header image
 

Júniusi “community address” incoming…

update.1: Nem tartozik szorosan a témához, de nincs kedvem külön postot írni hozzá: A mára meghírdetett “Refer a Friend” program változásokkal kapcsolatban némi problémák adódtak, ezért holnapra halasztják annak az indulását.

update.2: Az EU és USA powerwikikben is megjelent a “‘Server Merge FAQ” szócikk. Jelenleg még mindkét helyen placeholder található, de várhatóan elsők között ide fognak felkerülni az információk.

Igazából nem sok kedvem van postot írni arról, hogy majd hamarosan meg fog jelenni egy post a blogon. De az NCWestes kommunikációs srácok olyan látványosan erőlködnek a múlt heti kommunikációs fiaskó után, hogy az már magában is megér egy külön postot. Azt hiszem az elmúlt hét történéseit nem kell senkinek bemutatnom, de azért röviden: Kinslon még májusban beígérte júni közepére a karakter trasfer szolgáltatást. A baj csak az volt, hogy erről a kommunikációs csapat látványosan nem akart tudomást venni és egy jó héten keresztül mentek az egymással ellentétes kommunikációk, mígnem végre pénteken kinyögték, hogy “ó bocs, sajnos problémák jöttek össze és majd egy-két hét mulva talán…” A történések után már a hétvégén beindult a kommunikációs gépezet, ahol Tamat jelezte, hogy “na ezen a héten bizony cool bejelentések fognak érkezni”. Erre folyamatosan pakoltak rá egy-egy lapáttal a kommunikációs csapat tagjai. Még ma délelőtt Ayase kibökte twitteren, hogy természetesen ezek a bizonyos cool bejelentések a karakter transferről és a mergeről fognak szólni.Ezt követően alig 3 órája Tamat a következőt csipogta: “Éppen a Júniusi Community Address-t írom, ami telis-tele lesz tömve mindenféle információkkal a szerver összevonások és character transfer témák kapcsán“.

Szóval hamarosan, – vagy ahogy az NCWest mondaná: “soon” – meg fog a júniusi community address, amely minden bizonnyal tényleg nagyon sok hasznos információt fog tartalmazni a kérdéses szolgáltatásokról és – remélhetőleg – más témák is bele fognak kerülni… Egyébként: vajon milyen “fontos” dolga akadhatott Kinslonnak, hogy nem ér rá megírni a fent nevezett közleményt? Merthogy ezeddig ez a producerek kiváltsága volt (kivéve amikor éppen kilépett/kirúgták az éppen aktuálist…)

~ by Menorel on .

Aion

18 Responses to “Júniusi “community address” incoming…”

  1. Tegyük fel, hogy elfogadtam, hogy kevesen vannak, és izé meg bigyó, és nem direkt bénáznak ennyit.

    De gyökérségen kívül mégis mivel lehetne még indokolni, hogy egy júni közepére ígért szolgáltatásról ‘cool’-nak titulálják, hogy egyáltalán valami hírt tudnak majd adni júni végén?

  2. Kinslon ugyebár a “character transferről” beszélt, amit egyébként már oly sokszor beigértek (többek között a januári comm add-ban is, ha jól emlékszem, akkor az első negyedévre).

    Júni közepe óta viszont akkurátusan “character transfer AND server merge” témáról igérnek infókat. Szóval szerintem szándékosan összemossák a két témát, ezzel nyerve ez egyik hátán időt a másiknak.

    Egyébként nem törvényszerű, hogy a hónap végén kell megjelenni a közleménynek. Több esetben is volt már jóval a hónap vége előtt community address.

    Ezt erősíti, hogy Tamat ilyen twitter üzenetekkel próbálja kicsit csiszolgatni a reputációjukat:

    SGDCZ DUZGZ RKZMC DCVHS GRDQU DQLDQ FDZMC BGZQZ BSDQS QZMRE DQCDS ZHKR

    Ez ugye egy egyszerű cézár eltolásos titkosítás, amely “visszafejtve”:

    theda evaha sland edwit hserv ermer geand chara ctert ransf erdet ails

    Helyesen elhelyeze a szóközöket: “the daeva has landed with server merge and character transfer details ”

    Ezek után már nem illene sokáig húzniuk… (Persze az esetükben az “illik” elég relatív)

  3. Már látom lelki szemeim elött az irományt… “Kedves palimadarak! Jujjde sajnáljuk a kommunikációs félreértéseket, de itt a jó hír, júl elején már PTS-en lesz a transzfer-merge! Külön erre az alkalomra berakunk 2 PTS-t és lehet tesztelni! Normál karaktert sajnos ezuttal sem lehet sajnos Live szerverről másolni. A karakter transfer szolgáltatást minden lvl30+ toonon szabadon használhatja. Sajnos, mivel nincs új content ezért nem áll módunkba XP boostot adni, de a szintezés megkönnyítése végett mindenki fog kapni 2000 db Manastone: Block +19 -ot.
    Tehát júl elejétől mindenki tesztelheti az új szolgáltatást, utána kielemezzük a hibákat, foltozzuk így előreláthatóan július végére már Live lesz a szolgáltatás. (Ami ugye aug 2-őt jelent) További kellemes időtöltést Aion világában”

    Nah csak azért írtam ilyen szörnyűségeket, hogy a bejelentés kellemes csalódás legyen ehhez képest! 🙂

    Reméljük legalábbis…

  4. Sajnos tényleg csak ennyire tellik Tamat-tól: SGDCZ DUZGZ RKZMC DCVHS GRDQU DQLDQ FDZMC BGZQZ BSDQS QZMRE DQCDS ZHKR
    Állítólag tényleg nem office kód bekelentés volt, de annak is több értelmét láttam volna.

  5. Stake-nek igaza van 😀

  6. Igazából nem nagyon kapcsolódik a témához, mármint ahhoz amit hazudni fognak. Nem tudom hogy az aionstatus.com official site e de vicces kis bannerre lettem figyelmes a jobb felső sarokban 😀

    http://kepfeltoltes.hu/100623/Aion_Status_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  7. Az Aionstatus.com az aionsource/curse gaminghez kapcsolódó oldal legjobb tudomásom szerint, de mindenesetre semmi köze a hivatalos oldalakhoz és az NCWesthez sem. A banner-t a google adsense szolgáltatja, így a megjelenítő sitenak nem nagyon van a felett kontrollja, hogy pontosan milyen hírdetések jelenjenek meg az oldalán.
    Egyébként már sajnos/újra/véglegesen nálunk is van ugye adsense reklámok, minden megnyitott post végén. Ebben is már előfordult “cheap Aion powerlvling” service reklám. Sajnos a blog már elérte azt a méretet, ami felett a WP úgy döntött, hogy “szépen” megkér bennünket a reklám banner üzemeltetésére, hogy ebből neki pénz folyjon be. Szóval nem kizárt, hogy előbb/utóbb mi is kapunk néhány ilyen targetált reklámot. Ilyen ez az internet.

  8. Értem én csak viccesnek találom a dolgot. 🙂

  9. Csúnyát mondok, de kapja be Sebastian és a bandája…
    Egy hete írok, kérdezek stb. és még csak válaszra sem méltatnak.
    Megírtam neki, hogy a struccpolitika bizony nagyon rossz választás!
    Szerintem a koreai anyacégnek lövése sincs, hogy mi zajlik itt =/ (sajnos)

  10. #2

    Annyit a dologhoz hogy már 2009 õszén oktober-november körül is volt szó karakter transferröl eu/na régióban. Sõt, olyan szinten volt a dolog hogy “ha nem normalizálódik a helyzet (sorbanállás) akkor mindenkinek lehetõsége lesz egy ingyenes transferre.
    Persze elmult a sorbanállás és semmi nem lett belõle.
    Csak azt akarom kihozni ebböl hogy ha ilyent be mertek igérni akkor:
    a).: Karakter transfer rendszer müködõképes és akármikor beélesíthetõ lenne,vagy lehetett volna.
    b).: Valamit kellett mondani a játékosoknak, blöfföltek és bíztak benne hogy normalizálódik a helyzet.Ami össze is jött , ha meg nem így lett volna akkor benyögtek volna egy újabb soont.

  11. tudom off, de talán a tartalmáért megbocsáltotok. kéne nekem egy ember aktív előfizetéssel akinek kell ingyen 15 napos time card. Semmi átverés, csupán csekkolni kellene, hogy műxik-e. (mert később árulnánk egy webshopban.) Akit érdekel, keressen meg emailben ([email protected])

    Az első jelentkező viszi, csak annak írok vissza.

  12. Nem ad túl sok okot a bizalomra a “működik e” rész 😀

  13. semmi csavar nincs benne, offgamers.com-ról rendeljük a time kódot, v mi az. én ezt elküldöm mondjuk neked, meglesed hogy jó-e és ha megy akkor ennyi volt.

  14. xerb: Az NC a saját hülyeségén táncol. Ahogy azt irtad is, tavaly októberben bejelentették, hogy lesz még a hónapban xfer ha nem oldódik meg a queue-qq, vagy ha mégis akkor meg fél éven belül. Ha emlékeim nem csalnak, akkor januárban szintén azt mondtak az éves tervek kapcsán, hogy Q1-ben transfer. Februárban szintén előhozták, majd az 1.9-es egyre feszesedő botrány csillapításaként előhozakodtak vele április végén-május elején is, azzal a felkiáltással, hogy közel a xfer.
    Csak ezek után jött a Kinslon “elszólás”.
    Mindez miért? októberben végülis nem kellett az xfer. december és április között NEM hozhatták ki az xfer-t, mert kvázi azonnal kihalt volna 2-3 szerver ami rosszul mutatott volna. április óta már komolyan gondolkodnak az xferen, és rájöttek, csak úgy tudják ezt jól manágelni, ha egyszerre hozzák ki az xfer-t és a merge-t.

    Mi most ennek a levét isszuk.

  15. OFF: fubenalvo: Ugye a wegshop elérhetősége nem ingyenes, küldöldi cég által üzemeltetett e-mail címen lesz? A @gmail.com minden csak nem egy hiteles és nyomokövethető elérhetőség, ami elvárható egy kereskedelmi tevékenység kapcsán.

  16. Spatalos a Gorgossal egyesül infoim szerint 🙂 Lehet tervezgetni ^^

    • Omg. Spatalos+gorgos és telemachus + castor. júli 7 merge
      többi info a faq linken az update2nél. More info hamarosan

  17. A gorgos a “legaktiválatlanabb” ugye? Most nincs kedvem megnyitni a honlapot 🙂

Comments are closed.