header image
 

Abyss körkép a transfer után

Nem sok idő kellett ahhoz, hogy abysson keresztül jól láthatóvá váljon az, hogy az egyes szervereken melyik frakció került mégnagyobb fölénybe a merget követően. Ma este majd az összes USA és EU szerveren elfoglalásra került Divine Fortress. Nézzük a konkrétumokat:

EU front:

  • Balder: Roah kivételével minden Elyos kézen van, Roah átmenetileg Balaur kézre került. Divine Elyos kézen.
  • Kromede: felső abyss és divine fortress is asmo kézen. Az Elyos talpalatnyi alsó abyssért küzd.
  • Perento: A frissen kapott asmo utánpótlásnak hála immáron majd minden asmo kézen. Divine Asmo kézen. Az Elyos oldal Abysson az utolsókat rúgja.
  • Spatalos: Ma este behúztuk Divine-t is, ezzel együtt az Asmo jelenlét látványosan megy a béka feneke alá.
  • Suthran: Minden Elyos kézen, kivéve Divine-t és az egyik Siel-t. Fura, hogy pont itt még nem húzták be divine-t.
  • Telemachus: Teljes felső abyss én divine is Elyos kézen.
  • Thor: Bár Divine Asmo kézen van, de a szerveren látszólag balance van a frakciók között. Majd elválik.
  • Utrem: jelentős asmo többség felső abysson, de Divine még balaur kézen van.

EU összesítés:

  • Elyos-PVE szerverek: 4 db.
  • Asmo-PVE szerverek: 3 db.
  • PVP szerverek: 1 db.

NA (Észak-Amerika, Óceánia) front:

  • Israphel: Elyos kézen van Divine (mér a transfer előtt behúzták), de a transferrel sok Elyosost vesztettek. Asmo oldal erősödik, PVP gyanús szerver.
  • Nezekan: A szerver amit értelemszerűen egyedüli Oceániai szerverként nem érintett a merge. Divine Elyos kézen és elyos fölény is látszik.
  • Siel: Divine Elyos kézen és többségében Elyos birtokol majd mindent.
  • Vaizel: Teljes felső abyss Asmo kézen, De Divine-t még nem húzták be.
  • Zikel: elég alacsony Asmo aktivitás mellett, közepesen aktív Elyos. Divine és Krotan is Asmo kézen van.

USA összesítés:

  • Elyos-PVE szerverek: 3 db.
  • Asmo-PVE szerver: 1 db.
  • PVP szerver: 1 db.

EU-NA Összesítés:

  • Elyos-PVE szerverek: 7 db.
  • Asmo-PVE szerverek: 4 db.
  • PVP szerverek: 2 db.
  • Divine Fortress elfoglalva: 10 szerveren (13 szerverből)

Valószínűsíthetően a következő hetek transferelései még változtathatnak a körképen, bár tartok tőle, hogy innentől már csak tovább fog tágulni a szakadék az elnyomók és elnyomottak között.

~ by Menorel on .

Aion

62 Responses to “Abyss körkép a transfer után”

  1. Most elgondolkodtam, ha a nagy klánok mind elmennek, lehet érdemes lenne maradni spataloson, talán könyebben találnék a “szintemnek” megfelelö ellenfelet abyssban. De mivel az 1 szem mirenre, egész délután nem tudtam csapatot találni, ellenben lannokra, dp-re, és bakarmára, folyamatosan 10 party hirdet, hamar rájöttem, hogy ezek között a pve buzik között, nem lesz itt már semmi…

  2. a medálos táblázat egyébként úgy szar ahogy van… Volt rá példa hogy 5 percig ütöttem a fortress bosst, utána lépnem kellett, mégis kaptam 2 golden medalt (pedig semmit nem tettem tul.képpen érte), máskor pedig fél óra őrposzt farmolás után jött 3 golden medal. Azok pedig, akik végig ott voltak siegen, semmit sem kaptak…

  3. Azon mit nem lehet érteni, hogy a medal osztás fortress foglalás vagy védés után az alapján történik, hogy ki mennyi AP-t szerzett az adott siege időtartama előtt.
    A siege ideje alatt nagyon sok tényező befolyásolhatja azt, hogy mennyi elsz a summa AP-d. Egyik legfontosabb, hogy a nagyobb AP incomingoknál nem-e halott vagy (tipikusan a Deity halála), ugyanígy nagyon sokat tud a lattba nyomni, hogy nem-e behúz a party-d egy magas rankú ellenfél megölését.
    Ugyanígy igaz, hogy pl. ha egy órán keresztül ütöd a guardian poston a tornyokat, akkor össze tudsz hozni egy szolíd 200-300 AP-t. Ezzel szemben ha a siegen vagy és mondjuk nem jön az ellenfél, vagy ha jön is, de téged elsők között leölnek és nem vagy életben a nagy tömeg legyilkolása közben, akkor nem kapsz elég AP-t, hogy ellensúlyozd a 200-300 AP-t PVE-ző tömegeket.
    Éppen ezért szüntették meg, hogy pl. a latesran guardokból AP-t lehessen kapni.

  4. Menorel, szép és jó amiket irsz, csak ne kívánd azt hogy a Spata Elyk mind-mind mennyenek át Perentora, hogy a Spatan jo legyen az élet, és a Perentot meg csessze szét, ahol a kezdetek óta jó volt az élet.

  5. Az, hogy én mit irkálok, az vajmi kevésbé fog bárkit is sarkallni bármire. Nem kivánom én szétcseszni a Perentot, de függetlenül, hogy leírom avagy sem, az érintetteknek mindösszesen csak egy elhanyagolható százaléka fogja ezt egyáltalán elolvasni és azok közül is max egy újabb elhanyagolható százalékot fog ez egyáltalán érdekelni.

  6. Akkor pontosítanék a mondanivalómon: 0, azaz nulla AP-t szedtem össze azzal az 5 perces fort boss ütögetéssel (a leőlésnél már rég nem voltam jelen), mivel még a vége előtt lépnem kellett, és így kaptam 2 goldot. A guardian post ölésnél pedig arra gondoltam, hogy amíg én az alatt a fél óra alatt összeszedtem kb 120-150 APt, addig klántárs 2k fölött gyűjtött, a jutalomosztásnál nekem 3 gold medal, neki semmi… Erre az ellentmondásra próbáltam célozni, és nem hiszem hogy csak én tapasztaltam ilyen anomáliákat 🙂

  7. Eloim: Azt gondolom, hogy az összes ilyen anomália mögött van valami apró magyarázat. Nem ismerve a konkrétumokat, de pl a kérdéses nulla AP szerzésnél nem lehet, hogy ott voltál a kapu betörésénél vagy pl a guardok leölésénél a boss felé. Mert ugye azok folyamatosan termelik az AP-t, ugyanígy nem lehet, hogy valamelyik csapattársad leölt a fortess körül egy ellenséges játékost és te éppen becsúsztál az AP share rangebe. Esetleg ezek után nem lehetséges, hogy a boss-t pont egy AoE után sikerült leölni, ami előtt kinyirt majd mindenkit, így a többség nem kapta meg a boss kill AP-t?

    Ugyanígy a másik felvetés kapcsán: Nem lehetséges, hogy a klántársad annak a 2k AP-nak a java részét Flaming Hellen, vagy éppenséggel olyan területen szerezte, ami területileg nem tartozik az adott fortresshez, ami éppen ostrom alatt volt. Pl. amikor éppen visszaverésre került az ellenfél.

    Nem akarom én itt ok nélkül védeni a rendszert, de az Aionben tavaly év végén volt szerencsénk atom pontosan kitesztelni az AP share rendszert és bár folyamatosan mindenki arra hivatkozott, hogy így meg úgy anomália, valahogy mégiscsak beigazolódott, hogy minden anomális mögött inkább csak egy-egy félreértés lapul meg.

    Ezzel együtt persze nyitott vagyok arra, hogy van hiba a rendszerbe, de azt teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy a disztribúciós rendszer alapjában véve rossz.

  8. psychedelic: Ha mégis úgy döntesz, hogy itt az ideje a transfernek, akkor sok szerencsét neked is a Perentohoz, azonban ha nekem lenne egy relatíve jól gearelt assám, (aki mondjuk nem rendelkezne annyi tengernyi AP-val mint a tiéd), akkor azzal én még várnék egy hetet a transferrel.
    Tenném ezt azért, hogy beálljak stealtben a Core crown beváltó NPC mellé és várnám a balekokat, akik a frissen kapott 14 crownjukat akarják egyedül és védtelenül beváltani, majd amikor már jól felhízott a rank, akkor nyissz…
    Sajnos nincs assám és amúgy sem azon az oldalon állok, akik kimaradnak az osztogatásból, de mindenesetre ha így lenne, akkor én megkeresném a bolondokon ugyanazt az AP-t, amit ők relatíve ingyen kaptak…

  9. Szerintem egymást fogják taposni az asmo-k coreban. 5 ally-val kell majd lemenni hogy beváltsd a szajrét.

  10. Hát most megyek perentora ha engedi, nemtom, mert a legvégén amikor már mindent megadtam, kidobja, hogy vmi hiba van, de nem irja, hogy mi. De még addig akarok amig lehet menni, visszajönni visszalehet ugyis, de nem akarok ittragadni, ha esetleg nem engednek több transfert.
    Bizom benne, hogy 2.0-ig megtudom kicsit szedni magam, és abban is, hogy a top elyos klánok transferelnek perentora, aztán majd késöbb szerintem jövök vissza spatalos, továbbra sincs kedvem pvp cimszo alatt begyaláztatni magam a be happyvel, tacoval, youoyu teamel, vagy éppen simca bandával, remélem mind mennek, én meg akkor jövök vissza, és talán nem ugranak rám 10-en instant ha elöjövök stealhböl. 🙂

    De most ugysincs értelme spataloson maradni, van 1 fort instank, amit szerdan elvesztunk, de oda is tegnap 4 ora volt csapatot találni, mert 1 óra várakozás után találunk egy 47-es cleriket, aztán a bejáratban aztmondja, neki inkább lekell mennie a boltba keressünk mást…
    Siege nem lesz, az árak mégjobban felmennek, az egyetlen amit sajnálok, hogy este 8-as dredgionre, volt egy türhetö csapatom, amivel 10-böl 2x tudtam nyerni, a maradék 8-ban meg tangmant rakta be ellenünk. 😛

  11. még jo hogy 40 esen pont semmit nem bukok ha leölnek a “nagyfiuk” mikor beváltom a crownokat 😀

  12. Sztem nem csak az 50esek lesznek ott plane hogy abbol Spata asmo oldalon mar ugy sincs sok es valoszinuleg meg kevesebb lesz, szval ha balszerencses vagy es levagnak siman bukhatsz egy csomo AP-t tekintve hogy ott sztem tobb 50-nel kisebb lesz mint 50-es, Szval annyira ne orulj elore 😀

Comments are closed.