header image
 

Napi Rövid… – 2010.06.21

Csodálatos hétfő reggelre ébredhettük. Megkezdődött a meteorológiai nyár, aminek köszönhetően a nap nagy részében esett az eső és kb 18 fok volt. Persze ez elmúlt egy-két hónapban szinten végig ez volt, úgyhogy nem okozott komoly meglepetést. Meglepetést okozott viszont a forgalom a városban (Budapesten), az iskolaszevon lecsengésével egyetemben bámulatosan rendeződött a város közlekedhetősége, úgyhogy újabb 2,5 hónap van előttünk, amikor autóval is járható lesz a város. Mindezek után még összejött egy nagyon jófajta meetingem is, ahol kőkemény két órás agymosás után végre előállt az a szellemi állapot, ami alkalmassá tesz, hogy megejtsek egy kisebb fajta összefoglalót:

(napi random kép rovat)

  • Lezártam a “A blog olvasótáborának melyik rétegéhez tartozol?” szavazást. 156 olvasó volt oly kedves és szavazott. A szavazatok közel fele alapján az olvasótábor java része csak alkalomszerűen vetődik a blog közelébe. A szavazók 30%-a viszont kifejezetten az “überaktív” kategóriába sorolja magát, akik számára a blog aion tematikus hírforráskánt szolgál. A fennmaradó 20% sorolja magát saját bevallása szerint a blog azon aktív tagjai közé, akik nem csak látogatásuk gyakoriságával, de a kommentelésben felmutatott eredményeikkel is az aktív tagok közé sorolják magukat.
  • A kérdések és a válaszok persze egy másodlagos kérdést is megfogalmaztak. Az elmúlt időszakban néhányan kifejtették azon sérelmüket, hogy számukra elfogadhatatlan a Variance blog NCWest irányába tanúsított magatartása. Szerettem volna látni, hogy valóban velünk van-e a probléma, így a kérdőív másodlagos célja alapján az az eredmény született, hogy a szavazók 87%-a vagy nem ítéli el a blogot ezért a tevénységért, vagy kifejezetten örvendetesnek tartja, hogy a blog nem csak az elvakult pozitivizmust sugározza. A fennmaradó 13% érzi úgy, hogy számára nem elfogadható vagy nem örvendetes, hogy a blog ilyen tartalmakat is felvonultat. Az eredmény fényében megerősítést kaptunk, hogy nem bennünk van a hiba.
  • Mint azt már sajnos olvashattátok az NCWest kommunikációs csapata öngóllal zárta a múlt hetet transfer és merge témában. A helyzeten Tamat megpróbált annyival javítani, hogy twitteren benyögött egy ilyen üzenetet még vasárnap este:

Survived another #e3. Looking forward to Monday back at the office. It’s going to be a busy week and we should have some cool info to share! (Kiváncsian várom, hogy vajon erre a hétre milyen “cool” infókat tartogatnak bennünket.)

  • A Triniel szerver nagyot alakított a hétvégén. North America első Divine Fortress foglalása jött össze. A beszámolók szerint az Asmo és Elyos erők egymást nem túlságosan gáncsolgatva mentek neki Divinenak. Végülis az Elyosé lett a fortress.
  • Ha már Divine Fortress: az 1.9-es patch kapcsán előállt helyzet szerint Divine Fortress tényleg “endgame” content lett. Ugyanis elfoglalni el lehet, de elveszteni csak akkor, ha az elfoglaló farkció el akarja foglalni. Ennek két oka van: Állítólag dreadgion soha semmilyen körülmény szerint nem dob le legendary balaur boss-t Divine-ra, csak Herokat meg Eliteket. Ezeket ugye maga a sima fortress védelem leöli. Második oka: a Elyos/Asmo bossnak ugye 100 millió HP-ja van. Ez scrollal 200 millió HP. Divine ostrománál még ha azzal is számítunk, hogy mindenki 50%-ban tud DPSelni (tehát a ráfordítható idő felében képes is DPSelni.) és mindenki ki tudná tolni az 1k DPS-t, akkor az ostromra szánható cirka 40 perc alatt 166 db DPS karakter kéne, aki folyamatosan CSAK a bosst öli. A boss mellett még persze meg kéne ölni a summonolt balaurokat és sárkányokat, meg kell ölni az ellenséges frakció védőid is. Összességében Divine elfoglalása abban az esetben lehetséges, ha a témadók legalább 300-zal többen vannak mint a védők. (This is Madness!!!)
  • Mielőtt még bárki is az ereit kezdené felvágni az előző pont miatt és fröcsögve hörögné, hogy “NCSux, you failed”, annyit tegyünk hozzá, hogy a 2.0 megjelenése után lvl55-ön a megnövekedett HP/def és skillek miatt Divine fortress (koreai visszajelzések alapján) már könnyed esti szórakozás lesz. Hogy kit érdekel a 2.0 után Divine fortress, mikor ott lesz nekünk Ground Abyss? -> Debris of Abyss

Egyébként, ha már szóba került Divine Fortress és a Character Transfer service is:

  • Ha most aktívan játszanék és lenne erre időm és szeretnék komoly anyagi haszonra szert tenni, akkor még most felhúznék egy lvl25-ös karaktert a Telemacuson, bereppennék Divine Fortressbe, megvennék a “Morph: Major Elemental Stone” receptet.  Majd szépen csendben várnám, hogy vissza tudjam 20 euróért transferelni a karakteremet a Spatalosra… Mindezzel párhuzamosan szépen csendben meghúznám magam és a Spataloson kifarmolnák néhány ezer Aether-t…

—————–Ad SPACER——————-

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

One Response to “Napi Rövid… – 2010.06.21”

  1. Nem túlzottan szoktam nézni, de legutóbb Spatalos asmo oldalon, mikor vettem Major Elemental Stone-t, kb. azonos szinten volt árban az Aetherrel.

Comments are closed.