén jelezte, hogy hamarosan hozzá fognak nyúlni a “refer a friend” programhoz és érdekesebbé fogják tenni azt. Részlet egyelőre nincs.
  • Az 1.9-es frissítéssel kapcsolatban a siteokat is lelőtték az NCWestnél. A koreai 1.9-es patch élesítésekor egy nagyon szép új dizájnt kapott az összes oldal, remélhetőleg valami hasonló ráncfelvarrás várható nálunk is.
  • Ayase kissé zavarosan, de megerősítette, hogy “Fine Catalyst” nem lesz elérhető az 1.9-ben. Ennyit arról, hogy majd lvl60-as manastoneokkal fogunk rohangálni. Szóval senki se görcsöljön az Alchemy felhúzásával p490-re, nem éri meg.

Még mindíg várjuk a Toborzás topicba azon légiók jelenkezését, akik szivesen “örökbe” fogadnának egy-két régről visszatérő játékost, akik az 1.9 hatására döntenek úgy, hogy visszatérnének. A topic nem fog elsűlyedni, idővel kikerül az önálló oldalak közé és egyfajta “Légiós Seregszemle” lap ként fog funkcionálni.

Ha már valahogy így állsz a telepítéssel, akkor tényleg nincs miért pánikolnod, egyéb esetekben nekifoghatsz:

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “Napi Rövid… – 2010.06.02.”

  1. Az fasza. Manastone eladó. Sok… 😀

  2. Hehe, most néztem utána, Koreában egy darabig volt Fine Catalyst aztán egy márciusi minor patchben szedték ki. E fölött átsiklottam mert nem nagyon szoktam átnézni a kissebb patch notesokat ráadásul a 고급 촉매제-ról se ugrott volna be kapásból hogy micsoda. 😀

  3. Nekem már fel is tette a patchet, egész nap állni hagytam a launchert és nemrég vettem észre,h kiírta: Updated to blabla.. 🙂
    I can’t WAIT!

  4. http://thepiratebay.org/torrent/5589621/Aion_EU_NA_client_1.9.0.0_to_1.9.0.1_patch

  5. Az NCWest-es patch serverek végérvényesen megdöglöttek a túlterhelés miatt. Az EU patch szerverek néhány percnyi futás után 20 percekre szűnnek meg létezni. Akinek eddig nem sikerült lehúznia a nyelvi file-t és az 1.9.0.1-es patch-et, az vagy nagyon várakozik, vagy egyéb helyekről próbálja azt beszerezni. (Lásd fentebb Dvine torrent linkje, vagy az alábbi Aionsource topic: http://www.aionsource.com/topic/112844-unable-to-contact-game-patch-server/

  6. Hát igen..fél órát vártam az utolsó 3mb-ra..

  7. Hova tovább ha leszedtem a torrentet?

  8. /2010/05/30/hogyan-telepitsem-az-1-9-es-verziot/

    Itt a leírás Xer

  9. Ahogy olvastam, rengeteg embernek errort ír ki a telepítés közben, ahogy nekem is…szal 1-9 off..:S

  10. Mármint az aionhun-on olvastam.

  11. 3,3gb-s tmp file van, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne kicserélni a 320mb-s-re 😮

  12. Xer: valóban nem lenne jó ötlet. Az a 320mb az csak a nyelvi file. Kellene hozzá a 3.2 gigabyteos update file is.

  13. Nem kell cserélni csak berakni mellé.

  14. PatchSever down

  15. EU Servers ARE UP! (18:20pm BST)

  16. “Anuhart rucik is remodellezhetővé váltak”
    Hurrá!!!
    A clericemen az Anuhart Cleric Chain Pauldrons úgy néz ki, mint egy karszalag. A Shulack Pirate’s Chain Pauldrons-ben valóban férfinak tűnt. Nagyon bosszantott az arany vállas, de stat miatt váltanom kellett. Végre visszaszerzem a férfias kinézetet.
    Csak telepítené gyorsabban a patchet, de legalább már letöltötte a 320MB-ot!

Comments are closed.