header image
 

Az idő mint olyan relatív

Jelen pillanat szerint totálisan offtopic ez  a téma, de félek, hogy hamarosan erősen Aion aktuálissá fog válni. A hivatalos fórum egyik topicjában pont a server merge, char transfer témát boncolgatják (legfőképpen, hogy mikor jön már a bejelentés), mire az egyik commentelő bedobott egy nagyon vicces linket: Valve Time

A link nagyon aranyosan összegyűjti (forrás megjelöléssel), hogy pl. a Valve cég (az ő gondozásukban jelentek meg a L4D és a CS játék sorozatok is) kommunikációs csapata milyen érdekes módon tudja relatívan értelmezni az idő fogalmát. Néhány jó példa:

  • “Még áprilisban” -> “Május 12.”
  • “Hamarosan” -> “Hat hónap mulva”
  • “Első negyedévben” -> “Második negyedév harmadik hete”

Az NCWestnek is volt jópár ilyen időbeli elhatárolás tévedése, de összességében még jobb a helyzet az NCWestnél. Ők legalább legfőképpen nem mondanak semmit azon kivül, hogy “soon”. De persze itt is volt már olyan, hogy március végén Kingslon lenyilatkozta: “Már csak alig néhány hét és itt az 1.9”. Persze az idő tényleg relatív, van olyan nézet ahonnan a 9 hét is belefér az “alig néhány hét” meghatározásba.

Na de miért is került elő ez a kérdés. Ha emlékeztek, akkor még az 1.9 megjelenése előtt Kinslon kiadott egy nyilatkozatot, amit előzetesen azzal harangoztak be, hogy ez bizony minden Aion játékost érinteni fog. A nyilatkozat tartalmazta:

“I’m happy to report that the character transfer service will be live in the middle of June and we will be offering them to all of our players for free for a limited time.”

Ehhez képest Tamat még a múlthét szerdán annyit nyilatkozott, hogy most a héten mindenféleképpen megtudhatjuk a server merge/char transfer témában a “terveiket“. Most kicsit ideges a hangulat a hivatalos fórumon, mert sokan félnek attól, hogy bár az eheti bejelentés bővelkedni fog a részletekben, de az időbeli elhatárolására ismételten csak egy “Soon”-t kapunk.

Halkan jegyzem meg így a végére, hogy szigorúan titkos NCWestes informátorunk a minap beszélt Szebasztyijánnal (Ayase) és annyit tudod meg tőle, hogy a héten valóban lesz isti bizony bejelentés, de a szolgáltatás majd csak akkor lesz elérhető, ha “készen lesz”.

—————–Ad SPACER——————-

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

9 Responses to “Az idő mint olyan relatív”

  1. Szeretek ide járni, de már nagyon erősen gondolkozom rajta, hogy talán nem kéne. Ezek az apró bepillantások az Aion mögé.. Egyszerűen kiábrándítóan szánalmas az egész NCWest, és siralom, hogy ezek üzemeltethetnek egy ennyire jó játékot. Lehet, hogy jobb lenne, ha az égvilágon semmit nem olvasnék a neten, ami a játékkal kapcsolatos. Egész más szájízzel tudnék loginolni…

    /cry_off
    /sorry

  2. Csenky: Tenyleg azt hiszed, hogyha Menorel és Z nem irna le ezeket a dolgokat és nem értesulnénk nekunk köszönhet?en elso kézb?l, akkor nem találkoznal ezekkel és egy szep és nyugodt vilagban élhetnél? Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy az O hibájuk, hogy ezeket neked olvasnod kell?
    Te nem olvasol AS fórumon, aiononline forumot, vagy éppen sg.hu forumot? A legtobb aionnal kapcsoaltos siteon csak a siras rivás megy és ha valaki pozitivumot mer irni, akkor kiutalják onnan. Ehhez kepest itt egy csomo hasznos dolgot is lehet olvasni es szerintem meg a NCWestet is csak akkor szidjak, amikor annak meg is van az oka. Nem ertem, hogy ezert miert kell leoltani oket.

  3. engem pl hidegen hagynak ezek a dolgok,élvezem a játékot és annyi:) az h a szinfalak mögött mi történik az engem nem zavar abban, hogy minden nap belogoljak és öljem az ellent:) szar szar,hogy ilyen egy hülye brigádra vannak bizva a dolgok,de hát semmi sem lehet tökéletes.bár a fö érdekeltség nyilván koreai,azok ezt nem látják??

  4. AAaaa, miert nincs edit gomb es miert nem mennek at rendesen az ekezetek?

  5. Imnoteph: Nem vettem észre, hogy bármely bloggert leoltottam volna. Egyébként nem, nem olvasok hírsite-okat, nem olvasok aiononline-t vagy AS-t, sg-t még csak-csak igen, de az inkább flame-topic, nem több. Talán pont ezért ez a legtöbbször megnyitott lap a gépemen, én konkrétan pont hogy az NCwestet kívánom a búsba, semmi több.

  6. Majd lesz free karakter transzfer egyszer… Random időpontban, egy alkalommal, egy perc erejéig 😛 Így elmondhatják majd, hogy volt, megkaptátok, mért nem éltetek vele? 😛

  7. Míg tart az 1.9 Balaureában random poppol egy karakter transzfer npc 1 percre 48 órás cd-vel, aki elcsípi megnyerte a transzfert 🙂
    Már csak azért sem sírok a transzfer miatt, mert jelen esetben a legnagyobb hülyeség lenne elmenni spatalosról szvsz 😛

  8. A Spatalosról én sem transferelnék el a világ minden kincséért sem. De itt nem is erről van szó, hanem sokkal inkább, hogy vajon ezúttal tartják-e a szavukat.
    Csenky: Annyiban egyet kell értek Imnoteph-pel, hogy blog nem olvasása nem teszi meg nem történté mindazokat a dolgokat, amiket itt leírunk. Ezekkel amúgy is szemben találnád magad. Az, hogy itt elolvasod az talán annyiból jobb, hogy fel tudsz rá készülni “lelkiekben”. De persze a döntés a tiéd.

  9. Ahogy vesszük, ingame nem szoktam a flame-et meg a cryt olvasni chaten, főleg az új lfg ablak óta, nem kell végre bogarászni az egész channelt folyamatosan. De nem akartam én itt ilyen off-sorozatot indítani, így utólag kb erre írnám át egy mondatban az első kommentet:
    Sajnálom, hogy erről a béna bandáról csak rosszat lehet olvasni.

Comments are closed.