header image
 

Breaking the Silence

Jólvan, tudtam én, hogy egy hét sem kell ahhoz, hogy hülyét csináljak saját magamból. A szemét NCWest jól kicseszett a fantasztikus szülinapi-bezárós bulimmal azzal, hogy becsúsztatták a merge-t egy héttel. Éreztem én, hogy fog itt még történni néhány dolog, amiről búcsúzóul illene hírt adni. Úgyhogy az “én megmondtam, hogy egy hétig sem fogod bírni” zápor mellett néhány infó, amik még az én sziklaszilárdnak(-nem nevezhető) vasakaratomat is képesek voltak a sárba döngölni: (tudjátok a tovább után…)

A névlopási mizériára már Cori leírta az AionHUN-on, hogy mit talált ki az NCWest. Szó-szó, meglátjuk a gyakorlatban. Mindenesetre aki nem követné az eseményeket, a légió átnevezés kapcsán már volt néhány epixfail. Pl. egy 12 fős alt légió 80k contribbal érdemesebbnek találtatott a “Benny Lava” légió névre, mint a nagymúltú és jelenleg ugyan csak 6 aktív taggal és nem mellesleg 150 millió contrib ponttal rendelkező névpárja. Nade lássuk az érdekességeket:

Extended maintenance ideje

Úgynézni az NCWest felfogta, hogy nem poén éjfél és hajnali 7 között remegni a szerver startért és ráugrani a saját neveitekre. Éppen ezért (gondolom nem kis túlórapénzt villantva) megoldotta, hogy EU-ban helyi idő szerint reggel 5-kor indul a maintenance. Tehát holnap reggel 5-től nincs szerver. Aki meg akarja csinálni a szokásos szerdai dupla run-t, az felejtse el. A maintenance a legoptimálisabb becslés szerint 13 órát fog igénybe venni. Tehát helyi idő szerint délután 6-tól lehet remegni a szerverekért. Sok sikert hozzá mindenkinek. (Hansúlyozom, ez tényleg a legjobb eset…)

Merge Achievementek

Senki se lepődjön meg, aki szerdán-csütörtökön belépve azon kapja magát, hogy 5-10 major ancient crown landol nála. Az NCWest (érthetetlen és hihetetlen módon) úgy érezte, hogy csak kéne kompenzálni a népet a merge/transfer szivatás miatt, ezért minden szerveren achievement versenyt hírdet. A verseny célja és jutalma:

  • Alsó abyss elfoglalása: Az a frakció aki először el tudja foglalni teljes alsó abyss-t: minden player a frakcióból kap 1 major ancient crown-t.
  • Felső abyss elfoglalása: Az a frakció aki először el tudja foglalni teljes felső abyss-t: minden player a frakcióból kap 3 major ancient crown-t.
  • Divine Fortress elfoglalása: Az a frakció amely képes először elfoglalni a Divine Fortress-t: minden player a frakcióból kap 5 major ancient crown-t. Továbbá az elfoglaló légió kap egy “Custom Armour Skin”-t.
  • A group, mely először képes legyőzni: Tahabata Pyrelordot: A group minden tagja kap “Premium Weapon Skin”-t.
  • A group, mely először képes legyőzni: Unstable Trioroant (Theobomos Lab): A group minden tagja kap 5 Black Dye-t (festék).
  • A group, mely először képes legyőzni: Lord Lannok-ot: A group minden tagja kap 5 White Dye-t.
  • A group, mely először képes legyőzni: Nochsana General-t: 5 db Black Dye minden playernek a groupban.
  • Menothios the Destroyer kill: A teljes frakció minden playere kap 5 db Major ancient crown. Továbbá a legyőző légió még 5 db major ancient crown.

Mi micsoda:

  • Major Ancient Crown: nem kell bemutatni, instant AP, 9600 AP-ért lehet beválni coreban, alaptáborban meg 6k körül.
  • Black/White Dye: Fekete és Fehér ruhafesték.
  • Premium Weapon/Armour Skin: A játékban eddig soha nem látott (gondolom 2.0-ás) skin, amit “flex” gyanánt magadra ölthetsz.

Végre… Egy évet kellett várni, hogy az üzemeltető cég rájöjjön mit is jelent az “event” szó. Isten tartsa meg a jószokásukat, akkor talán más irányt vesznek a dolgok…

Aki teheti az adja tovább az infókat, remélem hamarosan Cori is kidobja AionHUN-ra, közben már msn-en beszélünk róla.

Aki mondjuk lowlvl tweakkel rá akar hajtan a black dye-ra, az készüljön oda full partyval Nochsanahoz. Sok sikert mindenkinek és sok-sok major ancient crown-t!

update.1: Cori nagy valószínűséggel rájött, hogy mik is ezek a Premium Skin-ek. Itt egy példa: Luke szabjája: Igen ez az a Luke és igen, ez egy fénykard 🙂

Global AD Tags: Aion, Spatalos, Variance Blog, NCSoft, NCSoft West, Tera, AionOnline

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

80 Responses to “Breaking the Silence”

  1. Te melyik szerveren játszol? Merthogy a Spataloson az Asmok messze nem voltak fölényben, de még csak egálban sem.

  2. Hát igen, benyulták a nevem, remélem ha tényleg küldök supportot, átváltják, elég hamar, mert elégé idegesít!Biztos irigykedett a gyerek, vagy bosszú mert kapott párat, pass, de szar erre belogolni…

  3. “Te melyik szerveren játszol? Merthogy a Spataloson az Asmok messze nem voltak fölényben, de még csak egálban sem.”
    Mivel nem vagyok légióban ugyebár nem tudhatom jó helyen voltam e?!
    Valószínűleg máshol gyülekezett az elyos mikor jómagam és néhány tucat ember a kaput csapkodta. A másik oldalon pedig brutális zerg vicsorgott. Aztán megjelent az elyos és tulajdonképpen sárba tiporta az asmokat.
    http://kepfeltoltes.hu/100715/Krotan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Legalábbis én így láttam a dolgot.

  4. na mi volt tegnap este részleteket !! 😀

  5. Kylmore is sírt, hogy benyúlták a nevét, vagy mi 😀

    Amúgy kegyetlen laggfest és képregény volt nekem az első ostrom 🙁 Gz. a szervezéshez, leverettétek velünk a boss majd 75%-át Krotanban, majd szépen benyúltátok. GRRRR… 😀 A 11-esről meg kienrageltem, de még Hoarfrost is laggolt össze vissza az ostrom alatt…

  6. Én nevem is elvitte egy ranger végül is amúgy is meg akartam változtatni. Cyrus, ahogy fellőtték a szervereket indult is a mass pvp shardon XD aztáán elmentem kávézni és hasonlók mire vissza értem ott volt “500” kisk a layer teleporter mellett 😀

  7. hat Kylmore telesirta meg telerage-elte az LFG-t – szanalmas volt. lattam uj magyar asmo legiot is (Hunlegion), akik minden bizonnyal a Gorgosrol jottek.
    Jo volt latni, hogy vannak uj legiok, meg elegge porogtek asmo oldalon az uj legio recruitmentek is. Aztan ha jol lattam, a spatalosos es goros-os asmok osszevesztek LFG-n es flamelni kezdtek egymast, amit kovetoen mar nem nagyon olvastam a chat-et.

  8. Ez sajnos így volt, siege után mindenki a mellét döngette, hogy milyen a spatalos/gorgos virtus bezzeg a másik… Kell még idő mire összecsiszolódunk. Ely oldalon volt ilyesmi?

  9. Full ugyanez volt Telemachuson is, az Elyk szétalázták az asmokat, mondjuk ekkora laggban inkább a zerg nyert, de a lényeg az összes asmo egymásra mutogatott LFG-n fasza volt olvasni 😛

  10. Spatalos/Elyos oldalon nem voltak nagy whineolások. Legalábbis a 8-as ostrom előtt, közben, után nem. Az este 11-esen nem voltam ott, de ahogy olvastam Coro összefoglalóját, igazából a Elyos oldal java része csak így volt ezzel. Gézé a két inner-circle fortresshez az asmo oldalnak.
    Aki nem olvasta volna az összefoglalót a tegnap estéről Coro tollából, annak csak ajánlani tudom: http://www.halalangyalai.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=21:els-nap

  11. Elyos oldal, 11-es után bizony volt QQ és dráma a chaten. Szintúgy gorgos-vs-spatalos stb.
    Igazából annyit fűznék hozzá a 11 órás ostromhoz, hogy rá lett hagyva egy Gorgosos vezetőre, hogy irányítsa az ostromot. Nem szóltunk bele mit meg hogy, követtük. Lehet látni az eredményt, és hogy néhol miért tűnt értelmetlennek amit az elly csinált.

  12. Altheor, no offense, de ez most pont ilyen ‘spata vs gorgos’ flame szintű kijelentés volt. Nem kellett ahhoz merge, hogy a spataloson hülyeségeket csináljon pár elyos, a több playerrel együttjár a több jó játékos, és a több láma is, szerintem ez elég nyilvánvaló. 🙂 Ha spatalosos vezeti az egészet, akkor is ugyanúgy félresikerülhetett volna bármi.

  13. csak hogy legyen egy kis magyar vonatkoztatása is az első napnak –>
    http://kepfeltoltes.hu/100715/day1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    🙂

  14. tökéletesen igazad van, bocs. Egy elly vezetőre hagytuk aki nem volt kompetens. end of story 🙂

  15. A Spatalos/Elyosos dráma vihar a biliben szindróma. Adott a Spataloson egy kvázi Elyos szövettség és jött egy másik Gorgosról. Egyelőre le kell harcolniuk a dolgot, hogy kinek nagyobb a szerszáma és kit kell követni, utána nem lesz ebből gond.

    Viszont, character “free” character transfer! Csak néhány izgalmas kritérium:
    – transfer karaktert nem lehet 30 napig újra transferelni.
    – nem lehet 214knál több AP-val rendelkező karit transferelni (tehát nem mehetsz át starofficernek máshova)
    – nem lehet 200 milla kinahnál többel rendelkező karaktert mozgatni
    – ja és nem transferelhetsz ha van nálad Expert Flux Morph recept. (ezt el kell adnod előbb)

    A többi részletről már Cori csinálja a postot AionHUN-on.

  16. Tök jó ez a nem blogolok dolog. Mert ha most még blogolnék, akkor egy bazi nagy postot kéne irnom a “Flight on the Right Side” NCWest kezdeményezésről. De mivel nem blogolok ezért nem kell leírnom, hogy nagyon gyorsan szüntessétek meg az esetleges race-conflictokat (ami a merge miatt kialakulhatott), ugyanis az NCWest elég busásan jutalmaz ezért. Attól függően hogy mikorra rakod rendbe a dolgot:
    * July 29, 2010: Five (5) Suspicious Yellow Sacks (random enchantment stone van a tatyiban)
    * August 12, 2010: Three (3) Major Ancient Crowns
    * August 26, 2010: Five (5) Golden Medals

    Ezzel együtt javasolnám, hogy hozzál is létre a szervereden 8 karaktert, hátha szokás szerint benézik a dolgot és kipostázzák a tatyit meg a gold medalt úgy, hogy tradelhető. Moar dítélsz: http://powerwiki.uk.aiononline.com/aion/Fight+on+the+Right+Side

  17. Ergo a free transfer, free, de mégsem csinálhatod 4-5 alkalommal és nem is lehet nállad pár aranytojást tojó tyúk a zsákban 😀

  18. Menorel! postokat akarunk! postokat akarunk! 😀

  19. menorel ne cukkold a népet, várjuk szépen a postokat! 🙂
    Ez a cucc nagyon lol egyébként, csak azért hozzámvágnak 3 crownt meg 5 medalt mert nincs ütközés? Akkor lesz majd igazi rage, ha csak azok kapják meg, akiknél volt ütközés de transfereltek! xD Amúgy jól sejtem, hogy arra megy ki a játék, hogy ne nekik kelljen ezzel is pluszba dolgozni? Lehet meg se tudnák oldani maguktól a problémát, ezért ösztönzik a népet. 😀

    Nade nem negatívkodom, elvégre tényleg kitesz magáért az NC mostanság.

  20. Van egy kis update a char transfernél:
    az ingyenes időszak alatt a min. karakterszint 2, 2 transfer között pedig 1 napnak kell eltelnie.

  21. offical: 2.0 szeptember 7.
    nuff said.

  22. Lehetett volna 10 is a min characterszint, akinek megér annyit egy 3-as kari, hogy transzferelje, az meg is érdemli magát… Aki meg üzleti szempontból akar elérni ezzel valamit, nyugodtan húzza csak fel 10ig. :p

  23. Imba, köszi az infót Cori. Meg azt a 2.0 megjelenési dátumos infót is (szept 7.). Öröm a köbön, hogy mégsem húzzák el októberig. Remélem lassan Meno is befejezi a depizését.

  24. Nana! Most bejelentettek addig meg elhuzhatjak akar decemberig is 😀

  25. Ejha, ami ma 8kor volt spataloson az valami nagyon beteg jó pvp feeling volt. A komlett elyos felvonult egy szem sulfur és persze a major crown miatt. Jó mondjuk asmo oldalról biztos nem tűnt annyira szépnek, bár szerintem aki ott volt asmo oldalról az sem járt rosszul.

  26. És meno, biztos jobb ez így? Azért valld be, Neked is jobban esett beleölni pár bekezdést az ilyen élmények leírásába, mint ideszúrni egy sejtelmes kommentet! 🙂

  27. Most nézem, Azalie nevét egy 13-as elyos cleric húzta be. 🙂 Gyönyörű! 🙂

  28. Szerintem a tegnapi egész nap beteg jó volt.
    Reggel nyolc órától pvp pár órás szünetekkel 30k ap-t hozott a konyhára. Többek közt fogtam egy 4es és egy 1es Star Officer-t is.
    Persze előbbit siegen utóbbit core-ban. Szerintem nagyon jót tett a merge a játékkal.

  29. Egy egyszeru kerdes, ami valahogy nem tiszta:
    Csak azok kapnak Crown-t, akiknek van mindket freakcion karijuk es atviszik. Tehat akinek jelenleg nincs, es nem is volt, az ne is szamitson ra?

  30. Kasya: két helyen is írnak erről a hivatalos oldalon (az EoC-ban és a Figth for your Right Side oldalon), mindkét helyen az van, hogy a jutalmak előfeltétele az, hogy egy szerveren csak egy frakciód van, amennyiben ez adott, akkor minden rendben van, ha nem, akkor használd ki erre a free-transfer-t. Ebből követekzik, hogy mindenki érintett lesz a jutalmazásban.

Comments are closed.