header image
 

Divine Fortress a lábaink előtt hever…

Mekkora flash lenne már, ha most azt mondanám, hogy a blog szülinapjára az volt az event, hogy pontosan erre a napra elfoglalja a Spatalos Elyos oldala Divine Fortess-t? Nos igen, tényleg az lenne, de sajnos nem, nem ez az az event, amit mára tartogat nekünk a blog. De persze arra az eventre még várni kell néhány órát. Stílusosan illik a “születésnapokat” pontosan ünnepelni. Tehát a bejelentés pontosan reggel 8 óra 20 perckor fog megtörténni. (Kivéve ha elalszok és a wordpress időzítője fuccsot mond). Viszont most nem erről van szó.

Hosszú hetek óta téma már a Spataloson, hogy “legnagyobb PVP aktív” szerverként csak illene még a merge előtt elfoglalni Divine Fortress-t. Ez különösen az elmúlt három hétben élesedett ki, amikor a testvérszerverünkön a Gorgoson az Asmo oldal sikeresen elfoglalta Divine Fortress-t. Mondhatni feladták a leckét.

Próbálkozások

Az elmúlt három hétben folyamatosan szerencsétlenkedés ment. Volt, hogy az asmok módszeresen kicsinálták a bossal küzdő elyos-t, de olyan is volt, hogy rosszul kalkulálták ki a transzformációkat és túl hamar járt le Vene transformja, ami után persze azonnal összes is csukta a boss, majd egyből vissza is evadelt 100% HP-ra, mindezt valahol bőven 50% alatt. A múlthét szombati tryon szerencsém volt ott lenni, úgyhogy csak készítettem néhány képet a történésről:

Nekikészülődés... fejenként a beugró minimum egy alliance kisk...

Kiskek rendezett sorokban...

Tömegnyomor az ajtóban. Bent az addok takarítanak, az ajtón kivül meg a boss söpör el mindenkit, aki nincs transformálódva.

Közel 30%-os try, de már látható, ahogy balról rohan be az asmo "felmentő" sereg, bár mentségükre legyen mondva, amúgy sem lett volna ekkor meg...

Foglalás

A sok-sok próba után, ma este (2010.07.10 23:30 körül) csak sikerült elfoglalnia a Spatalos szerver Elyos frakciójának Divine Fortress-t. A foglalásról egészen pontosan sikerült lemaradnom, Klei konkrétan 5%-nál szólt rám msn-en, milyen jó fej. De legalább kaptam tőle néhány képet az utolsó pillanatokról:

A foglalás után természetesen én is rávettem magam a vendorra és jól elvertem a pénzemet. Megvettem az összes fehér receptet, ami ugye magában foglalta a 400+-os receptekhez szükséges alapanyagok morpholhatóságát. A zöld receptekből csak a Fresh növényeket vettem meg. Alkimistaként azoknak veszem a legnagyobb hasznát. A drága reciket meg csak megveszi valaki a légióból. Igy is ráment a bulira majd 1 millió kinah.

Az egész Divine Fortress elfoglalás dologban nekem személy szerint a legnagyobb örömöt az okozta, hogy végre 8 hónap után megszabadulhattam a “Level 40 Jakurerk’s Shot at the Big Time” questtől. Bevallom soha nem gondoltam, hogy sikerülni fog ez a quest. 10 hónapja hurcibáltam magammal a questet és a Balack Cloud Documentet is a táskámban. Az elmúlt 7 hónapban már csak Hypnos aláírása hiányzott róla a Divine Fortressből. Nos – így a végére – ez is csak meglett:

A Spatalos Elyos oldala ezesetben tényleg nagy gratulációt érdemel. Majd egy évnyi ellenségeskedés és önzés után csak össze tudták tákolni ezt az ostromot. Csak össze birták rakni a transformerekből azt  “Spatalos Elyos Alliance” Force-ot. Alig 3nappal a merge előtt meglett Divine Fortress, meglettek a receptek, amikkel tényleg könnyebb lesz az élet (főleg ugye a Major Elemental Stone, és a növények receptjeivel), meglettek a flux szétszedő receptek is és persze ez a fránya ősrégi quest is. Hatalmas gratuláció mindazon Spataloson játszó magyar játékosoknak, akik ebben részt vettek és külön gratula a Last Stand különítményének, akik nem adták fel és az összes tryon ott voltak és StarOfficer5 és General rangon tankolták a boss-t, amikor éppen rájuk jutott a sor.

PvPvE content kipipálva…

Last Stand/Variance memorandum

Még egy apró gondolat a végére: Meghitelezem a Last Stand légiónak azt a 100k contribot, ami még hiányzik, és azzal együtt gratulálok a légiómnak, hogy a BLOG EGY ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁN bedingelték a 40 millió contrib pontot!!! Köszi srácok, köszönöm mindenkinek. Köszönet a légió most is aktív tagjainak és köszönet mindazoknak, akik az elmúlt egy évet tették emlékezetessé a Last Stand (és elődje a Variance) légió berkein belül. Esélyem sem lenne felsorolni mindenkit, akik ehhez nagyban hozzájárultak, így csak megpróbálok egy rövid felsorolást tenni azokról, akik az elmúlt egy évben számomra igazán megédesítették a játékot és időről-időre átvállaltak egy-egy feladatot, hogy nekem is kijusson a játék élvezetéből. Szóval akiknek tényleg hálás kell hogy legyek: (Ha bárki kihagynék, az nyugodtan lépzelje oda magát…) PÁNCI!!!, Cata/Thunderbolt, Lamek, Arek és természetesen mindannyiunk kedvenc tódija: Rosert, Aarch, Ladykilljoy, Garond, NicoRobin, Huntorz és Dívány, Stake, Noveny, Juvena, Aisa, Kiharu. Az; ahová mára eljutott a légió, abban nektek mindannyiótoknak nagy szerepetek volt. Remélem egyszer még ide tévedtek és elolvassátok ezt… A jelenlegi Last Stand vezetőségnek és tagoknak pedig további sok sikert!

Global AD Tags: Aion, Spatalos, Variance Blog, NCSoft, NCSoft West, Tera, AionOnline

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

8 Responses to “Divine Fortress a lábaink előtt hever…”

 1. GZ!
  (mmm… server merge esetén egy új név alatt futó serverre kerülnek a 2 előző lakói? reset lesz az összes fortra? 😛 )

 2. Gz hozzá, most kéne valami szépet mondani, de hű asmo révén kihagyom sry.
  Én inkább azon csodálkoztam el tegnap este, hogy 60%-16% os fortress arány mellet a balaut mégis egy lower asmo fortot támadott, mikor 2 upper elyos is foglalható volt. Komolyan mondom balaur utálja az asmokat 🙁

  (a 16% as asmo)

 3. Divine fortba van insta?

 4. Nincs.

 5. Csakhogy egészen pontosan fogalmazzunk: “Nálunk még nincs”.
  2.0-tól Divine Fortress is kap egy instance-t, erről részleteket anno megtudhattatok Z beszámolójából: Debris of Abyss

 6. GZ!

  nem is olyan rég nekünk is sikerült castoron divinet bevennünk! 🙂

 7. Gratula srácok! Ugyan sajnálom, hogy a tiétek lett, de szép teljesítmény azt meg kell hagyni.

 8. Gratulálok mindenkinek aki ebben részt vett (régi nagy álmomat valósították meg). :))

Comments are closed.